SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'daki 186 Türün 150'sini Fotoğrafladım'

0
Güncellendi - 2021-06-08 12:45:48
'Malatya'daki 186 Türün 150'sini Fotoğrafladım'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaşayan fotoğraf tutkunu Hüseyin Koç, adım adım gezdiği doğada 150 tür kelebeği fotoğraflamayı başardı.

Malatya’da yaşayan 58 yaşındaki Hüseyin Koç, 40 yıldır fotoğraf tutkusundan vazgeçemiyor. Uzun yıllar fotoğraf stüdyosu da işleten Koç, yaklaşık 5 yıldır doğada kelebekleri fotoğraflıyor. Koç, bacaklarında meydana gelen damar tıkanıklığı sonrası stent takılmasına ve ilerleyen yaşına rağmen uzun yürüyüşler yaparak eşsiz fotoğraflar çekebilmek için kelebekleri arıyor. Malatya’da yaşayan 186 tür kelebekten 150’sini fotoğraflayan Koç, geriye kalan 36 türü fotoğraflamak için büyük çaba harcıyor.

“Çektiğim fotoğraflar beğeni alıyor”

Fotoğraflarının büyük beğeni aldığını belirten Koç, “Mesleğim fotoğrafçılık, 40 yıldır bu işle uğraşıyorum. Stüdyoyu bıraktıktan sonra doğa fotoğrafçılığına başladım. Kelebek fotoğrafları çekiyorum. Malatya’da tespit edilen kelebek türü 186 adet. Bunun 150 tanesini çektim, 36 tür eksiğim var. Onu tamamlamaya çalışıyorum. Doğa hayattır, doğada her şey mevcut. Vazgeçmek mümkün değil. Malatya’da endemik kelebek türlerimiz var. Bunun için İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den ve çeşitli illerden gelip Mezopotamya çok gözlüsü diğer adıyla dama kelebeğini çekip giden arkadaşlarımız var. Bir gün arkadaşlarla gezmeye çıktık, dağ taş geziyoruz. Kelebek rastladı, çektik. Sonucunu görünce artık kelebekten vazgeçmedik. Malatya’da kelebek fotoğrafçılığı yapan arkadaşlarımız da var. Sırf kelebek üzeri çekim yapıyorlar. Çevremdeki insanlar sergi açılmasını istiyorlar, bende Malatya’da sergi açmak istemiyorum. Çektiğim fotoğraflar beğeni alıyor” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf tutkusu engel tanımıyor

Bacaklarında stent takılı olmasına rağmen kelebekleri fotoğraflamaktan vazgeçemediğini belirten Koç, “Bacaklarımda damar tıkanıklığı var, 3 tane stent takıldı. Zor olmuyor, yürüdükçe açılıyorsun. Zaten doktorlar damar tıkanıklığı için en büyük ilacın yürümek olduğunu söylüyor. Yeri geliyor 15 km yürüdüğüm oluyor. Zor olmuyor çünkü çektiğin işin neticesini iyi bir şekilde alırsan zorluk yaşamıyorsun” şeklinde konuştu.

iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Şahin (2 yıl önce)
    iyi ki varsınız.... yeriniz üniversite
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    elinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANONĞLU (2 yıl önce)
    Gerçek sanatçı kişiliğiyle beraber beyfendi şahsiyeti ile birlikte yaptığı çalışma övgülere layıktır. Ne yazıkki üniversitelerde bile böyle üretken araştırmacılara ender rastlıyoruz. Malefef fotoğrafçılık mesleğinde olduğu gibi pek çok zanaatkarlarımızla birlikte kaybolan sanat dalları ve birikimlerle beraber kentin değerleri ve hafızası yok olup gidiyor. Keşke geçmiş mahalli yazarlarımız, ressamlarımızla birlikte fotoğraf stüdyoları ve sanatçılarıda gerektiği gibi arşiv çalışması yapabilseydi de geçmiş kültürümüz ve sosyal yapımıza dair daha kapsamlı bilgilere sahip olsaydık.
    0
    0
    Yanıtla