SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tesis Pilot Üretime Başladı'

A- A+ PAYLAŞ

KINIK, TÜRK KIZILAY MALATYA ÜRETİM ÜSSÜ'NDE İNCELEME YAPTI.. Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık,  Malatya'da 1989'da tamamlanan ancak hiç kullanılmayan atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası ile arazisinde Türk Kızılay tarafından inşa edilen, bir bölümü faaliyete başlayan ve içerisinde sistem yapı, çadır-tekstil ve lojistik bölümlerinin bulunduğunu "Türk Kızılay Malatya Üretim Üssü"nde incelemelerde bulundu.

Kınık, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, Türk Kızılayın Malatya'daki üretim üssünün bölgeye ve dünyaya nitelikli ürünler sağlayacağını söyledi.

Fabrikada özellikle afetlerde barınma ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlerin üretileceğini aktaran Kınık, burada sadece afette değil kentsel ve kırsal dönüşüm noktasında insanların hızlı şekilde barınacakları fiziksel imkanların oluşturulacağı ürünlerin de üretileceğini ifade etti.

Kınık, üretim merkezinin ayrıca seyyar hastaneler, konteynerler, özellikle yurt dışında çok ihtiyaç duyulan ve hızlı kurulabilen modüler hastaneler gibi pek çok endüstriyel tesis, sosyal donatı ve insani yaşam alanlarının üretilmesi noktasında yenilikçi bir tesis olacağını da bildirdi.

Kızılay Sistem Yapı Şirketinin fabrikasının şu anda pilot üretime başladığını dile getiren Kınık, üretim üssünün açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirileceğini kaydetti.

Türk Kızılay Malatya Üretim Üssü'nün yapılmasında destekleri bulunanlara teşekkür eden Kınık, şöyle devam etti:

"Hep birlikte bu eseri ülkemize ve dünyaya kazandırmış olduk. Burası Boğaziçi ve İnönü Üniversitesi ile şu anda patent noktasında pek çok ürünü ortaya koymuş Ar-Ge işbirliği gerçekleştiriyor. Dünyada özellikle hızı üretilen, lojistikte çok ciddi maliyet düşürecek avantajlar yakalayan, kalite noktasında çok nitelikli avantajlar yakalayan bir takım faydalı modeller ve patentlerle üretime başlamış oldu. Bu kompleks aynı zamanda Kızılayımızın geleneksel afet çadır üretim anlamındaki kapasitesini de yakın zamanda barındıracak. Çadırlarımızın da konteyner, hafif çelik, modüler yapılarla birlikte üretildiği ve bu iki hibrit modelin yenilikçi bir takım çözümler oluşturduğu yeni bir kapasite olacak. Vatana, millete, dünyaya, insanlığa bu anlamda hayırlı olmasını diliyorum."

- "100 milyon liralık bir acil yardım eylem planı devrede"

Kerem Kınık, mayıs ayının ilk haftasında Filistin'de başlayan çatışma ve saldırılar nedeniyle insanlığın ayağa kalktığını belirtti.

Kızılay olarak gerek Kudüs gerekse de Gazze daimi delegasyonları aracılığıyla acil sağlık hizmetleri, acil insani destek hizmetleri ve acil altyapı destekleri noktasında çalışmalara başladıklarını bildiren Kınız, şunları söyledi:

"Hastanelere ilaç sevkiyatı, ambulans tedarik edilerek Filistin Kızılayımızın desteklenmesi, evleri yıkılmış olan insanların barınmalarına destek sağlanması, onlara insani yardım malzemesi ulaştırılması gibi... Enerji nakil hatları vurulduğu için Gazze'deki özellikle 8 ana hastanenin yakıt ihtiyacının karşılanması gibi çok boyutlu destekler sağladık, halen de bu destekler devam ediyor. Filistin için yaklaşık 100 milyon liralık bir acil yardım eylem planımız şu anda yürürlükte. Bu çerçevede yıkılan evlerin yapılması, yok olan eşyaların vatandaşlara tekrar kavuşturulması, anne ve babasını kaybetmiş olan yetimlerin korunmaya alınması, yetimhanelerin kapasitesinin artırılması, vurulmuş içme suyu alt yapı tesislerinin tekrar ihya ve inşa edilmesi, kanalizasyon sistemlerinin desteklenmesi, tarımsal alanların ayağa kaldırılmasıyla ilgili seri bir çalışma yürütülecek."

- "Gazze dışarıdan gelecek desteklere muhtaç"

Filistin'de sağlık ihtiyacının acil olduğunu aktaran Kınık, "Gazze ambargo altında büyük bir açık hava hapishanesi niteliği taşıdığı için maalesef dışarıdan gelecek desteklere muhtaç." dedi.

Gazze'de çok sayıda ambulansın vurulduğunu, iki bin civarındaki yaralının nakilleri noktasında ambulans ihtiyacı yaşandığını anlatan Kınık, bölgedeki ambulans ihtiyacının giderilmesi gerektiğini belirtti.

Kınık, Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediye meclis üyeleri ile belediye başkanlarının maaşlarını ve huzur haklarını ambulans alınması için Türk Kızılaya bağışladığını aktararak, şöyle konuştu:

"Bu erdemli davranış , duyarlılık ve fedakarlıktan dolayı başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve Malatyalı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yardım kampanyamız devam ediyor. Filistin yalnız değildir ve elimizi uzatmamız gereken kardeş coğrafyamızdır. Kızılayımızın kurulduğu günden bu yana faaliyet gösterdiğimiz bir coğrafyadır. Oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmak için elimizi hep birlikte uzatacağız. Vatandaşlarımızı bu kampanyayı desteklemeye davet ediyoruz."

- "Elimizi Hindistan'a uzatmış olduk"

Kınık, yeni tip kororavirüs (Kovid-19) nedeniyle dünyada ciddi dramlar yaşandığına, bunu ciddi ekonomiye sahip ülkelerin de yakından hissettiğine işaret etti.

Özellikle nüfusu fazla olan Hindistan'ın vakaların aniden artması ve hastanelerin yetersiz kalması nedeniyle ciddi bir acı yaşadığını aktaran Kınık, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bundan önceki 100'ü aşkın ülkeye yapmış olduğumuz yardımların yeni bir durağı olarak Hindistan'a bir yardım organizasyonuna başladık. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığımızın işbirliğinde, Türk Kızılayın organizatörlüğünde 2 A-400 kargo uçağı, yaklaşık 1 milyon 100 bin dolarlık bir tıbbi ekipmanı dün Yeni Delhi'ye ulaştırdı. Oksijen jeneratörleri, solunum cihazları, Kovid-19 ilaçları ve ihtiyaç duyulan sağlık malzemeleri dün Hindistan Sağlık Bakanlığına teslim edildi. Hindistan özellikle bizimle olan ilişkisi kadim dönemlere dayanıyor. Zaman kardeşlik zamanı dedik ve elimizi Hindistan'a uzatmış olduk."

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Huzur (2 yıl önce)
    Fabrika yapılırken kuyulu mahallesinin yolunu güzergâh yapan kamyonların asfalta verdiği zararın düzeltmesini rica ediyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı 44 (2 yıl önce)
    kaca bir yalan....
    0
    0
    Yanıtla
  • "kaca"bir yalan olan nedir?Üzülmeyin bu kadar..Çünkü siz yapılan her güzel şeye üzülüp ona göre yorum yapıyorsunuz ..Deneyin sevinmeyi..Zor olacak sizin için belki, ama denemenizde fayda var bence ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Allah razı olsun sayın Kerem Kınık gerçek bir Malatyalısınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan 44 (2 yıl önce)
    Memleketimize kim olursa olsun taş üstüne taş koyandan Allah bin sefer razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (2 yıl önce)
    Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Malatya gerçekten çok büyük bir yatırıma kavuştu. Bu güzel yatırım ilimiz ve ülkemize hayırlı olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (2 yıl önce)
    ilkin vagon onarımı yapılacaktı ikinci olaraktan vagon üretecektim yapılacaktı üçüncü aşama ise otomobil fabrikasına dönüştürülecekti proje devam etmiş olsaydı bugün en azından hızlı tren burada üretilebilirdi . bazılarına mantıksız gelebilir Derim arabasını Eskişehir vagonda üretildiğini düşündüğümüzde ne kadar mantıklı olduğunu görürüsünüz maalesef Türkiye'de Devletin sürekliği sağlanmadığından gelen hükümetler bir önceki hükümetlerin projelerin baltalıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (2 yıl önce)
    Ne oldu şu işçi alımlarına ne arayan var ne soran oldu.Ya bari yapamayacaksınız bir iş bari ümit vermeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Giren girdi maaşına geçti bile Nedim bey
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet sercan Gökalp (2 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Tabi sağlam torpillilee Özellikle AKP liler yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (2 yıl önce)
    Atıl halde bekleyen fabrikanın çalıştıği falan yok adamlar mevcut yere bir yıldır yeni fabrika yapabilmek için uğraşıyor eskiler eskide kaldı çürümüş binalar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yani yapılanı beğenme tenezzülde bulunup da tebrik etmek ne kadar da zor sizin gibiler için...Neden yaptılar diye eleştireceksiniz nerdeyse ..Çok zor değil ufacık bir memleket sevgisi de varsa içinizde,takdir edebilirsiniz diye düşünüyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Kerem Bey'den Allah razı olsun, darısı diğerlerinin başına.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    kerem bey memlekete faydalı bir iş yaptı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Emeği geçen herkese teşekkürler, atıl durumda olan büyük bir tesisi ülkemizin hizmetine sunulmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Isallah ulkemize hayirli olur once ulkemizde Ihtiyaci olan vatandaslara yardim edin sonra Yurt disina yardim yapin vatandas bunu bekliyor kizilaydan
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    personel alımı nasıl yapıldı acaba o kadar işsiz var ama torpilliler işe yerleştirildi
    0
    0
    Yanıtla
  • cafanalı (2 yıl önce)erhan isimli kullanıcı yorumuna
    erhan bey maalesef türkiye bu torpil olayından vazgeçmez şu tek gerçek adamın varsa bütün kapılar açık adamı olmayan ne kadar başarılı olursa olsun kpss den 90 dahi alsan boş 60 puan alan atanır 90 puan alan atanamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Nerde fakir fukara iş ihtiyacı olan varsa aldılar, torpili olan yani
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet sercan Gökalp (2 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Çevrem de en A abrtsız en A 100 tane torpilsiz Kızılaya iş bascuru yapan arkadaslar ım var ben de dahil bırak alınmayı dawet bile edilmedi kim hak yiyorwwa alllah onun belasımı wersin yazıklar olsun sizler gibş malatyalılraq
    0
    0
    Yanıtla