SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Laf Değil Eser Siyaseti Yapıyoruz'

0
Güncellendi - 2021-07-02 01:46:18
'Laf Değil Eser Siyaseti Yapıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın Yazıhan ilçesine eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar her alanda yatırım ve hizmet yaptıklarını belirterek, “Hiç uzağa gitmeye gerek yok, son 19 senede Yazıhan ilçemize yaptığımız yatırımlar AKPnin millete ve memlekete bakış açısının en somut örneğidir. Bizim siyasetimiz laf değil eser siyasetidir, yaptıklarımızla konuşuruz” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Yazıhan ilçesini ziyaret ederek, hem devam eden hem de tamamlanan yatırımları yerinde inceledi. Çalık, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, AKP İl Başkan Yardımcısı Aytunç Narin, AKP Yazıhan İlçe Başkanı Veysel Ateş, MHP Yazıhan İlçe Başkanı Basri Kaya ve beraberindekilerle birlikte ilk olarak ilçede TOKİ tarafından 16 milyon TL bedelle yapımı devam eden 79 konut, 1 adet 3 dükkânlı ticaret merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Çalık, konut ve ticaret merkezinin bu yılsonunda tamamlanacağını kaydetti.

Milletvekili Çalık, Yazıhan’a çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, “Yazıhan’da, yiğidin harman olduğu topraklara Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde önemli ve ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. Ama biz yeniden inşa ve imar etmek için hem Malatya merkezde Battalgazi ve Yeşilyurt’ta hem de tüm ilçelerimizde çok hummalı bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

“YAZIHAN ÇOK FARKLI BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞUYOR”

Yazıhan’da 2021 yılı içerisinde yatırımların devam ettiğini dile getiren Çalık, şunları söyledi:

“Nevzat Öztürk başkanımız göreve geldiği andan itibaren Yazıhan’da TOKİ’yi istiyordu tabii fiyatların uygun olacak şekilde bir talebi vardı. Yazıhanlı hemşerilerimizin uygun fiyata ev sahibi olmalarını istiyordu. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye genelinde 100 bin sosyal konut projesi başlatıldı. Belediye başkanımız, ilçe başkanımız, meclis üyelerimizin taleplerini ilgili yerlere ilettik. Yazıhan’da 79 konutumuz ve bir ticaret merkezimiz ile 2 tane de çocuk oyun bahçesi yapılıyor. Tabii birde yakın bir noktada yapılacak olan camimiz bu bölgeye hitap edecek. TOKİ’nin yatay mimari ile burada yapmış olduğu evlerle Yazıhan çok farklı bir görüntüye kavuşacak. TOKİ’nin bu inşaatı yüzde 70 oranında tamamlanmış vaziyette. Müteahhit firmamızın yetkilisiyle görüştük ve 2021’in sonunda konut ve ticaret merkezinin tamamlanacağı müjdesini aldık. 2021’in sonunda konutlarımız vatandaşlarımıza verilecek. Yaklaşık 16 milyon TL bedelle yapılan bu evlerimiz çevre düzenlemesi ve yeşil alanlarıyla birlikte tam bir yaşam alanı olacak.”

“20 MİLYON TL’LİK ÜST GEÇİT YAPIYORUZ”

Çalık daha sonra Yazıhan ilçesinde yapımı devam eden 20 milyon TL maliyetli TCDD hemzemin üst geçidinde incelemede bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. TCDD hemzemin üst geçidinin 3 ay içerisinde faaliyete geçeceği bilgisini veren Çalık, “Yazıhan ovasını Konya ovasına benzetirim. Bu bereketli toprakları önce Recai Kutan Barajı’yla yeşillendirdik. Yeni gelişen ve büyüyen Yazıhan ilçemiz, çok hızlı bir şekilde yol aldı ve bu yolu kat etmeyi de sürdürüyor. Sanayisi en fazla ve hızlı gelişecek olan ilçe Yazıhan. Hem Hayvancılık Organize Sanayisinin hem de seracılığın geliştiği hem de toprağın ve tarımın inanılmaz derecede bereketli olduğu, kapalı sulama sistemleriyle ve barajıyla inanılmaz bereketli bir toprak haline gelen Yazıhan ilçemize yatırımlarımız devam ediyor. Ulaşım noktasında karayollarımızın yaptığı ilçe giriş yolu, ilçenin içerisindeki 2 kilometrelik yol, yeni bir Yazıhan olmasını sağladı. TCDD hemzemin üst geçidini yaptırmak bizim için çok kıymetliydi. Şuanda Yazıhan’ın çift gidiş-gelişi ile çift çıkışı olacak. Öncesinde maalesef kapalı bir Yazıhan vardı. Hemzemin geçitten dolayı anayol bağlantısı yapılamıyordu. Şimdi TCDD’nin yapmış olduğu üst geçitle birlikte karayolumuz anayolumuzdan şehirlerarası Malatya-Sivas yolumuzdan direkt olarak Yazıhan’a çıkış ve girişler verilmiş olacak. Sadece Yazıhan’a değil buradan Fethiye ve Kurşunlu’ya da bağlantılar verilmiş olacak. Bu, Yazıhan’ın tüm kapılarının açılması demek” diye konuştu.

“MALATYA’MIZIN HUBUBAT AMBARIDIR”

Milletvekili Çalık, Boztepe Recai Kutan Barajı’yla birlikte toprağın suyla buluşunca artık Trabzon hurmasının da Yazıhan’da yetiştirildiğini belirtti. Yazıhan’da Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Raziye Köse ve yönetimi ile bir araya gelen Çalık, “Kadınlarımız tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinin geliştirilmesi kapsamında Yazıhan ovasında kekik yetiştiriyorlar” dedi. Milletvekili Çalık, Yazıhan ilçesinde faaliyete geçen 1 Megawattlık Güneş Enerji Santralinde de incelemede bulundu.

İlçede Ayçiçek tarlalarını da gezen Çalık, “Malatya’mızın hububat ambarı konumundaki Yazıhan Ovası'nın ürün deseninde önemli bir yere sahip ayçiçeği tarlasındayız. Tüm çiftçilerimize emekleri için teşekkür eder, bereketli bir hasat dilerim” diye konuştu.

“HEM HAYVANCILIK HEM DE TOPRAKSIZ SERA OSB KURULUYOR”

Milletvekili Çalık, ilçede Malatya Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) OSB’yi de kuracaklarını kaydederek, şunları söyledi:

“Malatya Yazıhan ilçemizin Mısırdere Mahallesi sınırları içerisinde 3 bin 200 dekarlık alanda kurulacak ve et entegresinden yem üretim fabrikasına kadar 142 işletme ve 20 bin büyükbaş hayvan kapasiteli olacak. Ayrıca, Gövük Mahallesinde tarıma elverişli olmayan 738 dekar alana Topraksız Sera OSB kuruyoruz. Kırsaldaki göçü önleyecek, istihdama katkı sağlayacak. Bunun yanında Yazıhan ilçemizde 92 bin dekar araziyi suyla buluşturan Boztepe Recai Kutan Barajımızın ardından DSİ tarafından ilçedeki 30 bin dekar araziyi daha sulayacak Ansur ve Epreme barajlarımızın da planlama çalışmaları yapılmaktadır.”

İlçede gençlik ve spor yatırımları yaptıklarını da dile getiren Çalık, “Yazıhan ilçemizde ata sporumuz Atlı Cirit için saha yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapımı devam eden 4,5 Milyon TL maliyetindeki sahamız bu yılsonunda tamamlanacak” dedi. Milletvekili Öznur Çalık, ilçede muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı toplantıda, Yazıhan ilçesine eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar her alanda yatırım ve hizmet yaptıklarını belirterek, “Hiç uzağa gitmeye gerek yok, son 19 senede Yazıhan ilçemize yaptığımız yatırımlar AKPnin millete ve memlekete bakış açısının en somut örneğidir. Bizim siyasetimiz laf değil eser siyasetidir, yaptıklarımızla konuşuruz” dedi.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Bayram akgeyik (2 yıl önce)
    bütün ceddine yetecek eser yaptın maşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (2 yıl önce)
    Seçim yaklaştıkça siyasi kişilikleri sahada göreceğiz...Allah Türk Milletinin Yardımcısı Olsun.??
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzi celik (2 yıl önce)
    Şu mazoyu fiyat doyle Malatya'da sulama suyu birlik yaptnz sular boşa gidiyo Ekim yaptrlmiyo gübre fiyat şöyle akparti mahveti tarimi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Uzatmaları oynuyorsunuz doğalgaza % 20 elektriğe %15 durmak yok yola devam seçimde gidiyorsunuz Allah ın izniyle
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
     buradan Fethiye ve Kurşunlu’ya da bağlantılar verilmiş olacak. Bu, Yazıhan’ın tüm kapılarının açılması demek diyor vekilde niye acaba önceden yazıhanın kapıları fethiye ve kurşunluya açılmıyormuydu laf siyaseti işte 
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Eser dediği de 3 lira maliyetli toki dairesini vatandaşa 5 liraya satmak. Şunlara oy verdiğim için kendime kızıyorum sadece. Bunların suçu yok her defasında oy veren bizim suçumuz. Bir daha ki seçimde göreceksiniz halkın sillesini…
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
    hizmet ediyorsunuz 1 temmuz da elektiriğe yüzde 15 doğalğaza yüzde 20 otogaza 800 kuruş zam allah var hizmet böyle bir şey bu görünen. ya birde şu yapılan üst geçite malatyadan fetiyeye gidecem ana yoldan üst geçite nasıl girecem yok böyle bir şey mecburen yolu üst gecide uyduracak ana yola döner kavşak yaparsınız sanırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye Cumhuriyeti Genci (2 yıl önce)
    Buradaki abilerim, ablalarım benden daha iyi bilir ben 20 yaşındayım. Ama gün geçtikçe bu iktidara dayanamıyorum. Her gün gelen zamlar, işlenen cinayetler, suçluların elini kolunu sallayarak dışarılarda gezmesi, gençlerin işsizlikten intihar ederken, yandaşların 10-11 ayrı yerden maaş alması ve daha sayamadığım neler neler.. Biz gençler olarak çok bir şey istemedik sizden be. Çalmayın çırpmayın. Türkiye'nin kaynaklarını hakkı olan biz halka aktarın. Koca ülkeyi 4-5 yandaşa peşkeş çekmeyecektiniz. Ülkeyi ne hale getirdiniz siz daha çıkmış aklımızla alay ediyorsunuz. Bu yaşımda gelecek kaygısından 30 yıl yaşlandım ben dayanamıyorum artık. Oturdum dil öğrenip alanım da kendimi geliştiriyorum tek umudum farklı bir ülkede hak ettiğim değeri görmek. Ama şunu sakın unutmayın. Elbet bir gün sizin de saltanatınız yıkılır...
    0
    0
    Yanıtla
  • serkan (2 yıl önce)
    keşke %12 ve % 15 yerine sizde bir heykel yapaydınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    sayın vekilim eser siyaseti diyosunuzda..! yazacaklarım milletvekillerini ve sayın selahattin gürkanı da kapsıyor.. eserlerine doyum olmuyor. hızlı tren dediniz malatyamıza geldi artık konforlu yolculuk yaparız.. 25 yıldır kuzey ve güney çevre yolu dediniz. çevre yollarınada kavuşttuk trafik rahatladı.. malatyanın eseri olan sultan suyu harasının yok edilmesine engel oldunuz.. müdrülüklerin malatyadan gitmesine engel oldunuz.. sosyal aktivitesi olan bir malatya ortaya çıkartınız şehir merkezinde vakit geçirecek aktivitelerimiz maşallah çok. plan ve projede telefirik vardı o da oldu. yılların sorunu çeşmekeş tarfik sorununu hal ettiniz malatyamızın öyle bir trafiği varki diğer şehirlerin trafiği gibi akan trafik haline geldi trafik sorunu hal oldu. çevre yolu çöşnük kavşağında tafik sorunu vardı alt geçik yaparak hal ettiniz.. istasyon virajının trafik sorununu alt geçit ve üst geçit yaparak hal ettiniz. maşallah malatyamızın sorunu yoki malatyamız süt liman.. yollarımız da sorun yok. türkiyenin en ucuz suyu malatyada ve çok ucuza su içiyoruz. ağaçlandırmada ve yeşillendirmede türkiyede birinciyiz. parklardaki ve bazı kavşaklardaki havuzlarımızda sular şarıl şarıl akıyor. özelilke sümer parktaki havuzlara kör tapa ile kapatılmamış sular akıyor. ahmet münir erkalin yaptığı kerneği. m. yaşar çerçiden sonra gelen belediye başkanları yaz poz tahtasına çevirdi. 81. ilin içinde 170. gr ekmek sadece malatyamızda var hiç bir ile nasip olmamış. daha ne sayam neee. gerek selahattin gürkanla gereksede milletvekilleriyle gurur duyuyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    eser siyaseti yerine zam siyaseti yapsanız daha iyi olur.. vallahide billahide rahmetli süleyman demirel ve bülent ecevit dönemlerini geçttiniz.. daha önce size oy veren biri olarak 2023 seçimlerinde görüşmek üzere
    0
    0
    Yanıtla
  • Rahmetli Demirel ve Eceviti bunlarla kıyaslamak çok büyük bir haksızlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Evet laf değil eser. Hızlı tren Malatya da. Çevre yolu bitti. Şehir hastanesini Malatya ya yaptınız. Hipodromu Malatya ya yaptınız, Sultansuyunu müteahhitlere peşkeş çektiniz. Bir kelime ettiniz mi? Evet çok şey yaptınız Malatya için, Meteroloji bölge müdürlüğünü bile Elazığa hediye ettiniz. Ayrıca yapılanlarda ehline verilmediği için arızalı, tıpkı beylerderesi viyadüğü gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Puhaaaaa poz verme siyaseti sizinki
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Evet yine güzel hikayeler yazilmaya baslandı,tarımı bitirdiniz,hayvancılığı bitirdiniz,kamunun kar eden teşebbüslerini bitirdiniz,adaleti,nizamı bitirdiniz,yolsuzluklar hirsızlıkların önü arkası belli değil,tek desturunuz hamdolsun yapıyoruz ediyoruz vs vs vs.cidden türkiyenin tüm kaynakları besli ceteye ve bir kaç yalakaya akıyor ve insan olarak yüreğiniz sızlamıyormu,bir kez olsun makamlar gidip Allahın mahserinde hesap zamanı nasıl hesap verilecek,A B C partisi yok herkes icin durum aynı,haksizlik yapan da bunu görüp susanda,makama mevkiye köle olanda bunun bedelini ödeyecek.artik halkta mide bulantısı başladı cidden yeter artik yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bunların yaptığı BEN YARATTIM SIYASETI. Bunların tek işi RANT. 20 senede Yazihan a birşeyler yapılmış. Yapacaksiniz tabi.B.sehir oldu memleket, emlak vergisi kat kat arttı, suya fahiş fiyat, e her sattiginizda bir sürü vergi... Ha bide çiftçinin her sene zarar edip satmak zorunda kaldigi arazileri hic fiyatina satmalari.Garibim kredi,elektrik,su borcunu mecbur odeyecek, yoksa icra, akbabalar üşüşecek.. Sizede cok zahmet oluyordur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen sevgili kardesim...
    0
    0
    Yanıtla