SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dolandırıcılık' İddiasının Mağdurlarından Açıklama

0
Güncellendi - 2021-06-20 13:15:43
'Dolandırıcılık' İddiasının Mağdurlarından Açıklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da faaliyet gösteren “Alaca İnşaat” adlı firmanın dairelerin her birini birden fazla kişiye satarak, “nitelikli dolandırıcılık” suçu işledikleri iddiasıyla Malatya Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen soruşturma sonucu Asayiş Şubesi ekiplerince eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonun ardından olayın mağdurları Adliye önünde basın açıklaması yaptı. Mağdurlar inşaatların paravan şirketlere devir edildiğini de iddia ettiler.

Malatya Adliyesinin yanında açıklama yapan mağdurların adına konuşan Av. Elmas Karakış, “Malatya da bir dairenin birden fazla kişiye satılarak ve tapuları daire sahiplerine verilmeyerek 100-150 sayıda kişinin mağduriyetine yol açtıran Alaca İnşaat yetkililerinin işlemiş oldukları suç nitelikli dolandırıcılık kapsamındadır.” dedi.

Mağdurlar, kendilerini dolandırmakla suçladıkları inşaat firmasının yönetiminde bir dönem Gelecek Partisi İl Başkanı Raşit Alaca’nın bulunduğunu öne sürdüler ve hakkında şikâyette bulunduklarını ifade ettiler.

Mağdurlar adına açıklamayı Avukat Elmas Karakış’ın açıklaması özetle şu şekilde:

"Malatya Cumhuriyet Başsavcılığımıza toplu olarak yapmış olduğumuz suç duyurularımızın nihayete erdiği bir gündür. Basında da çıkan haberlerde görmüş olduğunuz Alaca İnşaat, Alaca Yapı İnşaat, Suyap Yapı Grubu İnşaat yetkilileri başta olmak üzere A.A, M.F.A, Y.A., N.A., Ö.D. ve A.D. ve onların işbirlikçileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımıza yapmış olduğumuz başvurular neticesinde savcılık sesimizi duymuş ve bu kişilerin cezalandırılması adına önemli adımlar atılmıştır. Öncelikle savcılığımızın titizlikle büyük bir özveri ile yürüttüğü bu denli geniş kapsamlı soruşturmanın nihayete erdiği için mutluyuz. Adalet ve hukukun tecellisinin bundan sonraki aşamamada da devam edeceği hususunda inancımız tamdır.

Malatya'da bir dairenin birden fazla kişiye satılarak ve tapuları daire sahiplerine verilmeyerek 100-150 sayıda kişinin mağduriyetine yol açtıran alaca inşaat yetkililerinin işlemiş oldukları suç nitelikli dolandırıcılık kapsamındadır. Bir ev birden fazla kişiye satılmış aynı zamanda bu şahısların paravan şirketler ve üçüncü kişileri kullanarak mal varlıklarını kaçırma girişimleri olmuştur. Halihazırda dahi Ankara ve bazı illerde inşaat faaliyetleri devam etmektedir. Takdir sayın hakim ve savcılarımızındır.

Birden fazla kişinin nitelikli olarak dolandırıldığı kimi mağdurdan 100 bin,150 bin, 200 bin kimisinden de toplam daire bedelini almış olmalarına rağmen daire iadesi olmak bir tarafa çoğu inşaatlar başlamamıştır bile, zincirleme suç vardır. Suçluların en ağır ceza ile yargılanması talebimiz vardır. Yıllar içinde yapmış oldukları isme dayanarak 2017 yılı itibari ile bu suça yönelik eylemleri başlamıştır. Alaca yapı inşaat A.A., Y.A.’nın önderliğinde başlayıp devamında M.F.A., R.A., N.A. ile devam etmiş akabinde içinde ayrılanlar ile birlikte mevcut halini almıştır. Fakat ortak olan ve çıkan kimselerde kanunen 2 yıl gibi bir süre ile müteselsilen sorumluluk taşımaktadır. Bu nedenle tüm bu kişilerin yargılanması talebimiz vardır."

-75 dairelik dolandırıcılık suçlaması

Bu arada, Asayiş Şubesi ekiplerince “Nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla başlatılan operasyon toplam 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılırken, polis ekipleri 6 şüpheliyi gözaltına aldı, adreslerinde bulunmayan 4 şüpheli ise firari olarak aranıyor.

Soruşturma kapsamının şuanda firmanın, 75 dairenin her birinin birden fazla kişiye satılması ile suçlandığı, olayın maddi boyutunun 9,5 milyon TL’yi bulduğu haber alındı.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • alaca mağduru (2 yıl önce)
    6 yıl oldu maddi manevi yıprandık inşallah mağduriyetimiz giderilir Türk adaletine güveniyorum değerli savcımızdan Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mağdur (2 yıl önce)
    İnşalla hak yerini bulur bir daha meydan böyle haksızlık yapanlara kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talat (2 yıl önce)
    İnşallah adalet yerini bulur. Mağdurlar haklarını alır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Genç avukatlarımizi ve c.başsavcimizi başarılarından dolayı kutluyorum adalete güveniyoruz
    0
    0
    Yanıtla