SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Eğitim Açısından Çok İyi Bir Seviyede"

0
Güncellendi - 2021-05-18 19:58:09
A- A+ PAYLAŞ

VALİ BARUŞ, OKUL İNŞAATLARINDA İNCELEME YAPTI.. Vali Aydın Baruş, 24 Ocak depreminin ardından zarar gören okulları yeniden eğitim hayatına kazandırmak amacıyla gerek hayırseverler gerek TOKİ tarafından yapımı devam eden; Sümer İlkokulu (24 Derslik), Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu (32 Derslik), Yusuf Kenan Anadolu Lisesi (16 Derslik), Abdulkadir Eriş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (24 Derslik), Ziya Gökalp Ortaokulu (16 Derslik), Şehit Yüzbaşı Hakkı Akyüz Ortaokulu (24 Derslik), Kazım Karabekir İlkokulu (24 Derslik), Mehmet Aydınlar Anadolu Lisesi (24 Derslik) inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Sümer İlkokulunda incelemelerde bulunan Vali Aydın Baruş burada yüklenici firma yetkililerinden okul inşaatının genel durumu hakkında bilgiler aldı. Akabinde İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ile diğer okulları ziyaret eden Vali Baruş, yüklenici firma yetkililerinden okulların 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılına hazır edilmesini beklediğini söyledi.

Yusuf Kenan Anadolu Lisesindeki inceleme sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Baruş, bu yılın Malatya eğitimi için bir hamle yılı olduğunu ifade ederek, “Yeni fiziki mekanların oluşması adına bu yıl bizim için bir hamle yılı. Pandemi nedeniyle verilen araları da çok iyi değerlendirerek çocuklarımızın önümüzdeki eğitim öğretim yılına çok daha iyi koşullarda kavuşması için arkadaşlarımız gece gündüz demeden çalışıyorlar” dedi.

Malatya’da şu anda 10 okulun yapım sürecinin sürdüğünü ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetişeceğini ifade eden Baruş, ihale sürecinde olan okullarla birlikte toplamda 70’e yakın okulun Malatya’ya kazandırılacağını dile getirdi. Bu rakamın son yılların en büyük rakamı olduğunu da ifade eden Vali Baruş, “Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Bunların bir kısmı devletin, bir kısmı il yatırımı olarak inşaatları devam ediyor. Yakında ihalesi yapılacak okullarımızın da yapım çalışmalarına başlanılacak” şeklinde konuştu.

2020 yılında yaşanan Sivrice depremi sonrası da hasar gören ve depreme dayanıksız olan okullarında tahliye edilerek yerlerine yeni okulların inşa edildiğini kaydeden Vali Baruş, “Bu okullarımızın yerine çok güzel yeni projelerle çocuklarımızı gerçekten sosyal imkanlar açısından büyük zenginliğe sahip okullarla buluşturuyoruz” dedi.

Yüzde 51’i hayırseverler tarafından yaptırılan Yusuf Kenan Anadolu Lisesinin 16 derslikli olarak inşa edildiğini belirten Vali Baruş, “Bu okumuzda yalıtımlı müzik odası, gösterilerini sunabilecekleri tiyatro odası, her katta bir laboratuvar, konferans salonu, spor salonu gibi sosyal donatıları yüksek özellikler mevcut. Buraya gelen çocuklarımız her türlü sosyal etkinliği de burada görebilecek” ifadelerine yer verdi.

Malatya’da bazı bölgelerde okullarda ikili eğitimin sürdüğüne de işaret eden Vali Baruş, “Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde bu sıkıntının da çözüleceğini umuyoruz. Yeni okullarımızın eğitim-öğretime başlaması ile ikili eğitimlerde tam gün eğitime geçecek. Malatya eğitim açısından çok iyi bir seviyede, Türkiye’de bölge illeri arasında da lider bir iliz. Bu güzel eğitim binamızın yapımını üstlenen müteahhidimiz Musa Karagöz Beye de, güzel bir mekan ve kaliteli bir imalat ortaya koyduğu için teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren öğrencileriniz yeni okullarında eğitimlerine devam edebilecekler” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Okul binaları tek başına eğitimin seviyesini yükseltmeye yetmez. Önemli olan bu binaların içinde kaliteli bir eğitim vermektir. Sadece Malatya yerelinde değil ne yazık ki ülke çapında eğitim çok kötü bir durumdadır. Belki de cumhuriyet tarihinde eğitimin durumu bu kadar kötü olmamıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazihanli (2 yıl önce)
    Bu Milli EĞitim Müdüründen beklentimiz coktu. Adam Malatyalı kendi memleketi için koşturur diyordum ama... Siyasilere diyet borcu öder gibi arkalarından dolanıyor. Milli Eğitim Müdürü dedigin lider olmalı. Eskiden öğretmenler hep liderdi. Köyde bir öğretmene verilen deger neden fazlaydı? Çünkü herşeyi bilir yapar yakıştırırdı. O yüzden Milli Eğitim Müdürü cok cok aktif olmalı. Bina derslik güzel eyvallah ama herşey bina degil. Bakın şuan her okulun içi boş. Neden ? ÇÜnkü öğrenci yok. Okullar öğrencilerle güzel. O yüzden öğrenci ve öğretmenlerin kalitesini artırıcı bir yol bulmalı. Her türlü devlet politikasına ragmen birşeyler yapmalı. AMA MALAESEF ÇOK ÇOK ÜMİTSİZİM.
    0
    0
    Yanıtla
  • maho (2 yıl önce)
    vali galip demirel ortaokulu, beydağı anadolu lisesi ve begüm kartal ilkokulda sınıf mevcutları 45 eğitimde iyi durumdayız
    0
    0
    Yanıtla
  • konaklı (2 yıl önce)maho isimli kullanıcı yorumuna
    bunu oraya o evler yapılmadan düşünmeleri lazımdı
    0
    0
    Yanıtla
  • özgür (2 yıl önce)maho isimli kullanıcı yorumuna
    bu saydığın okullar akademik olarak çok geride kalmış ama halk arasında iyi okul olarak biliniyor. 15-20 kilometre uzaktan bu okullara servisle öğrenci gönderiyorlar.çocukları perişan edip gelecekleri ile oynuyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Bostanbasi bolgesinde yeterli sayida,kapasitede ilkokul,ortaokul yok. En kisa surede bu bolgeye okullar yapilmasini bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevat (2 yıl önce)
    Eğitimi bina ve derslik sanıyorlar :) Bi bakın bakalım eskiden Ankara hukukta itüde ODTÜ'de siyasalda çapada Hacettepe de kaç tane Malatyalı vardı 70-80-90 lı yıllarda, bir de şimdi bakın. Şimdi görüyoruz her şey ortada. Eğitim masa sandalye çokluğu, bina beton yığını değil
    0
    0
    Yanıtla