SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tam Kapanmalı' Ramazan Bayramı

0
Güncellendi - 2021-05-13 11:47:18
'Tam Kapanmalı' Ramazan Bayramı
A- A+ PAYLAŞ

BAYRAM MESAJLARI.. Ramazan ayı sona erdi. 13- 15 Mayıs günleri arasındaki Ramazan Bayramı başladı. Bayramda da, korona virüs salgını nedeniyle uygulanmakta olan 'tam kapanma' önlemlerinin devam edeceği İçişleri Bakanlığı'nca belirtildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, 'maske- mesafe ve hijyen koşullarının sağlanmasıyla' bayram namazının camilerde kılınabileceğini duyururken, Malatya il merkezinde bayram namazının başlama saatinin 05.50 olduğu bildirildi. Bu arada bayram dolayısıyla, il yöneticileri, siyasiler ve çeşitli kuruluş temsilcileri birer kutlama mesajı yayınladılar.

'TAM KAPANMA' ÖNLEMLERİ BAYRAMDA DA GEÇERLİ..

Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı ve ilgili diğer yasaklar devam edecek. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı 18 günlük tam kapanma genelgesinde kısıtlamaların 17 Mayıs’a kadar devam edeceği bilgisi paylaşılmıştı. Dolayısıyla bu kapsamda Ramazan Bayramı’nı da içerisine alan tarihlerde yasaklar sürecek.

Yani sokağa çıkma yasağı ve diğer kısıtlamalar Ramazan Bayramı’nda geçerli olacak. Vatandaşlar yine belirli saatlerde kendilerine en yakın markete giderek alışverişlerini yapabilecekler. Bayram namazı saatinde ve Cuma namazı saatinde ise namaza katılacak olanlar kısıtlamalardan muaf olacaklar. Fırınlar, manavlar, kuruyemişçiler, marketler, kasaplar da yine belirli saatlerde açık olmaya devam edecekler. Pazar günü ise zincir marketlerin tamamı kapalı olacak.

İçişleri Bakanlığı, 13- 14 ve 15 Mayıs günleri arasındaki Ramazan Bayramı'nın '29 Nisan'da başlayan ve 17 Mayıs sabah 05.00'de sona erecek olan tam kapanma tedbirleri kapsamında olduğunu belirterek, yapılan düzenlemelerle ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"-29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’da başlayan ve 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak olan tam kapanma dönemi içerisinde alınan diğer tedbirler gibi sokağa çıkma ile şehirlerarası seyahat kısıtlamaları da, salgının seyrinde yaşanan azalma trendine çok ciddi katkı sağlamaktadır.

-Salgının seyrinde yaşanan bu olumlu gidişatın sürdürülmesi açısından denetim faaliyetleri, tam kapanma döneminin kalan süresi içerisinde de tüm hızıyla sürdürülecektir.

-Ramazan Bayramını da içerisine alan bu süre içerisinde; Şehirlerarası Seyahat Kısıtlamasına Dair Denetimler çerçevesinde; şehirlerarası yollar üzerinde kolluk kuvvetlerince 1.167 yol kontrol noktası oluşturulmuş olup, bu yol kontrol noktalarında 16 bin 669 kolluk personeli görev yapacaktır.

-Yol kontrol noktalarında görevli kolluk personelince özel araç veya toplu taşıma araçlarıyla şehirlerarası seyahat edenlerin 'seyahat izin belgeleri' tek tek kontrol edilecek ve seyahat izin belgesi olmadan şehirlerarası seyahat edenlerin tespiti halinde gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır.

-Sokağa Çıkma Kısıtlamasına Dair Denetimler çerçevesinde; gerek şehir içi kontrol noktaları gerekse devriye ekipleriyle etkin bir denetim gerçekleştirilecektir.

-Şehir içi cadde ve sokaklarda kolluk kuvvetlerince oluşturulan toplam 6 bin 84 kontrol noktasında 79 bin 279 kamu personeli görev yapacak olup gerçekleştirilecek denetimlerde geçerli bir muafiyetin var olup olmadığı, çalışma izni görev belgesi kontrolü ile dışarıda bulunulan durumun muafiyet nedeni, zamanı ve güzergahı ile uyumlu olup olmadığı kontrol edilecektir.

-Ramazan Bayramını da içine alan süre boyunca şehirlerarası seyahat kısıtlaması ve sokağa çıkma kısıtlamasına dair yürütülen denetimlerde toplam 7 bin 251 kontrol noktasında 95 bin 948 kolluk personeli görev alacaktır.

-Bu dönemde ayrıca kolluk kuvvetlerince yaya ve motorize devriye hizmetlerine ağırlık verilerek sokağa çıkma kısıtlamasına dair denetimlere aralıksız 7/24 esasına göre devam edilecektir. Bu çerçevede her gün ortalama 13 bin 938 yaya/motorize devriye ekibinde 78 bin 230 kolluk personeli sokağa çıkma kısıtlaması tedbirine dair denetim faaliyetlerinde görev alacaktır.

-Salgın denetim ekiplerince de tam kapanma dönemi sonuna kadar işyeri denetimleri tam kapasiteyle sürdürülecektir.

-Üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülmesi ve vatandaşlarımızın temel gıda ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarının tedarikinin sağlanması amacıyla am kapanma döneminde muafiyet tanınan işyerlerine (fabrikalar, organize sanayi bölgeleri, fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcı, yeme-içme yerleri vb.) yönelik denetimler İl/İlçe Salgın Denetim Merkezleri bünyesinde görevli denetim ekiplerince (zabıta ve diğer kamu personeli marifetiyle) kesintisiz ve etkin şekilde sürdürülmeye devam edilecektir.

-Tam kapanma tedbirlerinin geçerli olduğu Ramazan Bayramı süresince de aziz milletimizin tedbirlere uymaya devam edeceğini biliyor ve gösterilen fedakarlıklar için bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz."

BAYRAM MESAJLARI..

Malatya Valisi Aydın Baruş

"Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, kardeşlik ve dostluk hislerini en üst düzeyde paylaştığımız, manevi zenginliklerle dolu bir Ramazan Ayı’nı daha idrak ederek bayrama kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

Bir milleti kaynaştıran en önemli unsurların başında gelen ve toplumsal yaşamda önemli yeri bulunan bayramlar; insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının içtenlikle dile getirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, herkesin birbirine hoşgörü ile bakma tevazuunu gösterdiği müstesna günlerdir.

Maruz kaldığımız salgın tehlikesine karşı alınan önlemler nedeniyle komşularımızı, yakınlarımızı ve büyüklerimizi ziyaret edemeyecek olmamız Ramazan Bayramı sevincimizi gölgelese de, onlarla birlikte gelecek bayramlara sağlıklı bir ortamda ulaşma umudu bizlere teselli kaynağı olacaktır.

Fakirlerin doyurulduğu, eş, dost ve akrabanın bir araya gelerek gönüllerin şenlendiği kalabalık iftar sofralarında buluşamamış olsak da salgının önümüze çıkardığı engeller maddi kazancımız üzerinde yoksulların hakkı olan kısmı ihtiyaç sahipleriyle paylaşmamıza engel olmadı. Çünkü biz zor zamanlarda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyi, paylaşmayı ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen bir milletin mensuplarıyız.

Bu müstesna günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her anına yayabilmek ortak amacımız olmalıdır. Bu günleri fırsat bilerek aramızdaki sevgi, merhamet, kardeşlik ve hoşgörü duygularını güçlendirmemiz bayramı hakiki anlamıyla idrak etmemizi sağlayacaktır. Maddi kazanımlarımızı ihtiyacı olanlarla paylaştığımız gibi sevgi, merhamet ve diğerkâmlık gibi yüce hisleri de kardeşlerimizle paylaşma faziletini gösterirsek bayram günlerini tam manasıyla idrak etme mutluluğuna erişebiliriz.

Bu mukaddes günlerde, Şehit Ailelerimizi, Şanlı Gazilerimizi, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, hasta, yaşlı, yetim, öksüz ve kimsesiz kardeşlerimizi hatırlamalı, sosyal mesafenin gönül birlikteliğimize engel olmayacağını telefonla da olsa hissettirebilmek için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.

Ramazan Bayramı vesilesiyle, milletimizin huzur içerisinde yaşaması ve vatanımızın bütünlüğü için görev yaparken hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, şehit ailelerimize, gazilerimize ve yakınlarına bir defa daha şükranlarımı ifade ediyorum.

Saygıdeğer Malatya Halkımız başta olmak üzere Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, Cenab-ı Hak’tan hep birlikte sağlık ve esenlik dolu bir bayram geçirmemizi niyaz ediyorum."

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Çalık, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bir bayrama daha kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Bayramların sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, gönüllerin alındığı, ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği, paylaşma ve dayanışma duygularının toplumu kuşattığı özel zaman dilimleri olduğunu ifade eden Çalık, şöyle devam etti:

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayını geride bırakmanın hüznü içerisindeyiz. Birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın en üst safhada yaşanmasına vesile olan bir Ramazan Bayramını daha Kovid-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında tüm Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olması nedeniyle evlerde geçireceğiz. Teknolojinin bizlere sunduğu imkanlarla büyüklerimizle, akrabalarımız ve dostlarımızla görüşecek, bayramımızı kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Ağbaba, açıklamasında “Türkiye asıl bayramı hak, hukuk ve sosyal adaletin hâkim olduğu zaman yaşayacaktır” dedi.

Son günlerde yaşanan gelişmelere de dikkat çeken CHP’li Ağbaba’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yardımlaşmanın, dayanışmanın ve paylaşmanın ayı Ramazan ayını Covid-19 salgını nedeniyle alınan “tam kapanma” tedbirleriyle geçirdik. Ramazan ayının anlamına aykırı olarak bu günlerde salgının yanı sıra ekonomik buhranın giderek derinleştiği ve zengin ile fakirin arasındaki uçurumun arttığı günleri yaşıyoruz. 83 milyon halkımız barışın, dostluk ve kardeşliğin yaygınlaştığı, umutların yeşerdiği bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz. Ancak görülüyor ki, bu topraklarda sosyal adaletin olmadığı hiçbir bayram ağız tadıyla kutlanmayacak. İşçinin, emekçinin, çiftçinin, esnafın yoklukla ve yoksullukla baş başa kaldığı, gençlerin umutsuzluğa ve işsizliğe terk edildiği, insanların hukuka ve adalete inancının kalmadığı bir ülke haline geldik. Bu Ramazan Bayramında tek dileğimiz Türkiye’nin bu kötü gidişatının değişmesi ve herkesin eşit, özgür ve farklılıklarıyla huzurlu bir şekilde bir arada yaşadığı bir Türkiye’nin yeniden inşa edilmesidir.”

“Ramazan ayında salgına rağmen halka hizmet için büyük fedakârlıklarla çalışan sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere güvenlik güçlerimiz, kuryelerimiz, apartman görevlilerimiz, ‘evde kalamayan’ ve kapanmada dahi iş başı yapan emekçilerimizi ve esnaflarımızı unutmamamız gerekiyor. Bu vesileyle salgın boyunca da iş başı yapan tüm emekçilerimizin, desteksiz tam kapanma nedeniyle evinde açlığa terk edilen esnaflarımızın, sağlık çalışanlarımızın ve sorumsuz salgın ve aşı politikaları nedeniyle evlerine hapsedilen yurttaşlarımızın, tüm halkımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Türkiye’de gençlerin geleceğe umutla baktığı, açlığın ve yoksulluğun olmadığı, barışın ve huzurun topluma hakim olduğu, herkesin görüşlerini ve farklılıklarını özgürce ifade edebildiği nice bayramlar diliyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ramazan ayını dualarla uğurlarken, Ramazan Bayramının heyecanını yaşadıklarını kaydetti.

Gürkan, “Bayramlar, dini ve milli duyguların perçinleştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların son bulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı, milletleri var eden milli birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiği önemli günlerdir.

Ancak Geçtiğimiz yılın ilk günlerinden itibaren dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle Ramazan Bayramı’nı bu yıl da buruk bir şekilde idrak edeceğiz. Özellikle son günlerde artan vaka sayılarına bağlı olarak alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bayramı sevdiklerimizden ayrı bir şekilde evlerimizde geçiriyor olacağız.

Şunu da çok iyi biliyoruz ki; birlik ve beraberlik içerisinde, maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralları konularındaki hassasiyetimizi esnetmeden geçireceğimiz bu birkaç günün ardından sağlıklı ve güzel günlere kavuşacağımıza umudum tamdır.

Sevgileri birleştiren, kardeşlik duygularını pekiştiren, hüzünleri azaltan, sevinçleri çoğaltan, Ramazan Bayramı'nın yurdumuza ve tüm insanlığa sağlık, barış ve huzur dolu günler getirmesini diliyor, halkımızın mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Başkan Güder, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşliğin yanı sıra coştukça coşan bir sevgi selinin tarifi olduğunu vurguladığı mesajında, “İslam aleminin ve milletimizin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, Rabbimden bizi bir sonraki Ramazan ayına sağlıkla, esenlikle, huzurla kavuşturmasını diliyorum” dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İslam âleminin, ‘on bir ayın sultanı' olan Ramazan’ı uğurluyor olmanın hüznünü yaşadığını belirttiği mesajında, “Bir rahmet, mağfiret ve bereket ayını daha geride bırakıyor, Recep ve Şaban aylarıyla müjdelenen mübarek Ramazan ayına yeniden sağlıkla, esenlikle, huzurla kavuşmayı ‘Cenabı Hak nasip eylesin’ diyoruz. Bu mübarek ay ki; giderken bile bizleri bayram gibi sevimli ve coşku dolu bir iklime emanet edip gidiyor. Kuşkusuz emaneti başımız ve gözümüz üstünedir ve işte bu sebepledir ki, Ramazan ayı gibi, inananlar için bayramı da bir o kadar mübarektir. Bayramımız mübarek olsun! Yüce Allah, bizleri daha nice bayramlarda buluştursun, bir araya getirip coştursun; yüreklerimizi ferahlık, zihinlerimize berraklık versin.” niyazında bulundu.

Öte yandan Başkan Güder, Covid-19 salgını dolayısıyla bu yılda bayramın sokağa çıkma kısıtlaması ile iç içe geçirileceğini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Bayramlar sevincin, coşkunun, muhabbetin en yoğun yaşandığı zamanlardır. Ancak hepimizin bildiği gibi bir salgın sebebiyle zor ve çok hassas zamanlardan geçmekteyiz. Gönül, geçmiş bayramlarda olduğu gibi sevdiklerimizle bir arada olmayı isterdi. Bu durum hüznümüzü artırıyor olsa da, sıhhat ve selametimiz için bunun gerekli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Daha nice Ramazan aylarında iftar sofralarında buluşacağız. İnşallah en kısa sürede hepimiz özlediğimiz günlere kavuşacağız. Allah’ın izniyle kucaklaşacağımız, doyasıya kutlayacağımız ve bir arada geçireceğimiz daha nice bayramlarımız olacak. Bu bağlamda sokağa çıkma kısıtlamasının bizim için aynı zamanda bir başka bayramın habercisi olacağını da unutmamalıyız. El ele vereceğiz, güç birliğiyle, sabırla, anlayış ve güçlü bir iradeyle bu zor günleri de atlatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin ve kıymetli hemşerilerimin Ramazan Bayramını canı gönülden kutluyor; Bayramın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve bereket getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

On bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi iklimini Yeşilyurt’ta birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaşadıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bizlere verdiği nimetler arasında en mühimlerinden biri olan bayramlardan ilkine, mübarek Ramazan Bayramına bizleri ulaştıran Yüce Allah’a öncelikle hamd-ü senalar olsun. Cenab-ı Allah bu büyük nimetinin sorumluluğunu taşıyabilmeyi hepimize nasip etsin.

Küskün ve dargınları barıştıran, umutları canlandıran, tüm İslam Âlemini kaynaştıran ve bütünleştiren bayramlar, sosyal huzurumuzu da pekiştiren manevi değeri yüksek olan anlamlı günlerdir.

Bayramlarımız, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin ve aramızdaki bağları geliştirmenin de vesilesidir. Dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu ve ferdi sevinçlerin müşterek mutluluklara dönüştüğü bu müstesna bayram günleri, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli birer fırsattır.

Salgınla mücadele kapsamında bu yıl bayramda sevdiklerimizi ziyaret edip, kucaklaşamayacağız. Ancak sıhhat ve selametimiz için kurallara uyarak sevgimizi uzaktan gösterebiliriz. Acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, bu musibetten kurtulmak için bilim insanlarımızın ısrarla önerdiği sosyal izolasyon ve sosyal-fiziki mesafe kurallarına riayet ederek, Bayramı huzur içerisinde evimizde kutlamalı ve geçirmeliyiz.

Yarınlarımızı daha güzel, sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirebilmek adına lütfen bu bayram dikkatli olalım, evimizde kalalım, ziyaretlere gitmeyelim, teknolojiyi kullanalım, sevdiklerimizi tehlikeye atmayalım. Ben bu süreçten milletimizin sabrı ve inancıyla en güçlü şekilde çıkacağımıza inanıyorum.

Bayramın, bilhassa İslam coğrafyasında, acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeşlerimizin yaralarına merhem olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum.

Terör Devleti İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’da ki kutsal mekanlarımız ve orada büyük bir direniş gösteren Filistinli kardeşlerimize yönelik gerçekleştirdiği gaddar ve çirkin saldırıları şiddetle kınıyorum. Filistin ve Kudüs asla yalnız değildir. İsrail'in işgal ederek insanlık suçu işlemeye devam ettiği Filistin topraklarındaki çirkin saldırılarında hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyorum.

Filistin’de devam eden saldırılar, yaşanan can kayıpları ve çirkin hadiselerden dolayı Ramazan Bayramına içimiz buruk ve hüzünlü bir şekilde giriyoruz. Rabbim bu acıların bir an önce sona ermesinde hepimizin yardımcısı olsun, Filistinli kardeşlerimizin gücü ve kuvvetini artırsın inşallah.

Sonsuz merhamet sahibi Yüce Rabbimiz imtihanlarımızı hafifletsin, sıkıntılı süreçten bir an evvel kurtularak daha güzel günlerde birlikte olalım inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle başta İslam Âlemi ve aziz milletimiz olmak üzere bütün hemşerilerimizin Ramazan Bayramlarını tebrik ediyor, bu bayramın bütün insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt

Zelyurt, Doğanşehirlilerin, ülkemizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek; “Rabbim bu mübarek günler hürmetine Kudüs’ün, Filistin’in özgür olduğu günleri görmeyi bizlere nasip etsin.” dedi.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt Ramazan Bayramı mesajında şu sözlere yer verdi:

“Pandemi nedeniyle her ne kadar geçmiş Ramazanların coşkusunu tam anlamıyla yaşayamasak da mübarek ayın manevi iklimini evlerimize taşıyıp sabır ve tevekkülle ibadetlerimizi yerine getirdik.

Gelişiyle gönüllerimize rahmet ve huzur getiren; af ve mağfiret kapılarının aralandığı, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in ardından Ramazan Bayramı’na kavuştuk.

Ramazan Bayramı’nın başta Doğanşehir’li hemşehrilerim olmak üzere kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi perçinlenmesini diliyor; bu mübarek günlerin Kudüs’te ve İslam coğrafyasında zulümlerin bitmesine, dünyanın huzur yurdu haline gelmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun.”

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş

Demokrasi ve Atılım Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aynı topraklar üzerinde yaşayan bizleri birbirimize kenetleyen, bir araya getiren, birlik ve beraberliğimizin timsali olan bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar hatırlamanın, hatırlanmanın, kaynaşmanın derin anlamını yaşadığımız ve yaşattığımız günlerdir.

Birbirimize daha çok yaklaşmanın; büyüklerimizi, aile fertlerimizi, yakın çevremizi, dost ve arkadaşlarımızı sevindirmenin, onlarla aramızdaki bağları güçlendirmenin ve hasretleri bitirmenin en güzel yollarından biri şüphesiz bayramlardır.

Milletimiz ebediyete kadar bu coğrafya da; bağımsız, onurlu ve milli değerlerine sahip çıkarak bayramlarını yaşayacak, bölme, ötekileştirme ve itibarsızlaştırma hesabı ile hareket edenlere asla fırsat vermeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam âleminin Ramazan bayramını tebrik eder hayırlara vesile olmasını niyaz ederim."

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin

"Esnaf ve sanatkar camiasının, Malatyalı hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, Ramazan Bayramı’nın başta ülkemiz olmak üzere bütün dünyada barış ve kardeşliğe huzura, sağlıklı günlere, özellikle içimizi bir kez daha kanatan Filistinli kardeşlerimize ve Mescid-i Aksa’ya yönelik İsrail zulmünün son bulmasına vesile olmasını diliyorum."

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, paylaşarak dayanışmanın hayata geçtiği, yapılan ibadetlerle manevi huzurun yaşandığı, rahmet ve bağışlanma ayı Ramazan’ın ardından; birliğimizin pekişmesine, toplumsal hoşgörü ve kucaklaşmanın daha da güçlenmesine vesile olan Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Bayramların sevgi, saygı, barış, kenetlenme ve dayanışma gibi insanı insan yapan asil değerleri yüceltmek için en güzel fırsat olduğunu kaydeden Özcan, ülke olarak koronavirüs önlemleri nedeniyle tam kapanmanın, Ramazan ayı olması nedeniyle de manevi iklimin yoğunlukla yaşandığı bu dönemin ardından gelen Bayram'ın sağlıklı günlerin habercisi olmasını diledi.

Özcan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Rahmet ve bereket ayı Ramazan'ın ardından, bir bayramı daha bir arada geçiremiyor olsak da, milletçe birlik ve beraberliğin önemini daha güçlü hissettiğimiz bu Ramazan Bayramı'nda sevdiklerimizle yakınlarımızla ayrı olsak da gönüllerimiz yine birlikte. Sosyal ve psikolojik açıdan daha iyi günlere ulaşmak için bu bayram da gönüllerimizle kucaklaşalım. Sanayicisinden, ticarisine, işçisinden esnafına, yaşlısından gencine kadar tüm milletimizin fedakarlık yaptığı bu kapanma sürecinin ardından Bayram'da da önlemlere riayet ederek Bayram sevincimizi kalıcı sağlık sevinciyle birleştirelim. Koronavirüsle mücadelenin aşı, maske, mesafe, temizlik ve diğer önlemlerle birlikte başarıyla sonuçlanması temennisiyle, Mübarek Ramazan Bayramı'nın milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş

Karataş, mesajında Ramazan Bayramı’nın tüm Müslümanlara huzur, kardeşlik, birlik ve beraberlik getirmesini temenni ederek, MASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin bayram süresince 7/24 görevinin başında olacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda MASKİ ekiplerinin bayram süresince 7/24 kesintisiz hizmet vereceğini ifade eden Karataş, “Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmek ve oluşabilecek aksaklıkları önlemek için tüm alanlarda tedbirlerimizi aldık. Malatya Genelinde nöbetçi ekipler oluşturularak su ve kanalizasyondan yaşanabilecek sıkıntılara anında müdahalede edeceğiz. Vatandaşlarımızın sorunsuz bir Ramazan Bayramı geçirmeleri için arıza ve anında müdahale ekiplerimiz hazır bekleyecektir. Hemşehrilerimiz, oluşabilecek aksaklıklar için Alo MASKİ 185 Çağrı Merkezimizden bizlere ulaşabilirler. Bayram süresince sizlere yardımcı olmak adına büyük bir özveriyle görev yapacak olan personelimize şimdiden teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor; bu mübarek günlerin Malatya’mıza, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Huzur (2 yıl önce)
    Millet dışarıda cirit atıyor. Adını tam kapanma koydunuz.Aziz mübarek gün ekmeğe muhtaç evde oturuyoruz. Her defasında dile getirecem bunu..Editör kusura bakma. Bunlar ağzına bir dolamış hayırlara vesile olsun diye. EKMEK ALAMIYORUZ EKMEK. Bizim satacak ne betonumuz var nede partide işe koyacak dayımız var.Günü birlik ekmek parasına gidip gelen binlerce insanız. Bir yılı geçti iş bulamıyoruz buna rağmen 1100 TL verilmedi. Bayram günü çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz. Allahın bunu size sorduğu gün elimi kalbimin üstüne koyup hayırlara vesile olsun diyecem..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne güzel yazmışsın..ama kimin umrunda..hükümetimiz arap yarımadasındaki sorunlarla uğraşmaktan kendi vatandaşına vakit ayıramıyor..
    0
    0
    Yanıtla