SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyükşehir Sınıfta Kaldı, Elazığ Heveslenmesin!"

0
Güncellendi - 2021-06-04 02:25:32
A- A+ PAYLAŞ

"ARAPGİR HALKI BÖYLE BİR ŞEY İSTEMEZ".. "TOKİ'YE GİDECEKSİNİZ, KAZIKLANACAKSINIZ!." Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu; Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin’in, Kemaliye Belediye Başkanı ile işbirliği yaparak, Arapgir’in Malatya’dan koparılarak Elazığ’a bağlanması amacıyla geçen yıl başlattığı skandal girişimi, “Boş demogoji” olarak niteledi.

Arapgir’in, Elazığ ile ortak kültürel değerlerinin bulunmasının normal olduğunu ve Kemaliye, Harput, Çemişgezek ve Pertek’i ortak paydada bir araya getiren birçok unsur bulunduğunu,  Cumhuriyet’in kuruluşu ile birlikte Malatya’ya bağlandığını vurgulayan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, “Ancak, Arapgir halkı Elazığ’a bağlanmayı istemez. Aş yandı çünkü. Şu anda gelinen noktada da bunların kolay olmadığını, boş demagoji ve politikayla bu işlerin yönetilmeyeceğine inanan bir kişi ve yöneticiyim” dedi.

Elazığ’da yerel TV kanalına konuştu

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, geçtiğimiz hafta içinde, Elazığ’ın yerel televizyonu Kanal 23’te, Paragraf programına katılarak Elif Doğan’ın sorularını cevaplandırdı.

Kanal 23 sunucusu Elif Doğan, Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin’in skandal girişimini hatırlatarak, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’na  şu soruyu sordu:

“Tabii ki Malatya bizim kardeş şehrimiz. Her ne kadar sportif alanda birbirine rakip iki şehir olarak gündeme gelse de biliyoruz ki, özellikle başka şehirlerde yaşayan Elazığlı ve Malatyalılar tam bir kardeşlik örneği sergiliyor. Geçmiş aylarda Arapgir ve Kemaliye derneklerinin bir açıklaması oldu: ‘Biz Elazığ’a bağlanmak istiyoruz’ diye. Her iki ilçe de kültür anlamında, tarihi kimlik anlamında Elazığ’a çok yakın. Şimdi siz de çok güzel şeyler söylediniz hem Elazığ hem Arapgir’e dair. Gerçekten Arapgir halkı Elazığ’a bağlanmak istiyor mu, ister mi? Bu konuda hem Arapgir Belediye Başkanı, hem de bir Arapgirli olarak sizin fikriniz, düşünceniz nedir?

“Arapgir halkı böyle bir şey istemez”

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin’in adını vermeden, bu yolda yapılan girişimi “boş demogoji” olarak niteledi.

Arapgir’in idari yapısının tarihsel geçmişine dair bilgi veren Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Cumuhriyet’in ilanı ilea birlikte Arapgir’in Malatya’ya bağlandığını hatırlatarak, Kanal 23 sunucusu Elif Doğan’ın “Gerçekten Arapgir halkı Elazığ’a bağlanmak istiyor mu, ister mi?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Arapgir halkı böyle bir şey istemez. Neden istemez? Aş yandı çünkü. Bu daha önceki bir hata. Şu anda gelinen noktada da bunların kolay olmadığını, boş demagoji ve politikayla bu işlerin yönetilmeyeceğine inanan bir kişi ve yöneticiyim. Böyle bir kavgadan kimse yararlanmasın. Bunu başkanımız (Arapgir Derneği Başkanı) söylemişti ama bir kinaye ile söylemişti. Yani biz Elazığ Havaalanı’na geliyoruz 45 dakikada, Malatya Havaalanına gidiyoruz 2 saatte. Dolayısıyla bunların hepsi bir imkân. ‘Ee böyle mi yapalım?”

“Büyükşehir uygulaması sınıfta kaldı; bu yüzden Elazığ büyükşehir olmaya heveslenmesin”

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir’in belediyecilik faaliyetleri ve büyükşehir uygulamasının yerel yönetimleri nasıl etkilediğin yönelik bir soruya da cevap verirken, Elazığ’ın büyükşehir statüsü almak için heveslenmemesini tavsiye ederek, “Büyükşehir uygulaması sınıfta kaldı Büyükşehir uygulaması ilçelerin hepsini göçe zorluyor” dedi.

Arapgir belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, büyükşehir uygulamasında ilçe belediyelerinin kaynak yokluğundan dolayı önemli sıkıntılar yaşadığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"(…) Zaten Büyükşehir Yasası… Bu arada, şunu söyleyeyim: Elazığ büyükşehir statüsü almak için uğraşmasın, buradan Elazığlı kardeşlerimizin hepsine söylüyorum. Büyükşehir uygulaması sınıfta kaldı Büyükşehir uygulaması ilçelerin hepsini göçe zorluyor. Büyükşehir, imkânsızların şehri anlamına geliyor. İmkânların hepsi merkeze yığılıyor; ama kırsaldaki bütün Özel İdare uygulamaları, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak diye beklenti yükseldi ve bunun kaynağı yok”.

"TOKİ'ye gideceksiniz, 16 yıl kazıklanacaksınız"

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, yerel yönetimler olarak Arapgir'de TOKi'ye ihtiyaç duymadan toplu konut uygulamaları yaptıklarını belirterek, belediyenin toplu konutları ile TOKİ'nin toplu konut fiyat ve ödeme koşullarını karşılaştırdı ve TOKİ'ye gidenlerin "kazıklandığını" söyledi.

Arapgir'de , özel sektörle işbirliği halinde, 2+1 ve 3+1 tipinde 206 konutluk bir projenin yanı sıra, 50 adetten oluşan bahçeli villa projesi yürüttüklerini ve geçtiğimiz yıl kat karşılığı ihalesini yaptıklarını belirten Haluk Cömertoğlu, özellikle koronavirüs salgını sonrasında kırsal alanda daha güvenli bir yaşam, ya da yeşil içinde 2-3 aylık tatil yapmak isteyen dışardaki Arapgirlilerden büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Belediyenin 206 konutluk toplu konut projesi ile TOKİ'nin projelerindeki kalite, fiyat ve ödeme koşullarını karşılaştıran Başkan Cömertoğlu, "TOKİ mesela şu anda Kemaliye'de 4. etabı ihale etti. Bizim konutlarımıza göre 30 metrekare daha az konutta, ihale bedelini artı kâr koyarak borçlandırıyor vatandaşı. Şu anki bizim müteahhit firmamızın istediği fiyattan % 30 daha fazla. Şimdi niye TOKİ? TOKİ deyince işte, 16 yıl gidip kazıklanacaksınız".

Program sunucusu Elif Doğan'ın, "Sayın Başkanım, TOKİ'de neticede devletimizin bir kurumu, çok da itham altına almayalım" şeklindeki uyarısına, Başkan Cömertoğlu, "Hayır itham değil bu. Ben, TOKİ mantığı ile özel sektörün önünün açılması gerektiğini düşünüyorum. TOKİ de elbette devletimizin bir kurumu. Ama projeleri yüksek paralara çıkınca ve paralar iade edilince çözümü kendimizi ürettik" cevabını verdi.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Arapgir ve Arguvan yolunu 20 km kısaltacak olan yol güzergahını karayolları kabul etmedi. Halbuki Karayolları bu güzergahtan duble bir yol yapsaydı Arapgir ve Arguvan nın Malatya mesafesi hem km olarak (20 km) hem de süre olarak (yarım saat) kısalmış olacaktı. Ancak böyle olumlu öneriler sudan gerekçelerle kabul edilmeyerek ilçeler şehirden uzaklaştırılıyor. Arapgir de doğal olarak uçak yolculuğunu Elazığ üzerinden yapıyor. İhtiyaçlarını Elazığ dan görüyor. Sonrada Elazığa bağlanma talepleri cılız da olsa ortaya atılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (2 yıl önce)
    Malatya parlayan bir yıldızdır. Malatya destan şehirdir. Elazığ da komşumuzdur ve kardeş şehirdir. Şehirleri çatıştırmanın hiç kimseye bir faydası olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Ben Arapgirliyim ve şükürler olsun Malatyalıyım. Konu kapanmıştır nokta....
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (2 yıl önce)
    Malatya ve Elazığ'ın ortak yapabileceği çok iş var. Harput, Nemrut bölgelerini içeren turlar bile bölge için çok önemli olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • paşa44 (2 yıl önce)
    Karayolları hep Elazığ'a çalıştı. Bizim yollarımızın hali ortada. Doğudan ve Batıdan gelirken yolları bitmeyen ve yol çalışması devam eden tek şehiriz. Pazarlamacı bir arkadaş bitmeyen yollar yüzünden en çok Malatya güzergahında yorulduklarını söylüyor. Buradan Selahattin Başkanıma sesleniyorum Allah rızası için Malatya-Arapgir yoluna destek olun, o yol çok önemli Arapgir-Kemaliye-Eğin'e çok turist gidiyor ve bizim yollarımız bozuk olduğu için Elazığ'ı tercih ediyorlar. Keza Arapgirliler hava alanı ve Malatya'ya gelmek için Elazığ'a mecbur kalıyorlar. Biz sahip çıkmazsak Arapgir şu halde bile Elazığ'a muhtaç sayılır. Allah rızası için Arapgir'e sahip çıkın!
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (2 yıl önce)
    Arapgir Elazig a bağlansın diyenler Arapgirli Kemaliyeli elin gariban Malatyalisida Elazig bizi kıskanıyor diyor. Hadi ordan. Gidin kim bağlansın diyorsa hesabını onlardan sorun
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)Cemil isimli kullanıcı yorumuna
    Yok ya biz de yedik! Elazığ televizyonu Malatya ilçe belediye başkanını niye konuk alıyor ve Arapgir'in Elazığ'a bağlanması hakkında ne düşünüyorsunuz diye soru soruyor? ama Haluk Başkan'a helal olsun, olmaz Arapgirliler istemez diyerek mor etmiş. Malatya Arapgir'dir, Arapgir Malatya'dır. Herkes işine baksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Kültür derneği başkanına söyleyin alsın nüfusunu nereye giderse gitsin.Bunlar nasıl açıklama yapıyor anlamış değilim sen kimsin ki benim adıma karar veriyorsun arapgir malatyadir Malatya'da arapgir bu iş bu kadar basit.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şorikli (2 yıl önce)
    tamam Al arapgiri ver baskili ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Ben böyle istememezlik böyle cekememezlik görmedim... şu kamu bolge mudurlukleri neden buyuksehir olan nüfusu fazla olan bir şehire getirilmiyor... arapgir yolunu malatya tarafından yaparlarken elazig il sınırı içinden yada yakının dan gecirip elazig tarafından yapılanı en kısa yol şeklinde yaptılar ki uzak olsun malatya ya... sırf karayollari elazig da diye her türlü cirkenligi düşünüyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bölge müdürlükleri kadar taş düşsün kafana. Sanki bölge müdürlükleri gelse Malatya mega kent olacak sig dusunceli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin kafana taş düşsün de belki orda memur işçi olursun... biz buyuksehir olmadan önce de elazig daki yolların güzelliği ve şerit sayısını unutmadık... malatya tarafı sürünüyordu... memurun dan işçisine müdürüne hep elazig li... biraz da malatya ya gelsin memur işçi müdür malatya da olsun... zaten hakkı da bu... 30 buyuksehir den hangisi yanındaki normal belediye ye bağlı söylede bilelim
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)Abdi isimli kullanıcı yorumuna
    Madem bölge müdürlükleri önemli değil, neden hepsini Elazığa aldınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (2 yıl önce)
    çıkar ilişkisi her şeyi yapar hiç bir laf boşuna söylenmez. Elazığ'a bağlanmak isteyen varsa gitsin Elâzığ nüfusuna kaydın yaptırsın.2 dönem AKP de belediye başkanı seçildin son seçimde aday gösterilmeyince CHP ye geçtin partinden kalıp gelen arkadaşınla çalışacağına çıkarı için CHP ye tercih etin. AKP döneminde de şimdi de Arapgir'de olağan üstü bir hizmetine rastlamadım.düğün dernek cenaze işleri hastalık durumundan inkar edilmez halkla diyaloğun iyi hizmet kalkınma anlamından bir faydan olmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltyali (2 yıl önce)HAS isimli kullanıcı yorumuna
    hoşuna gitmesi icin ne yapmali bence haluk başkan adam gibi adamdir ve cokta iyi yoneticilik yapiyor ayrica dedigin gibi parti üstü bir insan
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)HAS isimli kullanıcı yorumuna
    Halkın tercihini yok mu sayıyorsunuz. Demek ki Arapgir halkı akp nin gösterdiği adayı beğenmemiş, istememiş. Önce halkın tercihine saygı duyacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Tipik elazığ aksiyonları. Yatarlar Malatya kalkarlar Malatya. Adamların odak noktası Malatya olmuş. Baskil neredeyse Malatya ya bağlı Ağın yine öyle. Buna Keban ilçesini de katabiliriz. En iyisi Elazığı Malatya ya bağlayalım onlarda rahatlasın bizde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Allah'tan büyük şehiriz Şehir Hastanesi Elazığ'da, Bölge Müdürlükleri Elazığ'da şimdi de ilçelerimize göz dikiyorlar. Ak parti Malatya'da yüzde yetmiş oy alıyor, Elazığ'da yüzde elli kusür ama yatırımlar Elazığ'a kayıyor. Tekstil merkezi de oraya kuruluyormuş. Malatya uyuma memleketine sahip çık!
    0
    0
    Yanıtla
  • paşa44 (2 yıl önce)
    Elazığ'ın gözü Arapgir'de. Sözde Arapgir dernek başkanının Elazığ'a bağlanalım çıkışı, Elazığ kanallarının durup dururken Malatya ilçesine bağlı bir ilçe belediye başkanını konuk etmesi,sunucunun Elazığ'a bağlanma konusunda ne düşünüyorsunuz sorusu, Elazığ-Arapgir yolunun iyileştirilip Malatya-Arapgir yolunun berbat halde olması elbette tesadüf değil. Şehir Hastanesini kaptılar, şimdi de Özn Çalık'ın Malatya için açıkladığı Fırat kalkınma ajansının projesi tekstil yatırımı projesi Elazığ için konuşuluyor hatta Malatya'ya yapılacak olan Özel Harekat Bölge Müdürlüğü için de baskı uyguluyorlar. Malatya UYUMA şehrine sahip çık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)paşa44 isimli kullanıcı yorumuna
    Bir ay önce arapgire ordan Elazığ yönüne gittim arapgir yolunun yeniden yapılması ile en az 20 km yol kısalar ve arapgire ulaşım süresi kısalır burdan giderken arapgire 30 km kala yol ikiye ayrılıyor bir yol arapgire diğer yol kebana ve elaziga gidiyor değerli vekillerimiz lütfen gidiniz o yol ayrımından elaziga kadar olan 60 km lik yola birde Malatya arapgir yoluna bakınız karayolları bölge müdürlüğünün iki il arasında hizmet yönünden nasıl ayrımcılık yaptığını görün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gözle kaş arasında bir bakmışsınız Arapgir Elazığa bağlanmış. Olur mu olur. Bizim vekiller zaten uyuyor. Elazığlılar Ankaradan işi bitiriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • tevfik can güler (2 yıl önce)
    Şimdi şöyle mülki idare kanununa aykırı işlemler vardır mesala arapgir erzincana bağlanabilir ağın çemişgezege ama arguvan sivasa ki bu kadastrol sistemin gelişmesinle alakalıdır ve konu şudurki bazı illerin büyükşehir olması ile alakalıdır mesala direk buradan maraşa yol açılması ile alakalıdır tabi devlet maliyeti bilir ve mesala benim dedemin memleketi ağının çemişgezege bağlanması imkansızdır ve mülki sınırlar özellikle söylenmiştir bilirimki 1999 depreminden hemen sonra il olan düzce kalkınma planında gayet ilerlemiştir ne kadar fabrika olursa olsun o iller gayet teşvikten yararlanmıştır fakat önce biz 1986 yılı sürgü depremi sonrasında yapılan evleri düşünelim ve erkenekliler gibi kopyalayıp yapıştırmayalım ve bazı illerin büyükşehir olması gerekmekte olduğundan küçük arapgir sıkıntı çekmiştir
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Sözen (2 yıl önce)
    Arapgir Malatya ile,Malatya Arapgir ile güzel.Sn başkan Cömertoğlu'nun tesbitleri çok yerinde.İşimize bakalım Arapgirimizi, Malatyamızı geliştirmeye odaklanalım hep birlikte.Bir Darendeli olarak,Beşbelde'den biri olan Arapgiri ve Arapgirlileri seviyoruz.
    0
    0
    Yanıtla