SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Anne Sevgisi, Sevgilerin En Büyüğü, En Kıymetlisi"

0
Güncellendi - 2021-05-09 22:50:40
A- A+ PAYLAŞ

Ülkemizde her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü, bu yıl 9 Mayıs Pazar günü.

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün.

Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Zamanla başka ülkelere de yayıldı.

Annelere armağan edilen bu özel gün Türkiye’de 1955 yılından bu yana kutlanmaktadır. Türkiye’de Mayıs ayının 2. Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanır. Bu evrensel günde, Dünyada milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.

MESAJLAR..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, annelerimize emeklerinin boşa gitmediğini göstermenin ve gurur duyacakları evlatlar olmanın, onlar için en büyük mutluluk olacağını söyledi.

Başkan Gürkan mesajında “Anneler dünya hayatındaki en kutsal varlıklardır. Millet olarak geleneğimiz ve inancımız Annelerin bir gün değil, her gün baş tacı edilmesini emreder. Peygamber Efendimiz ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ diyerek; annelerimize verilebilecek en büyük değeri vermiştir.

Annelerimiz, en zor zamanlarda en fedakâr öğretmen, hayatını çocuklarına adayan, yüreğinde sevgi ve sabrı taşıyan dünyanın en kutsal varlığıdır. En güzel anlarımızda olduğu gibi, başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde yine sığındığımız limanlarımız olmaktadır.

Yaşamımızda bizi, belki de karşılıksız seven tek varlık annelerimizdir. Ülkemize ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs gererek fedakârca çalışan anneler, aile değerlerinin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının da en önemli güvencesidir.

Bir toplumun geleceği, her şeyden önce aile kurumunun sağlam temeller üzerinde yükselmesine bağlıdır. Ailenin mükemmelleşmesi ise dünya var olduğundan bu yana en temel ve sonsuz sevginin, şefkatin, özverinin, sabrın, mücadelenin ve hoşgörünün sembolü olan en kutsal varlığımız annelerimizin gayret ve çabaları ile mümkün olabilmektedir.

Annelerimize emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, annelerimiz için en büyük mutluluktur. Özellikle, tüm dünyayı etkisi altına almış olan korona virüs salgını nedeniyle evlerinden dışarı çıkamayan annelerimize daha da bir hürmet, sevgi ve yardımda bulunmalıyız.

Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere bütün annelerin ve anne adaylarının anneler gününü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Başkan Güder, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Karşılıksız ve koşulsuz bir sevgiye dayanan, hiçbir değerle kıyaslanamayacak kadar yüce bir duygudur annelik. Anne sevgisi, insan yaşamının her evresinde var olan en anlamlı duygulardan birisidir. Onlar karşılıksız sevgileri, şefkatleri ve sonsuz özverileri ile başımızın tacıdırlar. Bizi biz yapan değerleri barındıran annelerimiz, varlıklarıyla bizleri onurlandırmakta, geleceğimizi ellerinde şekillendirmektedirler. Yaşadığımız her dakikanın en yüce anlamı annelerimiz; bizler için tek bir günde anlam bulmaz. Onların varlıkları hayatımızın her gününün en büyük manasıdır. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir.

Hayatımızın her anında yanı başımızda olan, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz; ilk öğretmenimiz, hayat boyu yaşamımızdaki en büyük hazinemizdir. Annelerin önemini belirtmek için Peygamber Efendimiz, ‘Cennet annelerin ayağının altındadır’ buyurmuştur. En mutlu anlarımızda olduğu gibi, başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde sığındığımız, yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz annelerimizin gülen yüzleri de bizim için çok değerlidir. Bu bakımdan, bu anlamlı günü vesile bilerek annelerimizi mutlu etmek, onların yüreklerini sevgiyle doyurmak, onlara layık olmak için daha fazla çaba göstermek en önemli görevimiz olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta evlatlarını vatan toprağı için feda eden şehit annelerimiz olmak üzere, bizleri koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen, başımızın tacı annelerimize selam ve sevgilerimi iletiyor; sağlık ve mutluluklar diliyor; sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Anneler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Hayatımızın her anında yanı başımızda olan, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan annelerimiz; ilk öğretmenimiz, en büyük hazinemizdir.” dedi.

Kutlama mesajında; dünyada anne sevgisinin yerine konabilecek başka hiçbir değerin olmadığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Anne sevgisi, insan yaşamının her evresinde var olan en anlamlı duygulardan birisidir.

Onlar karşılıksız sevgileri, şefkatleri ve sonsuz özverileri ile başımızın tacıdırlar. Bizi biz yapan değerleri barındıran annelerimiz, varlıklarıyla bizleri onurlandırmakta, geleceğimizi ellerinde şekillendirmektedirler.

Şüphesiz ki, onlara olan vefa borcumuzu hiçbir şekilde ödeyemeyiz.

Bizim inanç anlayışımıza göre, annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biri; anneler ise iyiliği en çok hak eden varlıklardır. Sevgili Peygamberimiz, 'Cennet, annelerin ayakların altındadır' diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ne kadar mübarek olduğunu ifade etmiştir. Annelerimizden öğrendiğimiz sevgi, özveri ve hoşgörü, yaşamımız boyunca kabul etmemiz ve gelecek kuşaklara da öğretmemiz gereken ortak değerlerdir.

Toplumumuzun temelini oluşturan aile yuvasını fedakârlıklarıyla bir arada tutan, milletimizin varlığının güvencesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın milli ve manevi değerlerle yetişmesinin de temel kaynağı olan annelerimizin, bu özel gününü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bu düşüncelerle sadece bir gün değil, bir ömür boyu sevgi ve saygıya layık olan başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutlar, saygılar sunarım.” dedi.

DEVA Partisi İl Kadın Çalışmaları Başkanı Belkıs Polat

"Ülkemizde annelik bir görev addedilerek kültür aktarımı ve toplumun devamlılığını sağlayan bir unsur olarak görülmektedir. Annelik toplumun yüklediği anlamlarla birlikte kadınlar arasında sınıfsal bir fark olarak algılanmaktadır. Toplumsal ve siyasal yapılar anneliği insani ve doğal bir içsellikten, sosyokültürel bir alışkanlığa dönüştürülmüştür.

Toplum ve aile içinde kadın, erkek, çocuk her bir bireyin kendi özgün kişiliği ile var olabilmesi ve güçlendirilmesi sosyal politikalarımızın merkezini oluşturacaktır. Yüreğinde insanlara ve tüm varlıklara sevgi ve şefkat besleyen her kadın annedir. Anneler Gününüz kutlu olsun."

Eğitim İş Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş

"Bugün, dünyanın en saf, en karşılıksız sevgisi olan anne sevgisinin kıymetini tekrar anlamanın, bilmenin ve minnet duymanın günüdür.

Yaşamın ilk anından başlayarak, sevgi ve şefkatini bizlerden esirgemeyen, en zor anlarımızda bize güç veren annelerimiz, yerleri asla doldurulamayacak en değerli varlıklarımızdır.

Dünyaya getirdiği çocuğunu, kişiliğinin oluşmasını sağlayarak yaşama hazırlayan kadınlar, böylece toplumun biçimlenmesinde de önemli rol sahibidirler.

Böylesine önemli bir sorumluluğu üstlenmiş olan kadınların, toplumsal yaşamın her alanında etkinliklerinin artırılması, hak ve özgürlüklerini en iyi biçimde kullanabilmelerinin sağlanması zorunluluktur.

Korona nedeniyle büyük bir çoğunluğumuzun evde kaldığı şu günlerde, kadınların yıllardır görünmez kılınan ev içi emeğinin ne kadar yoğun ve ağır olduğu herkesçe idrak edilmiştir. Anneler Günü'nü tüm bu emeğe, sevgiye, feda edilen yıllara karşı bir teşekküre, şükrana vesile ediyoruz.

Değeri ölçülemeyen, yaşam deneyimleriyle bize her zaman yol gösteren, dünyayı ve yaşamı sevdiren, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan tüm annelerimizin ve tüm kadınların Anneler Günü'nü kutluyoruz."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız