SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gri Pasaport Skandalı' Almanya'yı Alarma Geçirdi

0
Güncellendi - 2021-05-30 11:09:50
'Gri Pasaport Skandalı' Almanya'yı Alarma Geçirdi
A- A+ PAYLAŞ

ARTIK SADECE PASAPORT YETMEYECEK!. Merkezinde Yeşilyurt Belediyesi'nin yer aldığı ve Yeşilyurt Belediyesi'nin, " Belediye eliyle ve para karşılığında insan kaçakçılığı organizasyonu" suçlamasına muhatap olduğu, Gri Pasaport skandalı, Almanya Hükümeti'nin, Gri ve Yeşil Pasaport uygulaması konusunda adeta sıkıyönetim ilan etmesine neden oldu.

Almanya Hükümeti, Yeşilyurt Belediyesi'nin "sözde bir projede" eğitim almak üzere Almanya'ya gönderdiği 43 kişinin bir daha Türkiye'ye dönmediğinin ortaya çıkmasından sonra, vize gerektirmeyen ve serbest giriş ayrıcalığı sağlayan Gri ve Yeşil Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, ülkeye girişte yeni şartlar getirdi.

Almanya "geliş nedeni ve giriş gerekliliğini" ispatını isteyecek

Sözcü Gazetesi'nden Ali Gülen'in haberine göre, Almanya Hükümeti, Gri Pasaportla adam kaçırma skandalının ardından, sınır kapılarına, "Gri ve yeşil pasaportlu Türkler’den geliş nedeni ve giriş gerekliliğini gösteren belge isteyin" talimatı gönderdiği ortaya çıktı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Yeşil, Gri ve Siyah” pasaportla vizesiz gelişlerin de artık denetleneceği, sınırlarda da ek belge istenileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, özel pasaportla gelenlerin zaten geçerli mazereti olmadan alınmayacağı vurgulanırken, ‘vizesi olsa bile’ tüm pasaport sahiplerinin geçerli ziyaret nedenlerini önceden sunmaları gerektiği hatırlatıldı.

Yeni karara göre artık, bir tek Cumhurbaşkanı, bakan ve milletvekillerinin, “Kırmızı pasaport” kullananlar, vizesiz ve ek belge istenmeksizin Almanya'ya gidebilecek.

Ne olmuştu?

Yeşilyurt Belediyesi'nin Nisan ayı Meclis toplantısında, CHP'li Meclis Üyeleri'nin verdiği bir soru önergesi ile,  Yeşilyurt Belediyesi'nin, belediye ve Malatya ile hiçbir ilişkisi olmayan 43 kişiye yarı - diplomatik Hizmet Pasaportu (Gri Pasaport) sağlayarak, Belediye Başkan Yardımcıları Bekir Karakuş ve Şahin Özer'in yönetiminde Almanya'ya gönderdiği, pasaport sürelerinin dolmasına karşı söz konusu 43 kişinin bir daha yurda dönmediği ortaya çıkmıştı.

İlk defa, malatyahaber.com'un yayınladığı haberle Türkiye gündemine giren "Gri Pasaport ve Belediye Eliyle İnsan Kaçakçılığı" skandalının ayrıntıları ortaya çıktıkça, skandalın boyutları da çeşitlenmiş, Almanya'ya gönderilen ve çoğunluğu Bingöllü olan 43 kişinin her birinden 6 bin ile 10 bin Erou arasında değişen para alındığı, parayı verenler tarafından itiraf edilmişti.

Skandala yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, Başkan Danışmanı İsa Yumuk, İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, İl Vatandaşlık ve Nüfus İşleri Müdürü Ahmet Cebeci görevden uzaklaştırılmıştı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • malatyalı (2 yıl önce)
    yapılan tipik şark kurnazlığıuyanık müslüman
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Türkiyede hani soruşturma yürütülüyordu. Hiç ses yok, yaprak kımıldamıyor. Suç belli, suçlular belli, itirafta ettiler. Nedne soruşturmadan ses yok? Unutturmaya çalışıyorlar anlaşılan. Nedeni de konunun ak partili belediyeler olması. Hani şirket kurup, utanmadan neredeyse iki katı fiyatla yönettiği bakanlığa dezenfektan satan devleti dolandıran bakana ne demeli. Kadın itiraf ta etti. Ancak ak parti ve mhp bu kadını da korumaya aldı. Neden kendi partilerinden. Birde pudra şekeri diyerek lüks araçta uyuşturucu kullanan, otellerde revü kızları ile eğlenen ak parti genel merkezinde çalışan bir genç vardı. Ondan haber varmı? Soruşturuyorlardı, hiç bir gelişme yok. Yukarda saydığım her üç örnekte alenen ortada. Ancak ak partinin temel özelliği kendi kanunsuzuna, yolsuzuna, uğursuzuna, sahip çıkması ve aklaması. Soruşturuyoruz diyerek bu insanlara sahip çıkması. Ancak gavur dediğimiz almanlar konunun üzerine giderek suçluların cezasını verirler gerekli önlemi de alırlar. Düşünüyorumda biz sözde müslümanız, almanlar gavur. Böyle olsa bile onlar insan da biz neyiz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara (2 yıl önce)
    Hepimiz gerek bu dünyada gerek diğer dünyada hesap vereceğiz. 3 günlük dünya menfaati için milletin seçimi ile bir yerlere gelip de bu makamda bu kadar kişinin vebalini almak söyleyecek söz bulamıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih B. (2 yıl önce)
    Demek ki Almanlar bizimkilerden daha dürüst, daha ahlaklı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zurna (2 yıl önce)
    Almanya'yi harekete geçirmiş bizde tık yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)
    Eskiden biz Malatyalılara bir soru sorulsa cevap vermesek İsmet paşanın hemşerileri işine gelmeyene cevap vermez der rahmetlinin kulağının ağır duymasına atıfta bulunurlardı. Ki o İsmet paşa 1. ve 2. dünya savaşını yaşamış ve kurtlar sofrasında zaferle çıkmıştır. Şimdi bakıyorum ülkeyi yönetenlere yıllarca en ağır eleştiriyi yaptıkları İsmet paşanın duyduğunu dahi duymuyorlar. İftira magazin haberleri peşinde koşan bazı il başkanlarının yönettiği ilde neler oluyor diye sesi soluğu çıkmıyor. Kendisine yönlendirilen suçlamadan sonra sus pus. İlçe belediye başkanına kerhen sahip çıkıyor. Çık gereğini yap il başkanı. Sen kimi aday göstersen seçileceğini biliyorsun. Sanki daha önceki metal yorgunlarını görevden aldığında Malatyalı yine sana oy vermedi mi ? Bir yanlış içinde olanı en azından dava selamete çıkana kadar uzaklaştır. Mahkeme kadıya mülk değildir. Adalet. Adalet. Adalet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ardın (2 yıl önce)
    Avrupa da olsa idi çoktan istifalar yasanmış ve sorumlular aklanmak için mahkemeye başvurmuştu
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Zamanında aşağıladığınız monşer dediğiniz bürokratlar görevde olsaydı böyle bir durum yaşanmazdı. Sizler avamlığı yükseltip yücelttiniz. Şimdi başınıza bela oldular. Artık eğitim için giden gence, tedaviye gidene zorluk çıkartılacak. Yaparsa ... yapardı değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    Bunların yüzünden yurtdışına turist amaçlı gitmek isteyenleri bile almayacaklar . Ömrümü devlete verdim yeşil pasaport aldım ama bu sahtekarlar yüzünden bir yere gidemeyeceğim. Yeter düşün yakamızdan artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    En başında da demiştim.birşey çıkmaz diye.öylede oldu.3-5 kişi göreveden alındı.günah keçisi ilan edildi.olay kapandı gitti.yarın mehmet çınar büyükşehir başkan adayı olursa şaşırmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (2 yıl önce)
    Bu hükümet döneminde tüm kurumların başına bir emir eri atandığı için yapılan yasadışı işlerin sayısı da arttı. Çünkü her kurumda adamları var, onlara güveniyorlar. Bizim ülke bu işleri örtbas etse de diğer ülkeler bu işin peşini bırakmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Yeşilyurt kirazıyla değil,Artık avrupada insan kaçakçılığı ile anılıyor.Zaten son zamanlarda yapılan tüm bu insan kaçakçılığı olaylarına içişleri bakanlığı ;Malatya olayı başlığı adıyla soruşturma açmıştı..Sayın başkan ne güzel bir eser bıraktınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    Ülke itibar din iman bir yana öbür yana da para ve koltuk Öyle bir zamana da yaşıyoruz ki X partisi dindar ve müslüman Z partisi dinsiz kominist Vatan millet sevgisi yok olmuş Yanlışı bilebile göregöre Susan kabul eden DİLSİZ şeytan Parti için yalan söyleyen şeytanin Ta kendisi
    0
    0
    Yanıtla
  • Alarga (2 yıl önce)
    Milletin anasını ağlattınız. Millet yakınlarını bile sizin sayenizde ziyarete gidip gelemiyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dursun (2 yıl önce)
    Sn Çınar Yaptığını beğenmiş olabilirsin. Ancak T.C'nin itibarını ayaklar altına aldın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Boybeyi (2 yıl önce)
    Çınar başkan da gündemde düştü diye seviniyordu.Ama öyle bir iş yaptınız ki Almanlar işin içinde çıkamıyor .Almanlar kıskanıyor bizleri.Baskanim o değilde olan oldu giden gitti siz yerinizdesiniz maşallah.Bu Eurolara ne oldu kim tirtikladi onu merak ediyorum da?(rahat olun görevden alma filan olmaz olsaydı şimdiye kadar olurdu.olsun vardır bir bildikleri bizde sandıkta gereğini yaparız.gücümüz oyumuza yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bizde bundan böyle pasaport un yanında belgeyi de veririz.....
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    almanya bizi kıskanıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Almanya neyi kıskanıyor gıri pasaport oyununumu hızla büyüyen ekonmeyimi avurpanın çöpleri türkiyede çöp dağlarınımı Halkın sağ sol diye ayrişmayımı Halkın yüzde 50si şeker tansıyon hastası olmasınımı nein kıskanıyor Acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay (2 yıl önce)
    Biz örtbas ettik adamlar ayaklandı
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyaman’lı Olmayan Malatya’lı (2 yıl önce)
    Çınar efendi; bak yaptığın iş ülkenin itibarını yerle yeksan etti. Hem Malatya’yı rezil ettin hem ülkemizi. İstifa et diyeceğim ama en iyisi boş konuşmayayım.?
    0
    0
    Yanıtla
  • sorsan ne suçum varki benim der
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi olarak bu Adıyamanlı olmayan malatyalı tabirini kınıyorum. İğrenç bir ifade. Faşist bir ifade. Beyni küçük olanların bakışı da küçük olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44. (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten ancak basit şeylere yakının ve kınayın. Yapılan yanlış işlere Malatya nın nasıl karalandığını haberin içeriğini nasıl bu duruma ve neden bu duruma geldiğine bakmayın kınamayın başlıkları kınayın sayın abim.
    0
    0
    Yanıtla