SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıçdaroğlu'nu Şikayet Ettiler

0
Güncellendi - 2021-06-29 02:16:26
Kılıçdaroğlu'nu Şikayet Ettiler
A- A+ PAYLAŞ

'AKP GENÇLİK KOLLARI GENEL MERKEZİ ORGANİZASYONU'.. Malatya’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren bir grup öğrenci, adliye binasına giderek sınav öncesi ‘Katarlı öğrenciler sınavsız üniversite okuyabilecek’ iddiasını paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

YKS öncesi T24 internet gazetesinde yer alan “Katarlı gençler ülkemizde sınavsız tıp okuyabilecek” haberini alıntı yaparak yorum yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na karşı tüm yurtta olduğu gibi Malatya’daki öğrencilerden de tepki vardı. Sınav öncesi milyonlarca gencin duygularını istismar ettiğini iddia eden öğrenciler Malatya Adliyesi önünde toplanarak Kılıçdaroğlu’na karşı suç duyurusunda bulundu.

Burada YKS öğrencileri adına açıklama yapan Sefa Düzenli, sınavdan 1 gün önce ortaya atılan bir yalan haber nedeniyle tüm motivasyonlarının altüst edildiğini ve sınava girecek 2 milyon 607 bin 903 öğrencinin ailelerini de olumsuz şekilde etkilediğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun her zaman olduğu gibi hiçbir teyide ihtiyaç duymadan sorumsuzca davranarak yalan söylediğini belirten Düzenli, “Biz buna artık şaşırmıyoruz. Ama gençlere söylenen bu yalandan günlerdir çok rahatsızız Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu ve CHP yönetiminin bu kadar bariz bir yalanın taşıyıcısı olmasını ve bunu biz gençlerin sınavına bir gün kala ucuz siyasetlerine malzeme etmesini asla unutmayacağız” şeklinde konuştu.

Yalan haberin internet sitesi tarafından 27 saat sonra düzeltildiğini ve haberin gerçeğin paylaşıldığını anımsatan Düzenli, “Fakat iş işten geçmiştir. Bir yıl boyunca hazırlanmış olduğumuz sınavın ilk oturumu bu yalan haberin etkisi altında sonlanmıştır. Mağduriyetimiz ortadadır. Türkiye’nin ana muhalefet partisi genel başkanının, gireceğimiz en önemli sınavlardan biri öncesinde, bu basit yalana sarılması en hafif tabirle sorumsuzluktur. Yalanı yayan ve bizlere ulaşmasına sebebiyet veren basın kuruluşları servis ettikleri yalan haberden dolayı ufak bir mahcubiyet hissetmiş olacak ki haberi geri çekip kamuoyundan özür dilemiştir. Bugün geldiğimiz noktaya bakıldığında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya üzerinden başlattığı “Katarlı gençler sınavsız Türkiye’de okuyacak” algısı, sosyal medyada belli odaklarca yayılmıştır. Bu algının oluşturulması tamamen kötü niyet taşımakla beraber, sınavlarına sadece bir gece kalmış arkadaşlarımızın zihinlerini allak bullak etmeye yetmiştir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu kadar bariz bir yalana inanması ve bunu biz gençlerin sınavına bir gün kala siyaset malzemesine dönüştürmesini unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Gençlerin özür dilemesi talebine yanıt vermeyen Kılıçdaoğlu’na karşı 1 TL’lik manevi tazminat davası açtıklarını belirten Düzenli, “Sizin deyiminizle biz troller şimdi adliye binası önünden gür bir sesle Kılıçdaroğlu’na sesleniyoruz. Yalan bir haberin peşinden koşup bizleri ve ailelerimizi manipüle ettiğiniz için bizlere çok büyük bir özür borçlusunuz” diye konuştu.

AKP GENÇLİK KOLLARININ ORGANİZASYONU..

Bu arada, sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; AKP Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı koordinesindeki gençler 15 ilde adliyelere başvurup CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye ile Katar arasındaki ‘Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği Protokolü’ ile ilgili yaptığı paylaşımların yanıltıcı ve moral bozucu olduğu gerekçesiyle 1 liralık manevi tazminat davası açtı.

Açılan davalara ilişkin Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan tüm gençlere seslendiği bir paylaşımda bulunarak şunları söyledi:

* Sevgili gençler, birkaç genç beni dava etmiş, bunun üzerine size seslenmek istedim. Gençler, iktidarımızda öyle güçlendireceğim, özgürleştireceğim ki sizleri, siyasetçiler sizi manipülasyonlarına araç etmeyi cesaret edemeyecek. Size zerre dokunanın canına okuyacağım! ss (ekran görüntüsü) alın.

Kılıçdaroğlu, söz konusu protokol hakkında da “Halkımızı protokolü okumaya davet ediyorum. Gençler anladı oyunu, şimdi sıra halkımızda… Bu askerî gibi çerçevelenmiş ve bilerek ucu açık bırakılmış korkunç bir manipülasyondur!” demişti.

iha- AA- sozcu.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • Erolll (2 yıl önce)
    Ah gençlik ah birazda kendiniz gerçekleri görseydinizde bu saçma sapan gülünç şeylete alet olmasaydınız biraz kendinizi geliştirseydiniz adam emek sarfetmeden hakkınızı alıyorsa bu biryerlerde açığa çıkıyorsa sizin bunun üstüne gitmeniz gerekmezmiydi.Algı için yapılanlar insanın sonunun getirmesine zemindir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aktroller iş başında (2 yıl önce)
    Ey benim saf gençlerim Sorsalar belediye başkanının adını bilmezsiniz(gayet normal). Sizi o adliye kapılarına götürenler utanmıyor bari siz kendinizi kullandırmayın. Dava açacaksınız almanyaya adam kaçıranlara, ihalelerin peşkeş çekildiği kişilere, siz dirsek çürüterek bir yere gelmeye çalışırken sizi oraya götürenlerin eşi dostu hep ya belediyede ya başka bir kamuda memurlar. Kusura bakmayın bir amcanız yoksa, birilerinin YEĞENİ DEĞİLSENİZ VAY HALİNİZE.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Bu neyin Telaşı,Türk öğrencilerin hakkını hukukunu savunmak Memlekette suç oldu galiba.Cidi bu arkadaşlar o sözleşmeyi gördü mü ? okudu mu ? sanmıyorum her 3 gençten biri işsiz, şu hale bakın tam Aziz Nesinlik..!
    0
    0
    Yanıtla
  • DİLAVER GÜR (2 yıl önce)
    Türkiye bu gençlerin elinde kalacaksa vay halimize..Neye karşı olduklarının bile farkında değiller..Yazık çok yazık..
    0
    0
    Yanıtla
  • Alakası yok arkadaşım bu gençler böyle bir şey yok deyip suç duyurusunda bulunmuş. Hepsinin görevi ismi imzası var.Yarın sedat pekerin açıklamalarından bir tanesi bile doğru çıksa hepsi topluca istifa edecek kadar ONURLU GURURLU arkadaşlardır.Yoksa önce ailelerinin sonra Malatya halkının yüzüne nasıl bakacaklar.ayıptır tepki göstermeyelim :) Sonuçta Malatya nın cevher görülen seçilmiş gençleri
    0
    0
    Yanıtla
  • Bunlar mı seçilmiş gençlermiş? Ha tamam AKP'nin seçilmiş gençleri işte bunlar diyorsanız doğru. Öyle seçmişler ki, daha bunların çevresinde, ülkesinde ne olduğundan haberleri yok. Koca ülke, dünya haftalardır ülkede Sedat Peker ifşaatıyla patlayan lağımı konuşuyor. Adam yeriyle, tarihiyle, belgesiyle, fotoğrafıyla ülkenin Afrika'daki bir kabile düzeyinden bile aşağıya nasıl çekildiğini anlatıyor. Bu seçilmiş gençler buna tepki duymuyor, hem de dibine kadar doğru olan Katarlılara beleş tıp fakültesi meselesine tepki gösteriyor. Bu fotoğraftaki arkadaşlar apayrı bir dünyanın insanları, her şey onlara çok güzel. AKP'liler ya. Ne gelecek kaygısı, ne aş, ne iş kaygıları var. Bunlara niye dert olsun ki. İşte bu fotoğraf bile bunlar için bir referans, diplomaya ne hacet. Açık öğretim bile okusalar, en tepe yerlerde işleri hazır. 90- 100 puanlı kafaları çalışan gençler mülakat adı altındaki doğrama ile elenirken, bunlar 50-60 puanlık çaplarıyla en parlak yerlere getirilebiliyorlar. Şu meşhur geçme, kullanma garantili yol, köprü, havalimanı yolcu hesabını hiçbir liyakatları olmayan, sadece parti ilişkileri nedeniyle bir yerlere getirilenler yaptıkları için öngörülenle gerçekleşen rakamlar arasında korkunç farklar ortaya çıkıyor. Bu yetmemiş, şimdi de Katar üzerinden sınavsız tıp, diş hekimliği, eczacılık tahsili imkanı hazırlanıyor, aklı kapasitesi yetmeyen tiplere. Mevzu bu. Yapılan her şey ülkeyi, eğitim ve donanım seviyesini en aşağıya çekme üzerine kurulu. Onun için ülkenin en parlak eğitim kurumlarına saldırıyorlar. Oraları da çökertmeye çalışıyorlar. Bunlardan biri itiraf etmişti, 'bize cahil insanlar lazım. Eğitim düzeyi arttıkça desteğimiz düşüyor' gibilerinden bir laf söyleyerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Valla onu bunu bilmem ortaya ONUR GURUR koyduk Sedat Peker in bir tane iddası doğru çıkar ve bu arkadaşlar toplu olarak istifa etmeseler Malatya da kimin yüzüne bakarak gezecekler veya hangi yüz ile gezecekler merak ediyorum. Malatya haber bu iddalar doğru çıkar ise bu haber ve yorumlar ile Ak parti gençlik kollarını manşetten haber yapmaz ise bu haber sitesini de artık okumam :) Bizim gençlerimiz onurlu ve gururludur bekleyin görün
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    Gelecek de herkes adil,dürüst,ahlaklı,akıllı olacak diye bir şey yok. Bugün ki gibi hırsızı da olacak, arsızı da olacak, yüzsüzü de olacak, salağı da olacak, kandırılanı da olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • atakan (2 yıl önce)
    çok komik durumdalar :) , yazık ülkenin anasını ağlatan iktidar onlara kim dava açacak..!!!!!! Ben utandım gençler yerinize....
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (2 yıl önce)
    Maşallah hepsi pırıl pırıl gençler ne güzel doğru bulmadıkları bir açıklama ile ilgili gidip suç duyurusunda bulunmuşlar. Ben eminim ki yarın Sedat Peker in açıklamalarından bir tanesi bile doğru çıksa topluca istifa edecek kadar ONURLU GURURLU gençlerdir bunlar.Bu resmi kaybetmeyin yarın yolsuzluk ile ilgili adı geçenlere işlem yapıldığı gün bu resimdekiler susmayacak duruş sergileyecek Allahtan korkun deyip istifa edecek. Biz kula kulluk etmeye değil Allaha kulluk edeceğiz diyecekler. Gençler doğru bir iş yapmış. Malatya haber de kendine düşeni yapmalı iddaalar doğru çıkınca bu resimle haber yapıp hadi gençler demeli iha ya yapılan yazılı açıklamalı yayınlamak yetmez memlekete hizmet etmeye https://www.youtube.com/watch?v=1JNMkoDZH20 izlemenizi tavsiye ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (2 yıl önce)
    Allahım yaratıyorsun takip et bari..
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    Kardeşlerim Bırakın Kılıçdaroğlunu da ahmetini de mehmetini de partisini de. siz bir derslerinize adapte olun hele güzel yerler kazanın ne işiniz var akp ile chp ile. yormayın şu zamanda kafanızı. kimseye ümit bağlamayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Ya hakikatten zavallı olmak böyle bir şey olsa gerek yazık ki gencsiniz aciyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu gençlerin işsizlik ve gelecek korkusu yoktur. Bu gençlerin arkası sağlam. Bu gençlerin tuzu kuru. Tok açın halinden ne anlar. Bu gençlerin bu nedenle tek gündemleri bu konu. Bu gençlerin ülke gündeminden haberleri yoktur bu yüzden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Pardon sevgili gençlerimiz,bukadar bilinçlisiniz ki Geleceginizi çalanlara neden bir dava açmadınız.Yarınınızı yok edenleri alkışlamaya devam edin,beş yıldızlı otellerdeki kahvaltılarla,parti icindeki yöneticilerin mekanlarindaki sınırsız harcamalara sessiz kalin çünkü nasılsa devletin cebinden cıkıyor ya sözüm ona,bu bilinçle devam ederseniz k bakmayin a partisi b partisi umrunuzda olmasin fakat cennet vatan yavaş yavaş kan kaybetmeye devam edecek,yarınımız olun devletçi olun vatan sever olun ama partizan ve partici olmayınnnnn
    0
    0
    Yanıtla
  • Mpeza (2 yıl önce)
    Şov partisi gençleri o kadar dava açılacak çok şey varken bu ülkede siz neyin peşindesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım Ünsal (2 yıl önce)
    Emin bu fotoğraftaki hiç kimse protokolü okumamıştır. Bırakın protokolü imzaladıkları şikayet dosyasını bile okumamışlardır. Bir insanın hem genç olup hem akpli olması da ayrı bir tuhaflık. Gençsiniz ama geleceğiniz yok, bilin bakalım neden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (2 yıl önce)
    Bu gençler bizim geleceğimiz ise ben böyle gelecek istemem...haberi okuyunca gerçekten çok üzüldüm . Şaka gibisiniz gençler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan (2 yıl önce)
    Arkadaş millet açlıkla zamlar la kıvranıyor birkaç şahıs saçma sapan şeylerle uğraşıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • tunahanafsar (2 yıl önce)
    Yurtdışında yaşıtlarınız sırtçantasıyla dünyayı gezerken size sefaleti, yoksulluğu, aza kanaat etmeyi, gelecek kaygısını, şükretmeyi, işsizliği; kendi evlatlarına ise son model arabaları, telefonları, beş yıldızlı otellerde tatilleri layık gören partiniz için de şikayette bulunacak mısınız gençler? İçtiğiniz sodadan dahi özel tüketim vergisi kesen partinizden çok mu memnunsunuz? Rızkı Allah verir, kula minnet eylemeyin. İnsan şerefi için yaşar. O şerefi iş bulmak için para kazanmak için satılığa çıkarmayın. Tarih her şeyi not eder, tarihin kara sayfalarında yer almayın. Hepiniz için üzülüyorum, sizi buna mecbur ettiler çünkü iş bulmak, ekmek kazanmak istiyorsunuz. Paradan daha yüce şeyler vardır, onur, gurur, haysiyet... Bir abi tavsiyesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • baba (2 yıl önce)
    ah algıcılar. KILIÇDAROĞLU doğru söylemiş, açın protokolü okuyun. Hazineden yap işletler için beş kuruş para çıkmayacak, deyip bu paraları ingiltere tahkimle 'babalar gibi' alırlar diyene sorun.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Hazır dava açmışken Peker'in iddiaları içinde açın sadece Kılıçdaroğlu için olmaz neden sadece onun için çünkü o demokratik o gençlere kızmaz ama iktidara açamazsınız bunu sizde iyi biliyorsunuz o zaman şov yapmaya gerek yok artık YEMİYORUZ siz şov ve algı yaptıkca Chp'nin oyu daha çok artıyor bilmiş olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (2 yıl önce)
    AKP'nin pek duyarlı olan fotoğraflarına göre gözlerinden pırıl pırıl zeka fışkıran, her biri Tıp Fakültesi adayı olduğu için bu konudaki olumsuz konuşmalar morallerini bozan bu gençleri, ABD'nin Ermeni Soykırımını kabul etmesine tek kelime etmeyip, BİDEN'le yapacağı görüşmede bunu dile getireceğini söyleyen, görüşmede ise bu konuda ağzını açamayıp, bu konu basın tarafından sorulunca "Hamdolsun gündeme gelmedi" diyenlere dair yüksek milli duygularını merak ederken, bir arkadaşın Sedat Peker'in patlattığı balonlarla ortaya çıkan garip ilişkiler ağını belki olur ya anlayabilirler diye aşağıdaki yazıyı da kendilerine hedayelik olarak sunuyorum: https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/yilmaz-ozdil/kapora-olarak-agri-dagini-isteyenlere-turkiyeyi-verdiler-6507760/
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Sırf küçük esnaf kazansın diye katma değerli fabrika açmayıp yerine kuş uçmaz kervan geçmez yerlere üniversite açan, bununla övünenlere ve işsiz kalmanıza sebep olanlara da açsanıza dava bakalım davanıza ne kadar sadıksınız ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhonn (2 yıl önce)
    Siz hiç gündemi takip etmiyor musunuz ey gençler Katarlı öğrencilere sınavsız tıp fakültesine girmeleri sağlanıyor ve siz buna yalan haber diyorsunuz çok yazık haberiniz bile yok evet bunlar gercek
    0
    0
    Yanıtla
  • Sait (2 yıl önce)
    Umurlarında mı bunların ülkenin gerçek sorunları? Birisi talimatı vermiş, birisi toplayıp götürmüş bu gösteriyi yapmışlar. Yarın birileri, çocuklarını önce Katar askeri okuluna kaydettirip, sonra tıp fakültesine geçiş yaptırabilirler. Katar 82. vilayetleri değil mi? Yapılmadı mı bu benzeri işler. Şu göçle gelen suriyelilerin lise diplomalarının dahi olup olmadığına bakmadan beyana göre üniversitelere kaydettirmediler mi? Bu fotoğraftakilerin ayrıca ülkede birkaç aydır Sedat Peker ifxşaatlarıyla patlayan ve akan kanalizasyon sızıntılarından, ülkenin ne hale getirildiğinrden haberleri var mı? Bunlara dair söyleyecek tek sözleri var mı? Bu ülkede üniversite sınavlarının ve diğer tüm sınavların soruları çalınıp yandaşlara dağıtıldığında bunlardan ses duyan oldu mu? Ama talimat gelmiş, bu fotoğrafı vernmişler. Belkide daha sonraki umutları, bu fotoğraf diploma, sınav kazanma belgesi yerine geçer de iş buluruz hesaplarıyla ilgilidir. Kim bilir? Peker'in bu aşağıdaki açıklamaları bu fotoğraftakileri niye rahatsız etmiyor? https://odatv4.com/sedat-pekerden-flas-iddialar-28062134.html
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)
    Katarli askeri öğrenciler sınavsız tıp bölümlerine geçiş yapacak. Bu gençler olayın gercekten farkında mı birileri gidin bir şikayet yapın mı dediler acep.
    0
    0
    Yanıtla
  • Daha doğrusu (ne karşılığı) bu gösteriyi yapıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (2 yıl önce)
    Ne motivasyonmuş be. Sizin okul hayatınızda temel derslerde aldığınız yazılı notlarınız nedir acaba? Sınavda sıfır çek, günah keçiniz de hazır he. Çalışan öğrencinin bu gibi boş işlerle hiç işi olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bakan bile yalanlamadı haberi, Suriyeliler senelerdir sınavsız üniversiteye giriyor siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.Egitim sistemini elestireceklerine gitmiş ne ile uğraşıyorlar Allah akıl fikir versin ne diyem ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali aslan (2 yıl önce)
    Başvuruda bulunan kişilerin hepsi sınavda sıfır çeker sonrada Kılıçdaroğlu yüzünden der
    0
    0
    Yanıtla