SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karakuz Maden Sahası da Özelleştiriliyor

0
Güncellendi - 2021-07-14 08:08:55
Karakuz Maden Sahası da Özelleştiriliyor
A- A+ PAYLAŞ

2014'TE DE  İHALEYE ÇIKARILMIŞ, ANCAK VAZGEÇİLMİŞTİ.. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hekimhan ilçesinin en büyük demir yataklarından biri olarak bilinen ve mülkiyeti Sümer Holding'e ait olan, 'Karakuz Demir Madeni Sahası'nın, özelleştirilmesi amacıyla bir ihale düzenlediğini açıkladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Hekimhan - Karkuz Demir Madeni Sahası'nın, 'İşletme Hakkının Verilmesi' yöntemi ile özelleştirileceği bildirildi.

Geçici teminat bedeli 8 milyon TL olan ihale kapsamındaki Karakuz Demir Madeni Sahası'nın büyüklüğünün 7377 hektar ve 14 milyon 500 bin ton demir rezervine sahip olduğu öğrenildi.

Söz konusu ihaleye ilişkin yayınlanan ilanda, "Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde; Malatya ili, Hekimhan ilçesi, Ruhsat Numarası: 47733, Erişim Numarası: 1154698 olan Karakuz Demir Madeni Sahası 'İşletme Hakkının Verilmesi' yöntemi ile özelleştirilecektir" denildi.

İhalenin, 9 Eylül 2021 tarihinde, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Ankara'daki yönetim merkezinde yapılacağı belirtildi.

İhale ilanında, ihalenin, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile gerçekleştirileceği ve pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacağı kaydedildi.

Karakuz Demir Sahası'nda, 14 milyon 500 bin ton demir rezervi bulunuyor

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nün, Malatya'daki maden kaynakları hakkında hazırladığı, 'Malatya İli Maden ve Enerji Kaynakları' başlıklı rapora göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın özelleştirileceğini açıkladığı Hekimhan - Karakuz Demir Sahası'nda Hekimhan-Karakuz’da % 40-55 Fe tenörlü 14.5 milyon ton rezerv bulunuyor.

MTA'nın söz konusu raporuna göre, Karakuz Demir Sahası'nda bugüne kadar 1 milyon 500 bin ton demir cevheri üretildi.

2014 yılında da özelleştirme ihalesi yapılmıştı

Hekimhan - Karakuz Demir Madeni Yatağı için 2014 yılında da bir ihale düzenlenmişti.

O dönemdeki özelleştirme ihalesi, malatyahaber.com'da, "Sümer’in Madeni de Varmış" başlığı ile yayınlanmıştı.

9 Eylül'de yapılacak ihalede, Karakuz Demir Sahası ihalesinde, geçici teminat bedelinin 8 milyon TL olduğu açıklanırken, 2014 yılındaki ihalede geçici teminat miktarı 150 bin TL olarak belirlenmişti.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız