SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Göğsümüzü Gere Gere Çıkıyor, Sorun Çözüyoruz'

0
Güncellendi - 2021-05-26 14:15:44
'Göğsümüzü Gere Gere Çıkıyor, Sorun Çözüyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge ilçesinde 24 Ocak depreminde evleri yıkılan ve kendi yerlerinde ev yapmak isteyen hak sahiplerinin yaşadığı sıkıntının çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşen AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “2000 yılından önce bir deprem olduğunda siyasetçiler sokağa çıkamıyordu ama bugün biz göğsümüzü gere gere sokağa çıkıyor ve sorunları çözüyoruz” dedi.

Tüfenkci, AKP Malatya İl Başkanı ihsan Koca ve Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile beraber 24 Ocak depremi sonrası Pütürge’de yapılan deprem konutlarını inceledi.

Konut inşaatının ilçede hızlı bir şekilde devam ettiğini ve birçok konutun hak sahiplerine teslim edildiğini söyleyen Milletvekili Tüfenkci, devletin depremzedeler için bütün imkanları seferber ettiğinin altını çizdi.  Tüfenkci, “24 Ocak’ta bir deprem meydana geldi. Depremin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hemen bu gölgeye geldi. Verilen talimatlar gereği Bakanlarımız da sürekli buradaydı. Binalarımızın hızlı bir şekilde yükseldiğini görüyoruz. İlk teslim ettiğimiz konutlarımız Pütürge’deydi, 200’den fazla konutu hak sahiplerine teslim ettik. Köy tipi konutlar noktasında 105 hane, 105 ahır, 2 oyun grubu ve çok harika bir camii Pütürge’ye inşa ediliyor. Sadece bu bölgede değil Pütürge’nin çeşitli noktalarında yapıların hızla ilerlediğini görüyoruz. Kırsal mahallelerimizde özellikle kendi yerlerine konut yapmak isteyen vatandaşlarımızın bazı sıkıntılar yaşadığını tespit ettik. Bunun çözümü noktasında da muhtarlarımızla güzel bir toplantı yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla konuyu görüştük. O Gerekli iradeyi ortaya koydu. İnşallah bu sorunları da çözerek ilerleyeceğiz. Emeği geçen Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekili arkadaşlarımıza ve teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Birileri laf üretiyor ama AK Parti icraat yapıyor. Baktığımız zaman 2000’li yıllardan önce yaşanan depremlerde kamu görevlilerinin sokağa çıkamadığını görüyorduk. Ama bugün Allah’a hamd olsun göğsümüzü gere gere hem kamu görevlileri hem de siyasetçiler olarak bizler sokağa çıkıp insanların sorunlarını çözebiliyoruz Cumhurbaşkanımızın iradesiyle” şeklinde konuştu.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, ilçenin baştan aşağı yenilendiğini dile getirerek, “Pütürge’miz diğer ilçelerde olduğu gibi çok güzel hizmetlere kavuşuyor. TOKİ üzerine düşeni yapıyor. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz üzerine düşeni yapıyor. AFAD üzerine düşeni yapıyor. Yerelde de belediyemiz onlarla iş birliği içerisinde.  Hemşerilerimizin bir önce modern, refah seviyesi yüksek, gelişmiş standartlarda yaşaması için elimizde geleni yapma gayretindeyiz” dedi.

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük de, “Pütürge merkez, Döngel bağları bölgemiz, Taşbaşı Mahallesinde 105 konut 105 ahır projesi olarak hak sahiplerine yapılan konutlarımız çok hızlı bir şekilde yükseliyor, inşallah 1 aya kadar tamamlanacak. Bunun için öncellikle Cumhurbaşkanımıza, Çevre Şehircilik Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza hemşerilerim adına teşekkür ediyorum, Bakanımız Bülent Tüfenkci ve diğer milletvekillerimize de ayriyeten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • mlx (2 yıl önce)
    Ruhsar hanım ne oldu.o konuda göğsümüz fazla gerilmedi de.ondan öncede mesela melih gökçek,kadir topbaş,sizin fetöcü vekil hakan şükür,zafer çağlayan....örnek çok.bunlarda pek bi çözüm pek bi göğüs gerilmesi olmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • efsun (2 yıl önce)
    merkezdeki evler hala duruyor 17 aydır yıkıldı bir çivi çakılmadı ancak başkanlar konuşuyorlar icraat yok o kadar insan magdur kimin umrunda
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Karadenizliler her alanda memleketlerini ihya ediyor, gündemi belirliyor. Bizimkilerde iki tane evin önünde poz vererek bak nasıl çalışıyoruz teranesi okuyor. Ne yapsınlar, Para da karadenizlilere, bakanlıklar da, danışmanlıklarda, iş ve güç de, mafya da aynı zamanda iktidarda...
    0
    0
    Yanıtla
  • KöyünDelisi (2 yıl önce)
    Keşke Turgut ÖZAL viyadüğünden ( Beylerderesi köprüsünden ) geçerek gelseydi. Bir şehrin ve bölgenin kaderinin bir trafik kazası ile nasıl değiştiğini görseydi. 3 ayda bir bu sorunu yaşayan halkın ızdırabını görseydi. Şimdi eskiden köprü mü vardı diye soracaksınız. Yoktu. Allah yapandan razı olsun. Fakat şehrin ve iki coğrafi bölgenin kesiştiği şehirlerarası trafik ihtiyaçlarını karşılamıyor ve karşılamayacağı ta ezelden biliniyordu. Niye üç beş yıllık hesap yapmaktan ilerisini göremiyoruz? Ayırdığınız ödenek ile kuzey çevre yolu ancak 2071 de biter. Şimdi Malatyalı sevinsin kanal istanbul yapılacak. Her gün hızlı trene biner Marmaraydan geçer kanal istanbula gidersiniz. Bana ne kanal istenbuldan ben OSB deki işime gidemiyorum. Yolcusu olmayan hava alanlarına gereksiz yatırımların bedelini hep beraber ödüyoruz ve çocuklarımıza borç yükü bırakıyoruz. Zamanında bir köye siyasetçiler gelip oy verirseniz sağlık ocağı veya okul eksiğinizi gidereceğiz derlerdi. Oy verirdik gelip temeli atarlardı. Bir sonraki seçime bitmez yine oy verirdik okul biter ama öğretmen atanmazdı. Bir sonraki seçimde öğretmen atanırdı. Bizim çevre yolu da aynı hikaye.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    AKP il başkanı da varmış. İhsan Koca AKP yi Malatya'da tabela partisine çevirdi nerdeyse.
    0
    0
    Yanıtla