SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Olmaktan Büyük Gurur Duyuyorum"

A- A+ PAYLAŞ

Anadolu Efes'in 44 numaralı Hırvat oyuncusu Krunoslav Simon’a Malatya’da fahri hemşehrilik beratı verildi. Simon, “Resmi bir Malatyalı olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

TURİSTLERİN İLGİSİ..

Malatya'ya gelen Krunoslav Simon, ilk olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve 7 bin yıllık geçmişiyle aristokrasinin doğduğu, ilk devlet şeklinin ortaya çıktığı merkez kabul edilen Arslantepe Höyüğü'nü gezdi.

Geç Kalkolitik Dönem'den Demir Çağı'na kadar geçen tarihsel sürecin buluntularına rastlanan, Hititler'den Roma ve Bizans'a kadar pek çok medeniyetin izlerini bünyesinde barındıran Arslantepe Höyüğü'nü ilgiyle inceleyen Simon, burada ziyarete gelen yabancı turistlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Simon daha sonra Malatya Kent Müzesi'ni gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

FAHRİ HEMŞEHRİLİK..

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Anadolu Efes Basketbol Takımı'nın 44 numaralı Hırvat oyuncusu Krunoslav Simon’a fahri hemşehrilik beratı verilmesine yönelik gündem maddesini görüşerek kabul etmişti. Anadolu Efes’in Avrupa’da gösterdiği başarıda büyük pay sahibi olan ve 44 numaralı formayı terleten Simon, hemşehrilik beraatını Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan aldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesinde Krunoslav Simon’a fahri hemşehrilik beratı verilmesi ile ilgili bir program düzenlendi. Program sırasında bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Anadolu Efes Kulübünün değerli sporcusu hemşehrimiz Simon’u memleketinde görmekten büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Simon Malatyalı sporseverlerin ve Malatyalı hemşehrilerimizin gönlünde taht kurmuştur. Malatya 44’e vurgundur. Simon 44 numaralı formayı tercih edince Malatyalıların medarı iftarı haline gelmiştir. Malatya sevgisinin nerde nasıl oluştuğunu bilemiyorum. Ama özellikle Hırvatistan’da zulme uğrayan Hırvatların Osmanlı döneminde Anadolu’ya ve Malatya’ya getirildiğini biliyorum. Oradan kalan bir sevgi atmosferi var diye düşünüyorum.

Malatya dünya genelinde de önemli bir şehirdir. Malatya’yı tarif ederken İnsanlık medeniyetinin başladığı yer diye tarif ediyoruz. İnsanlık medeniyeti açısından ve tüm insanlık açısından Malatya önemli bir merkezdir. Malatya bağrında çok değerli devlet ve siyaset adamları, ilim adamları ve kahramanlar çıkarmıştır. Simon Malatya’yı sevmekle ne kadar ufkunun geniş olduğunu bize göstermiş oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da Malatya’yı ve Malatyalıları çok sever onun nişanesi olarak kendilerine fahri hemşehrilik beratı takdim ettik. Simon artık Cumhurbaşkanımızın da hemşehrisidir. Anadolu Efes Spor Kulübünün önemli sporcularından Simon’u Malatya’da ağırlamaktan, misafir etmekten bir hemşehrisi olarak büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Memleketine hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı’na kendilerini davet ettiği için teşekkür eden Krunoslav Simon ise yaptığı konuşmada, “Malatya’ya geldiğim andan itibaren çok güzel vakit geçirdim. Bugün bana eşlik eden herkese teşekkür ediyorum. Buraya geldiğim için çok memnunum. Türkiye’ye geldiğim günden beri Malatyalı insanlardan Malatyalı hemşehrilerimden çok büyük destek gördüm. Bugün resmi olarak Malatyalı olmaktan büyük gurur duyuyorum. Beni davet ettiğiniz için güzel bir gün geçirmeme vesile olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Malatya’yı gelecekte tekrar ziyaret edeceğim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Gürkan Krunoslav Simon’a çeşitli hediyeler taktim etti. Krunoslav Simon'da Başkan Gürkan’a Anadolu Efes Kulübü’nün formasını hediye etti.

Bülten- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • sporcu (2 yıl önce)
    Bence Malatyalilari malatyada tutmanın yollarını arayın doğudan göç alip batiya göç veren bir il Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Çok önemliydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Başkan Malatya'da ekmek 2 lira olmuş.turkiyede 200 gram ekmeğin en pahalı olduğu il eline sağlık umrunda bile değil gelecek seçimde vekillik garanti nasıl olsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (2 yıl önce)
    Reklamın iyisi kötüsü olmaz,Malatyamızın tanıtımına çok faydası olmuştur,Emeği geçen herkese ,sonsuz teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Boş abes bir o kadarda gereksiz bir şey. Koca şehrin belediye başkanının iştigal ettiği konuya bakarmısınız. Bunlarla zaman harcayacağınıza şehrin sorunları ve yeni malatya spor için çaba sarf etseniz ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Biz bu tür yaklaşımlara sosyalleşmek diyoruz.Senin gibi insanlar yüzünden en ufak mesafe kat edemiyoruz.Biraz medeni ol medeni yaşa çocukların varsa bu zihniyetle eğitme
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Adamı zorla Malatyalı ettiniz ya.....Böyle asparagas olaylarla avunun durun siz.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam şampiyon olursak Malatya ya gideceğim dedi ve geldi.Üstelik ona Malatyalı diyen,Efes taraftarı.Kimse kimseyi zorla Malatyalı yapmadı yabancı.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (2 yıl önce)
    Malatya kültürünü yemeğini yaşam bicimi yaşam tarzını yaşamada yad ailen Malatyalı değilse laf olsun hava olsun diye Malatyalı olunmaz. hediyeden başka ödeye gitmez
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (2 yıl önce)
    İnşallah pişman olmaz!
    0
    0
    Yanıtla
  • CCC Mehteran (2 yıl önce)
    Selahattin Bey'in Yüzünde yine güller açıyı ha ne kadar mutluluk saçıyı hey göze kurban boş işleri bırakın yav Allah aşkına nedir yav yabancı bi oyuncu 44 numara forma giydi diye bilmediler ki ne yapalar Yarın bir gün 44 numarayı messi veya mbappe giyse onlaerı malatyalı ilan ederler hemen hemşerilik verirler :) boş iş bunlar malatyaya bakın trafiki çözün park sorununu çözün esnafın derdine derman olun fakiri fukarayı ziyaret edin. malatyalıların gönlüne nasıl gire biliriniz diyin bunları düşünün
    0
    0
    Yanıtla
  • Adam ne yapsın, şehrin emini olarak 44 Malatyalı Simon'u karşılamak ve onunla ilgilemek zorunda. Tam aksine bir de ilgilenmeseydi vay sizin gibi eleştiricilerin hali nice olurdu...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • İlker gür (2 yıl önce)
    Olumsuz yorumları okuyorum şaşırıyorum.Ne kadar negatif, ve vizyonsuz insanımız var.Reklamın kötüsü olmaz.Malatya’mız için büyük reklam.Efes in tüm sosyal medya hesaplarında Malatya var şu an.Efes i değil Türkiye, Avrupa takip ediyor.Aslantepe fotoğraflarını görüyorum.Ne güzel tanıtım.Üstelik bedavaya.İnsanlarda Malatya merakı ve sempatisine vesile oluyor.Belediyemize başkanımıza teşekkür ediyorum.Vizyonlu insanlarmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • İlker bey,inanın malatyalız ama şu hasetlik bizde varken hiç bir şekilde ilimizi yükseltmeyiz.Oncelikle kendi içimizdeki fesatlıktan kurtulmalıyız yorumunuz inanın kalbimden gecenlerdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Bu güzel olayı sulandırmanın hiçbir manası yok.Adam 44 numaralı forma giyiyor.K.Simonun Maçlarda attığı her basketten sonrası,Anadolu efes Malatya türküsünü salonda çalıyorsa,Bundan daha iyi bir şehrin reklamı olurmu? Malatya Belediyesininde bu güzel jeste,jest yapıp oyuncuyu davet etmesi kadar doğal ne olabilir. Adam zaten,şampiyon olursak Malatyaya gideceğim demişti.Bu olayın neyi ve neresi abartı?
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail athan Pütürge (2 yıl önce)
    hoş geldin 44 Simon 44 hemşehrim hoş geldin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Geçen günlerde içişleri bakanı süleyman soyluya tablo hediye edip Malatya'ya hizmet eden Aysun Karabulut'u nasıl eleştirmişsek Simonun Malatya'ya gelmesinin bu kadar abartilmasi da Malatya'ya hizmet değildir. Şimdi Büyükşehir Belediyesi basin yayın birimi Simonun gelişini gidişini gezişini hediyesini falan filan evire çevire yayınlar. Selahattin Gürkan da Simonun boyunu rekor olarak duyurur. Cumhuriyet tarihinde ilk defa böyle bir adam Malatya'ya geldi der. Ah Malatyam ah..
    0
    0
    Yanıtla
  • Çaycı hüseyin (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Basketbol takip edenler için muhammed salahın gelmesi ve malatyalı olması gibi bir şey avrupa şampiyonu takımın önemli oyuncularından biri gelmiş. Basketbol cahili insanlar garipsiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Burada eleştirilecek birşey yoktur, geniş düşününce küçük bütçe ile gerçekleştirilen bu programın şehrimizin tanıtımına katkı sağlayacağı aşikardır, herşeye muhalif olmak iyiye delalet değil, bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla