SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Durumdayız"

0
Güncellendi - 2021-06-29 16:59:03
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin sağlık alanında çok iyi olduğunu vurguladı.

Kahtalı ve beraberindeki partililer, Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli'yi ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, “Bilginiz gibi 18 aydır Türkiye'de olduğu gibi biz de yoğun şekilde salgında mücadele veriyoruz. 3 dalgada da çok yüksek sayıda olmamakla beraber, üç dalga yaşadık. İlk dalga da aşı yetersiz yapılmıştı. Dünya'da olduğu gibi bizde de yetersiz olmuştu. Ama üçüncü dalga da aşının etkinliğini gördük. Delta varyantı var biliyorsunuz. 4'üncü dalga beklentisi var. Bu varyantı aşıyla çok rahat bir şekilde geçireceğimizi umut ediyoruz” diyerek gerek yatırımlarda ve gerekse pandemi dönemindeki destekten dolayı teşekkür etti.

Milletvekili Hakan Kahtalı ise, pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin sağlık alanında çok iyi olduğunu vurguladı. Kahtalı, “18 ay gibi uzun bir süre Dünya bu Pandemi ile tanıştı karşılaştı. Virüs ne olduğu bilinmeyen bir salgındı. Daha sonra ise aşısı bulundu. Kıymetli sağlık çalışanlarımız ve hocalarımızın gayretleriyle bir noktaya varıldı. Allah şükürler olsun bu gün ki geldiğimiz noktada Türkiye'de sağlık çalışanlarının tamamının cansiperane gayretleriyle, zor bir süreci büyük bir kısmını geride bıraktık. Yeni bir varyant denilen Delta virüs Hindistan'dan geldiği söyleniyor. Bilim adamlarımız bununla alakalı çalışmalarını yapıyor. Yerli aşımız Allah nasip ederse bir veya iki ay içinde çıkmış olacak. Bu anlamda aşılama oranına baktığımız zaman da iyi durumdayız. İlimizde aşılanması gereken nüfusun, hemen hemen yarısı tek doz aşı ile yapılmış durumda. Hızlı bir şekilde aşılama devam ediyor. Aşı' da bir problemi yok. Sadece vatandaşlarımız biraz daha ilgi göstermesi gerekiyor. Sırası gelenlerin biran önce gidip aşısını olması gerekiyor. Bizler de tanıtım ve duyuru anlamında yardımcı olmamız gerekiyor. Bizlerde bunları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • berk (2 yıl önce)
    sayın vekil eylülün 20 sinde artacak yapılan covid19 testine hiç güvenmiyorum malatya eğitim hstanesine ben covid19testi yaptırdım halk sağlıkı aradı negatif cıktığını söyledi 36 saat sonra fozitifsin denildi ben sağlık emeklisiyim
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Dunya ulkeleri nufusunun yuzde 50,60 , asisini yaptirdi bizde 18 yapildi
    0
    0
    Yanıtla
  • Köyün Delisi (2 yıl önce)
    Sayın vekil, En son ne zaman telefon ile randevu alıp hastaneye gittiniz ? Umarım işiniz düşmez fakat en son ne zaman acil servise gittiniz ? Salgın hastalık nedeni ile doktor kalmadı. Siz kime ne anlatıyorsunuz. Çocuk acil de 40 dk bekliyorsunuz. Evet yanlış okumadınız çocuğunuz acı içinde kıvranırken 40 dakika bekliyorsunuz çünkü sadece bir doktor bakıyor. Ama Allah var suriyeli vatandaşlarımız durumundan memnun. 18 yaş altı çocuğu acil servisten giriş yaptırdığınız özel hastane ultrason için ücret talep ediyor. Evet acillll servisten giriş yapıyorsunuz. Çünkü o an en y durum ciddi. Paranız olmadığı için bakmıyorlar. O vakit özel hastaneler devletin kasasından para söğüşlerken ballı börek acil hastaya bakarken bana ne öylemi ? Bir zahmet halkın arasına katılıp sorunlarını dinleyin. Ismarlama haberler ile gazetelerde yer bulabilirsiniz lakin halkın gönlünde yeriniz kalmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seda (2 yıl önce)
    Ne demezsin çok iyi dünya ülkeleri bile bizi örnek alıyor koronayi bitiren tek ülkeyiz
    0
    0
    Yanıtla