SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'19 Mayıs Umut Işığının Tarihidir'

0
Güncellendi - 2021-05-19 09:55:38
'19 Mayıs Umut Işığının Tarihidir'
A- A+ PAYLAŞ

YİNE 'RESMEN GEÇİŞTİRİLEN- SÖNÜK' BİR YILDÖNÜMÜ DAHA!. VE KİM, NE DEDİ? Büyük Önder, Asker ve Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasıyla sonuçlanan bağımsızlık mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 102'nci yıldönümü de, geçen yıllarda olduğu gibi sönük geçmesi çabalarının etkisinden kurtulamazken, il yöneticileri, bazı siyasiler ve STK temsilcileri birer kutlama mesajı yayınladılar.

İŞTE 'RESMİ' KUTLAMA PROGRAMI!..

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla herhangi bir kutlama programı açıklanmazken, 15 Mayıs'tan itibaren 'Gençlik Haftası' etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bir program yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temelinin atıldığı önemli tarihin yıldönümü için Malatya'da söz konusu müdürlük tarafından hazırlanan 'sönük program' şöyleydi:

Son yıllarda 'yasak savma' kabilinden yapılan ulusal bayram programları için, son 1,5 yıldır korona salgını gerekçe gösteriliyor.

VE MESAJLAR..

Mustafa Kemal Atatürk'ün 'benim doğum günüm 19 Mayıs' diye de  ifade ettiği bu kutlu gün dolayısıyla yayınlanan mesajlar şöyle:

Malatya Valisi Aydın Baruş

"19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan ve Cumhuriyetimizin kuruluşuyla neticelenen İstiklal Mücadelemizin başlangıcını ifade eden tarihtir.

19 Mayıs 1919’da, mazisi boyunca esareti kabul etmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimiz, varlık yokluk mücadelesinde bir kez daha kıyama kalkmıştır. Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki silah arkadaşlarının Samsun’dan Anadolu’ya ayak basarak Milli Mücadele meşalesini yaktıkları tarihi günün 102’nci yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

19 Mayıs, Balkan Savaşları ve Birinci Cihan Harbinde birçok cephede ölüm kalım savaşı verdiği mücadeleler neticesinde yıpranmış, yorulmuş ve bitkin düşmüş bir Milletin kadim devlet geleneği ve özgürlük ruhunun verdiği cesaret ve metanetle istiklalini kurtarmak için bağımsızlık meşalesini yeniden yaktığı şan ve şeref günüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, içinde bulunduğu şartlar karşısında istiklal mücadelesini fiilen başlatmak ve yeni bir devletin kuruluşu yolunda ilk kıvılcımı yakmak amacıyla yola çıkarken, milletinin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden ve hür yaşama kararlılığından güç almıştır. Bu milli ruh, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını ve millet egemenliğine dayanan, bağımsız bir devletin kurulmasını mümkün kılmıştır.

Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu kutlu gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz." sözlerindeki manasına uygun olarak Gençlik ve Spor Bayramı olarak Türk Gençliğine bayram olarak hediye edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, gençlerine verdiği önemi ifade eden bu emanetin şuurunda olan evlatlarımızın; devletimize, vatanımıza, bayrağımıza ve milletimizin özgür iradesine ilelebet sahip çıkacaklarına, bu mukaddes değerleri canlarından aziz bilerek koruyacaklarına yürekten inanıyoruz.

Sevgili Gençler;

Kökleri binlerce yıllık şerefli bir maziden beslenen Aziz Milletimizin 19 Mayıs 1919’da coşan bağımsızlık ruhunun üzerinde yükselen, kanla ve irfanla kurulduğuna zaman ve tarihin şahitlik ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edilmiştir.

Bu toprakları bizlere vatan kılan ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyeti daha da yüceltmek ve sizlerden sonra gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak sorumluğu sizlere aittir. Bu mesuliyetin gereği olarak, özverili bir şekilde çok çalışmalı, Türkiye’nin geleceğinde önemli aktörler olmaya hazır olmalısınız. Vatanını ve milletini canından çok seven, özgüven ve erdem sahibi, geleceğe umutla bakan gençler olarak yetişmeniz en büyük dileğimizdir. Sizlerin gelecekte ülkemizin medeniyet yolculuğunda çok önemli roller üstleneceğinize güvenimiz tamdır.

19 Mayıs 1919'un 102'nci yıldönümünde, bizlere bu cennet misali toprakları miras bırakan; başta Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin aziz kahramanlarını ve vatanımızın bütünlüğü için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin ve vatandaşlarımızın Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, kendilerine sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP’li Ağbaba yayımladığı mesajda, gençlerin işsizlik, yoksulluk ve gelecek kaygısıyla umutsuzluğa sürüklendiği ifade etti.

Veli Ağbaba’nın mesajında şu ifadeler yer aldı:

“19 Mayıs, tam bağımsız bir ülke uğruna idam fermanlarını yırtarak 16 Mayıs 1919’da Samsun’a giden önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün emperyalizme ve iş birlikçilerine karşı onurlu bir direnişi başlattığı tarihin adıdır. Kurtuluş Savaşı kahramanlarımız 102 yıl önce başlatılan bu direnişi gençlerimize emanet etmiştir. ‘Bu ülkenin evlatlarının hiçbir zaman umutsuz olmaya hakkı yoktur’ diyen Atatürk, mücadelesiyle hepimize en karanlık dönemlerde dahi umutsuzluğa yer olmadığını göstermiştir. Bugün Covid-19 salgını, ekonomik buhran gibi sıkıntılara rağmen, gençlerimizin de umutsuz olmaya hakkı yoktur. Gençliğe yoksulluğu, işsizliği reva görenlere karşı gençlerimiz toplumsal dayanışmayla ülkemizin kaderini tarihte olduğu gibi değiştirecek ve geleceğimizi aydınlatacaktır. 19 Mayıs bu yönüyle gençlerimize emanet edilen umut ışığının tarihidir.”

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında, bu yıl da gençlerimizin işsizliğin ve yoksulluğun pençesinde kıvrandığını görüyoruz. TÜİK her ne kadar gençlik araştırmasında gençlerin çok mutlu ve her gencin işi olduğunu belirtse de verilere bakıldığında gerçeğin hiç de öyle olmadığını görüyoruz. Gençlerimiz ne yazık ki işsizlik ve geleceksizlik arasında umutsuzluğa sürüklenmiş durumda. Her dört gençten biri işsiz durumda. Milyonlarca genç ne eğitimde ne istihdamda ailesinin geliriyle hayatını sürdürmeye çalışıyor. Öte yandan iş bulsalar dahi çalışma hayatında güvencesiz ve iş cinayetlerinin kıskacında çalışmaya devam ediyorlar. İşsizlik, iş katliamları, gençlerin büyük oranda yurtdışına göçme isteği gibi olumsuzluklara bakınca iktidarın gençlik politikalarının çöküşüne tanık oluyoruz.”

“Covid-19 salgını ve ekonomik buhranın yaşandığı bugünlerde, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bu eşsiz günü hediye ettiği gençlerimiz, tüm bu sıkıntıları gençliğin dinamizmiyle aşacak ve gençlerimiz, ülkemizin aydınlık yarınlarını aynı amaçla yeniden inşa edecektir. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bugünü halkımız için bayram yapan başta Büyük Atatürk olmak üzere kurtuluş mücadelesi veren dava arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları

"19 Mayıs; Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 102. yıl dönümüdür... Kutlu olsun!

Ateşin ve ihanetin çemberindeki Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde aydınlık günlere doğru yürüyüşünün, başladığı gündür 19 Mayıs...

19 Mayıs; ulusumuzun kaderini kendi iradesiyle değiştirerek yeniden yazdığı, eşsiz bir destanın başlangıcıdır.

Saltanatın ve hilafetin ülkeyi sürüklediği uçurumdan, yok olma eşiğinden emperyalist planları bozarak tarihin çöplüğüne attığı gündür 19 Mayıs...

19 Mayıs 1989, 19 Mayıs 1919’un ruhunu, felsefesini ve stratejisini benimseyen aydınlarca Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kuruluş günüdür...

Büyük Atatürk’ün öncülüğünde emperyalizmi yenilgiye uğratarak gerçekleştirilen Cumhuriyet Devrimi’ni, devrimin temelini oluşturan Atatürk İlkelerini, Atatürkçü Düşünce Sistemini toplum yaşamında yeniden egemen kılmak amacıyla kurulan derneğimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısındaki her türlü yapılanmaya karşı mücadelesinde şehitler vererek 32 onurlu yılı geride bırakırken, devrim şehitlerimiz Kurucu Başkanımız Prof.Dr. Muammer AKSOY, Kurucumuz Doç.Dr. Bahriye ÜÇOK, Genel Başkan Yardımcımız Prof.Dr. Ahmet Taner KIŞLALI, Üyemiz Necip HABLEMİTOĞLU ve örgüt emekçimiz Şükrü DEMİRKÜREK’i bir kez daha saygı, özlem ve minnetle anıyoruz...

Büyük Türk Milleti;

Ülkemiz bugün yeniden, 102 yıl önce kıyısından döndüğümüz uçuruma hızla sürüklenmektedir. O gün ulusça tarihin çöplüğüne attığımız emperyalist planlar, bugün  yine sahnededir.

Kurtuluş için, Atatürk Cumhuriyeti’nden yana olan tüm siyasi partilerin, kişi ve kurumların seslerini daha da yükseltmelerinden, 1919 ruhuyla onurlu ve kararlı bir duruşu milletçe sergilemekten başka çare kalmamıştır.

Milletçe birlik olduğumuzda; emperyalist, kapitalist saldırılara karşı koymayan hatta kişisel çıkarlarını, emperyalist devletlerin çıkarlarıyla birleştirenler, başta Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, demokrasimize, dilimize, kültürümüze yönelik saldırılarında, varmak istedikleri sonuca ulaşamayacaktır.

“Yeni Anayasa” yapmayı dillendiren iktidarın amacının, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” ne ayak bağı olan, demokrasinin, laikliğin ve Cumhuriyetin temeli niteliğindeki maddelerden kurtulmak, “Devrim Yasaları”nı tamamen ortadan kaldırmak, Demokratik Parlamenter rejimi sonlandırmak olduğunun farkındayız.

Yolsuzluk ve hukuksuzluğu kendilerine ilke edinenlerin, ülke ekonomisini şahsi varlıkları gibi yöneterek yoksulluğa terk ettikleri geniş halk kitleleri, işsizler ve her geçen gün büyüyen açlar ordusu, artık uyanmıştır. Anketler bunu göstermektedir. Korkularının sebebi budur.

İşte bu şartlar altında, 102 yıldır unutmadığımız söz, yeniden ete kemiğe bürünecek ve “Milletin istiklalini yine milletin kararlılığı ve inancı kurtaracaktır.”

Kararlıyız, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, yolumuza “Atatürk Cumhuriyeti” olarak devam edeceğiz.

İktidarın; baskılarla, yasaklarla ve hatta şiddetle bizleri terbiye (!) etme çabaları sonuç vermeyecektir.

Bu iktidara dayanak olan, işbirliği yapan tüm siyasi partileri, varlıklarını Cumhuriyet Rejimine, parlamenter sisteme borçlu olduklarını hatırlamaya davet ediyor, Gazi Meclisin itibarını iade etmeleri ve egemenliği tek adamdan alıp gerçek sahiplerine geri vermeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Büyük Türk Milleti

Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkmasının tek yolu, bir an önce demokratik parlamenter rejime dönülmesidir. Bu hepimiz için yaşamsal bir zorunluluktur. Her bir yurtseverin hak ve demokrasi mücadelesine katılması, tek adam rejiminden kurtulma doğrultusunda çaba harcaması yurttaşlık sorumluluğu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kurtuluş Savaşı Şehitleri’ne borcudur.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak diyoruz ki:

Biz; gücümüzü, mücadele kararlılığımızı, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ten, Atatürkçü Düşünce Sistemine olan inancımızdan almaktayız. Bu düşünceyi her daim paylaştığımız genç nüfusumuzla dünden daha güçlüyüz.

Atatürk’ün “Gençliğe Sesleniş” ile, “Cumhuriyetin sahibi” kıldığı gençlerimiz, geleceklerini karartan, umutlarına darbe vuranlara karşı demokratik ve yasal zeminde yanıt vereceklerdir. Bu yanıt, Başöğretmenleri Mustafa Kemal’in onlara öğrettiği gibi olacaktır: “Geldikleri gibi giderler!”

Genci, yaşlısı, kadını, erkeği, köylüsü kentlisi, işçisi, çiftçisi, aydını, sanatçısı ve bilim insanlarıyla dönmemek üzere yola çıkan ve yorulmak bilmeyen yurtseverlerden oluşan üyelerimiz ve Anadolu’nun çoban ateşleri şubelerimizle yurdun her köşesinde mücadelemizi sürdürmekteyiz. Bu düşünce ve azimle şartlar ne olursa olsun, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe yürümekten bir an bile geri durmayacağız.

Tüm yurtseverleri bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz.

Ulusal Bayramlarımızı yeniden coşkuyla kutlayacağımız günleri hep birlikte yaratacağız.

Tüm kadrolarımızla bir kez daha and içeriz.

Ne mutlu Türküm diyene!"

Eğitim İş Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş

"Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 102. yıldönümü, ulusumuza kutlu olsun!

Tam 102 yıl önce 19 Mayıs 1919’da, bir ulus, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları öncülüğünde kendi kaderine el koyarak, var olma mücadelesini başlattı.

19 Mayıs 1919’da emperyalistlere karşı başlatılan ulusal mücadelemiz, aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen dünyanın tüm mazlum uluslarına da bağımsızlık mücadeleleri için örnek olmuştur.

Atatürk, ülkenin ve ulusun içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş; yenilmiş, çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan çağdaş bir devlet yaratmış, modern Türkiye Cumhuriyeti kurmuştur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tarihimizi 1919'dan başlatan tarih anlayışını reddediyorum” sözlerine karşılık, 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin başlangıcıdır. Tam da bu nedenle Atatürk, 19 Mayıs'ı doğum günü kabul etmiştir.

Günümüzde ise hukuku tanımayan, siyasi iktidar, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve demokrasimizi taçlandıran, aydınlanma devrimimiz Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmek için her türlü çabayı göstermektedir. Üniter devlet yapısı hedef alınmakta; başta Öğretim Birliği ilkesi olmak üzere devrim yasaları çiğnenmekte; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş ve bilimsel eğitim hedefi terk edilmektedir.

Atatürk’ün, 19 Mayıs’ı “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak armağan ettiği ulusumuzun geleceği gençlerimiz ise bugün eğitim ve çalışma koşulları başta olmak üzere ciddi sorunlarla karşı karşıyadır.

Sınava endeksli gerici eğitim programları ile ulusal belleği yok edilmiş, sorgulamayan, düşünmeyen, itaat eden bir gençlik yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Eğitimin ticarileştirilmesi ve giderek daha fazla oranda paralı hale getirilmesi, milyonlarca gencimizin eğitim sisteminin dışına itilmesine neden olmuştur. Özellikle pandemi döneminde daha da ağırlaşan fırsat eşitsizliği nedeniyle eğitim hakkından yararlanamayan yüz binlerce gencimiz, çalışma yaşamında da güvencesizlik ve ağır emek sömürüsü ile karşı karşıya bırakılmıştır. Var olan ekonomik krizin salgınla birlikte daha da derinleşmesi, eğitimli ve eğitimsiz gençler arasında işsizlik oranını yükseltmekte, gençlerimiz yoksulluğa mahkum edilmektedir.

Üniversitelerin özerk yapıları baskı altına alınmaya çalışılmakta, iktidara yakın yandaş kadrolar, kararlı adımlarla gelen gençliğin önüne set çekmekte, gençliğin ve ülkenin geleceği karartılmaya çalışılmaktadır.

Tüm gençlerimizin kamusal, bilimsel, laik ve çağdaş eğitimden eşit koşullarda yararlandığı, gelişimleri için her türlü baskıdan uzak özgürce seçimlerini yapabildikleri, iş güvencelerinin sağlandığı, onurlu bir yaşam sürdürdükleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır.

Atatürk'ün Gençliğe Seslenişi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir. Her türlü tuzak ve engellemelere rağmen gençlerimiz, Atatürk’ün bu inancını boşa çıkartmayacaktır.

Unutmayalım; Atatürk, geleceğimizi gençlerimize; gençliği ise biz öğretmenlere emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye’yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir.

Eğitim-İş, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, O’nun devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kazanımlarına, çağdaş, bilimsel, laik, demokratik ve kamusal eğitime her şeye rağmen sahip çıkacaktır.

Yaşanan olumsuzluklara rağmen, aydınlık geleceğimizin güvencesi gençlerimiz başta olmak üzere, tüm ulusumuzun Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bize bağımsızlığımızı kazandıran Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ile anıyoruz."

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

"19 Mayıs 1919, Milletimizin kendi topraklarında, özgür ve bağımsız olarak yaşama kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği kutlu İstiklal yürüyüşümüzün başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919" da Kurtuluş Meşalesini Samsun'umuzdan yakarak başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tüm milletlere cesaret örneği olmuştur.

İstiklal Mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyulan büyük güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğunun da göstergesidir

Ülkemizin istikbali, milletimizin umudu olan gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla Türkiye Cumhuriyetini daha ileriye taşıyacaklarına olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız vesilesiyle eşsiz medeniyetimizden aldıkları güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak gençlerimizin ve tüm milletimizin bayramını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ülkesi ve milleti için şahadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Gürkan, mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 102. yıldönümünü kutluyoruz. Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi tüm vatana yayılmış, istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşı ile taçlanmış, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde de yolumuzu aydınlatmış ve aydınlatmaya devam etmektedir.

İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, Cumhuriyeti emanet ettiğimiz gençlerimize duyduğumuz güvenin bir göstergesidir. Bu aziz vatanın bizlere emanet edildiğinin bilinciyle, tarihimize ve değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi millet olarak hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayretinde olmalıyız.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını önceki yıllarda olduğu gibi kortej yürüyüşü ve büyük bir coşku ile kutlamak isterdik. Ancak, tüm dünyayı etkisine alan korona virüs salgını nedeniyle bu yıl da bunu gerçekleştiremedik. Önümüzdeki yıllarda inşallah çok daha büyük coşku ile Bayramımızı kutlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Güder, Türk Milleti'nin istiklal ve istikbal umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş meşalesinin yakıldığı ve adeta küllerinden yeniden doğduğu gün olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Dört bir yanı istila edilmiş olan mukaddes vatanı hürriyet ve istiklaline kavuşturmak amacıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu’dan yükselen milli ruhla bütünleştiğinin altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder mesajında; “Milli olduğu kadar sarsılmaz bir mücadelenin Türk tarihine düşülen kaydı olan 19 Mayıs 1919 şahlanışımız, direnişimiz ve Türk milleti olarak küllerimizden yeniden doğuşumuzun adıdır. 19 Mayıs, vatan aşkıyla bir milletin tek vücut olarak harekete geçtiği, işgalin ardından hiç vakit kaybetmeden, vatan toprağında bir gün bile esir kalmadan yeni bir devlete giden yolda atılan önemli bir adım, Erzurum ve Sivas kongreleriyle milli mücadele ve kurtuluş paydasında buluşmuş olan necip milletimizin Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerine koyduğu ilk harçtır. Özgürlüğüne sevdalı olan bu millet, bu kutlu yolculuk sürecinde Ulu Önder Mustafa Kemal’i bir an olsun yalnız bırakmamış, nefsinden ve gerekirse nefesinden bile feragat etmeyi boynuna borç bilmiş ve milli şahlanışın destanını hep birlikte yazmıştır. İşte bu sürecin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti ise, 19 Mayıs’ta başlayan yolculuğun en kıymetli anlamı ve dahi tacı olmuştur. Bu öyle bir mücadele ki, günümüzde bile devam etmekte, 19 Mayıs yolculuğuyla bozguna uğratılan karanlık güçler, milletimizi bölüp parçalamak amacıyla her türlü hain girişime bugün bile kalkışabilmektedirler. Ama bilmeliler ki; bu millet şanlı tarihi boyunca hürriyet ve vatan aşkından bir an olsun vazgeçmemiş ve bu sevdasını yüreğine ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolasıyla nakşetmiştir. Her zamankinden daha güçlü ve kararlı bir şekilde geleceğe hazırlanan gençlerimizin azmi, heyecanı, enerjisi ile ülkemizi çok daha müreffeh yarınlara ulaştıracağımıza inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyor, bu günümüzün ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 102’ni yılı nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “19 Mayıs 1919, vatan aşkıyla bir milletin tek vücut olarak harekete geçtiği, işgalin ardından hiç vakit kaybetmeden, vatan toprağında bir gün bile esir kalmadan yeni bir devlete giden yolda atılan önemli bir adımdır.

19 Mayıs’ta Samsun’da yakılan bağımsızlık ateşiyle Yunan ordusunun denize dökülmesine kadar tüm Anadolu’da dalga dalga yayılarak Türk milletinin bağımsızlık ve istikbal uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

19 Mayıs 1919’da tarihinde bir kahramanlık destanına dönüşen milli mücadele ruhu ile bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin bağlılık, bizleri daha müreffeh bir geleceğe taşıyacaktır.

İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Gençlerimizin ecdat yadigârı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, istiklal ve istikbalimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına yürekten inanıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023 hedeflerine ve ecdadımızın Anadolu’ya girdiği 1071 Malazgirt Zaferi’nin bininci yılı hedeflerine emin adımlarla yürüyebilmemiz için ideali olan ve iyi eğitilmiş gençlere ihtiyaç vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyor, bu günümüzün ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han

"19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yılını yaşamanın sonsuz mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır.

Verilen mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, ATATÜRK tarafından Türk Gençliğine armağan edilmiştir.

19 Mayıs’ta başlayan mücadelenin ışığında çağdaş ,laik ve demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak sonsuza dek yaşayacaktır. Bu yıl 19 Mayıs coşkusunu pandemi nedeniyle yaşayamadık. Gelecek yıllarda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını daha heyecanla kutlamayı diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve Türk gençliğinin Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyor; başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Silah Arkadaşlarını, tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz."

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

ESOB Başkanı Şevket Keskin, “19 Mayıs 1919 ruhu bugün bizde devam etmektedir, edecektir.” dedi.

Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin şu ifadeleri kaydetti:

“Bugün Türk milleti için dönüm noktası olan Samsun’da atılan ilk adımın 102. yıl dönümüdür. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le başlayan süreç, umutsuzluk, yoksulluk, yılgınlık içinde ve hareketsiz kalmış millet varlığına olan inancın ifadesi ve milli onurun dirilişidir. 19 Mayıs 1919; Türk milletinin tarihinin yeniden yazılması ve milletin egemenliğine giden yolun başlangıcı konumundadır. Bu yola giden ruh milletimizin yüreğinde ki tazeliğini bugünde korumaktadır. 19 Mayıs 1919 ruhu bugün bizde devam etmektedir, edecektir.

Esnaf camiası olarak; Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, saygı ve gönül borcuyla anıyoruz.”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Sadıkoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 102 yıl önce vatanımızın düşman işgalinden kurtuluşu ve bağımsızlığımız için Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelemizi başlatmıştır.

Aziz milletimiz, Atamızdan aldığı işaretle tek yumruk olmuş, canı pahasına cepheden cepheye koşmuş, destansı kahramanlıklarla milli mücadelemiz zaferle sonuçlanmıştır.

19 Mayıs ruhu, her türlü boyunduruk karşısında bağımsızlığa sıkı sıkıya sarılmış bir milletin kahramanlık destanı olarak, tüm milletlere de örnek olmuştur.

Milli mücadelemizin başkahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı ve özel günü gençlerimize hediye etmesi, Cumhuriyetimizi yarınlara taşıyacak olan gençlerimize duyduğu inanç ve güvenin bir göstergesidir.

Ülkemizin geleceği, girişimci ve üretken gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Aydınlık yarınlar gençlerimizin omuzlarında yükselecektir.

Bizler de iş dünyası olarak, atalarımızın yazdığı başarılarla ve gururla dolu tarihimize gençlerimizin sahip çıkacağına yürekten inanıyor ve onlara daima güveniyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelemizin tüm kahraman şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, kıymetli gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Samsun da yakılan ve hiç bir zaman da sönmeyecek olan bu bağımsızlık ateşini yakan büyük komutanı, Türk Devletinin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    19 mayıs 23 nisan çanakkale zaferi kurtuluş şavası istanbulun feti battalgazi bunlar kimler için Yapıldı bunları yapan kahramanların ekmeğini yiyoruz onların bizler için can verdikleri vatanda yaşıyoruz bunu bilmiyoruz Unuttuk yazık günah Gıri pasaport sadece belediyenin işi değil bizler paşaport alıncaya kadar nelerde nerelerde kapı kapı gezdik askerlik emniyet valilik nufus kücük bir hatada tıkanıyordu bunlar bir zarf veya pul alır gibi gıri paşaport almışlar suçlusu gündeme getirenler ya da muhalefet
    0
    0
    Yanıtla