SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü Kampüsüne 'Özel Araç Giriş' Yasağı İddiası!

0
Güncellendi - 2021-06-10 10:33:22
İnönü Kampüsüne 'Özel Araç Giriş' Yasağı İddiası!
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan Bayramı’nda, İnönü Üniversitesi kampüsüne giren çocukların bayram şekeri toplamasından kaynaklandığı belirtilen bir tartışma sonrasında meydana gelen ve karakola yansıyan olaylardan sonra, Üniversite personeli dışındaki kişilerin özel araçla Üniversite kampüsüne girişinin yasaklandığı ileri sürüldü.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ise, iddia edildiği gibi bir yasağın konulmadığını vurgulayarak, yıllardır yapıldığı gibi, sadece kampüse giren özel araç sürücülerinden gidecekleri birimin sorulduğu ve kimlik bilgilerinin talep edildiğini söyledi.

Son iki haftadan bu yana, çok sayıda vatandaş gazetecilere ulaşarak, “İnönü Üniversitesi kampüsü içindeki işlerini takip etmek üzere özel araçlarıyla Üniversiteye gittiklerini ancak, kampüs nizamiyesinden araçlarının içeri alınmadığını ve güvenlik görevlilerinin, ‘aracınızı nizamiye dışından park ederek kampüse girebilir ve yaya olarak gitmeniz gereken birime gidebilirsiniz’ dediklerini” ifade etti.

gazetemalatya.com’dan Gazeteci Yaşar Karaaslan’ın haberine göre, kampüste bulunan bir sosyal tesise ailesi ile birlikte giden bir vatandaş, Üniversite nizamiye kapısında güvenlik görevlilerinin, “Güvenlik nedeni ile kampüse, akademisyen, personel ve öğrenci dışında, özel araçla (sivil) girişler yasaklandı. O nedenle alamıyoruz; özür dileriz” ifadeleri üzerine geri dönmek zorunda kaldı.

İnönü Üniversitesi kampüsüne özel araçlarla girişin ‘güvenlik gerekçesiyle’ yasaklandığı iddia edilirken, Malatya Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçları ile girişlere yönelik girişlerde ise yasaklama olmadığı kaydedildi.

Rektör Yardımcısı Baharçiçek: “Böyle bir yasak yok”

Vatandaşların İnönü Üniversitesi kampüsüne giriş konusundaki iddialarına karşılık, İnönü Üniversitesi Yönetimi, iddia edildiği gibi bir ‘yasak’ olmadığını bildirdi.

İddialar konusunda, malatyahaber.com muhabirinin sorularını cevaplandıran İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, iddia edildiği gibi, özel araçla üniversite kampüsüne giriş yasağının bulunmadığını belirterek, “Böyle bir yasak yok, hiçbir zaman böyle bir yasak konulmadı. Ancak kampüse girişte çeşitli düzeylerde güvenlik tedbirlerinin alınması da son derece normaldir” dedi.

Tedbirlerdeki asıl amacın, Üniversite kampüsünde herhangi bir işi olmayan kişilerin kampüse girişinin önlenmesi olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Abdulkadir Baharçiçek, şunları söyledi: “Üniversite kampüsünde herhangi bir işi olan kişi ya da kişiler özel araçları ile geldiklerinde, buradaki güvenlik görevlilerimiz, ‘hangi birime gittiklerini sormakta ve kimlik bilgilerini almaktadır’. Güvenliğe yönelik bu tedbirler yıllardır uygulanmaktadır. Yeni bir tedbir değildir. Bu nedenle, iddia edildiği gibi, kampüse özel araçla girişin yasaklanması söz konusu değildir”.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

65 yorum yapılmış

  • Ali 4444 (2 yıl önce)
    Sivil vatandaşın üniversitede ne işi var kardeşim! Bir askeri bölgeye elini kolunuzu sallayıp girebiliyor musunuz? Üç beş tane özel işletme iş yapacak diye kimse güvenliği riske atamaz! Madem bu kadar hasretsiniz kampüse girin sınava kazanın gelin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Tunga (2 yıl önce)Ali 4444 isimli kullanıcı yorumuna
    Sivil vatandaş derken? siz üniversite içindesiniz diye kendinizi ne zannediyorsunuz?? Askeri bölgeyle kıyas ne demek? yıllarca askeri vesayet deyip durdunuz şimdi geldiğiniz nokta güç zehirlenmesinden başka bişey değil!! 3-5 özel işletme dediğinizden üniversite tonla kira alıyor!! bedavaya durmuyor kimse.. Ve unutmayın MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİL!!
    0
    0
    Yanıtla
  • 3-5 tane işletme deyip geçmek ne kadar kolay. Peki o 3-5 işletmeden kaç çalışan ekmek yiyor? Kaç aile geçiniyor? Kaç kişinin ekmek parası çıkıyor o 3-5 işletmeden? Bunu da hesaba katıyor musunuz yoksa gelişigüzel yorum yapıp kenara mı çekiliyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (2 yıl önce)
    Kimse boşa sallamasın kimliğinizi yada ehliyetinizi bırakıp ziyaretçi kartınızı aldığınızda bal gibi de giriyorsunuz. Üniversitelerin hangisine elinizi kolunuzu sallayarak giriyorsunuz büyük üniversitelerin civarından bile geçemezsiniz. Milleti üniversiteye karşı boşuna doldurmayın. Zaten trambus sayesinde yeteri kadar yol geçen hanı oldu. Kampüs ortamından faydalanmak isteyenler üniversite sınavına girip tercihlerine İnönü Üniversitesi yazabilirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bizim ki milleti üniversiteye karşı doldurmak mı yoksa sizin ki üniversite yönetiminin keyfi uygulamalarına, yalanlarına çanak tutmak mı? Bunca vatandaşın mağduriyeti boşa değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ah.et (2 yıl önce)
    Ünuversite hastanesinin engüzel yaptıkları oto park işlet.ek yazık günah kimse eğlenceye gelmiyor gecen 54 dakikaya 4 tl verdim yazık günak haftalarca hastasını bekleyenler var burdan hastane yönetimine sesleniyorum siz ne hizmeti veriyorsunuz sağlıkmı milleti soymakmı malatya eğitim araştırma hastanesi niye otopark ücretsiz sizlere soruyorum ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ugur (2 yıl önce)
    Şehir dışından her zaman ailecek geldiğimiz mekana kahvaltı yapmak için gittik üniversite girişinde sivil araçların girişi yasak diye alınmadık. Sosyal tesisler üniversiteye mi çalışıyor sadece? Gerekli kontroller sağlanıp giriş yapılabilir böyle güvenlik sağlanabileceği düşünseni de Malatya'da gördük. Saçmalıktan başka bir şey değil..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ecrin Sena (2 yıl önce)
    Diş fakültesine gitmek için Turgut Özal Araştırma hastahanesinden giriş yaparak gittik.Ancak araç yoğunluğundan dolayı aracımızı park edecek yer bulamadık .Diş fakültesine giden güzergahta kapan vardı.Aracımızla dönüp üniversite içinden gidelim dedik ve durumumuzu belirtmemize rağmen kimse bize düzgün bir ifadeyle karşılık vermedi.Tam tersine vatandaş olarak biz teşekkür edip oradan ayrıldık.Yasakları anlıyoruz ama diş fakültesine giden yola kapan ne alaka ordaki gişede herhangi bir güvenlik görevliside yoktur.Diş fakültesini geçtikten sonra kapanı koyun yola .
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahri (2 yıl önce)
    Üzümlü mahallesi yolu üzerine duvar dikip giriş çıkışları engellediler bunun sorumlusu 2 3 kişidir tüm insanları suçluyamassınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Universitedeki restoranta her zaman ailece gideriz ne yazık ki 10 gündür her seferin de çeşitli bahanelerle kapıdan içeri giremedik. Sebebi güvenlik... madem ki güvenliği sağlayamıyorsunuz bırakın güvenliği sağlayan biri gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    3-5 Tl otopark parası vermemek için özel aracı olan herkes Üniversite ana kapısından girerse tabi ki almazlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hastaneye gelen insan neden otopark parası versinki .Zaten adam keyfi buraya gelir mi ? günde 15-20 Tl park parası bazı insanların bütçesini zorlamaktadır. burası mesire yeri değil park parasıda neyin nesi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hastaneden zaten otopark ücreti alınması yasal değil bu bir.ikincisi üniversite bir iki memurun babasının malı değil. Üçüncüsü g sekreter kımdır nedir bu tavırlar yetkiyi rektörden mi deva partisi baskanı abisinden mi alıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ecrin Sena (2 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Mustafa bey var öyle insanlar doğru söylüyorsunuz.Zaten otopark ücreti başlı başına saçmalık bu insanlar keyfi gitmiyor.Araçla giriş yolunu kapatmak istiyorlarsa diş fakültesinden sonra kapan koysunlar.Otopark parasını geçtik artık normal gideceğimiz yere aracımızı park edemiyoruz .Her yer dolu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş Diş hastanesine eğlenceye gitmiyor. Kaldı ki Üniversite içerisinden gitmek zorundasın Hastane tarafında kapan var zaten park edemez ve giremezsin birde hasta yaşlı hamile olanlar nasıl yayan gidebilirler ve neden birileri para kazanacak diye vatandaşlara eziyet ediliyor. Güvenlikte suç yok suç genel sekreterin verdiği talimatta. Bunu sorgulamak lazım. Yada Diş hastanesine özel bir yol açılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    tertip düzen ve uygulamayı beceremeyen bir yönetim yada kadrosu söz konusu gibi geldi. yıllar önce ana nizamiyede üst araması vb gibi güvenlik tedbirleri(?) ile kampüse girebiliyorduk,sadece öğrenciler alındığı oluyordu (çalışanlar da), sonraları neler oluyor neler yaşanıyor bilmem ama mezunu olmaktan gurur duyduğum üniversitenin hangi seviyelere geldiğini canlı olarak da görmesem bile "küme düştüğünü" mülahaza ediyorum. vah güzelim Malatya, vah Üniversitem!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Mevcut üniversite yönetimi güya muhafazakar bir yönetim. Hak tanımıyorlar, adalet bilmiyorlar, devletin (beytül mal) parasını rahatlıkla çarçur ediyorlar, rahatlıkla yalan söylüyorlar. Sonra Allah' a namaza duruyorlar. Düşündükçe insanın çıldırası geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Yalanciya bisey yapmadiklari icin yalan söylüyorlar. Kavga yapanlar ayni köylü ve akrabalar. Aralarinda belli ki önceden bi husumet vardi. Universite cevresindeki oturanlar market aile hekimi cami saglik ocagi firin ve okuldan faydalanamiyor hepsi universite icerisinde. Kavgayi cikaran kisiyi universite sinirlarindan cikaracaginiza sucsuz insanlara cezayi kestiniz. Haber dogru rektorlugun aciklamasi yalan. Yani hilmioglu donemini aratmiyorsunuz. Cuma namazina gidemedik vebali sizlere rektörlük. Personeline toki yaptiniz disaridan gelen halka universitedeki olanaklardan faydalanacaksiniz dediniz belgeleri sizlere verdiler. Tokiden ev sahibi oldular okul saglik ocagi firin cami den simdi faydalanamiyorlar arabasi olanlarada parayla giris karti verdiler habersiz iptal etmisler. Herkes magdur oldu. Neymis iki akraba kavga cikarmis cikaran kim goz doktoru kucuk cocuklari dovuyor akrabalarinin çocuğunu sonra ailelerle kavga cikiyor. Daha oncede ayni aileler dövüşmüş suc kimin REKTÖR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tümer (2 yıl önce)
    Siz hiç yaptığının arkasında duran delikanlı gördünüz mü yeni dünya düzeninde? Öyle bir düzen ki ahlâka aykırı bi vasfın yoksa bu sisteme dahil olamıyorsun. Elbette yalanlayacak evet yasakladık diyecek kadar delikanlı olsa vatandaşın beyanlarini yalanlamaz. Demiş ki amaç kampüste bi işi olmayanın kampüse girişini engellemek trambüsün kampüsün içinden geçtiğinden haberi yok galiba. Her kesin kampüste işi olabilir cami var kütüphane var sosyal tesisler var diş var. Madem bırakmayacaktınız milletin paralarıyla yaptığınız kasila kasila inşa ettiğiniz bu tesisleri camileri yapmasaydınız. Buraları millete hizmet diye yapıp hava attınız şimdi vatandaşi bir kapıdan geri çevirmek nasil bir iştir
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir dost (2 yıl önce)
    Evet maalesef almıyorlar. Bu sorunu daha 09.06.2021 tarihinde yaşadık. Bir öğrencimizi okula bırakmak istedik. Öğrenci kimliğini gösterdik fakat şöför öğrenci olmadığı İçin almadılar. Biz biraz direndikten sonra ehliyetimizi almak kaydıyla içeri aldılar. Devlet üniversitesine ortada hiç bir gerekçe yokken vatandaşların bu denli mağdur edilmesi çok üzücü. Ve böyle birşey yok denmesi ondan daha üzücü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıhtı (2 yıl önce)
    Üniversite yol geçen hanı değil. Güvenlik tedbirleri birilerinin işine gelmemiş olabilir. Yapılan uygulama gayet normal ve yerinde. Tüm kampüsler bu uygulamaları yapıyor ve güvenlik önlemlerini alıyor. Gideceğin yeri söylersin kimliğini, ruhsatını bırakırsın girersin. Mesele eskiden aşırı serbestti. Şimdi olması gereken tedbirler alınıyor. Alışırsınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Olaylara kendi açınızdan bakmayı bırakın. Tüm kampüsler bu uygulamayı yapıyor öyle mi? Göster bakalım hangi üniversite yapıyor? Ezbere konuşma. Kimlik bırakarak bile giremedim ben. Olması gereken kimliği bırakarak geçebilmek. Fakat o şekilde de defalarca alınmadım. Burdan oturup da klavye artistliği yapmak kolay tabi. Değil mi?!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kimlikle girilir.orada cafelere restaurantlara gidilir.genel sekreter olan memurun keyfi uygulaması. Cimere hastaneyi yazacqz paralı olması suc. Ayrıca g sekreter ve harcamalarıda denetlemeye basvurulacak. Deva partısı malatyayı almıs haberimi yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Bundan 20 yıl önce kayseri Erciyes üniversite gezmeye gittik... guvenlik kapidan normal bir sekilde gectik... hiç bir şey sorulmadi... içeri girdiğimizde çok şaşırdık... kocaman bir cami dükkanlar mağazalar hersey var... çarşı gibi içerisi... malatya İnönü üniversitesi bir tuhaf... kime geldin niye geldin sanki cumhurbaşkanlığına giriyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kimliği alıp kampüse girmemize izin verseler bari. O da yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamer (2 yıl önce)
    Aklıselim birçok insan bu güvenlik adı altında uygulanan rezilligin ne anlama geldiğinin farkında. Düşünebiliyor musunuz özel aracinizla gittiğinizde içeri giriş yasak ama trambus yada otobüsle gittiğinizde herhangi bir yasak yok! Işin en komik tarafı da rektör yardımcısı bırakın dünyadan bihaber olmayı, bulunduğu üniversiteden bile bihaber:))). Ben bu şehirde yasiyorsam ve bulunduğum şehrin üniversitesinde özel restaurantlar ve cafeler varsa eşimle ve çocuklarımla gidip o tesislerden faydalanma hakkım var. Ilk başta nizamiye kapısına gittiğimizde güvenlik gorevlilerine " .. Restaurant'a gitmek istiyoruz " dediğimizde güvenlik görevlileri bizlere " o işletme kapatıldı, sözleşmesi iptal edildi" gibi birtakım sözler söyleyip bizleri içeri almiyorlardi. Şimdi ise baktılar ki iş iyice çığrından çıktı "güvenlik nedeniyle izin veremiyoruz"diyorlar. Allah aşkına neyin güvenliği, kimi kimden koruyorsunuz! Art niyetli insanlar o kadar aptalmi ki üniversite nizamiye kapısından içeri girsinler! Trambus ve otobüse biner üniversiteye girerler her türlü kötülüğü yapabilirler. En başta söylemiştim ya guvenlik falan hikaye diye. Malesef burda asıl amaç oradaki birkaç ozel restaurant ve cafenin isletmecilerini sindirip iş yapamaz hale getirip üniversiteden def etmek. Sonra mi??? Sonrası malûm; o işletmeleri birilerine peşkeş çekmek. Bütün Malatya malesef bu senaryoyla calkalaniyor. Direksiyonun başında Genel Sekreter ve onun güdümünde hareket eden Rektör var. Zaten şu anda üniversitedeki özellikle akademisyenler tarafından belirtilen en büyük sorun, üniversiteyi Genel Sekreterin yönettiği, Rektörün de onun yardımcılığını yaptığı şeklinde. Gördüğüm kadarıyla Genel Sekreter kafayı bu restaurantlara ve cafelere takmış durumda. İlla buraleri birilerine peskes cekecekler.Hiç geri adım atmıyor. Rektör deseniz ne yaptığının farkında bile değil aynı yardımcısı gibi üniversiteden bihaber. Burdan Genel Sekreter ve Rektorculuk yapmaya çalışan muhteremlere naçizane tavsiyem; bırakın bu işleri, sizin sayginliginiza gölge düşürür. Sizler şu anda başarı sıralamasında yerlerde sürünen Inönü Üniversitesini daha saygın ve imrenilecek noktalara çıkartmak yerine küçük ticari hesaplar pesindesiniz. Yazık ki çok yazık benim universiteme ve dolayısıyla Malatyama:(((((
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (2 yıl önce)
    Nasıl almıyorlar, Üniversite kamuya ait değil mi? Burası kamu üniversitesi, rektörün çiftliği değil ki. Bizim paramızla bizim kapımıza nasıl kilit vuruyorlar. Oraya kadar gidip kapıdan dönen de hakını arasın biraz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akademik (2 yıl önce)
    Nihayet yönetim doğru bir iş yapmış. İşte sorun burada zaten. Diş hekimliği ve tıp fakültesine gelen hastalar hastahane tarafından giriş yapmaları gerekirken, kampüsten girip park ücreti ödemek istemiyorlar. Doğal olarak kampüs yol geçen hanına dönmüş durumda. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir üniversite yerleşkesine isteyen istediği gibi girip çıkamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Niye giriş yapamaz? Icerdekiler rahatsiz mi olurlar... özel bir site mi orası... onlara mi ait... sende şunu unutma hiç bir yerde otopark parası ödenen başka bir hastane de yok bu ülkede...
    0
    0
    Yanıtla
  • Üniversitenin yol geçen hanı olmadığı doğrudur da peki kampüs içindeki işletmeler umurunuzda mı? O mekanlar halka açık. Koronadan etkilenen esnafın tam sokağa çıkma yasakları bitmişken nihayet kazançlarının artacağı zaman gelmişken şimdi de üniversiteye giriş yasağı konularak yıldırılmaya çalışılması umurunuzda mı? Ekmek elden su gölden keyfine bakıyorsun da kampüs içinde ki esnaflar ölmüş mü kalmış mı umrunda mı? Lafa gelince de esnafa destek verelim demeyi iyi bilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesele sadece park ücreti değil. Konuyu çarpıtmayın. Olaya bir de kampüs içinde çalışan esnafların gözünden bakın. Memur olup akademisyen olup paranı tıkır tıkır almak kolay tabi. Kampüs içindeki işletmelerin kepenk kapatmasını mı istiyorsunuz? Kul hakkı bunlar hep.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)Akademik isimli kullanıcı yorumuna
    Akademik bos konusmayacaksin.ilkogretimi saglik ocagini dis hastanesini universitenin disina yapacaksın sonra konuşacaksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğretmen (2 yıl önce)
    Çocuğumun diş randevusu için gittiğimde bizi de içeriye almadılar. Bu yüzden 1,5 aydır beklediğimiz randevuyu kaçırdık. Çoçuğum bu yüzden büyük sıkıntılar yaşadı. Yeni randevu içinde 15 gün sonraya gün verdiler. Bu uygulamayı anlamakta zorluk çekiyorum. Girişte gerekli kontroller yapılarak ve tedbirler alınarak en azından tedavi amaçlı gelen insanlar mağdur edilmeyebilir. Son derece anlamsız ve saçna bir uygulama. İnşallah hata dan geri dönerler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (2 yıl önce)
    Sayın rektör yardımcısının ya haber-i yok uygulamadan yada konunun üzerini kapatmaya çalışıyor 24 05 2021 tarihinde kızımın diş fakültesi nde randevusu vardı her zamanki gibi aracımla kampüs nizamiyesinden girmek istedim güvenlik nereye gittiğimi sordu söyledim burdan girişlerin yasak olduğu hastane tarafından girmem gerektiği söylendi yani kampüs nizamiyesinden giriş yapamadık
    0
    0
    Yanıtla
  • BÜNYAMİN (2 yıl önce)
    iki gündür aynı yasaktan ben de mağdur oldum yapılan uygulamanın mantığı yok rektör yardımcısının açıklaması da aklımızla dalga geçmek yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalım (2 yıl önce)
    Tip fakultesi gibi sivil araçlardan oto park ücreti yakında alırlar gecenlerde firat tip fakultesine gittim kapalı oto parka koydum malatyanın yarı ucret odedim malatyada fakulte içerisinde park yeri yok arcı uza^a birakiyorsun birde faaiş ucret odüyorsun malatya üniverstesi tip fakültesi ticari zihniyeti bırakması lazım sağlık hizmeti için gelen insanları zorda bırakıyorsunuz günlerce il dışından gelip otoparkta hastasını bekleyen insanlar var mağdur oluyorlar yazıktır günahtır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşat (2 yıl önce)
    Koca rektör ya ünüversiteden haberi yok yada göz göre göre çarpıtıyor. Dibindeki İnönü Ünv. Toki konutlarından ünüversiteye giden yürüyüş yolunu ve kapısı bile kapattınız.Orda yaşayan öğrenciler üniversiteye, ünüversite içindeki ilköğretime giden çocuklar okuluna gidemiyor,Camisine gitmek isteyen ihtiyarlar camisine gidemiyor, orada yaşayan insanlar oranın ne marketini ne de fırınını kullanabiliyor.resmen oradaki insanların yaşam haklarını ellerinden aldınız. Bari çıkın ve doğruları konuşun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Naroğlu (2 yıl önce)
    Diş Hekimliğinde tedavi gören çocuğum için her zaman olduğu gibi üniversite nizamiyesinden giriş yapmak istedim girişler Tıp Fakültesinden dediler geri dönüp Tıp Fakültesinden giriş yaptım. Diş hekimliğine giden yolda bariyer var ve bu bariyer sadece otomatik geçiş kartı olan araçların geçebilmesine imkan veriyor. Aracımı orada park edip diş hekimliğine kadar yürüyerek geldim. Ben ve hastam geldik gelmesine de ya hastası yürüyemeyecek durumda olan engelli kardeşlerimiz bu durumda nasıl Diş Hekimliğine ulaşacaklar? ayrıca bu işin mantığı nedir? diye sordum hiç bir kişiden mantıklı bir cevap alamadım (güvenlik görevlisi ve girişte danışmada yer alan personel REKTÖRLÜKTEN bize böyle emir geldi dediler). Sonra tedavimizin o günkü işlemleri sonuçlandı eve dönerken aracımıza kadar yaklaşık 600 metre gene yürüdük, aracımıza binip tıp fakültesinden çıkarken de aslında tıp fakültesine gelmediğimiz halde 2 saatlik otopark ücretini bir güzel ödedik. Anlaşılan o ki Diş hekimliği fakültesinin geliri az oraya gelen hastaların araçlarından da para alarak eksiklerini tamamlayacaklar, anacak para almasına alıyorsunuz bari bırakında otopark parasını ödediğimiz aracımız Diş Hekimliği Fakültesinin önüne kadar gelebilsin.Ne dersiniz REKTÖR BEY haksız mıyım acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)Naroğlu isimli kullanıcı yorumuna
    o bariyer ile dişhekimliği fakültesinin giriş kapısı arası mesafe sadece 20 metre
    0
    0
    Yanıtla
  • Hastane kapısından geçip 10 Tl vereceksiniz otoparka Üniversite tarafından neden giriyorsunuz. Cebinizde kalınca zengin mi olacaksınız onu kar mı sayacaksınız kendinize. 30 defa aynı mesajı atmışsınız. Otopark ücretinin yüksek olduğunu yazabilir siniz onu eleştirebilirsiniz de para vermemek için 40 takla attığınızın neyini savunuyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ecrin Sena (2 yıl önce)Naroğlu isimli kullanıcı yorumuna
    Sonuna kadar haklısın.Bizim anlatmak istediğimizde tamda bu otopark ücretini geçtik bari diş fakültesinin ordaki kapanı diş fakültesini geçtikten sonra yapın bizde rahat rahat aracımızı park edelim anlatmak istediğimiz tamda bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • haklısın rektör yol yapsın polikliniklere kadar araba ile gidelim abdulhamitin torunlarıyız ya iki atım atmayalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Che (2 yıl önce)
    Yıllardan beri sadece kendi akrabalarını akademik kadrolara alan üniversite kampüsünü kendine mülk gören üniversiteye giderken kimlik sormayı kendine hak gören kendi içinde yozlaşmış bilimsel çalışmalar yerine hamaset üreten bir kurumdur bahsettiğiniz yer. Çok görmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • cenatdin (2 yıl önce)
    Diş hekimliği poliklinikleri kampus içinde. Tedavi için gittiğimizde buradan giremeyeceğimiz söylendi hastane tarafına yönlendirildik. oradan da yürüyerek gitmek zorunda bırakıldık. nasıl yasak yokmuş. ya yöneticiler yanlış biliyor yada güvenlik fazla abartıyor. üniversiteyi halktan soyutlayan yönetim istemiyoruz. haberde doğruluk payı var bizce saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Naime (2 yıl önce)
    Içeride bulunan sosyal tesislere gitmek istiyoruz lütfen bu uygulamaya son verin. Hem bizler hem de tesisler bu pandemi döneminde yorulduk. Keyfi uygulamalarla insanları mağdur etmeyiniz lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    sayın rektör yardımcısı böyle bir yasak yok ve aynı zamanda hiç böyle bir uygulama olmadı diyor. ben çocuğumu diş fakültesindeki 10:40'ta olan randevusuna götürmek için 07/06/2021 tarihinde tahmini sabah saat 10 civarında üniversite girişine geldiğimde beni aracımla içeri almadılar. gidip turgut özal tıp merkezinden giriş yapmak üzere beni kampusun içinden u dönüşü yaptırıp gerei dışarı çıkardılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • A.yksgc (2 yıl önce)
    İnsanların ekmeğiyle oynaması yetmezmiş gibi haberi yalanlamak gerçekten çok güzel ??Şazze restaurantta düğün, kına, doğum günü ve özel günlerin son dakika da iptal olması da restaurant sahibinin suçu olarak yansıtılıyor. Rektörün bu haberi yalanlaması ayrı bir ironi. ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Funda (2 yıl önce)
    Böyle yasak olmaz arkadaş. Normal bir yasak değil bu. Altında başka şeyler var belli. İnönü Üniversitesinden başka Türkiye’nin hangi üniversitesinde böyle bir uygulama var? Sayın rektör yardımcısı elbette güvenlik tedbiri alacaksın da tedbir dediğin üniversitenin hastanesine camisine gelmek isteyeni geri çevirmekle olmaz. Madem geri çevirdin neden inkar ediyorsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynep (2 yıl önce)
    Rektör yardımcısı isteği kadar yasak yok desin. Arkadaşlarımızla kampüsün bir tesisi için geldik. Maalesef sizi içeri alamayız bize böyle yapmamız söylendi dediler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eda (2 yıl önce)
    Ailece kahvaltıya geldik geri çevrildik. Çok ayıp. Kapıdan geri dönderilmemize sebep olanları kınıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • baska yer mi yok kahvaltı etmek için. Tüm kantinlerde kapalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Üniversitede Doğa Cafe, Pizzacı ve Şazze Restoran gibi çeşitli işletmeler var. Kahvaltımı istediğim yerde yapabilme özgürlüğüne sahibim. Ama üniversite keyfi uygulamalarla insanları mağdur etme özgürlüğüne sahip değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Musabey (2 yıl önce)genc isimli kullanıcı yorumuna
    Boş yorumlar yapmayın. Burada bir mağduriyet söz konusu. Yönetim tarafından inkar ediliyor ve görmezden geliniyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ersin (2 yıl önce)
    Şimdi de defalarca kampüs kapısından içeri alınmadığımız inkar mi ediliyor? Sayın rektör ve rektör yardımcısının amacı günlerdir yapılan bu saçmalığın üzerini örtmek mi? Nerde görülmüş kampüsün dışardan gelen insanlara kapatıldığı? Bir tedbir alınacaksa girerken nereye gidildiği sorulur gerekirse kimlik alınır. Fakat bu kampüste bulunan yerlere güvenlik sorunu gerekçe olarak gösterilip insanlar geri çevriliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (2 yıl önce)
    diş hekimliği fakültesine gitmek için izin vermiyorlar,hastahane girişine yönlendiriliyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (2 yıl önce)
    Ayrıca üniversitesinin kütüphane binasına yani kitapların bulunduğu yere ders çalışmak için öğrenci alınmıyor. görevlilere sorulduğunda ise pandemi gerekçe göstereriliyor fakat 04/06/2021 tarihinde ise sadece o güne mahsus öğrenci alındı bununda video çekim çalışması için olduğu yönünde . Bir ülkede plajlar açıkken nezih kütüphane binaları kapalı tutulurken öğrencilere izbe çalışma salonlarında kalabalık ortamlarda bulunmaya zorlamak o ülkenin üniversitelerinde bilimin ve aklın egemen olmadığını gösterir Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayşegül (2 yıl önce)
    Rektör yardımcısı yasak yok diyorsa biz neden üniversite kapısında geri çevriliyoruz? Sayın rektör yardımcısı yalan beyanda bulunmayınız. Bir süredir üniversiteye giremiyoruz. Size ve üniversitesinize hiç yakışmıyor bu durum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Üniversite bir kale gibi kendi yaşam alanlarını oluşturan elit bir yapıya dönüşmemeli..O yüzden üniversite içinde son yıllarda çok artan lojman konutlaşmayı doğru bulmuyorum!!Üniversite bilim merkezleri olmalı birileeinin yaşam merkezi olmamalı..Rektör yardımcısı doğruyu söyle doğruyu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Merve (2 yıl önce)
    Araciyla gidip geri cevrilen biri olarak soyluyorum sayin rektor yardimcisi doğru soylemiyorsunuz! Otobuslerle gidenler girebiliyor fakat ozel araca izin yok bu mu guvenlik onlemi?? Insanlarin ekmegiyle oynamak bu kadar kolay iste! Pandemiden yeni cikan ve zaten zorluk yasamis isletmelerin islerini baltalamaktan baska birsey degil. Dilerim vicdan ve hukuk disi bu keyfi uygulamalar bir an once son bulur. Yaziklar olsun ki koskoca akademisyenler bilimle egitimle universitenin gercek problemleriyle ilgileneceklerine boylesine kucuk hesaplarin pesine dusmusler..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)Merve isimli kullanıcı yorumuna
    Üniversiteye gidip de geri çevrilen hiç kimseyi görmedim bu güne kadar. Sadece nereye gitmek istediğinizi sorup ziyaretçi kimliği veriyorlar. Ayrıca işi yoksa ne işi var insanın üniversiteyle. Gitmesin bence. Mesire yeri değil sonuçta. Özerk bir yerleşke alanı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bizzat gidip geri dönderildiğimizi söylüyoruz. O kadar insanın üniversitede ne işi var diyorsunuz da kampüs içerisinde sosyal tesisler, yüzme havuzları, cami vb. alanlar ve bu alanlar halka açık yerler farkında mısınız? Kimliğimizi alın geçelim dedik güvenlik sebebiyle alamıyoruz dediler. O kadar yolu geri döndük. Rica ediyorum yapılan ayıp inkar edilmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • diş hekimliği fakültesine tedavi için gidenleri geri gönderiyorlar,diğer kapıdan hastahane kapısından giriş yapın diyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizin bunu görebilmeniz için ya kapıda görevli olmanız ya da bu görevlilerden 'haber' alacak bi pozisyonda olmanız gerekir yoksa nereden haberiniz olacak?? Ben de bizzat yaşadım içeri giremedim ve lokantanın kapalı olduğunu söylediler geri döndüm.. Orada ki işletmeye ulaştığımızda açık olduklarını ve hizmet verdiklerini söylediler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesire yeri değil de bizde mangal yapmaya gidecek değiliz. Tesislere gidemedim. 1hafta içinde 3kere geri gönderildim ben.
    0
    0
    Yanıtla
  • Geri çevrilen kimseyi görmediniz öyle mi? Bunca insan burada mağduriyetini dile getirirken sizin bu şekilde düşünmeniz çok gülünç.
    0
    0
    Yanıtla