SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Korona Salgınında Malatya İlçelerinin Durum Ne?

0
Güncellendi - 2021-06-06 02:47:53
Korona Salgınında Malatya İlçelerinin Durum Ne?
A- A+ PAYLAŞ

BİR İLÇEDE 'SIFIR' VAKA.. Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, ülke genelinde alınan tedbirler sayesinde koronavirüs vakalarındaki düşüş eğiliminin devam ettiğini, bu kapsamda Malatya’da 100 bin kişiye düşen haftalık vaka sayısının 15-21 Mayıs tarihleri arasında 90,06 iken, en son açıklanan 22-28 Mayıs tarihleri arası kayıtlarına göre 73,43’e gerilediğini açıkladı.

“Öncelik sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum”

Malatyahaber.com muhabirine konuşan Prof. Dr. Recep Bentli, vaka sayısındaki kayda değer gerilemenin devam etmesi ve salgın riskini tümüyle bitirecek en etkili yöntemin aşı olduğunu vurgulayarak, “Öncelik sırası gelen vatandaşlarımızı kendilerinin ve sevdiklerinin sağlığı için aşı olmaya davet ediyorum. Vaka sayısı çok daha düşük seviyeye inene kadar temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymaya devam edelim” dedi.

Riskin azalmasına karşın koronavirüs salgınının devam ettiğini ifade eden Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya’da 1 hafta periyotlu görülen vaka sayısını Malatya’nın ilçelerine uyarlanmış verilerini de açıkladı.

Söz konusu verilerin nasıl elde edildiğine dair yöntem bilgisi de veren Prof. Dr. Recep Bentli, “22-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında ilçelerimizde görülen yeni vakaların insidans haritası; son 1 haftadaki yeni vaka sayısının ilçe nüfuslarına oranlarının yüz bin kişiye karşılık gelen değeri şeklinde hesaplanmıştır. Örneğin, haritada Kale ilçesinde görülen 142,10 değeri ilçedeki son 1 haftadaki 8 olan yeni vaka sayısının, ilçe nüfusuna oranlanarak, yüz binle çarpılması sonucu bulunmuştur” dedi.

Doğanyol Sıfırladı, Kale halen riskli

Prof. Dr, Recep Bentli’nin aktardığı bilgiler; 22-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında Malatya’nın ilçelerinde 100 bin kişiye düşen vaka sayıları, Doğanyol ilçesinin vakaları sıfırladığını gösterirken, Doğanyol’un ardından en düşük vaka sayısı 29,28 ile Pütürge’de gerçekleşti.

Malatya’daki en yüksek vaka sayısına sahip olan ilçe ise Kale görünüyor. Kale’de 22-28 Mayıs tarihlerine denk gelen haftada 100 bin kişi başına düşen vaka sayısı 142,40 oldu.

İlçeler bazında Malatya’daki 22-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleşen koronavirüs vaka sayıları en yüksekten en düşüğe doğru şöyle:

Kale- 142,40

Arguvan- 95,69

Arapgir- 89,75

Yeşilyurt- 85,87

Battalgazi- 72,55

Yazıhan- 53,75

Kuluncak- 53,24

Akçadağ- 45,28

Darende- 42,89

Hekimhan- 41,26

Doğanşehir- 38,86

Pütürge- 29,28

Doğanyol- 0 (Sıfır)

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız