SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplandılar, Yediler, Konuştular, Dağıldılar!.

0
Güncellendi - 2021-06-05 02:39:58
Toplandılar, Yediler, Konuştular, Dağıldılar!.
A- A+ PAYLAŞ

KULÜBÜN BORCU NE KADARMIŞ?.  GEVREK DIŞINDA BAŞKAN ARAYIŞI.. Yeni Malatyaspor'un yönetim ve ekonomik sorunlarını tartışmak ve sorunlara çözüm üretmek amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu, işadamı Ahmet Çalık'ın ev sahipliği ile İstanbul'da düzenlenen 'olağanüstü' toplantıda, aralarında, "mevcut Başkan Adil Gevrek yerine yeni bir başkan bulmak" da dahil olmak üzere, amaçlanan hedeflere ulaşılamadığı ve toplantının herhangi bir karar alınamadan sona erdiği öğrenildi.

Resmen açıklanmayan, ancak arka planında, 'yeni bir Başkan bularak, Adil Gevrek yönetimine son verme' amacı taşıdığı öğrenilen toplantıda, toplantıya davet edilen çok sayıda Malatyalı ünlü iş adamının, Yeni Malatyaspor'un başkanlığı için ve yönetimde yer alma konusunda olumsuz bir tutum sergiledikleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; toplantıya katılan iş adamlarının, başkanlık ya da yönetimde yer almak yerine, Adil Gevrek yönetiminin kendine çeki düzen vermesi, şeffaf davranması ve kurumsal bir kulüp kimliği oluşturması karşılığında, maddi katkı yapma vaadinde bulundu.

Kimler katıldı?

İstanbul - Etiler - Ulus 29 Restoran'da  Cuma akşam saat 19.00 sularında başlayan ve 22.30 civarında sona eren toplantıya Malatya kanadından Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır, Öznur Çalık, Bülent Tüfenkçi, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca katıldı.

Toplantıya katılacak ve davet edilecekleri Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın belirlediği söz konusu toplantıya, İstanbul kanadından ise Malatyalı işadamları Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Rönesans holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Acıbadem Hastaneleri Kurucusu - TFF eski Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Akmercan Şirketler Grubu yöneticileri davet edildi. Davet edilen bu isimlerden sadece Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak toplantıya katılmadı.

Kulübün borcu 80 milyon TL

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek'in de hazır bulunduğu toplantının başlangıcında, önce mevcut durumun değerlendirmesi yapıldı.

Adil Gevrek yönetimine özellikle şeffaflık konusunda eleştirilerin yöneltildiği toplantıda, Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, kulübün borç büyüklüğünü "80 milyon TL'den biraz daha fazla" olarak açıkladı.

Resmi gündemi ve amacı "Daha güçlü bir Yeni Malatyaspor için neler yapılabilir?" sorusuna cevap bulmak olarak açıklanan toplantıda asıl olarak, Adil Gevrek yönetimi yerine yeni bir Başkan ve yönetim için davet edilen işadamlarının ikna edilmesi amaçlanmıştı.

"Kulüp Başkanlığı için kimse yanaşmadı"

Ancak, toplantıya katılanlardan birinin malatyahaber.com muhabirine aktardığı ifadeyle, "Toplantıya davet edilen hiç bir işadamı YMS'nin kulüp başkanlığına yanaşmadı".

Aynı isim, "Bu toplantıdan bir sonuç alınamadı ama konuşulacak, araştırılacak; düzgün bir isim bulunursa yönetimin devredilmesi söz konusu olabilir" dedi.

"Adil Gevrek'le ya da Adil Gevrek'siz... Önemli olan güçlü bir Yeni Malatyaspor oluşturmak"

Toplantıya katılan isimlerden biri de toplantı sonrası malatyahaber.com muhabirine yaptığı değerlendirmede, "Bizim asıl amacımız Adil Gevrek'le ya da Adil Gevrek'siz güçlü bir Yeni Malatyaspor oluşturmaktı. Bunun için değişim ya da dönüşüm ne gerekiyorsa yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı

Yeni Malatyaspor'un mali tablolarının incelenmesi ve bu tabloların oluşma nedenlerinin tartışılması gerektiğini belirten aynı isim, "Öncelikle Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de kalıcı hale getirecek bir mali yapının ve güçlü yönetimin oluşturulması gerekiyor" dedi.

İşadamları: "Adil Gevrek şeffaf davranır ve hesap veren güçlü bir yönetim oluşturursa destek olunabilir"

Kulüp yönetimine talip olmayan işadamları, bunun yerine, Adil Gevrek yönetiminin şimdiye kadar en çok eleştiri konusu olan "şeffaf yönetim anlayışından uzak tutumunu terk ederek kulübü hesap verebilir bir yönetime kavuşturması, kurumsal kimlik kazandırması, Malatya'yı temsile layık güçlü bir yönetim oluşturması" şartları karşılığında maddi destek vermeyi önerdiler.

Sonuçsuz toplantının sessiz mutabakatı: "Şimdilik Adil Gevrek'le devam..."

Toplantının düzenlenme amacına yönelik bir sonuç alınamazken, toplantı sonunda oluşan sessiz mutabakatın, şimdiik kaydıyla mevcut Kulüp Başkanı Adil Gevrek'in şartlı olarak desteklenmesi, Kulüp yönetimi için ciddi bir taliplinin çıkması ve belirli taahhütleri yerine getirmesi halinde, konunun yeniden görüşülmesi yönünde olduğu bildirildi.

Adil Gevrek eleştirileri dinledi

Toplantıda, başta "şeffaf yönetmeme" sorunu olmak üzere çeşitli başlıklarda eleştirilere muhatap olan YMS Başkanı Adil Gevrek, eleştirileri dinlemekle yetindi. Başkan Adil Gevrek, toplantıda Kulübün mecvut borç durumuna ilişkin bilgi vermekle yetindi.

Bu arada İstanbul'daki Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş'ın toplantıya birkaç saat kala davet edilmesi nedeniyle katılmadığı öğrenildi.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Adı geçen iş insanları ülkemizin en büyük sermaye sahibi ve binlerce kişiye ekmek veriyorlar, şeffaf olmayan bir yönetime kimse boş yere destek olmaz. Onlar da en az bizim kadar Malatyalı ve Malatyaspor' u seviyorlar, örnek vermek gerekirse organize sanayi bölgesinde binlerce kişi bunların şirketlerinde ekmek yiyorlar. Önemli olan o insanlara şeffaf, hesap verebilir, siyaset ayrımı yapmadan güven sağlamak.Bunları sağlarsak gelmemeli için bir sebep kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Bir Allahın kulu bu klübün borcu bu kadar nasıl artar diye sormamış?.Kim 80 milyon borca direkt atlar kardeşim? ?Önce bir hesaplar açık bir şekilde görülsün ,sonra başkan adayı çok çıkar.Malatyaspor, Futbolcu satıp para kazanan klüplerden biri.Ancak aynı zamanda futbolcu satarken ilginç bir şekilde borcu artan bir klüp?Yahu sene başında tekrar süper ligde kaldı diye ayrıca 36 milyon da ayak bastı parası almamışmıydık?
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (2 yıl önce)
    Kulüp her açıdan güllük gülistanlık olacak,kasası tam takır dolu olacak ve Adı geçen malatyalı işadamlarına gelin mama var deyip al sana kulüp başkanlığı diyeceğiz.Zorlukları sıkıntıları kimse göze almayacak ve gelip başkanlık yapacak oh ne ala memleket ya.Bu kulübü yoktan var eden Adil başkana git demek asla hiçbir vicdana sığmaz.boş kafadan sallayanlar girdikleri günahın farkında değiller.3 kuruş yayın geliriyle gemiyi yüzdürmeye çalışanların emeğine saygı duymalıyız.destek deyince kırk dereden su getirip arkasına bakmadan kaçanlardan ne beklenir ki!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilal (2 yıl önce)
    Bir günde bırakalım eleştiriyi bu adam 2nci ligde aldı bu takımı Süper. Lige çıkarttı okadarda hatası olsun gün malatyaspora destek olma günü.birlik olursak başarırız.tskler.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    1- Bu toplantı ak parti toplantısı olmuş. Burada bile birlik beraberlik yoktur. Fiyasko. 2- Ortada 80 milyonun üzerinde borç var. Ancak yapılması gereken bir çok sözleşme yenileme ve yapılması gereken transfer var. 3- Bu toplantı bir nevi para toplantısı. Takımın mali durumu iç açıcı değil yeterli transfer yapılmazsa düşmeye oynar. 4- İşadamları paralarını çöpten toplamadılar ki ortaya saçsınlar. Ortada düzgün güvenilecek bir yönetim olmazsa hiç kimse bir kuruş vermez, haklılar. 5- Öncelikle Adil başkanın çekilip bu işi yapabileceklere yol açması gerekir. 6- Malatya nın işi önümüzdeki sezonda zor olacağı şimdiden belli.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (2 yıl önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Veli ağbaba ya söyle birde o istanbulda bi organizasyon yapsın.belki bir babayiğit bulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Ayıp etmişler orada yatmaları lazımdı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyfo (2 yıl önce)
    Gerçekten çok merak ediyorum. Bonservisiyle futbolcu almamışsın. Üstünde süper lige çıktın çıkalı bedavaya getirip sattığın bir sürü futbolcu var. Avrupa ligine gidecek kadar galibiyet, beraberlik vs. almışsın. 80 milyon liralık borç nasıl ortaya çıktı? Bunu akılla izah edecek birileri var mı ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret (2 yıl önce)
    Takım için reklam dahi vermeyen iş adamından hayır bekliyorlar.Adama sormazlar mı lcwwkk neden bir reklam vermiyorsun takıma
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Adil Gevrej’in istifasını istiyenler durumu yeniden değerlendirsinler.Umut ediyorum adı geçen Malatya’lı iş adamlarımız çözüm üretip takımımıza sahip çıkarlar.Bizlerde.Adil başkana emeğine sağlık deyip uğurlarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • ruşen uçar (2 yıl önce)
    o iftar ettigimiz,nüfus cuzdnlarinda malatya yazanlardan biri ismini stada verse biri formanin önüne biri arkasina biri şortuna bile verse aglayip sizlamayayiz.Adil beye bir ton lafedenler zenginleriyle övünüp dursunlar.Not:adil gevrek ile hiçbir tanişıkligim yok hemen atlamayin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yördem (2 yıl önce)
    Demekki neymiş adil gevrek,in kıymetini bilecekmişiz yoksa yeni malatya ekiden olduğu gibi kayyum,lara kalır..
    0
    0
    Yanıtla
  • bilir kisi (2 yıl önce)
    adamlar hakli. para veriyorlar hesap sormalari hakki. taraftar da para veriyor maca geliyor bilet aliyor onun da hesap sormasi en dogal hakki. klubun hesaplari internette acik yayimlanmadigi surece kimse ben seffafim diyemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    nihayet insanlarımız biraz akıllanmış,çalışıp kazanayım sonra futbol kulüp başkanı olayım tüm stad bana küfretsin.ya da para vereyim yöneticiler ve futbolcular bunu iç etsin tüm stadda bana küfretsin.bu devirler kapandı artık.belediye de suçlu ne işiniz var sizin istanbulda malatya spora başkan ve para bulmaya gitmişler. kimin umrunda ,gevrek başkan işte 80 trilyon borç var.küme kalmış zaten ne zaman küme düşerse başkan gider.borç zaten hiçbir zaman ödenemez.yeni malatyasporda tarih olur.yeni bir isim bulunur elbet...
    0
    0
    Yanıtla
  • Samet (2 yıl önce)
    Saolsun katılan herkes acaba adil başkan bırakırmi bırakırsa bir parça bizede dusermi derdinde olan aç gözlü doymak nedir bilmeyen insanlar bu nedenlede değil yms destek olmak köstek olmak için varlar hiç birinde Malatya spor sevdası yok okadar düşünen adam çıkar iki reklam verir bir kıvılcım olayım der bu çaba sadece Malatya spor taraftarinda var rizkindan kısıp stada giden lisanslı ürün alan büyük Malatya spor taraftarinda var sadece kulube yük olmaktan başka bir şeye yaramayan dernek taraftar gruplarındada değil hiç beklentisi olmadan çıkarsız sevenlerde sadece kalemimin ayarı yok ama herkes üstüne düşeni almıştır zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (2 yıl önce)
    Bu durumda gösteriyorki Malatyaspora Adil Gevrekten başka sahip çıkanda yok.Herkes laf yapıyor ama destek veren yok.Bende başkanı en çok eleştirenlerdenim ama görüldüğü gibi ondan başkada elini taşın altına koyan yok.Kötü günde o çok bilenlerin hiçbirini ortalıkda göremezsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevket (2 yıl önce)
    Her takımın borcu var haydi Adil bakanı eleştirenler elinizi taşın altına koyun görelim Malatya'lılığınızı
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Tf44 (2 yıl önce)
    Külübün borcu çok ondan kimse gelmek istememiş anlaşılan
    0
    0
    Yanıtla
  • İsrafil (2 yıl önce)
    Malatyamızın Spor klübü demi AK partiliki toplantıya başka siyasi parti milletvekili ve il başkanı davet edilmemiş AK partili olmayan malatyalıyım ve malatyasporu destekliyorum ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Vahap küçük vefat etmedimi ölen adamı bile toplantıda varmış gibi gösteriliyor o Vahap küçük dediğiniz Mustafa küçük olmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Vefat eden Doğanşehir Belediye başkanı Vahap Küçük' ün oğlu da babasının ismini taşımaktadır
    0
    0
    Yanıtla
  • Turo44 (2 yıl önce)
    Sıfıra sıfır Elde var ADIL
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (2 yıl önce)
    Bırakın bu isimleri. Bunlara ağız eğilmez. Malatyaya herhangi bir konuda yardım ve yatırım yapacak kişinin Malatya sevgisi önce yüreğinde olmalı. Kimse beklemezken bunların gelip burda yatırımlar yapması gerekir. (Yapanlar yok mu? Tabi ki var. Allah razı olsun onlardan.) Bunlar daha büyük bir kazançları olacaksa veya siyasilere yaranıp daha büyük işler kapmak için show yaparak gelir yatırım yaparlar. Malatyanın insanı düşkün değil seçkindir. Yapacak olan, hiç menfaat gözetmeden, Malatyalıya yakışır şekilde gelir yatırımını yapar. Malatyalı da onu el üstünde tutar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (2 yıl önce)
    Sonuç istiyoruz. Malatya nın babayiğit leri çıkın artık piyasaya. Çıkın ki bizlerde sizlerle övünelim. Rönesans holding, lc waikiki, Acıbadem vs.... Alın takımı verin isminizi. Ne var yani Y. Malatyaspor da Şampiyon olsun. Sayın M. Ali Aydınlar bırak FB. Sevdasını ondan sana hayır gelmez. Memleket nin takımı al. ŞAMPİYON yap. Ez FB yi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Adil Gevreğin Takımı yönetme şekli aynı Akp'nin Türkiye'yi yönetme şekline benziyor. Satıyor, satıyor yine elde avuçta birşey yok. Hâlâ borcumuz var diyor. Üstelik ben iyi yönetiyorum diyor ve gitmiyor. Ancak hemşehrilerim de bunu hak ediyor açıkçası. Adam ne yapsa ses yok! Padişahım sen çok yaşa. İki yıldır takım bıçak sırtında geziyor, bir sene düştü bu senede rakip takımlar yenilince kurtulmuş oldu. Yani takımın bir başarısı yok. Kendinizi kandırmayın. Hem böylesi bir yönetim anlayışı ile hangi kaliteli oyuncu çalışır ki? Bu anlayışla takım asla düzelmez ve sağlıklı transferde olmaz. Sonuçta Yeni Malatyaspor sizlere ömür.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yuksel (2 yıl önce)
    Bazı arkadaşlar toplantıya katılan iş adamlarının destek vermeye hazır olduğunu v.s v.s yazmışlar,ya çok iyimsersiniz yada öyle görünüyorsunuz sırf malatya halkının tepkisini çekmemek için o toplantıya gelmişler bir forma reklamı bile yapmayan Çalık'mı Fenerbahçe sevdası bitmeyen M.Ali Aydınlarmı dünyalık peşinde hala koşturan Ilıcakla Lcw nin sahiplerinin işi gücü kalmadı malatyaya destek verecekler öylemi saf olmayın arkadaşlar bu takımın sahibi yok olmazda bu takıma sahip çıkarsa belediye ve halk çıkar zaten beklenilen yerde olursak o zaman herkes sahip çıkar iş adamlarına bile gerek kalmaz dua edin adil başkan yüzünün akıyla gemiyi limana sürmeye devam etsin yoksa valla efsane malatyaspor gibi oluruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Gel ben sana bedava malatyapark avm vereyim alırmısın... yalnız 2 kat borç var uyanık mehmet Alacakmısın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yuksel (2 yıl önce)Onur isimli kullanıcı yorumuna
    Uyanık onur bende sana şunu sorayım borc var diye takımi almayacaklarsa destek vermeyeceklerse o is adamları kim oluyorki adil baskan ve yönetimini hesaba çekiyorlar toplantının amacı ne ??? sen şuan cahilce bir yorum yazmışsın o yüzden sana cok bisey söylenmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Malatya zenginleri,nasihat ve destek sözü verir ve günün sonunda ulaşamazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Bu kadar insan bir araya gelmişse ellerinde taşın altına sokmuslardir demek adil gevreği dizginleyecek her kuruşun hesabını verecek ve kaliteli bir takım yaratıp Malatya'da ve diğer büyük şehirlerde malatyasporu besleyecek kaynaklar olusturulursa kulüp işleyişine devam eder adil kalsın arkasındakilere hesap versin gerisi teferruat
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilge (2 yıl önce)
    Özel ünüversite isteyin malatyamızın gelişiminde büyük etkisi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilge (2 yıl önce)
    Çalık , rönesans zekatını malatya ya gönderse malatyada fakir kalmaz eğitime ilgili proje üretseler malatyadan şampiyon lar çıkar vel hasıl malatyalı yöneticiler güzel projelerle gidip bu malatya çocuklarından istemeyi bilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Haydi hodri meydan! Malatyalı iş adamları madem destek vermeye hazır herkesin hem fikir olduğu dürüst ve şeffaf bir aday göstersinler ve desteklesinler, zaten sayılan iş adamları sponsor olup reklam verseler bile yeter de artar bile.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Değişen bir şey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Katilan is adamlara tesekkurler yeni malatya sporun melmeketin sizlere ihiyaci var
    0
    0
    Yanıtla