SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'nin 100 Yılını Planlayan Bir Lider Var"

0
Güncellendi - 2021-05-29 02:38:29
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, HDP ’nin “Yeniden bir araya gelelim” çağrısına CHP ve İyi Parti’nin uymasına milletin kabullenemeyeceğini belirterek,” Bu milletin birliğine beraberliğine kastetmiş, binlerce şehidimizi verdiğimiz, on binlerce insanımızı kaybettiğimiz, ekonomik kayıplarımızın olduğu bu süreç içerisinde milletimiz HDP ile ittifak yapmış bir partiyi asla affetmez ve arkasında durmaz.” dedi.

Çakır, Ajans Bugün programında Cansın Helvacı’nın konuğu oldu. Gündemle ilgili konuları ele alan Milletvekili Çakır, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın 2023 seçimleri için CHP ve İyi Parti’ye yaptığı ittifak çağrısını ve Gezi Parkı olaylarından başlayan ittifak tohumlarını değerlendirdi.

Terör örgütü PKK’ya “Terör Örgütüdür” diyemeyen bir parti ile açıktan ittifak yapmanın CHP ve İYİ Parti’nin işine gelmediğini, arka planda bu işbirliklerini yürüttüklerini söyleyen Çakır,” HDP gerçekten ülkemizin birliğine, beraberliğine kastetmiş binlerce evladımızı şehit eden terör örgütüne, “Terör örgütüdür” diyemeyen, Türkiye’nin belki geri planda bölünmesine bir çanak tutacak her türlü yapının yanında olan bir siyasi uzantı. PKK’nın siyasi bir kolu gözüküyor. Bu vesile ile de CHP’nin ve İyi Parti’nin açıktan bir ittifak yapmaları işlerine gelmiyor. Daha doğrusu söylemleri ve politikaları ile ters düşüyor. Bir kısım CHP’li de açıktan ittifaktan yana olduklarını da gizlemiyorlar.” diye konuştu.

“İÇERİSİNDE MİLLETİN OLMADIĞI BİR İTTİFAKTIR”

İttifakın el altından yürütüldüğünü, isminin Millet olduğunu ama Milletin bu ittifaktan çıkardıklarını öne süren Çakır,” Geçtiğimiz süreç içerisinde açık bir şekilde ittifak yaptıkları ortada. Yaptıkları ittifakı CHP ve İYİ Parti reddediyor ve görmezden geliyor. Siyasi olarak dillendirmiyor ama el altından da başta İstanbul ve Ankara seçimleri olmak üzere doğudaki birçok ilde, aday çıkarılmadığı yerlerde, karşı rakibi el altından desteklemeleri. Haliyle HDP ’de bu tabloda Milet İttifakı’nın gelmiş olduğu noktada bir kilit parti olduğunu görüyor. Bunu da iyi değerlendirmek istiyor ve üçüncü bir ittifakı ortaya koyuyor. Aslında üçüncü bir ittifaka gideceğinden değil ama bu iki partinin de HDP ’ye ihtiyacı olduğundan, HDP olmadan Millet İttifakı’nın aslında sadece adının millet olduğu, içerisinde milletin olmadığı bir tablo ortaya çıkmış oluyor.” dedi.

“MİLLETİN AKLIYLA DALGA GEÇMEYE ÇALIŞIYORLAR”

HDP, CHP ve İyi Partinin kol kola girerek kurdukları birlikteliği önceki dönemlerde açıkça ilan edemediklerini ve perde arkasından yürütülen planların, paylaşılan Bakanlıkların milletin aklıyla dalga geçercesine inkar edildiğini savunan Milletvekili Çakır,” Bunu aslında HDP kullanmak istiyor. Neticede bunu CHP’nin içerisinde de bunu isteyenler var, bunu halka anlatamazlar, bunu millete anlatamazlar. Milletimiz hiçbir şekilde HDP ile işbirliği yapmış bir siyasi partiyi kabullenmez. Bu milletin birliğine beraberliğine kastetmiş, binlerce şehidimizi verdiğimiz, on binlerce insanımızı kaybettiğimiz, ekonomik kayıplarımızın olduğu bu süreç içerisinde milletimiz HDP ile ittifak yapmış bir partiyi asla affetmez ve arkasında durmaz. Bunlar da bu süreci nasıl götüreceklerine net bir karar veremediler, millet kandırmaya çalışarak ve milletin aklıyla alay edercesine ‘bizim onlarla işimiz yok, biz kendi halimizdeyiz ve kendi politikamızdayız’ diyerek zaman zaman açıklamalar yapıyorlar. Ama, biz bütün açıklamaları iyi takip ettiğimiz taktirde bunların el altından da ciddi manada bir çalışma yürüttüklerini, Bakanlıkların konuşulduğu, paylaşıldığı , iktidar olunursa kimlerin ne görev alacağına kadar detaylı konuşulduğu da basına ve kamuoyuna sızmış durumda. Bunun altından İyi Parti de CHP de kalkamaz. “ ifadelerine yer verdi.

“GEZİ’NİN PERDE ARKASINI GÖRMEK LAZIM”

Gezi Parkı olaylarının 8.yılında, ülke ekonomisine ilk darbe olan Gezi olaylarının Türkiye’ye maliyetinin 100 milyar Doları aştığına değinen Milletvekili Çakır, bu olaylardaki üst aklı görmek gerektiği ve bu olaylar ile meşrulaştırılmaya çalışılan ideolojilerin şimdi aynı ittifakta olduğunun fark edilmesi gerektiğini iddia etti. Ülkenin geleceğine yönelik yatırımların engellenmek istendiği o dönemi değerlendiren Milletvekili Çakır,” Gezi’yi çok iyi anlamak lazım. Halen Gezi’yi muhalefetin çıkıp da bir özgürlük, yeşile sahip çıkma gibi demokratik hakmış gibi ifade etmeleri, gerçekten bu tabloyu sizlerin ortaya koyarak tekrar yaşananları zaman geçtikçe net anlaşılmasına vesile oluyor. Gezi esnasında çevreydi, ağaçtı, parktı, doğanın korunması gibi gerçekten çok güzel cümlelerle süslenmiş, geri planında ülkenin birliğine, beraberliğine kast eden terör örgütlerini öne çıkaran ve onları marjinallikten bir adım daha geriye taşıyan bir girişimin neticesi. Haliyle orada yakılan araçlar, çevreye verilen zararlar çevre diye ortaya çıkılıyor ama orada ağaçları kıranlardan, kaldırımların sökülmesine, şehir mobilyalarına verilen zararlar, Emniyet güçlerinin kamunun araçlarına ve binalarına verilen zararı gördüğünüz zaman orada tam bir terör eylemleri ve terörün içerisinde olduğu büyük bir eylemi ortaya çıkarıyor. Haliyle sizin derdiniz ne diyor diye sorulduğunda köprü yapılmasın, havaalanı yapılmasın, santral durdurulsun gibi bir ülkenin geleceğine yönelik atmış olduğu büyük adımlarının tamamının durdurulmasının istenmesi amacın ne olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Haliyle bugün bunu tek başına düşünmemek lazım. Perde arkasındaki üst aklı, bunu planlayanları görmek lazım. 17-25 Aralık’tan, 15 Temmuz’a kadar bunların gerisinde kimlerin olduğunu, nasıl planlandığını ve ne kadar farklı yapıların belli bir çatı içerisinde hangi amaçlar ile ortaya çıkacaklarını belirleyerek böyle bir girişimde bulunuluyor. O döneme bakıldığında bu olaylar ülkemizde ciddi kayıplara yol açtı. O dönemde Makro Ekonomik dengelerin ne kadar iyi bir duruma geldiğini, kişi başına düşen gayrisafi milli hasılaya bakıldığı zaman gerçekten en parlak döneminde olduğunu görüyoruz. “ sözlerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE OYNANAN OYUN MİLLET İTTİFAKI İLE DEVAM ETTİRİLMEK İSTENİYOR”

Ülke içerisinde sürekli ekonominin iyileştiği dönemlerde belirli operasyonlar ile iç karışıklık yaratmak isteyen kirli ellerin karşısında Cumhur İttifakı’nın olduğunu söyleyen Milletvekili Çakır,” Gezi Parkı olayları, 15 Temmuz’da yaşanan girişim ve şuanda devam eden ekonomik saldırılara baktığımız zaman, aslında Türkiye’de güvenlik ortamının olmadığını göstermek ve yabancı yatırımcıların kaçmasını sağlamak amacıyla kirli planların yürütüldüğü bir zillet ittifakının oluşturulması amaçlanıyor. Türkiye’nin artık 50 yılını, 100 yılını planlayan büyük bir lideri ve Cumhurbaşkanı var. Cumhurbaşkanını durdurmak, tüm Türkiye’yi durdurmak, Türkiye’nin artan etkisini yavaşlatmak için geçmişten bugüne devam eden oyun ismi Millet İttifakı olan ama milletin içerisinde olmadığı ittifak ile devam ettirilmeye çalışılıyor. Bunun gerçekleşmesi için millet ittifakı adı altında da HDP ’ye ihtiyaçlarının olduğunu, HDP ’nin yüzde 6’lık oyu almanın önemiyle, bir ülkeye verecekleri zarar farkındalar. Bunu millete de anlatamıyorlar. Son olarak şunu ifade etmek istiyorum. Bu kirli oyunları yürütenlerin karşısında dimdik bir şekilde Cumhur İttifakı duracaktır. “ dedi.

Bülten- malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Malatyali (2 yıl önce)
    Baslik dogru. Reisin yanindakiler yanlis reisin oyunun düşmesi icin gece gündüz calisiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yasar (2 yıl önce)
    Siz zamanında bu milletin aklı ile çok oynadınız. Megri megri şarkıları çalarken siz kulağınızı kapadınız sanırım. Sayanızda millet yarınını göremiyor. Onlarca intahar var siz arapları besliyorsunuz. Yazıklar olsun ama kör göz açıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (2 yıl önce)
    Reisin ağzı ile konuşmakla olmuyor senin bir projen Malatya için bir planın varmı yatırım projen nedir mesela sivil hava limanı olmak alanı değil limanı Malatya ya yakışmaz mı bunu projelendir veya Malatya da hekim transferi yapmak sağlık alanında bir projen yokmu bunları anlat
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)
    Maske e-devlet üzerinden müracaat edilenlere eczaneler tarafından verilecek. Maske belediyeler tarafından dağıtılacak. Maske ..... Nereden alırsanız alın. Ya hu bir maske dağıtmayı beceremediniz. Venezüellaya ücretsiz maske götürüyorsunuz. Vatandaşa nereden alırsan al. Bu mu sizin 100 yıllık vizyonunuz. On yıl önce Esat kardeş. Sekiz yıl önce eset katil. Daha iki yıllık vizyonunuz yok. On yıl önce (28/02/2011) natonun Libyada ne işi var. 16/03/2011 nato Libyada libyalıların hakkını korumak için oradadır. Donanmayı Libyaya yapılan emperyalist saldırıya lojistik destek vermesi için gönderdiniz. Üç haftalık vizyonunuz yok. ( Ki o Kaddafinin Kıbrıs konusunda bize verdiği destek ortada iken ) Yabancı dil bilmeyen dış işleri bürokratlarınız var. Allahtan ÇAVUŞOĞLU bu eksiklerini kapatıyor. Birinci ağızdan dinlemeden veya okumadan işlem yapmıyor. On yıl önce barzani kardeşiniz, müslimi kardeşiniz şimdi ? Mavi marmara ile yola çıkanlar kardeşimiz. Sonra bana mı sordunuz ? Sonra tazminatı al sus. Önce van münüt sonra modoratör münüt. Rus uçağını ben vurdum dedi stratejik muhterem. Hadi oradan ben vurdum dedi diğeri. Sonra malum yapı. Ya hu rus uçağı kendiliğinden düştü ise niye tazminat ödediniz. Çözüm süreci diye kapalı kapılar arkasında el ele kol kola gezdiniz. Vayandaş olarak bize de anlatın bilelim diyene " Bunlar kanla besleniyor dediniz ". Dolmabahçe mutabakatı yayınlayıp sonra ben bunu tanımıyorum dediniz. Üç aylık vizyonunuz yok. Katil osman öcalanı tv ye çıkartıp haberimiz yok dediniz. Bebek katilinin bildirisini nevruzda okudunuz. Kendisini aldatılmış hisseden bebek katilinin örgütünün siyasal uzantısı size çok kızmış o yüzden size yerel seçimlerde oy vermem sizin rakiplerinize oy veririm dediği için memleketin yarısını terörist ilan ettiniz. Bu mu sizin vizyonunuz. Geçmediğimiz köprülerin parasını bize ödettiniz. Hizmet almadığımız hava limanlarının parasını bize ödettiniz. Gitmediğimiz hastanenin parasını bize ödettiniz. Kullanmadığımız yolun parasını bize ödettiniz. Bu gün reklam yapalım diye yarınlarımıza ipotek koydunuz. Bu mu sizin vizyonunuz. Başkanlık sistemine geçelim dolar molar bakın bunlar nasıl düşecek dediniz. Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdınız. Dış ticaret açığını ha bire vergi barışı, matrah artırımı, yapılandırma v.s. ile kapatamazsınız. Bu mu sizin vizyonunuz. Sizin göreviniz benim verdiğim vergiler ile ülkeyi iyi yönetmek. Verdiğimiz oy belli bir süre için emanet. Kişisel servetinizi satıp millete harcamıyorsunuz. Ben asıl olan milletim siz vekilimsiniz. Bu dış güçler yeni mi icat oldu ? Bu millet uzaydan mı geldi. Binlerce yıldır ülkeler arası ihtilaflar var. Sizden önce hiç ağlayan siyasetçi görmedim. Dış güçler de dış güçler. Beceremiyorsanız kendinize bir tatil verin. Yazık. Kamuda görev yapan işine hakim memurlar torpilli tembel memurların işini yapmaktan perişan oldu. Yazık. Belediye iştiraki şirketlerde X beyin yeğenini işini de yapmaktan bitap düştü. O sandık gelecek. Bu vizyona sahip olmadığınızı göreceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazdilariniza bakilinca anladım ki Avrupa bizi kiskaniyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zurna (2 yıl önce)
    Tabi kesin oyledir
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Şimdi unutanlar vardır hatırlatayım dedim.bugün yerli ve millici olan bu vekil yani ahmet çakır,dün Trambüs ihalesi ni başkanlığı döneminde avro ile diğer bir değişle euro ile ihale etmişti.hatta yine bilmeyenler yada unutanlar için hatırlatayın,yine o dönem döviz kurundaki artıştan dolayı,ciddi miktarda ekstradan belediye kasasından para çıkmıştı.inanmayan google den arama yapabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Hatta secim vaadi icinde ucuza yolculuk sozunu panolara asmıştı
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Evet doğru ülkenin 100yılınï pilanlayan bir lider var ama beş parmagïn hepsi aynï deyil ...çakirbey belediyeyi bıraktınız bir tonda borç vardı sizler gibi olanca 100yil önceye götürür .Cumhurbaşkanımızın yanındaki lerin eleseniz 100de 90nï alta düşer hepsi zarar rabbim cumhurbaskanimizi korusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Temelli ve kernekte ağaçları nasıl kestin herkes biliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Haydar (2 yıl önce)
    Bizde sadece Malatyamızın 10 yılını planlayan milletvekilleri isterdik, 100 yılı beklemiyoruz. Ama Allah nasip etmedi. Telefonu açmazlar. Açan tünele girer. Kendi akrabaları onlarda baştacıdır. Malatya şimdiden beton yığını oldu. Etrafı kel dağlarla çevrili. Milletvekilleri Cumhurbaşkanımızın ağzına bakıyor sadece. Üniversiteler kişiye özel ilanlarla doldu. Daha sayayım mı? Evet aklınızdakiler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanin kaderi rahmetlii ozal iktidar daykende vizyonsuzlari secmis bu halk ogunden buyana hep vizyonu olmayanlar secilmis. Eskilerin Yaptiklari kaldirip sokup yapmadi siimdide moda kernek parki
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Yeni okudum çok güldüm..100 yıl az bence 1000 yılı planlıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Çok şakacısın vekil beyyy...doğru olan ise 100 yıl ilerideki alt ve üst yapıyı verecek mahşerin 5 müteahiti hazır.ağamm dalga geçiyiiiii
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Bu millet hdp ile Osla da ve Dolmabahçe görüşenleri hiç unutmadı. Unutanlar varsa İnternete girip,Dolmabahçe yada Oslo görüşmeleri diye yazarlarsa karşına çıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bu adam belediye başkanıyken kıymetini bilmediğimiz biriydi. Salahattin Gürkan'a da gereğinden fazla ümit bağladık. Olan Malatya'ya oldu. Selahattın Gürkan gelmiş geçmiş en hayal kırıklığı yaratan belediye başkanı bence. Ben de oy verdiğim ve desteklediğim için hayal kırıklığı yaşıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih B. (2 yıl önce)
    Malatya belediyelerini 100 yılda kapanmayacak borç batağına batıran akp başkan ve milletvekillerinin sözü halk tarafından pek de muteber kabul edilmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Hele şu aşı işini halletsin yarına bakarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asi demişken; Son günlerde aşi yapanlarin aşı yerlerine mıknatıs bırakıldığında tuttuğunu görüyoruz medyadan. Dogru mu diye bizde denedik. Evet DOĞRU. Peki bu sıvı agir metal iceren bir sıvı mi? Yoksa ÇiP söylentileri dogru mu ? Gözlerimle gormesem inanmazdim ama bu durum çok ciddi !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (2 yıl önce)
    midem bulanıyor daha düne kadar ne diyordunuz şimdi ne
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Haber başlığını görünce güldüm.türkiye nin 100 yılını planlayan ....diye devam ediyor.aklıma hemen kandırıldık halkımdan özür diliyorum cümlesi geldi.bu şekildemi 100 yıl planlanıyor acaba...güldürmeyin insanları.herkes artık herşeyi görüyor ve biliyor.hdp üzerindende prim çıkmaz size.güneyde koridor açan,pkk lıların ayağına savcı gönderen,megri megri diyen de zaten chp idi öyle değilmi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (2 yıl önce)
    Park bahce ve beton mühendisi bunlar beton de hemen ihale yapsinlar Malatya'yi ranta cevirip arsa kapanlar .Ama çok görmemek lazim Akapee ve uzantisi bunlar nede olsa! Malatya'da köyler susuzluktan kavurulurken beylerderesine süs havuzu yapanlar bunlar... Ama celladina Aşık olmuş millet misali bu halka seçmene müstehakk....
    0
    0
    Yanıtla
  • ABCDEF (2 yıl önce)
    O varda yanındakiler boş..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    adam hakli arkadas. 20 yildir ülkeyi yönetiyorlar, iyi olan hersey bunlarin eseri ama ne kadar berbat pislik is varsa hepsi kilicdaroglu nun sucu! Böyle garip saka gibi bir sey! Ve tüm dünya bunu kiskanarak izliyor :-) komik adamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    ekonomi venezuela ile yarışıyor hukuk Allah a emanet ...şu var ki çevreleri ihya oldu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    Doğu ile batıyı 2 şeritli köprüye birleştirenler mi 100 yıl sonrasını düşünüyor? Siz günü kurtarıp gerisini dusunmeyenlersiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yüz değil bin olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    20 yildir muhalefetin iktidar oldugununa inandirmaya çalıştınız. Turkiye' de butun olumsuzluklarin sebebi olarak muhalefeti ve dış güçleri lanse ettiniz. Karış karış memleketi sattınız. Milli ve Dini degerleri ayak altina aldiniz. Hani şimdi cikip masal anlatiyorsunuz ya... Cahili bile inanmiyor Size. Kol kola gezdiginiz yapılanmaları bu gun nasilda inkar edebiliyorsunuz! MEMLEKETİ SİZ MAHVETTİNİZ. Hadi yukaridaki beyaninizi aynaya bakarak bir daha okuyun. inan karşında hakikati göreceksin.
    0
    0
    Yanıtla