SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP İlçe Başkanına Tecavüz Suçlaması ve İddialar

0
Güncellendi - 2021-05-07 02:18:05
CHP İlçe Başkanına Tecavüz Suçlaması ve İddialar
A- A+ PAYLAŞ

AKP'DEN AĞIR SUÇLAMALAR, CHP'DEN AÇIKLAMALAR.. Show TV’de  yayınlanan, “Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme” adlı programa katılan Erdal Taşdemir isimli şahıs, sosyal medya üzerinde tanıştığı ve Malatya’da  Yetiştirme Yurdu’nda yaşadığını söylediği B.Ç. ile 5 aylık bir konuşma sonrasında evlendiğini, ancak kısa süre sonra eşinin, evlenmeden önce hamile olduğunu öğrendiğini ve kendisine ait olmayan çocuğu kendi nüfusuna kaydettikten sonra da, eşinin kendisini bir başkasıyla aldattığını ileri sürdü. Erdal Taşdemir, programda yaptığı açıklamada, eşinin, kendisiyle evlenmeden önce S.K. adlı şahısla birlikte olduğunu, çocuğun da S.K.’ya ait olduğunu iddia etti. Programda adı geçen S.K.’nın ise CHP Malatya – Kale İlçe Başkanı olduğu belirtildi.

 “İddiaları TV’den öğrendikten hemen sonra, parti üyeliği ve tüm hakları askıya alındı”

İddialarla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP Malatya Enver Kiraz, iddialardan, TV programından önce haberdar olmadıklarını ve söz konusu iddiaların TV’den yayınlanmasından hemen sonra CHP Kale İlçe Başkanı S.K.’nın parti üyeliğinin, tüm hak ve edinimlerinin askıya alındığını açıkladı.

CHP Malatya Milletvekili – Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da yaptığı açıklamada, S.K. ile ilgili gündeme getirilen iddiaların partisi tarafından incelemeye alındığını söyledi ve bu olayla ilgili olarak sosyal medyada kendisine yönelik kullanılan ifadeler için, “Böyle bir iddiadan yola çıkıp trol aklıyla bana saldıracak kadar çaresiz ve zavallılar...” dedi.

CHP Kale İlçe Başkanı S.K ile ilgili olarak Show TV’de bugün gündeme taşınan iddialarla hakkında yazılı bir açıklama yapan AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, olayla ilgili olarak CHP Malatya İl Yönetimi’ne, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya sert eleştiriler yöneltti.

AKP Malatya İl Başkanı Koca, “Cumhuriyet Halk Partisi Kale İlçe Başkanının basına da yansıdığı şekilde 16 yaşında bir kız çocuğuna tecavüzü haberleri ile gerçekten kahrolduk. Bu utanç verici, acı verici olayın Malatya’mız ile anılması da bizleri yaralayan ikinci bir durum olmuştur” vurgusunu yaptı.

Bu arada, CHP Malatya İl Başkanlığı, Kale ilçe Başkanı S.K.’nın görevden alındığını açıklarken, S.K. ise görevinden istifa ettiğini duyurdu.

 “Konu, yargı organları tarafından soruşturulacak”

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, olayla ilgili olarak sosyal medya hesaplarında, 6 Mayıs Perşembe gecesi yayınladığı açıklamasında, S.K.’nın partiyle ilişkisinin bütün yön ve görevleriyle askıya alındığını açıkladı.

Enver Kiraz  “Hemen belirtelim ki bu iddia ilk kez bugün televizyon yayınında dile getirilmiş olup konu hakkında bir soruşturma ya da dava olduğuna dair bilgimiz bulunmamaktadır. İlgili programda da bu yönde bir bilgiye yer verilmemiştir” dedi.

İddiaların niteliği dikkate alındığında, konunun mutlaka yargı organları tarafından soruşturulması gerektiğinin açık olduğuna vurgu yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Adaletin de bu şekilde tecelli edeceğine kuşku bulunmamaktadır” ifadesini kullandı.

CHP olarak, bu tür konulardaki tavırlarının tartışmaya yer bırakmayacak kadar net olduğunu söyleyen Enver Kiraz, “Yargı mercilerince konu hakkında verilecek karar üzerine partimizce de nihai değerlendirme yapılarak gereken tüm adımlar atılacaktır” dedi.

Kiraz'ın konuya ilişkin olarak Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

 “Hukuki sürecin takipçisi olacağız ve gerekeni yapacağız”

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partisinin Kale İlçe Başkanı S.K. ile ilgili gündeme getirilen iddiaların partisi tarafından incelemeye alındığını söyledi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iddiaların Show TV’de yayınlanmasından sonra, sosyal medyada kendisine yönelik olarak başlatılan ‘saldırılar’a da değinerek, “Böyle bir iddiadan yola çıkıp trol aklıyla bana saldıracak kadar çaresiz ve zavallılar...” dedi.

Ağbaba, iddialar hakkında başlatılan hukuki sürecin takipçisi olacaklarını ve gerekenin yapılacağını vurguladı.

AKP Malatya İl Başkanı Koca, CHP’ye sert eleştiriler yöneltti

CHP Kale İlçe Başkanı S.K ile ilgili olarak Show TV’de gündeme taşınan iddialarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, açıklamasında, olayla ilgili olarak birkaç günden bu yana bilgi sahibi olduklarına işaret eden cümleler kullandı.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, 6 Mayıs gece saatlerinde sosyal medya hesaplarında yayınladığı açıklamasında, “Birkaç gündür Malatya gündemini meşgul eden çirkin bir hadise ile alakalı olayın kesinleşmesi ile birlikte bir açıklama yapma gereği hâsıl olmuştur.  Cumhuriyet Halk Partisi Kale İlçe Başkanının basına da yansıdığı şekilde 16 yaşında bir kız çocuğuna tecavüzü haberleri ile gerçekten kahrolduk. Bu utanç verici, acı verici olayın Malatya’mız ile anılması da bizleri yaralayan ikinci bir durum olmuştur. Üzülerek belirtmek isterim ki, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde defalarca gerçekleşen taciz, tecavüz olaylarına karşı zerre tepki göstermeyen ses çıkarmayan CHP’li yöneticiler, ilimizde cereyan eden bu son olay ile birlikte yine kafalarını kuma gömmüş vaziyetteler” dedi.

“CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın referansı ile ataması yapılan bu ilçe başkanı ile alakalı ne Veli Ağbaba’dan ne de Parti Genel Başkanından bir tek cümle, bir tepki, bir işlem yapıldığına dair emare ne duyduk ne de gördük” diyen AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca şunları söyledi:

“Bir kız çocuğuna tecavüz eden parti temsilcileri ile alakalı dahi adım atamayan omurgalı bir duruş sergileyemeyen CHP’li yetkililer bu vahim hadisenin maalesef karşısında değil de arkasındaymış gibi bir duruş sergilemişlerdir”

“Kadir Gecesi’ni aradığımız şu günlerde…”

'Üzerlerine vazife olmayan her konuda konuşan, pervasızca iftiralar, yalanlar savuran CHP’li yetkililerin bir kız çocuğuna tecavüz eden CHP’li ilçe başkanı için tek kelime etmediklerini' ileri süren AKP Malatya İl Başkanı İhsan koca, “CHP’li ilçe başkanı için tek kelime etmemeleri kanımıza dokunmuştur.  Mübarek Ramazan ayında, Kadir Gecesini aradığımız şu günlerde böyle elim bir olay ile Malatya’mızın anılmasından dolayı üzüntülerimi bildiriyorum. Ak Parti olarak suçluların en ağır cezaları alması için elimizden geleni yapacağımızdan Malatyalı hemşehrilerimizin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

41 yorum yapılmış

  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Güzelim memleketimiz siyasi partilerin kılıç kalkan oynadığı bir duruma gelmiştir.bu yaşananlara tabiri caizse Malatya meydan muharebesi diyebiliriz. Şehrimiz gündemden düşmemektedir. Üzülerek son 1 aydır yaşananları takip etmekteyiz. Olan memlekete olmaktadır..NOKTA
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    Adam diyor ki benimle evlendi beş aylık hamile idi.Beni de aldattı diyor.Ne olduğu belirsiz bir haber için kimseyi suçlayamayız.Olay Adli yargıya taşınmış olup bakalım ne çıkacak.Gerçekten olmuş mu?Yoksa başka birıyle mi olmuş..Hemen idam sehpası ve linç kampanyası başlamış.Tacizcinin tecavüzcünün partisi olamaz.Cezaevinde en sevilmeyen suçlardan biridir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip D (2 yıl önce)
    Sayın İhsan Koca; Tecavüzcünün, hırsızın, rüşvetçinin partisi olmaz. Önemli olan bu tip işlere bulaşan kişilere hangi partide okurlarsa olsun gerekli tepkiyi gösterebilmek ve gereğini hukuk içersinde yapmaktır. Benim partimde olduğu zaman üç maymunları oynayayım, rakip partide olduğu zaman ortalığı ayağa kaldırayım. Bu çifte standarttır. Sayın Koca; Ensar Vakfı’nda erkek çocuklara tecavüz edilirken, Partinizin eski bir bakanın Bakara süresi için Bakara Makara demesi konusunda, Partiniz Genel Merkezi bir çalışanının pudra şekeri(!) çekmesi olayında, Partiniz milletvekilleri olan Şirin Ünal ve Tolga Ağar hakkındaki iddialar konusunda, Yeşilyurt Belediyesi’nin gri pasaportla yurt dışına insan kaçırdığı iddiası konusunda, Ruhsat Pekcan’nın kendi bakanlığına kendi şirketinin ürettiği dezenfektanı satması konusunda, Yeşilyurt Belediye Başkanı’nın kendi firmasının ürettiği gaz betonu belediye işinde kullanması konusunda, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın, kütüphane-sosyal tesis yapmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 30 yıl için kullanım hakkı aldığı, 11 milyon TL tadilat yaptıktan sonra bir U dönüşü yaparak 1,5 milyon TL bedelle özel sektöre devretmek istediği YİMPAŞ arazisi ve tesisleri konusunda, Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin birilerine peşkeş çekilmesi için sağlam binalarının depremden bir yıl sonra düzenlenen tartışmalı bir deprem hasar raporu ile yangından mal kaçırırcasına yıktırılması, Konularında sizin bir eleştirinizi, karşı çıkışınızı veya görüş açıkladığınızı görmedim duymadım. Sizin bu tür konularda konuşmanız için siyasete alet ettiğiniz mübarek Kadir Gecesi’ni beklemeniz mi gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Böylesi olay anca Türkiye de görülür. Yorumlarda tek bir tacizciyi eleştiren yorum görmedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardas hele dur ki öyle bir olay varmı? komplo mu degilmi. Hemen peşin hükümlü olup suclamamak lazım. Belki de adam iftiraya gitmiştir. Bu zamanda herşey olabilir. Hı kim yaparsada Allah belasını versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • murtaza (2 yıl önce)
    dedikleri gibi bu bireysel suç, yargı gereğini yapar, öbür taraftan tüm şehrin seçtiği başkanın halkın parasıyla şirketine menfaat sağlamasına neden ses çıkarmıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • İspatlanmış bir tecavüz suçu ile asparagas çamur iftirayı birbirine karıştırmayın. Bu iftirayı ortaya atmanız ispatı tüm ülkeyi ayağa kaldıran iğrenç bir tecavüzün üstünü kapatmamalı, Güneş balçık ile sıvanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat efendi, okuduğunu mu anlamıyorsun yoksa anlamak mı istemiyorsun. Mehmet Çınar, kendi belediyesine ailesinin beton sattığını bizzat kabul etti ve biz bu haberleri burada okuduk. Tıpkı Ruhsar Pekcan gibi kabul etti. İnsan kaçakçılığına zaten girmiyorum bile. Gidipte dönmeyenlerin pasaport listesinde imzası var. Bunlarmı asparagas. Birileri bu ülkede bu konularda soruşturma yapmıyor diye gözümüzün önünde yaşan yolsuzlukları inkar edecek değilsiniz herhalde. Diğer taraftan birinin tecavüz iddiası var. Neresi ispatlanmış. Sen mi okuduğunu anlamıyorsun biz mi. Göz göre olanları bile çarpıtmaya çalışmanız karşısında pes diyorum. Allah sizin sahibinize yardım ede. Başka ne diyeyim. Biz buraya böyle yazınca kafanızın nasıl çarpık işlediğini anlıyoruz ama sizinle sürekli olanlar kimbilir neler çekiyordur.
    0
    0
    Yanıtla
  •  “Konu, yargı organları tarafından soruşturulacak” neresi ispatlanmış
    0
    0
    Yanıtla
  • İspatlandı da bizim mi haberimiz olmadı.Kadın evlendikten sonra yine aldatmış.Adli konu olmuştur.Artık iş yargıdadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kim ispatlamış?Atın kafadan, aklınıza gelen herşeyi söyleyin belki tutar değil mi?Ortada böyle ispatlanmış bir durum yok .Buna nasıl ispatlanmış dersin..Bu kadar anlamsız, ezbere yorum da görülmemiş.Demezlermi şimdi neye göre ısbatlandı diyorsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • mümtaz (2 yıl önce)
    ihsan koca, malatyanın böyle konularla gündem olmasına karşı ,bu duyarlılığını; neden yeşilyurtun insan kaçakçılığı ve başkanın şirketlerine menfaat sağlaması konusunda göstermiyor ve tek kelime etmiyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • İLYAS (2 yıl önce)
     Ne hale geldi bu vatan, AKP milletvekili vahim bir olaya karışmış. adamlar siyasetçi olunca iktidarı- muhafeti halkın namusuna göz dikiyor, AKP'den milletvekili seçilen Tolga Ağar hakkında Gündeme getirilen iddialardan biri de Elazığ'da 28 Mart 2019'da evinde ölü bulunan Kazakistan uyruklu üniversite öğrencisi Yeldana Kaharman'a ilişkin. Kız ölmeden bir gün önce AKP milletvekili Tolga Ağar ile röportaj yapıyor, sonrasında jandarmaya gidiyor, 'Tolga Ağar bana taciz yaptı' diye, Kıza tecavüz ediyor. Kız şikayet ediyor. Kız ertesi günü ölü bulunuyor… 18 yaşında kız çocuğu, kimi kimsesi yok, burada öğrenci, öldü gitti, arayan yok soran yok. Allah var. Sormaz mı hesabını… bunların hepsi aynı, ALLAH BUNLARIN HEPSİNE ÖYLE BİR TUFAN VERECEK GÖRECEĞİZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (2 yıl önce)
    Suçun rengi de partisinde olmaz insan kaçakçılığı dan çınarı eleştirsekde degişen bişi olmadığı gibi bununda sonuna kadar takipçisi olacağız ne hale geldi memleket konuştuğumuz şeylere bak bu yasalar çözüm olmaz kısas olmazsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Elazığlı (2 yıl önce)
    Güzelim Malatya ne hale geldi insan kaçakçısı, tecavüzcüsü, öldüreni yaralayanı kurşunlayanı.. gün geçmiyor ki normal bir haber alalım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Şorikli (2 yıl önce)
    yinemi chp
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)Şorikli isimli kullanıcı yorumuna
    Şorıklı azıcık sosyal medya takip, bak bakalım neler oluyor sedat peker neler anlatıyor. Şirin ünal yaz google çıkar üst mevki de insanlar bunlar uyuyorsunuz sizler uyumaya devam ediniz pudra şekerini unutmayalım buraya sıgmaz yazacaklarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • has kündübegli (2 yıl önce)kündübekli isimli kullanıcı yorumuna
    değerli hemşerim akp den biri olsa taa cumhurbaşkanına bağlardınız olayı ensar vakfındaki olayları akpye bağladığınız gibi ama suç bireyseldir bunu anlamıyor ve bazı iğrençlikleri bırak akpye haşa islama bağlayanlar var. mükemmel olan islamdır müslümanlar değil. ama suç chpde çıkınca hemen farklı yerlere çekersiniz işi
    0
    0
    Yanıtla
  • Şorikli daha ispatı yok.Sen AKP deki ispatlanmışlara bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Her partide,her meslek grubunda ,her cematte yanlış yapanlar çıkabilir ,suçun bireysel olduğunu unutmadan,bizim için önemli olan o kişilere iddalar sonuçlanıncaya kadar sahip cikilmamasi gereğinin yapılması için yargıya teslim edilmesi ,burdada görüldüğü kadar gereği yapılmıştır,burda yüce Türk yargısı olayı aydınlatacak ,eğer suçlu varsa gereğini yapacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    İhsan bey,bu rezalet ile ilgili utanç duymanız gayet insani bir duygu sizi tebrik ederim. Keşke bu duyguyu ve bu tepkiyi ensar vakfında 40 tane erkek çocuğuna tecavüz edilirken de gosterebilseydiniz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Bir yanlışla öteki yanlışı savunmak... Valla helal olsun... Bu zihniyetle biz aya değil paralel evrenler arasında seyahat bile edebiliriz... Acaba sen CHP nin bu taciz olayları karşısında eleştiri yapabiliyor musun????
    0
    0
    Yanıtla
  • “Konu, yargı organları tarafından soruşturulacak” Bak adamlar ne yazmış oku diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecavüzü ve ahlaksızlığı kim yaparsa yapsın tâbi ki hem eleştirir hem de karşısında olurum. Zaten olmayanın da insanlığından şüphe ederim. Ayrıca bir yanlışı diğer bir yanlışla savunmuyorum. Zira siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz.!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    "Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde defalarca gerçekleşen taciz, tecavüz olaylarına karşı zerre tepki göstermeyen ses çıkarmayan CHP’li yöneticiler, ilimizde cereyan eden bu son olay ile birlikte yine kafalarını kuma gömmüş vaziyetteler" İHSAN BEYCİM ADAM GÖREVDEN ALINMIŞ VE CHP HUKUKİ TAKİĞÇİSİOLACAĞIZ NE GEREKİRSE YAPILSIN DEMİŞ. İNSAN KAÇAKÇILIĞI İÇİN NİYESEN KAFANI KUMA GÖMDÜN???? NERELERDEYDİN?
    0
    0
    Yanıtla
  • görevden almaktan başka ne yapabilirler. gerisini yargı yapacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyit (2 yıl önce)
    İhsan beyi açıklamalarından dolayı tebrik ederim. Keşke, kendi partisi hakkında çıkan insan kaçakçılığı haberleri konusunda da bir açıklama yapsaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (2 yıl önce)
    Yargıya intikal etmemiş bir olayı CHP nerden bilecek CHP’li değilim onuda belirteyim neye takıldım burada sayın İhsan beyin arada hemen dini alet etmesine yazık bu ne hemen Kadir gecesini neden olaya katıyor ki
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    Suçun ve suçlunun partisi, milliyeti, rengi olmaz. Kim ki özellikle de böyle bir iğrenç suçu işler ya da ortak olur adalet önünde adilce yargılanmalıdır. O kişinin İlçe başkanı, milletvekili, belediye başkanı ne olduğu önemli olmamalıdır. Değil mi İnsan kaçakçılığından zerre kadar rahatsız olmayan ama şimdi altın bulmuş gibi sevinen Sn. İhsan Koca? Suçu bile ayrıştırdınız. Yazıklar olsun size.
    0
    0
    Yanıtla
  • has kündübegli (2 yıl önce)koray isimli kullanıcı yorumuna
    ensardaki olayları akp ye yada muhafazakar insanlara bağlayanlar çoktu ama
    0
    0
    Yanıtla
  • Gezgin (2 yıl önce)
    Herkes bir yol tutturmuş gidiyo birileri insan kaçakçılığı yapar birileri çaresiz kalmış insanları kullanır kime güveneceğini şaşırdık oyle bir duzendegizki birbirlerinin açığını arar olmuş bos beleş siyasetçilere meydanları bırakmışız yazık gerçekten çok yazık o koltukları hak etmiyorsunuz kimsenin kimseye saygısı olmuşta edep kalmamış bur Türkiye yaratıyoruz kendi ellerimizle nesil bitmiş elden gidiyor birileri paranın makamın derdime düşmüş birileri uçkurunun derdine
    0
    0
    Yanıtla
  • birisi bireysel suç diğeri örgütlü. inşallah farkını anlarsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (2 yıl önce)
    Bravo Malatya Haber bu işin sonuna kadar üzerine gideceğinize ve tarafsız gazeticiliğinize olan inancımı arttırdınız. Bu tarz rezilliklerin bir daha yaşanmaması için hepimiz sorumluluk alarak hareket etmeliyiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim öğretmen (2 yıl önce)
    Malatyalı olarak utandım. Malatya bunu hak etmiyor. Bu Adamı getiren de, bu adamda partiden gönderilmeli. İyi ki hiç bir partiyi tutmuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalılar seçilmiş, günahsız insanlar mı ?ya da siyasi parti ilçe baskanlari dünyanın en kaliteli insanları mı?bu partiye rey atmadım amma bu gidişle atacağım sayenizde geçen gün ak partili bir vekilin evin de Kırgız bakıcı intihar etti.orada da bu yorumda bulunabiliyormusun?"emir olduğu gibi doğru ol"
    0
    0
    Yanıtla
  • “Konu, yargı organları tarafından soruşturulacak”
    0
    0
    Yanıtla
  • has kündübegli (2 yıl önce)HAROK isimli kullanıcı yorumuna
    harok neden her yoruma bunu yazıyon. akpden çıksaydı olayları farklı ima ederdiniz ama demi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hukukçu (2 yıl önce)
    Hem beşeri hukukta hem de ilahi hukukta masumluk karinesi gereği; suç ispat edilene kadar herkes suçsuzdur, masumdur. Suçu ispat edilmemiş hiç kimse töhmet altında bırakılamaz. Ulusal basına yansıyan müessif iddialarin doğruluğu veya yanlışlığı hukuk devletinin erkleri olan adli ve idari birimlerce yapılacak titiz soruşturmanın sonucunda ortaya konur. İslam hukukunda zina isnadında bulunanların iddialarını hangi şartlarda ispat etmekle mükellef oldukları aşikârdır burda izah etmeye lüzum yok. Neden ispatı bu kadar zor şarta bağlanmıştır. Kimsenin şerefi, onuru, haysiyeti hiç kimsenin dilinde pelesenk olmasın diye. Günümüz şartlarında gerekli adli tıp ve kriminal araştırmalar sonucunda iddilar değerlendirilir. Sonuca göre adli merciler kararını verir ve olayın muhatapları ve toplum gerekli değerlendirmeleri yapar. Ayrıca suçun şahsiliği; hem islami hem de beşeri hukukun bir prensibidir. İddialara muhatap olanın mensup olduğu siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, cemaat veya cemiyet söz konusu iddialardan dolayı suçlanamaz. Biz müslümanız. Adil olmak, hakkaniyeti gözetmek, nefsimize ağır gelse de ilahi prensipleri dikkate almak zorundayız. Bir kavme olan kininiz sizi adaletten alıkoymasın diyor ilahi buyruk. Bu yazıyı okuyanlar söz konusu iddialara muhatap olan kişinin mensubu olduğu partinin kurumsal tavrını veya o parti yetkililerinin tavırlarını, söylemlerini gerekçe göstererek onlarda şunu şunu söylüyorlar, hep şunları gündeme getirip bize belden aşağı vuruyorlar diiyebilirler. Sosyal medyada paylaşmaya doyamadığımız Aliya İzzetbegoviçin sözünü hatırlatmak isterim. Onlar bizim öğretmenimiz değiller. Haklı olarak eleştirdiğimiz hususları neden bizler yapıyoruz. Muhataplarımızdan farkımız nedir? Ben hic kimsenin avukatı değilim. Hele hele CHP nin avukatı asla değilim. Toplum olarak biraz iz'anlı, vicdanlı, hakkaniyetli, adaletli olalım. Değerlerimizi günlük siyasetimize, kavgalarımıza kurban etmeyelim. Hz. Ali (ra) bir savaş sırasında namazı erteleyelim diyenlere..."Uğruna savaş verdiğimiz değerlerimizi yitirdikten sonra savaşmanın anlamı ne? cevabını verir. Bizler inanıyorsak, bir gün her sözümüzün, her eylemimizin ve hatta duygu, düşünce ve niyetimizin hesabının bizlere sorulacağına inanıyorsak aklımızı başımıza almamız ve bir örneklik ortaya koymamız gerekiyor. Zalimlere karşı bile adil olmak zorundayız. Düşmana karşı bile hakkaniyetli olmak durumundayız. Çünkü biz inanıyoruz. Savaşın da bir ahlâkı ve bir hukuku vardır. Bu ahlâk ve hukuk sadece bugün değil kıyamet sabahına kadar bize lazım..
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)
    AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Nadira kadirova aylardır tartışılıyo bir arpa oyu yol alındı mı hayır,Sedat Peker, AKP Milletvekili Tolga Ağar'ın cinsel saldırısına maruz bırakıldığını söyleyerek şikayetçi olduktan bir gün sonra evinde ölü bulunan gazetecilik öğrencisi Yeldana Kaharman'a ilişkin konuştu.bu haberlerle ilgili bir cümle söyleseniz Sayın akp il başkanı:İhsan Koca cevap bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan 44 (2 yıl önce)
    ÖZelikle bekledim bu haberi yayınlayacakmısınız. Ve gördüm ki Şucu bucu demeden taraf olmadan sadece malatyanın ve malatyalıların çıkarını düşünüp malatya aşığı sevdalısı olan malatyanın tek tarafsız haber yapan sitesi malatya haber com lütfen aynı çizgiden devam. Tebrikler. Başarılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Gerçek ise her türlü cezasını çeksin.şimdiye kadar neden savcılığa suç duyurusun da bulunmamışlar.CHP Yeşilyurt’ta bulaştı ses kaleden geldi gibi oldu.Adamın suçu yargıya gitmediyse CHP nerden bilsin. Enver kiraz suçlu Başkan neden istihareye ye yatmadan adamı ilçe başkanı yaptınız..
    0
    0
    Yanıtla