SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Esnafa Yönelik Normalleşme Önceden Açıklanmalı'

0
Güncellendi - 2021-05-15 12:35:31
'Esnafa Yönelik Normalleşme Önceden Açıklanmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı  Erdoğan’dan esnafa yönelik kontrollü normalleşme uygulamalarını kabine toplantısı öncesinde, 17 Mayıs Pazartesi gününden önce açıklanmasını talep ettiklerini açıkladı.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Covid-19 salgınının Türkiye'de yayılmaya başladığı 2020 Mart ayından beri alınan tedbir ve kısıtlamalardan en çok mağdur olan kesim esnaf camiasıdır. Onlarca esnaf meslek kolu büyük mağduriyetler yaşamıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takviminin uygulanacağını ve detayların kabine toplantısı sonrasında paylaşılacağını açıklamıştır. Kabine toplantısı sonuçları 17 Mayıs Pazartesi günü akşam saatlerinde paylaşılacaktır. Bu durum ise esnaf camiası için 1 günlük iş kaybı demektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dan esnafa yönelik kontrollü normalleşme uygulamalarını kabine toplantısı öncesinde, 17 Mayıs Pazartesi gününden önce açıklanmasını talep ediyoruz. Çünkü esnaf hazırlığını yapacak ve iş kaybı yaşamadan işine bakacak.”  dedi.

Keskin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına yasak getiren uygulamanın kalıcı olması konusunda 17 Mayıs Pazartesi günkü kabine toplantısında müjde olarak verilmesini bekliyoruz. Zincir ve süper marketler dahil tüm marketler de elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye, çiçek gibi ürünlerin satış yasağı kalıcı  olmalıdır.”  İfadelerini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız