SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dünya İle Rekabet Edecek Ürünleri Üretiyorlar"

0
Güncellendi - 2021-06-02 17:47:28
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri Hakan Kâhtalı ve Ahmet Çakır, 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem ve yönetimini ziyaret ettiler. Milletvekili Hakan Kahtalı, kentin tarım şehri olmasının yanı sıra sanayi üretiminde bölgede önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek ihracatın 2003’ten bu yana 4 kart attığını söyledi.

Milletvekilleri Hakan Kahtalı ve Ahmet Çakır, beraberinde AKP Malatya İl Başkan Yardımcıları Mahmut Boyraz, Mustafa Duyar ve Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi ile birlikte 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem ve yönetimini ziyaret etti. Burada OSB hakkında detaylı bilgiler alan Milletvekili Hakan Kahtalı, Malatya’nın tarım kenti olmasının yanı sıra sanayi alanında da bölgenin ve ülkenin göz bebeği durumunda olduğunu dile getirdi.

2. OSB’de şuanda 14 binin üzerinde çalışanın bulunduğunu ve yüzde yüz dolulukla çalıştığını kaydeden Kahtalı, “AK Parti dönemlerinde alt yapı ve hibe destekleri ile sanayi bölgelerimiz büyümeye devam ediyor. Buradaki OSB Meslek Yüksek Okulu ve lisesi ile eğitim gören öğrencilerimiz ileride sanayicilerimize katma değer üretmelerinde büyük destek verecek. Buradaki müteşebbis heyetimize de teşekkür ediyorum. Dünyadaki ekonomik şartları de göğüsleyerek dünya ile rekabet üretecek ürünleri üretiyorlar. 2003’ten bu yana kentte ihracatımız 4 katına çıktı” dedi.

Hükümet olarak verdikleri destek ve teşviklerle istihdamın artmasına da katkı sunduklarını kaydeden Kahtalı, 1 ve 3’üncü OSB’nin de tamamen gelişmesiyle buradaki istihdamın 40 binin üzerine çıkacağını da belirtti.

Milletvekili Ahmet Çakır da, 3’üncü Organize Sanayi Bölgesinin uzun vadede Malatya’ya katkı sağlayacağını ifade ederek, “Yeni yatırımcıların gelebileceği bir alan burası. Burada verilen teşvikler çok önemli. Malatya her dönem içinde siyasi gayret ve çabalarla da her zaman yatırımcılar için avantajlı bir il olmuştur. Kentteki sanayinin gelişmesine paralel olarak çevre sağlığı içinde ciddi yatırımlar gerekiyor. Bunun başında da yer alan yeni artıma tesisinin yapılması ile bu endişelerin ortadan kalkacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

OSB bölgelerine girişlerdeki kavşak sorununa da dikkat çeken Çakır, “OSB girişlerinin kavşak yapısında ciddi düzenlemeler gerekiyor. Beylerderesi köprüsünü geçince burada kavşak çalışması yapılması adına Karayolları ekipleri gerekli ön çalışmayı başlattı. Bizler de bunun takipçisi olacağız. Bir yandan tarımı geliştirirken bir yandan da sanayinin kalkınması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • kündübekli (2 yıl önce)
    Akp millet vekili olmak kadar kolay birşey yok, il dolaş ki foto ver çalışıyorlar bizde çalışıyoruz. Yıl 2021 ve 21 yuzyıl hep aynı kareler değişik birşeyler yapın.Vatandaşı ilgilendirecek şeyler mesela betonlaşma almış başını gitmiş memlekette, mesele müthiş ekonomi sıkıntısı var esnafın borcu biriken insanların borcunu kapatmaya çalışın . Millet yıldırdınız o kadar itici fotalar ki yazarken bile kendime kızarak yazıyorum ama suç kimin koca bir işareti değil bilinen birşey.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Hep aynı klişe laflar. Ortada somut bir örnek yok. Yeter artık halk bunlardan da sizden de bıktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Ne hizmet yapıyor vekiller helal olsun 2023 de kesin secilmelisiniz Malatya'ya gelmiş OSB yi ziyaret etmişler.adamlar daha ne yapsınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    sayın vekiller yeşilyurt meclis üyesi gecen hafta gri pasaportla ilgili 80 yıl önce atatürk ve ismet inönü den bahsetti acaba yakıcı bey kaç yaşında o günleri hatırlıyormu merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    1. Ve 2.OSB yönetimleri çoğunluğu TSO yönetiminden oluşuyor sanırım.Ayrıca 3 yıldır TSO yönetimi vali ve belediye başkanı bir müdür atayamadıkları için vekiller gitmiyor. Garip olan iktidarın vekilleri neden seçildiler görev ve yetkilerini bilmiyorlar heralde Sayın vekiller siz vekilsiniz ilinizde ülkenizde aksayan sorun olan yerlere müdahil olun eksikleri tamamlatın adımıza hesap sorun diye varsınız. Yatırım diyorsun üç yıldır OSB de müdür üm yok Müdür yok ama ağırlama ve kayısı ikramı 100 binden fazla iddası ne olacak ziyaretlerde siz yiyorsanız başka tabi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Sanayicileri ziyaret etmeye yüzleri olmayan AKP li vekiller OSB müdürünü ziyaret etmişler Garip olan da neden 1.OSB değil de 2.OSB müdürü Ziyarette garip olan yapılan açıklama "2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem ve yönetimi" vay be bu yönetim kimlerden oluşuyor acaba..........
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin boş biri art niyetli olduğun o kadar belliki bu cümleleri kurmadan önce Twitter giripte baksaydın ziyaret edilen fabrikaları görürdün sen şimdi yandaşlarınıza gitmişsinizdir diyeceksin bakarsan gidilenleri görürsün tabi bakacak göz varsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    2.OSB Müdürü aynı zamanda Malatya BB Meclis başkan vekili Selahattin Başkana vekalet ediyor. Bir arada Köy hizmetlerinde çalışan işçi Belediye başkanına vekalet ediyordu. Şimdi normalde vali beyin emrinde görevli bir memur olan Vahap erdem Protokolde vali beyin yanında oturuyor. Vekillerde onu ziyaret gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (2 yıl önce)
    Sayın vekilim bu haber venezuela ya maske gitti gibi olmuş. dünya ile rekabet edecek bir ürünlerden iki tanesinin adını söyleseydin bizde mutlu olsaydık. 3.Osb ye yatırımcı gelebilir derken arsa var mı vekiller kendi tarlasında yer verecekse bilelim arsa var ve yatırımcı bekleniyorsa onu da bilelim. Allah aşkına bizim millet saf söyleyelim yerler huyunuzdan vazgeçin artık. Sanki biz Miami de yaşıyoruz
    0
    0
    Yanıtla