SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Gelince Düşüncelerim Değişti"

0
Güncellendi - 2021-06-03 03:26:33
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın tanıtımına katkı sunmak ve turizm potansiyelini arttırmak amacıyla geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen ‘Kayısı Çiçeği Festivali’ sonrasında Antalya’dan gelen 32 kişilik turist kafilesi, Battalgazi’deki tarihi mekanları gezdi.

Battalgazi Belediyesi’nin destekleriyle Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirilen ‘Kayısı Çiçeği Festivali’ sonrasında Antalya’dan gelen turist 32 kişilik kafilesi, Medeniyetlerin şekillendiği Battalgazi’deki tarihi mekanları gezdi. Battalgazi Belediyesi’nin organizasyonunda üstü açık tur otobüsüyle ilk olarak, binlerce yıllık geçmişe sahip UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü’nü gezen turist kafilesi, sonrasında ise Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Kanlı Kümbet, Tahtalı Hamam Müzesi ve Poyraz Konağı’nı gezdi.

Gerçekleştirilen tarihi gezinin ardından Orduzu Galip Demirel Çınar Park’ta yemek ikramı yapılan kafile, daha sonra ise kooperatifçilikte örnek projelere ve uygulamalara imza atan Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifini ziyaret etti. Fahri Başkan Yıldız Güder’in eşlik ettiği ziyarette doğal ve yöresel ürünlerden hediyeler yaptıran kafile, Medeniyetin Kalbi Battalgazi’ye hayran kaldı. Turist kafilesi, bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Bu gezi ile ön yargılarının yıkıldığını vurgulayan İrem Öner, “Antalya’dan geldim. Daha önce doğu şehirlerini gezmek istiyordum. Doğu ile ilgili farklı düşüncelerim vardı. Doğuya ön yargıyla bakıyordum. Malatya’ya gelince bu düşüncelerim değişti. Ön yargılarım yıkıldı. Bizi çok güzel karşıladılar, çok güzel ikramlarda bulundular. Dünya Kayısı başkentinde bolca kayısı yedik. Battalgazi’nin Kalbi Kadın kooperatifini de gezdik, çok beğendim. Kadınlara yönelik böyle bir çalışma yapılması çok güzel olmuş. Battalgazi ilçesi çok farklı. Özellikle bu ilçeyi yakınlarıma tavsiye edeceğim” derken, Safiye İnce  “Malatya’yı çok beğendik ve sevdik. Battalgazi’yi geziyoruz. Tarihe tanıklık ediyoruz. Battalgazi’yi gördüğümüz için çok şanslıyız” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in kendilerine hoş bir sürpriz ile karşıladıklarını aktaran Ayşe Akar Şülüttür, “Başkanımız sürprizi bizleri şaşırttı. Üstü açık tur otobüsüyle bize tarihi mekanları gezdiriyor. Eşim İsviçreli ve oda kafilede. Kendisi de çok şaşırdı. Kayısıyı çok beğendik. Tarih mekanlarını çok beğendik. Gezi için çok teşekkür ediyorum” derken Mehmet Eroğlut ise “Malatya’da sadece kayısı olduğunu biliyorduk. Ama gelince tarihin burada yazıldığını gördük. Kooperatifimizi gördük. Bilgi aldık. Başkanımızın sürprizi bizleri çok mutlu etti. inşallah bir kez daha gelmeyi düşünüyorum. Misafirperverliğinden dolayı tüm Malatya halkına teşekkürlerimizi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“HER BİR KARESİNDE TARİH KOKUYOR”

Tur gezisinde her şeyin çok güzel olduğunu ifade eden Kafile Sorumlusu Arife Temur, “Misafirlerimiz Antalya’nın yerli halkı. Bizler Mart ayında Malatya’ya gelmiş ve çok güzel karşılanmıştık. Başkanımız Osman Güder, medeniyetin beşiği Battalgazi hakkında çok güzel bir sunum yapmıştı. O zamanda güzel karşılandık, bugünde güzel karşılanıyoruz. İnşallah bu gezilerin devamını getireceğiz. Her bir karesinde tarih kokan ilçemizi geziyoruz. Her şey çok güzel. Battalgazi’miz daha da güzel. Bu geziyi nostalji şeklinde bizlere düzenleyen Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

 “BATTALGAZİ’YE HAYRAN KALMAMAK ELDE DEĞİL”

Kafilenin Battalgazi’ye hayran kaldığının altını çizen Turizm Tur Operatörü Ömer Nakir, “Antalya’dan gelen misafirlerimiz ile birlikte Malatya’nın tarihi bir ilçesini geziyoruz. Güzel bir gezi oldu. Rehberimiz eşliğinde tarihi mekanları gezdik. Kafiledeki turistler, bu kadim ve medeniyet kokan ilçemize hayran kaldılar. Battalgazi’ye hayran kalmamak elde değil. Bir kez daha gelmek istediğini bizlere ifade ettiler. ‘Kadınım, Kazanırım, Kalkınırım’ sloganıyla yola çıkan Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi’nin Fahri Başkanı Yıldız Güder hanımefendi, yaptıkları örnek faaliyetlerini bizlere canlı olarak gösterdi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder başta olmak üzere bu gezide bizlere eşlik eden herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • İbrahim H.KILIÇ /MAGTAD (2 yıl önce)
    Mart Ayında kurduğumuz çiçeği burnunda Malatya Gastronomi Turizm Tanıtım Derneği (MAGTAD) Yönetim Kurulu ve Üyelerimizle birlikte karar alarak hemen akabinde Malatya için bir etkinlik yapalım düşüncesiyle pandemi nedeniyle kısıtlı olarak ve bütçesi olmadan Valiliğimiz, B.Şehir,Battalgazi, Y.Yurt Belediyelerimiz,Fırat Kalkınma Ajansı,Üniversitelerimiz,TSO,Ticaret Borsası,Ilimizdeki 5 Yıldızlı Otellerimiz , TÜRES,Malatya Musiki Derneği,MAFSAD ,Malatya Profesyonel Aşcılar Derneği,MİAD ve Tur Şirketleri ve Dernegımiz Üyesi restoranlarimız ve cafelerimizin değerli katkıları ile gerçeklestirdiğimiz "Kayısı Çiçeği Festivali" ne davet ettiğimiz. Gastronomi ile ilgili TV Programcıları,Ünlü Şefler,Gurme ve Turizm Blogger'lar ile Ülkemizin önde gelen Turizm Seyahat Acenteleri nin temsilcilerine İlimizin Tarihi ve Doğal güzelliklerini gezdirmiş ve yemek kültürümüzü tanıtmıştık. Şimdi bu organizasyonun meyvelerini topluyoruz.Yaptığımız bu organizasyona sadece gurmeler ağırlandı kayısı ve Turizmle ilgili birşey yapılmadı diyerek bizi eleştirenlere selam olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (2 yıl önce)
    Malatyamızın tanıtımına emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Ah ah 80 li yıllarda Nemrut dağına Malatya rotasıyla yabancı turistler gelirdi.Terör belası ve Nemrut yolunun iyi yapılamaması yüzünden bu potansiyeli kaybettik.Simdi yerli turistlerin yolunu gözlüyoruz. Kapalı carsı da tourism information bürosu bile vardı.Fransız,Japon,Abd li turistleri tüccar pazarına götürür,sofra bezi,kayısı vb alisveris yapmalarını sağlardık. Insallah aynı günlere döneriz
    0
    0
    Yanıtla
  • o işin aslı öyle degil.Adıyamanlı siyasetcilerin başarisi ve Malatyali siyasetcılerin basiretsizliginin bir sonucu bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • gurbete cevap (2 yıl önce)gurbet isimli kullanıcı yorumuna
    o iş öyle değil. Nemrut Adıyaman'ın
    0
    0
    Yanıtla