SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Saat İçinde Partimizle Tüm İlişiği Kesildi"

A- A+ PAYLAŞ

CHP'Lİ KİRAZ'DAN AKP İL BAŞKANINA "BİRKAÇ GÜNDÜR GÜNDEMDE DİYORSUN NEDEN SAVCILIĞA TAŞIMADIN?." CHP Malatya il Başkanı Enver Kiraz, adı tecavüz  iddiasına karışan Kale ilçe başkanı Süleyman K.’nın programın ardından 1 saat içinde parti ile tüm ilişkilerinin kesildiğini açıkladı.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Genel merkezimiz ile konuyu paylaştık. Hemen 1 saat içerisinde, bu bir iddia, ama önemli bir iddia bir saat içerisinde bu kişinin partimizle bütün üyelik dahil olmak üzere bütün bağlarını kestik. Bu olay açıklığa kavuşana kadar üyelik dahil olmak üzere bütün ilişkilerini derhal askıya aldık.” dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

-Dün bir televizyon kanalında Kale ilçe başkanımızla ilgili bir iddia söz konusu oldu. Biz de ilk defa il başkanı olarak, il yönetimi olarak. Milletvekili ve genel merkezimiz olarak ilk defa o televizyon kanalında çıkan haber sonrasında, program sonrasında haberdar olduk.

-Genel merkezimiz ile konuyu paylaştık. Hemen 1 saat içerisinde, bu bir iddia, ama önemli bir iddia bir saat içerisinde bu kişinin partimizle bütün üyelik dahil olmak üzere bütün bağlarını kestik. Bu olay açıklığa kavuşana kadar üyelik dahil olmak üzere bütün ilişkilerini derhal askıya aldık.

-1 saat sonra, programdan 1 saat sonra hem bu kişi ilçe başkanımız değildi, hem partimizin üyesi değildi.

-Aynı zamanda bu kişi ile ilgili olarak disiplin sürecini başlattık. Üyeliğini askıya aldık, ama disiplin soruşturması da başlattık. İlerideki bir durum karşısında, olumsuz bir durum karşısında tekrar partiye dönüşü mümkün olmasın diye.

-Şunu açıklıkla söyleyelim, çok açık ve net söylüyoruz, tecavüz, taciz, kimden gelirse gelsin, buna karşı çıkmayan, buna en sert tepkiyi vermeyen ahlaksızdır, şerefsizdir, namussuzdur.

-Bu konu üzerinden milletvekilimize yönelik, partimize yönelik veya il başkanlığımıza, il örgütümüze yönelik, bu partinin onurlu her hangi bir bireyine yönelik bir saldırıda aynı şekilde ahlaksızlıktır, şerefsizliktir.

-Böyle bir konu karşısında kim sessiz kalırsa, kim sessiz kalmışsa, şerefsizdir, ahlaksızdır, namussuzdur. Net söylüyorum.

-Sessiz kaldığımızı iddia edenler de aynı şekilde şerefsizlikle, ahlaksızlıkla suçluyorum.

-Hangi partiden olursa olsun, tecavüzcünün, tacizcinin, ahlaksızın partisi olmaz. Bu hangi parti olursa olsun bunu savunulacak bir tarafı olmaz, olamaz.

-Cumhuriyet Halk Partisi bu konuda rüştünü ispatlamış, önemli bir partidir ve bu süre içerisinde büyük bir partidir, elbetteki kimin suçlu olduğunu zaman suçsuz olduğunu bilmeyerek bir kitle partisinde herkesin siyaset yapma hakkı vardır, ama bu durumlar ortaya çıktığında bir dakika bile o kişiyi partimizde bekletmeyiz. Dünde aynısını yaptık, bekletmedik.

-Bunun üzerinden partimize, sayın milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya bir linç girişimine de asla izin vermeyiz, asla geçit vermeyiz.

-Kim suçlu ise, suçluları, olayı detaylı olarak değerlendirmesi incelemesi konusunda savcıları göreve davet ediyoruz. Bugün bu savcılar görevini yapacak ve kim suçlu ise o cezasını hukuk karşısında alacak.

-Bu kişinin partimizle hiçbir bağı ve bağlantısı kalmamıştır.

"MADEM KONU BİRKAÇ GÜNDÜR GÜNDEMİNDEYDİ, NİYE SAVCILIĞA TAŞIMADIN?."

CHP İl Başkanı Kiraz, “Dün bu olayla ilgili gerekli işlemleri yapmışken, basınla düşüncelerimizi paylaşmışken AKP’nin trol il başkanı bir açıklama göndermiş. Açıklama şöyle başlıyor; ‘Birkaç gündür Malatya gündemini meşgul eden çirkin hadise üzerine…’ sen ‘bir hukukçuyum ben bir babayım’ diyorsun, madem hukukçusun madem babasın birkaç gündür bu konu Malatya gündeminde vardı da, duyduğun bir konuyu savcılığa neden taşımadın. Bekleyip bu konu üzerinden CHP’ye nasıl saldırıp, nasıl rant sağlarım diye düşünüyorsun. Senin siyasetçiliğin, babalığın CHP’nin, milletvekilinin, genel başkanının üzerinden rant sağlamak mıdır? Buradan bakınca dertleri başkaymış. Bizim dün saat 17’de konudan haberimiz oldu. Kendisi daha önceden biliyormuş ama tek bir adım atmamış. Bundan sonraki süreç hukukun, savcıların işi. Suçlu kim olursa olsun cezasını çekmelidir. Bu çirkin olaydan bile siyasi rant elde etmek isteyen, milletvekilimizi, partimizi suçlamaya çalışan trol il başkanını şiddetle kınıyorum. Bu trol il başkanı Yeşilyurt Belediyesi’nde gri pasaportla adam kaçırma olayında, belediye başkan yardımcısı vali yardımcısı, müdürler görevden alınmış, bugüne kadar tek bir kelime etmemiş. Bir ayı aşkın süredir tek bir kelime etmedi.

AKP gençlik kollarında yaşanılan ağza alamayacağım çirkinliklerle ilgili de tek kelime etmemiş. Belediyelerdeki yolsuzluklarla ilgili tek kelime etmemiş. Hepimiz Malatya’da yaşıyoruz, aramızda çocukları olan var. Her kim suç işlemişse cezasını çekmelidir. Biz de konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Oktay (2 yıl önce)
    Ağbaba cevap vermişti şimdi yanıt bekleniyor yanındaki dediği kim ifşa edilsin. İsim versin ağbaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Apricot (2 yıl önce)
    Bende aynı şekilde, Bu çirkin olaydan bile siyasi rant elde etmek isteyen, milletvekilimizi, partimizi suçlamaya çalışan il başkanını ve yönetimini şiddetle kınıyorum.
    0
    0
    Yanıtla