SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kendisine Her Türlü Destek Olacağız"

0
Güncellendi - 2021-05-31 01:56:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, TÜBİTAK öncülüğünde Amerika’da düzenlenen Regeneron ISEF isimli Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda Türkiye’yi temsil ederek, SPIE özel ödül kategorisinde dünya birinciliği elde eden TED Malatya Koleji ile Malatya Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Feridun Balaban’ı makamında kabul etti.

Ziyarete, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Kimya Öğretmeni Savaş Zafer Güler’de katıldı.

FERİDUN’UN BAŞARISI OLDUKÇA BÜYÜK BİR BAŞARI

Malatya Bilim ve Sanat Merkezi Kimya Öğretmeni Savaş Zafer Güler ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Öğrencimiz Feridun Balaban'la birlikte geçen yıl Türkiye birincisi olduğumuz proje ile birlikte bu yıl Amerika’da düzenlenen yarışmada dünya birincisi seçildi. Bu proje TÜBİTAK’ın Türkiye’yi temsil etmek üzere gönderdiği birkaç projeden birisiydi. Feridun’un başarısı oldukça büyük bir başarıydı.  Malatya’mızı böyle güzel bir haberle sevindirdiğimiz için bizlerde mutluyuz” dedi.

BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ BİR DURUM

İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ise, ”Bugün tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. TÜBİTAK’ın ISEF’e gönderdiği birkaç projeden biri olan bu proje bizim için gurur verici bir durum. Öğrencimiz Dünya birincisi oldu. Ayrıca Avrupa Bilim Adamları Topluluğuna tekrar gidecek bu da TÜBİTAK tarihinde bir ilk olacak. Bize bu sevinci yaşatan kıymetli kardeşim Feridun’a ve öğretmenimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Öğrenci Feridun Balaban’da kazandığı bu başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Bu projenin her aşamasında bana yardımcı olan Savaş hocama, İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bizleri bugün burada ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a da çok teşekkür ediyorum” dedi.

"ÖĞRENCİMİZİ YETİŞTİRENLERİ CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM"

Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda Türkiye’yi temsil ederek Dünya Birincisini ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Feridun evladımız önce Türkiye birincisi daha sonra Uluslararası düzeyde dünya birincisi ödülünü alarak bizleri gururlandırmıştır. Özellikle Dünya Birincisini ve şampiyonumuzu burada ağırlamaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu şampiyonu yetiştiren Zafer hocamız ve meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Öğrencimizin anne ve babasını da tebrik ediyorum. Tabi bizler Yerel Yöneticiler olarak bu öğrencilerimizin ufkunu açmak geleceğimizin aydınlık yarınlara bu gençlerimize emanet edeceğimizden dolayı gençlerimizin fen ve mücehhez bilgilerle donatırsak istikbalimiz ve geleceğimiz o kadar aydınlık olur. Bugün öğrencimizin özellikle Güneş Enerjisi Panelleri ile ilgili yapmış olduğu çalışmada küçük hacimlerle büyük enerji üretme noktasında ki projesi hem Türkiye’de hem de Dünya’da birinci olması ve dünya şampiyonluğuna Malatya’da 2 projenin Türkiye’yi temsil etme noktasında bunun bir tanesi olan projenin Feridun kardeşimizin projesi olması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Ben özellikle Feridun evladımızı tebrik ediyorum, kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Başta öğrencimizi yetiştiren anne ve babasına, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.  Tabi biz belediye olarak her anlamda bilim sanat olsun, diğer pozitif bilimler olsun kendini gösteren ve önünün açılması noktasında kendisine her türlü destek olacağımızı da burada belirtmek istiyorum. Ben tekrardan sevgili öğrencimizi, değerli öğretmenini ve değerli İl Milli Eğitim Müdürümüzü burada ağırlamaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu ödülünden başta Malatya’mıza ve Ülkemize ve dünyada ki bu panel üretimi noktasında ve bunun seri üretime geçmesi noktasında ışık tutması hasebiyle de bu üretimi şimdiden yapacak olan bütün üretici firmaya teşekkür ediyorum. Feridun kardeşimizden gelecekte daha büyük başarılar bekliyoruz. Hiç durmadan bütün engelleri aşarak hem şahsına hem ailesine hem bulunduğu topluma, milletine ve insanlığa hizmet etmektir. Ben inanıyorum ki Feridun Balaban evladımızda bu duygu ve düşünceler içerisinde başta kendisi ve ailesine, memleketine, ülkesine ve insanlığa bu anlamda yapmış olduğu çalışmalarla ufuk açacak ve ışık tutacaktır. Ben tekrardan öğrencimizin başarısını kutluyorum. Öğrencimizin bu aşamaya gelmesinden gayreti olan anne ve babasını tebrik ediyorum. Öğretmenlerimizin bu yoğun çalışmalarından dolayı, öğrencimizi geleceğe hazırlamış olmalarında dolayı bütün öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan konuşmaların ardından Feridun Balaban’a başarısından dolayı çeşitli hediyeler verdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Tabletle destek :)) Komedi gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Canmalatya (2 yıl önce)
    Savaş hoca değerli başarılı bir hocadır. Orada bulunmayı hak eden biri. Tebrik ederim hocamızı ve öğrencisini.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu proje geliştirilip üretime dönüştürülmediği sürece bir anlamı olmayacaktır. Üretime dönüştürülmesi ve katmadeğeri yüksek bir ürün haline getrilmesi şarttır.
    0
    0
    Yanıtla