SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'ya Çıkıştı!.. "Senin Yüzünden Ya.."

0
Güncellendi - 2021-06-10 00:17:41
Ağbaba'ya Çıkıştı!..
A- A+ PAYLAŞ

"AVRUPA'YA NASIL KAÇACAĞIMIZI PLANLIYORDUK".. Doğu- Güneydoğu illeri gezisi sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile yurt dışına gitmeyi düşünen bir vatandaş arasında ilginç diyalog yaşandı. Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla yurt dışına gri pasaportla götürülen, geri dönmeyenleri kamuoyuna duyuran Milletvekili Ağbaba'ya, "Avrupa'ya nasıl kaçacağımızı planlıyorduk. Sizin yüzünüzden gidemiyoruz. Uyanmışlar yapmıyorlar" diyen vatandaş, dinleyenleri güldürdü.

"SENİN YÜZÜNDEN ÇIKTI YA PİYASAYA!"

CHP Ekonomi Masası ve Esnaf Masası, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Veli Ağbaba başkanlığında Siirt’te vatandaşların sorunlarını dinledi. Ağbaba ve beraberindeki CHP’liler esnaflarnı dükkanlarını gezdi ve kahvehanelere uğradı. Burada yurttaşlar Ağbaba ve beraberindeki CHP’lilere sorunlarını anlattı.

odatv.com'da yer alan habere göre, bir vatandaş yurt dışına gitmeyi düşündüğünü ve CHP'nin ortaya çıkardığı, Ağbaba'nın duyurduğu belediyelerdeki insan kaçakçılığının duyulmasıyla gidemediğini söyleyerek, Ağbaba'ya gülerek dert yandı.

Siirtli vatandaş, Ağbaba'ya işsizlik sorununu anlatırken, "Arkadaşlarla nasıl Avrupa'ya nasıl kaçacağımızı planlıyorduk" diye anlatırken, Ağbaba araya girerek, "Ben sana yol göstereyim, belediyeler gri pasapor veriyor, VIP gidiyorsun" dedi. Vatandaş, bunun üzerine "Sizin yüzünüzden gidemiyoruz. Uyanmışlar yapmıyorlar. Senin yüzünden çıktı ya piyasaya. İrtibata geçtik eskiden yapıyorlardı şimdi yapmıyorlar. Biz gitmeyi düşünüyoruz, ama nasıl gideceğiz. İnsan kaçakçıları 7 bin 500 euro para istiyorlar. Ben bu para olsa burada işyeri açarım. Edirne üzerinden götürüyorlar nereye götürüyorlarsa." diye konuştu

AKP’li Malatya- Yeşilyurt Belediyesi, Eylül 2020’de ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ için 45 kişiyi yurt dışına göndermişti. Almanya'ya giden 45 kişiden 43'ü geri dönmemişti.

Belediyeler aracılığıyla gri pasaportla adam kaçırmanın ortaya çıkmasının ardından, Almanya sınırlara "Gri, Yeşil ve Siyah Pasaportlu Türkler'den, geliş nedeni ve giriş aciliyetini gösteren belge isteyin" talimatı vermişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da konunun üzerine giderek, soru önergesi vermişti.Ağbaba da Almanya'nın kararına, "AKP’li belediyeler eliyle yurtdışına gri pasaportla insan kaçırmanın bedelini tüm Türkiye ödüyor" şeklinde tepki göstermişti.

Ağbaba'nın vatandaşla yaşadığı diyaloğla ilgili odatv4.com'daki haber ve görüntüyü izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız:

senin-yuzunden-gidemiyoruz-yurt-disina

"DEVLET MAFYAYA TESLİM EDİLMİŞ"..

CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP parti meclisi üyeleri ve milletvekillerinden oluşan Ekonomi ve Esnaf Masası heyeti Doğu turuna Bitlis’te devam etti.

Bitlis’te vatandaşların yoğun katılım gösterdiği buluşmada, CHP’li heyetten isimler halka seslendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, halk buluşmasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Türkiye’de herkes mağdur, herkes perişan. Bitlis’te de görünüyor ki, hukuk askıya alınmış, devlet mafyaya teslim edilmişş. Bilin ki, onların hukuksuzluğu mafyası varsa bizim de eğilmez boyunlarımız, çelik gibi yüreklerimiz var. Türkiye bir mafya düzeniyle yönetilir durumda. Vatandaşa sormadan, esnafın fikri alınmadan bin yıllık akdim şehrimiz Bitlisimiz yıkılmak istiyor. Ne uğruna, rant uğrana. Türkiye’yi yediler, hala gözleri doymadı. Şimdi Bitlis’in yeni yapılan binalarını da yıkacaklar. Cami edebiyatı yapıyorlar, 500 yıllık camiyi yıkacaklar. Bunlar için din de iman da milliyetçilik de ranttan ibaret, paradan ibaret. Beş yüz yıllık cami yıkılmak isteniyor. Türkiye’nin her yanı aynı talan düzeniyle karşı karşıya. İstanbul’da müsilaj denen bir bela var. Bitlis’te yarın yaşanacak belanın sebebi neyse Marmara’daki sorunun nedeni de aynı. Ulaştırma Bakanı ‘Kanal İstanbul yapılırsa müsilaj sorunu bitecek’ diyor. Allah sana akıl fikir versin. Allah senin bakanları bu toplumun başından def etsin. Otogarı yıkıyorlar, binayı yıkıyorlar, camiyi yıkıyorlar, yarın Bitlis’te yaşam hakkı da tanımayacaklar. Biz, CHP olarak, Bitlis halkının yanındayız. Ne zaman derseniz biz, bu heyetle Bitlis’te olacağız. Siz birlik olduğunuz sürece, Bitlis ranta talana mafyaya teslim olmayacak.”

Bülten- malatyahaber.com- odatv4.com

FOTOĞRAFLAR: Siirt'te Ağbaba ile vatandaşın yurt dışı diyaloğu (üstteki) ile Bitlis'te (aşağıdaki) vatandaşlarla görüşme

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız