SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vallahi Façamızı Alırdınız Seçmen Olarak.."

0
Güncellendi - 2021-07-05 23:23:31
A- A+ PAYLAŞ

ESNAFTAN 'SON İKİ YILDIR YAŞADIĞIMIZI HİÇBİR ZAMAN YAŞAMADIK' YAKINMASI.. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Malatya'ya geldi. Havalimanında karşılandıktan hemen sonra kent merkezine gelen Akşener, Emeksiz Caddesinde bazı esnafları ziyaret ederek, sorun ve talep dinledi.

Akşener girdiği işyerlerinde, “Şimdi ben bugüne kadar, 20 Ocak 2020’den beri geziyorum ve hiçbir esnaf dükkanında iktidarı yermedim, kendi partimi övmedim, propaganda yapmadım, onun için bu şeyi bozmuyorum.” dedi.

Bir işyerinde kayısı ikram edilen Akşener burada basın mensuplarına açıklama yaptı. Akşener, “Hem Anavatan Partisi, hem Doğru Yol Partisi hizmet ve projeler üzerinde rekabet yapardı ve dolayısıyla seçmen velinimetti. Vallahi façamızı alırdınız seçmen olarak. Bu kelimeyi tekrar bilerek kullanıyorum, façamızı aşağıya alırdınız. Şimdi burada müşteri velinimet, dükkanlarda öyle. Seçmenin de velinimet olması lazım. Çünkü siyasetçi tarafı nedir, isteyen taraf. Şimdi istediğiniz zaman karşınızdakinin oyunu almak istiyorsanız, müşteriye bir mal satıp parasını alıyorsanız, dolayısıyla aynı sistemdir. Müşterini nasıl velinimet olduğu bir ruh haliyse seçmende velinimet olmalıdır. Uzun bir zamandır seçmen velinimet olmaktan çıktı. Şuculuk-buculuk üzerinden politika yapılıyor ve çok kolay oy alınıyor. Ooo harika bir şey. Dert dinlenmiyor.” şeklinde konuştu.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Esnaf Türkiye’de, şunu sanayici üretir, işçiler çalışır, makineler çalışır, esnaf olmazsa bunu neyle satacaksınız, tüketiciye nasıl ulaştıracaksınız. Dolayısıyla tam orta bir yerde ekonominin bel kemiğidir. Tahminimizden öte esnaf istihdam ortaya koyar. Şimdi esnafı uzun bir süredir unuttuk, o nedenle oraya bir dikkat çekmek ve sadece ve sadece esnafın derdini konuşmak için yola çıkmıştık, üzerine pandemi gelmişti. İyi niyetle bir iş yaptığınız zaman faydaya çeviriyor. Bu tamamen esnaflar üzerinden iktidarı uyardığımız, şunlar şunlar talep ediliyor dediğimiz, benim grup konuşmalarına koyduğum, milletvekili arkadaşlarımızın, kanun teklifi verdiği, soru önergesi, araştırma önergesi verdiği bir sistemimiz var. Bugünde burada, Malatya merkezdeyiz, sonrada ilçelere gideceğiz.”

Esnafların ortak sorunu ile ilgili bir soruya Akşener; “Elektrik parası, zincir marketler, bu zincirler marketler var, bütün esnaf grupları için şikayet, hele beyaz eşya satanlar, kırtasiye satanlar feci durumda. Şeyin uzatılmasını istiyorlar şuan itibariyle kısa çalışma ödeneğinin, bu verilen alınan kredilerin, kredi verildi ya, ödemeleri geldi, bir yıl daha uzatılmasını ve faizsiz olmasını istiyorlar. Bunlar yapılabilir mi, yapılabilir, bunlar olabilir mi, olabilir. Şimdi buraya dikkat çekeceğiz. Yani rekabeti, siyasi rekabeti hizmet üzerinden proje üzerinden sizlerin derdi üzerinden yaparsak siz fayda sağlarsınız. Biz onu yapma çalışıyoruz ve dikkat çekmeye çalışıyoruz buraya.” dedi.

Bazı esnaflar da sorunlarını Akşener'e aktardılar.

“O PARA HEPİMİZİN CEBİNDEN ÇIKACAK”

Akşener, Kanal İstanbul ile ilgili düşüncellerinin sorulması üzerine ise şunları söyledi:

* Başından beri bir tutumumuz oldu, o da şu; biz milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir partiyiz. Dolayısıyla mega projelere dış dünyadan gelecek yatırımcıya itirazımız yok.

* Fakat yatırımlarla ilgili şu sorulur genellikle, ‘bu doğru bir yatırım mı' diye. Birincisi, işsize çare buluyor mu? İstihdam yaratıyor mu? İnşaat yapıldığı dönemde geçici istihdam sağlıyor, kalıcı sağlamıyor. Üretime cevaz veriyor mu, üretim oluyor mu? Hayır. Peki vatandaşın refahına katkıda bulunacak mı? Hayır.

* Dolayısıyla oraya yatırılan para ile kim kazanıyor diye baktığımızda orada müteahhitler kazanıyor, yer kapatmış insanlar kazanıyor. Beraber gezdik durumu görüyorsunuz, halbuki, şimdi istihdam yaratacak fabrikalar, üretim merkezleri, teknoloji merkezleri, gençlerimiz girişimcilik yapmak istiyor.

* Onlara verilecek hibe desteklerle pek çok şey yapılabilir o para ile. Dolayısıyla hepimizin cebinden çıkacak. Çevreyi söylemiyorum, bir de öyle bir problemi var, ondan dolayı karşıyız. Oraya harcanacak paranın çok daha verimli istihdama yönelik, ürüteme yönelik bir başka projeye çevrilmesine fayda var diyoruz.

“SON İKİ YILDIR YAŞADIĞIMIZI HİÇBİR ZAMAN YAŞAMADIK”

Bir bakkal, Akşener'in, “İşler nasıl” sorusuna, “İşlerimiz hiç iyi değil” diyerek yanıt verdi. “Son iki yıldır yaşadığımızı hiçbir zaman yaşamadık” ifadelerini kullanan esnaf, “25 yıldır ben bu dükkandayım, ama son 10 yıldır hep ertesi seneyi düşünür olduk. Üniversitede Denizcilik Fakültesi'ni bitiren oğlum var, iş bulamıyor. Gitti sağda solda bin 500 TL'ye çalıştı. Ne yapacağımızı bilmiyorum” şeklinde konuştu.

“BENİ DE TUTUKLASINLAR…”

Akşener'in bir başka yerdeki ziyareti sırasında içeride bulunan emekli ve kanser hastası bir vatandaş ise gözyaşları içinde şöyle dert yandı:

“Sabah maaşım yattı, sadece fatura ve kredi ödeyebildim… 2006'da emekli oldum, 25 sene hizmet verdim, şu an kanser hastasıyım ama ekmek bulamıyoruz yemeye. Bu kredileri de keyif, zevk olsun diye çekmedim. Oğlum işsiz, kızım işsiz, iki torunum var… Elden aldığım parayı ödemek için mecburen kredi çektim. Şimdi bir kilo meyve alamıyorum… Sayın Erdoğan'ın eşi diyor ki, ‘pirzolayı, bifteği çok yemeyin, arada da somon yiyin.' Biz somonun ne olduğunu bilmiyoruz, pirzolayı unutalı yıllar oldu. Biz bu durumdayız. Beni de tutuklasınlar… Ama sen iktidar olmadan ben ölmeyeceğim… O günü göreceğim.

“BEN NASIL YAŞAYAYIM?”

Doktora gidiyorum bana diyor ki, ‘kendine kaliteli bak.' Dedim, ‘doktor bey hangi parayla kendime kaliteli bakayım?' ‘Her an (kanserin) kötü huyluya çevirip ömrünü üç, dört ayda bitirebilir.' Ben nasıl yaşayayım? Bu nasıl vicdandır?”

“3 MAAŞ ALANLAR NE OLACAK?”

Başka bir esnaf da artan fiyatlardan şikayet ederek, “Geçen sene 20 TL'ye aldığımız mal bu sene 40 TL oldu. 40 TL'ye aldığımız mal 80 TL oldu. Ne olacak sonumuz? Nereye gideceğiz böyle? Üç maaş alanlar ne olacak? Bunlar nasıl alıyorlar, nasıl yiyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Akşener daha sonra Doğanşehir ve Akçadağ ilçesine geçti.

DOĞANŞEHİR'DE..

Malatya'daki temasları kapsamında Doğanşehir ilçesine geçen Akşener, esnafı ziyaret etti ve vatandaşlara seslendi.

Akşener, 20 Ocak 2020'den bu yana ilçe ilçe esnafı gezdiğini dile getirerek, "Dükkanlardan içeri girdiğim zaman partimi övmüyorum, propaganda yapmıyorum, sadece ve sadece esnafı dinliyorum. İlk defa Doğanşehir'de bütün esnafın tütün yetiştiriciliği üzerine konuştuğuna şahit oldum. Bu tahminimizden öte belki, Ankara'dakilerin bildiğinden öte bir durum. Çarşamba günü tütün konusunda gerçekten geniş bir konuşma yapacağım." diye konuştu.

"Esnaf için müşteri velinimet, siyasetçi için de seçmen velinimettir. Uzun zamandır seçmen velinimet olmaktan çıktı." değerlendirmesinde bulunan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçmenin varlığı unutulmuş. Şimdi inşallah hep birlikte seçmenin de velinimet olduğu bir dönemi birlikte başaracağız. Ben de dahil bizi karşınızda hazır olda tutun. Siz seçmensiniz, siz milletsiniz, sizin oylarınızla vekalet alıp, gidiyoruz Ankara'ya. Siz asılsınız. Aslı görününce vekalet ortadan kalkar. Dolayısıyla biz sizin vekilleriniziz. Yani sizin tercihlerinizle Ankara'ya gidip size hizmet etmekle yükümlüyüz. Ama bu unutuldu. Bunu yeniden birlikte hatırlayacağız. Hepimizi karşınızda hazır ola getireceksiniz. Öyle kolay oy vermek yok. Oylarınız midenizde olacak. Hani eskiden 'ekmek aslanın midesinde' denirdi ya oylarınız midenizde olacak. O kadar zorlanacağız, sizin oylarınızı alırken."

Meral Akşener, daha sonra Kübra-Ahmet Fazıl Yılmaz çiftinin nikah şahitliğini yaptı.

Akşener’e borçlu olduğunu söylemeye utanan vatandaş, “Pandemi sürecinde bizim tiyatrolarımızı kapattılar. Ben söylemeye utanıyorum ama borçlular arıyor açamıyorum. Ayrıca Malatya’nın geçim kaynaklarından birisi de tütün. Tütün yasası için mücadele verirseniz çok sevinirim” dedi.

Tütün’ün yasağının kalkması için eylemler yapıldığını belirten giyim mağazası esnafı, “Burada tütünü yok etmek demek burada esnafı da yok etmek demek. Tütünün ekilmesine izin veriliyor fakat alınmasına satılmasına izin yok. Böyle bir şey olmaz ki. Bizim sizden istediğimiz tek bir şey var bu çiftçinin, esnafın sesi olun. Her şey bitti de tütün mü kaldı bir tek. Bu tütünden kazandığı parayla evine kalem götüren çiftçiler var, çocuklarını okutan çiftçiler var. Çiftçi tütününü satamazsa biz esnaflar da ürün satamayız alacak kimse kalmaz. Yani çiftçi biterse bizde biteriz. Bu ülkenin efendisi çiftçidir. Bunu herkesin bilmesi gerekir. Şuanda buraya kimse gelmez çünkü bütün çiftçi tarlada. Doğanşehir’i kalkındıran çiftçidir. Çiftçiye destek verilmezse burada kimse kalkınamaz. Ses çıkaramayan çiftçinin sesi olun” dedi.

Çocuklarına iş bulamayan emekli vatandaş, “İktidarın dini imanı para. Dünyayı gezin araştırın 7-8 maaşlı insanlar bulamazsınız. 2 tane çocuğum var. ikisi de evli. İşleri yok. Bize iş yok ama 7-8 maaşlı danışmanlara iş çok. Ben bir emekliyim benim gelirimle ayaktalar. İş bulurlarsa çalışıyorlar bulamazlarsa boştalar. Hem din iman diyeceksin hem de 7-8 maaş alacaksın. Dinde böyle bir şey olamaz” diyerek isyan etti.

Vatandaşın alım gücünün çok düştüğünü belirten manav, “İş yok. Alım gücü düştü. 10 kilo alınan domates 1-2 kiloya düştü. Buradan 3 kişilik ailem geçiniyor. Kıt kanaat geçiniyoruz. Borç içinde” derken manav dükkanın da bulunan vatandaş, “Esnaf evini geçindirip dükkanını döndürüyorsa Maliye Bakanının yerine koyun 6 ayda ülke şaha kalkar” ifadesini kullandı.

Üç üniversite okuduğunu söyleyen bir kadın ise konfeksiyon mağazasında çalıştığını belirterek, “Ben 3 üniversite okudum konfeksiyon mağazasında çalışıyorum. Avukatım arabulucu ile görüşmem gerektiğine dair belgeler attı. Asgari ücretle çalışıyorsunuz ve konfeksiyonda çalışanların gördüğü muamelede belirli. 37 yaşındayım. 10 yıldır atanamadım. Tıbbi sekreterlik, harita kadastro ve adalet faküllerini bitirdim. KPSS’den 81 puan aldım ve 10 yıldır atanamayanlar arasındayım” dedi.

Kesimhanede yeni kesim yaptığını söyleyen kasap esnafı, “Kesimhanede besici arkadaşımla konuştum, 520 kilo tosunu 3 yıl besledim zarar ediyorum diyor. Yıllık 5 milyarlık yem yedirdiğini ve 6 buçuk bin lirada dananın sermayesi olduğunu söylüyor. Kilosunu 43 liradan sattı. Kasaplık sektöründe dana annesinden doğduktan sonra bir çocuk gibi bakılıyor. 10 tane danası olan bir besici kesim yaşına gelene kadar 2 tane fire veriyor. danayı banka kredisiyle alıyor, yem maliyetleri çok yüksek. Çok zorluklar yaşanıyor. Yıllık 5 bin lira sana vereyim sen yem falan alma sadece akşam ahıra gir çık diyor. O üstünün kokusu sana yeter diyor. Ben satın aldığım için bana dert yandı besici. 1 kilo et alan vatandaş şimdi mecbur kalmadıkça yani misafiri yoksa almıyor” dedi.

Doğanşehir Polatlı mahallesi sakinleri Akşener’e dert yandı. Mahalle sakinleri“İl ilçe esnaf geziyorsunuz ama sadece esnaf yok bu ülkede. Esnafı kalkındıran köylüdür. Belediyelik olan yerimiz mahalle oldu mahallelikten de düştü artık. Su evimin temeline akıyor Doğanşehir Belediyesine gidiyorum Malatya Büyükşehir belediyesine yolluyor. Su evimin temelini çürütüyor. Bizim isteğimiz emeğimize dokunmasınlar. Yem pahalı besicilik yapamıyorum. Çocuklarıma ekmek götüremiyorum. İşsizlik dışında hiç bir şey yok. Tek sana güveniyoruz. Burada tütünde biterse her şey bitti demektir. Dediğim gibi besiciyim ama yem alamıyorum. Çok pahalı.  Bir kilo sütü bir şişe su parasına veremiyorum. Ben ülkeye acıyorum kendime değil. doğacak çocuklarıma torunlarıma acıyorum. Borçlu doğuyorlar çünkü. Yıllarca çalıştım emekli olmak için aldığım para bin lira. Bin liraya ben ne yapabilirim. Bin 150 lira neye yetecek. 25 yıl çalıştım ben bu vatana” dedi.

Ardından Akçadağ ilçesine geçen Akşener, burada da esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla sohbet etti.

malatyahaber.com- sozcu.com.tr- yenicaggazetesi.com.tr- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Fatih (2 yıl önce)
    Tiyatrolara devam. O kanser hastasıyım, ekmek bulamıyorum diyen vatantaşı iyi bi araştırsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Meral hanım ANAP DYP MHP DE görev yaptın ALLAH aşkına icraatın ne MHP yi parçalamak istedin olmadı gittin parti kurdun Chp 15 milletvekili verdi kendini meclise attın O gün bu gündür chp nin davulunu çalıyorsun Adına millet ittifakı dediğiniz ve içinde olan ortaklara bakın Hdp yok işimiz olmaz diyor ama aynı safta yürüyorsunuz Hdp size destek mi değilmi onu açıkla Tava tencere siyaseti yapıyorsunuz 2 yıldır hem ülkemiz hem dünya ne sıkıntılar içinde İktidarı bununla mı suçlayacaksınız Önümüzdeki seçimden sonra sizde evinize çekilip kendi mutfağınızdaki tava tencere ile meşgul okursunuz TV lerde ülkeye yapılan hizmetleri izlersiniz Sizi biliyoruz kaç parti değiştiniz Ortaklarınıza bakalım Chp. Rp. Dp hanginiz yenisiniz hanginizin vizyonu var Birde kendilerinden başka kimsenin dile getirmediği sizin gizlemeye üstünü örtmeye çalıştığınız ortağınız hdp bunlardan hangisi bu ülkeyi kalkındırır Eminim siz bile inanmıyorsunuz Amacınız mecliste olalım yeter Başka bir derdiniz olduğunu sanmıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumunun hiç birine katılmıyorum ama siz tipik Akp zihniyetinden beklenen yorumda merak ettiğim RP ne onu anlamadım partimi hangi parti?
    0
    0
    Yanıtla
  • tuncay bey yazdıklarının hepsine çok güzel cevap var ama sana cevap vermeye değmez çünkü sen karnı tok sırtı peklerdensin galiba aç açlıktan anlamadığın belli 20 yıl iktidarda olan bir partiye söylecek sözün olmadığına göre sen gelecekte çocuklarına umarım bunun hesabını verirsin akp ye oy vermiş biri olarak samimiyetle bunu yazıyorum ülkemiz saraycıklarla doldu millet aç işsiz bunu kendine dert etmiyorsan mesele yok yoluna devam et
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (2 yıl önce)
    genelbaşkan Akşenere fetöcü diyenler kendilerini tekzip ettiler.genelkurmay başkanını terörist deyip hapis ettiler gün gelecek Akşenerin hdpkk ile irtibatları yoktur derlerse ki basiret sahibi olanlar görüyor iftira edip sonra politik manevra denilen çok şeyler görüp,yaşadık malatyada Allahınıza gurban malatyalılar Gri pasaport işi unutturuldu herhal
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'lı (2 yıl önce)
    Geçmişte ne yaptı gelecekte ne yapsın akşener . Yüzlerce Asker ve sivil Vatandaşı Şehit eden teröristlerin siyasi ayağı ile ittifak yapandan hayır gelmez Milliyetçilik basit bir şey değil sizden ricam kurt işareti yapmayın kendinize başka işaret bulun . Bu arada kanser Hastalarına Devletimiz her imkanı sunuyor artı bütün masraflarını karşılıyor . Allah Düşmanımı size muhtaç etmesin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlaşılan senin karnın tok, sırtın pek aslan parçası, belli ki ağan yağlı, fakir fukara ne yapsin, kapısına gelene dert yanmaktan başka...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı kardeşim akşener hangi hdp li ile iş birliği yaptı dıyarbakırda megri megri türkü mü söyledi haburda çadır mahkemesi mi kurdu 29 ekimde peşmergeyi sınırdan içeri sokup lahmacun ismarlayıp suruçtan kobaniye mi gönderdi milliyetcilik hamasetle olmuyor ülke ekonomik olarak bitmiş mhp hala bu iktidara destek veriyor ülke kalkınır ekonomisi büyür millet aş iş sahibi olursa ülke büyük ülke olur 20 yıldır ülkeyi yönetenler zevki sefa sürerken millet aç perişan siz hala milliyetcilikten bahsediyorsunuz milliyetcilik güçlü devlet zengin milletle olur sadece azınlığın zenginleşmesi ile olmaz allah sizleri ayıktırır inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    De hadi Malatya'lı kardeş, konuş, megri megri Şivanın, Barzani nin ellerinden tutarak Akşener mi havaya kaldırdı. Osman Öcalan'ı TRT ye kim çıkardı, Apo nün mesajını TRT de kim yayınladı, saymakla bitmiyor. Beyninizi dolaptan çıkarın da kullanın biraz. Hafızanızı güçlendirmek için de balık yiyin biraz.
    0
    0
    Yanıtla
  • İki de bir aynı telden çalmayın. Sıktınız artık. Pkknın canına kim okuyor şu an. Pkk elebaşları üç günde bir millet ittifakına yalvarıyor durdurun diye Ak Parti'yi
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah kardeşim güzel yazmışsın da o yaptıklarını ne için yaptı? Vatan bölünsün diye mi yaptı yoksa Kürt vatandaşların hdp ye oy verip de ülkeyi bölmelerine izin vermesin diye mi yaptı? Aynı lafları dinlemekten biz bıktık siz söylemekten bıkmadınız. Öcalan'ın kardeşini TRT ye çıkardılar diyorsunuz ne diye çıkardı? PKK nın propagandasını mı yaptı yoksa HDP ye oy vermeyin mi dedi? Hadi onları geçtik, bugün PKK'yı bitme noktasına kim getirdi? PKK bitecek de Allah'ın izniyle. Ama siz sessiz olun yeter. Kimin ekmeğine yağ sürdüğünüz belli. Şu anki iktidarın yaptıklarını kimse yapmadı, bak yapamadı demiyorum yapmadı. Çünkü olmaz siye birşey yok, yeterki sen iste. Hızlı treni kim hayal edebilirdi mesela? Milli Savunma'da yerlilik oranları nereden nereye geldi mesela? Sağlıkta neredeydik nereye geldik mesela? Örnekler çok ama siz birilerinin dediği lafları ezberden söylemeye devam edin. Bu kadın demedi mi ben başbakan olacağım. Bak iyi oku başbakan olacağım dedi, başbakan olmak istiyorum demedi. Demedi mi 15 inden sonra işler değişecek diye. Bu laflar bu kadının kimlerle ortak yürüdüğünü ispatlamaz mı? Artık uyanın diyeceğim ama siz de onlarla olduğunuz için bu sözlerimin önemi yok. Allah bu oyunculara fırsat vermesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (2 yıl önce)Malatya'lı isimli kullanıcı yorumuna
    Sanırım Malatya'da yaşamıyorsunuz. Hatta Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Zira bu yorumunuz ya samimi değil, yada ülke gerçeklerinden haberiniz yok. Ne diyeyim ALLAH akıl fikir versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru.Kırmızı bültenle aranan terörist Osman Öcalanı devletin TRT sine Meral akşener çıkardı..Bu meral akşener Mardinde teröristleri alkışlarla davet edip,halay çekip şarkılar söyledi.Bundan böyle Meral Akşenere birdaha oy vermeyeceğim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgür Dinçer (2 yıl önce)Malatya'lı isimli kullanıcı yorumuna
    Öcalanın mektubuna okuyanlar, katil tecavüzcü kardeşini devletin televizyonuna çıkaranlardan bahs et. İstanbul seçimlerinde Diyarbakıra gidip burası kürdistan diyen Binali Yıldırım'dan bahs et. Teröristleri davul zurna eşliğinde karşılayanlardan bahs et. Habur kapısında megri megri diye halay çekip burası Kürdistan diye nağralar atanlardan bahs et. Ama işine gelmez senin gibilerin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yav ALLAH askina yorumları okudumda millet açız diye dert yanıyor ben Malatya'nın varoşlarında oturuyorum ama sizin ağladığınız gibi bir gariban yok hepsinin kapısının önünde bir iki araç var bu bir ikincisi ise 15 temmuzda ihraç edilenlerin sesi yüksek çıkmaya başlamış ki bu size sonuna kadar mustehak... Çünkü tekerinize çomak sokulunca sesiniz çıkar yoksa herşey tıkırında şunu söyleyin piyasa pahalı denetim olsun fahiş fiyatlar verenlerin firması kapatılsın diye ama siz başınıza taş düşse bu memleketin başkanından bileceksiniz çünkü böyle eğitildiniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Özel jetle gelip,ucakları satacağız demek cok komik olmuyor mu Aksener abla
    0
    0
    Yanıtla
  • O jetler kiralık oluyor abi bilmem nerenin emiri hediye etmemiş sordum ben meral hanıma
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (2 yıl önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru. Normalde Fındıklı Toros ile gelmesi gerekirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (2 yıl önce)
    Başkana ilgi muhteşemdi. Malatyalılar da başkanı bağırlarına bastılar. Teşekkürler herkese.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tiyatrolar tam gaz devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Sayın Akşener,mualesef mevcut durumun dışında Malatyadan farklı birşey beklemeyin.Malatyada malatyalı pek yok.
    0
    0
    Yanıtla