SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erkenek Göletinin Su Tutamama Sorunu Çözülecek

0
Güncellendi - 2021-05-30 20:50:23
Erkenek Göletinin Su Tutamama Sorunu Çözülecek
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yapımı devam eden Erkenek Göletinde yaşanan su tutma probleminin çözülmesi için gerekli ödenek talebini bakanlığa illetiklerini söyleyerek, "Çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak, göletin seneye sulamaya açılmasını istiyoruz" dedi. Tüfenkci Doğanşehir ilçesinde yapımı devam eden Erkenek Stadı ve Erkenek Göletini inceledi.

Su tutma konusunda sıkıntı yaşanan Erkenek Göletinde ekiplerin yoğun çalışma yürüttüğünü ifade eden  Tüfenkci, ilerleyen zamanda bu problemin çözüleceğini söyledi. Tüfenkci, "Bu gölet 10 dekara yakın bir alanın sulanması demek ve bunun ülke ekonomisine katkıları yadsınamayacak derecede fazla. Buradaki yatırımın atıl vaziyette durması mümkün değil. Bizim de gönlümüz razı olmaz. İnşallah çözüm önerileri ile birlikte bütçeye de konularak önümüzdeki sene sulamaya açılmasını istiyoruz" dedi.

Erkenek'in Doğanşehir’in büyüyen bir mahallesi olduğunu aktaran Tüfenkci, "Malatya’mızın da Akdeniz’le bağlantısı olan bağlantı mahallemiz. Dolayısı ile bu güzel beldemizin gelişmesi, değişmesi nüfusunu büyütmesi bizim için önemli. Gençlerimizin spor yapabileceği bir spor sahası talepleri vardı. Hükümetimize ilettik uygun görüldü ve bu stadı ve bu spor merkezini Erkenek’e kazandırmış olduk. Bu sene içerisinde bu sahanın teslim edilmesini bekliyoruz. Erkenekli gençlerin ve Erkenek sporun emrine verilmesini istiyoruz. Bu saha faaliyete geçtiğinde de Erkenek spordan şampiyonluk bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ise, göletin önemli bir yatırım olduğunu dile getirerek, göletteki probleme değindi. Zelyurt, "Belirli geçirimli alanlardan kaynaklı sıkıntılar var bu sene sulaması yapılması planlanan göllerimizin sulama çalışması gecikmiştir. Gerekli sondaj çalışmalarından sonra Bülent Bakanımızın gerekli ödeneğin çıkarılması noktasında yardımcı olacağından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

DSİ Malatya Şube Müdürü Arif Tüfekçi ise yapımı devam eden baraj hakkında bilgi vererek "Barajımız 41 metre yüksekliğinde. Yaklaşık 3 milyon 170 bin metreküp depolama hacmine sahip. 9 bin 130 dekarda sulama alanına sahip. Göl alanında geçirimli bir bölge tespit edildi. Göl alanı tamamen membran kaplandı  bundan dolayı su tutulamadı. En son gelinen noktada gövde üzerinde bir plint betonu dökülerek enjasyum çalışması yapılması yönünde karar alındı" ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • mehmet (2 yıl önce)
    Bu gölettin jeolojik çalışmasını kim yaptı? Su birikme alanındaki kayaçların gözeneklilik ve geçirimlilik testlerini kim yaptı? Açıklayın lütfen!
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu projede devletin uğratıldığı zararı kimden karşılayacaksınız? Sorumlular hakkında gerekli soruşturma açtırdınız mı? Projeyi yapan uygulayan müteahhit hakkında gerekli işlem yapıldı mı? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı arandı mı? Sorun çözülecek de hesap verilecek mi? sorulacak mı? Yoksa hesap sandıkta mı sorulacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    10 yıl oldu hala yapılacak, daha bir on yıl sürer, barajı var,suyu yok......................
    0
    0
    Yanıtla