SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bayramlar En Müstesna Günlerimizdendir”

0
Güncellendi - 2021-07-20 14:24:32
A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı başladı. Malatya'da bayram namazı saat 05.52'de kılındı. Bayram dolayısıyla il yöneticileri, siyasiler ve kuruluş temsilcileri mesaj yayınladılar.

Malatya Valiliği’nin organize ettiği resmi bayramlaşma töreni, Hürriyet Parkı (İsmet Paşa Parkı) BELSOS Tesisleri önünde (Orduevi karşısı) bayramın 1. günü saat 17.00'de yapılacak.

Resmi bayramlaşma töreni, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, resmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla yapılacak.

MESAJLAR

Kurban Bayramı dolayısıyla Vali Aydın Baruş, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından mesaj yayınlandı.

Vali Baruş: "Mutluluğunu Hep Birlikte Yaşıyoruz”

Vali Aydın Baruş, Kurban Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajda, "Kurban Bayramı’na sağlık içerisinde kavuşmanın sevinci ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz." dedi.

Vali Baruş mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi:

"Kurban Bayramı, Hazret İbrahim (a.s) ve Hazreti İsmail (a.s)’in ilahi iradeye teslimiyetin önemini ifade etmesi bakımından Müslümanlara güzel bir örneği hatırlatması ve emeğimizle kazandığımız varlıklarımızı yardıma muhtaç olanlarla paylaşma faziletinin değerine işaret etmesi bakımından özel bir mana taşımaktadır.

Bayramlar, toplumu oluşturan bireyler arasında yardımlaşma ve dayanışma ruhunun doyasıya yaşandığı, Müslümanların birbirleri ile kardeşlik duygularıyla kaynaştığı ve millet olma şuurunun kalplerde hissedildiği müstesna günlerdir.

İdrakiyle müşerref olduğumuz Kurban Bayramının, bizleri millet olarak birbirimize bağlayan kardeşlik hislerinin artmasına, ihtiyaç sahiplerinin fark edilmesine, husumet ve kıskançlık duygularının gönüllerimizden çıkarılarak samimi yardımlaşma anlayışının kalplerimizde hâkimiyet kazanmasına vesile olması bu kutlu günleri tam anlamıyla idrak etmemizi sağlayacaktır. Bu bayramı bu özel anlamına uygun olarak kutlamak bizleri Millet olarak çok daha güçlü kılacaktır.

Ülkemizin dört bir tarafında ve yurt dışında terörle mücadelemizin sürdüğü bu günlerde, Güzel Vatanımızın birliği ve bütünlüğünü muhafaza etme uğrunda canını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Şanlı Gazilerimizin hatırasını yâd etmek; Milletimizin huzur ve güvenliği için gece gündüz görev başında olan askerlerimizin ve güvenlik güçlerimizin muvaffakiyeti için dua etmek anlamlı olacaktır.

Bayram günlerinde aile büyüklerimizi, komşularımızı ve yakınlarımızı ziyaret ederek onların hal ve hatırını sormak, sevincimizi tüm kardeşlerimizle paylaşmak bayram günlerinin ve geleneklerimizin güzelliklerindendir. Ancak, uzun süredir sağlığımızı tehdit eden Koronavirüs salgını nedeniyle bayramlaşma sırasında salgınla mücadele kurallarına dikkat etmeliyiz. Bundan sonraki bayramlara sağlık ve mutluluk içerisinde erişebilmek için salgınla mücadelede temel kurallar olan maske, sosyal mesafe ve el temizliğine riayet etmeli, kapalı ortamlarda kalabalıklar halinde bulunmamaya özen göstermeli, hastalıkla en etkin mücadele vasıtası olan aşılarımızı yaptırmayı ihmal etmemeliyiz.

Kurban Bayramı’nın tüm İslam Âlemi için hayır ve güzellikler getirmesini temenni ederken, başta şehit ailelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere tüm Malatyalı hemşerilerimizin Kurban Bayramını can-ı gönülden tebrik ediyor, bu huzurlu günlere ulaşmamız için canlarını ve kanlarını bu topraklara hediye eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum."

Tüfenkci: “Bayrama Ulaşmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Kurban Bayramı mesajında, birlik beraberlik vurgusu yaptı.

Milletvekili Bülent Tüfenkci mesajında, “Birlik ve beraberliğin, teslimiyet ve fedakarlığın simgesi olan Kurban bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kurban, ihtiyacı olana el uzatmak, muhtaçların hanelerine sevinç getirmek, dayanışmak ve yüz güldürmektir. En zor günlerimizde birbirine yardımcı olmayı görev bilen, vicdanı ve vefayı en önemli erdem kabul eden bir toplumun fertleri olarak bu bayramı da birlik ve dayanışma içerisinde geçireceğimize inanıyorum. Bayramlar, aynı zamanda bir araya gelme, hasret giderme zamanlarıdır. Ancak içerisinden geçtiğimiz pandemi döneminde tedbiri elden bırakmadan sevdiklerimizi düşünerek geçirmeliyiz. Tüm vatandaşlarımızdan bunun bilincinde olarak hareket etmesini beklemekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Yolculuğa çıkacak olan vatandaşlarımızı da uyaran Tüfenkci, “Bayram için yolculuğa çıkacak olan vatandaşlarımızın araçlarını azami derecede dikkatle kullanmaları gerekmektedir. Sevdiklerimize sağ salim ulaşmak için kurallara uymamız gerekiyor. Kurban Bayramı vesilesiyle canını vatanın bekası için feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum. Mübarek Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, kıymetli hemşerilerime ve milletimize Cenab-ı Hak’tan sağlık ve esenlikler diliyorum” diye konuştu.

Çalık: "Değerlerimizi Pekiştiren Müstesna Günlerimizden”

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülke ve millet olarak yeni bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

Tüm vatandaşların huzur, sağlık, afiyet içinde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak bir bayram geçirmesi temennisinde bulunan Çalık, şunları kaydetti:

“Bayramlar sevgi, saygı, kardeşlik bağlarımızı, birlik ve beraberliğimizi, milli ve manevi değerlerimizi pekiştiren müstesna günlerimizdendir. Dayanışmanın, yardımlaşmanın arttığı, insanların sevdikleriyle kucaklaştığı, sevgi, merhamet, hoşgörü ve vefanın en üst düzeye ulaştığı bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Özellikle başarıyla yürütülen koranavirüs salgınıyla mücadeleye zarar vermemek için, tedbirleri unutmadan maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak Kurban Bayramı’nı geçirmeye özen gösterelim ve virüsün yayılımının hızlanmasına fırsat vermeyelim. Bu duygu ve düşüncelerle Malatyalı hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor, sağlıklı, mutlu, huzurlu nice bayramlara hep birlikte ulaşmayı temenni ediyorum.”

Çakır: "Bayrama Erişmenin Heyecanını Yaşıyoruz"

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda: "Bir Kurban Bayramına daha erişmenin mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz." dedi.

Çakır, mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi:

"Bayramlar sevgi ve kardeşliğin, dayanışma ve paylaşmanın vücut bulduğu en müstesna günlerdir. Mübarek Kurban Bayramımızın, aziz milletimizle birlikte tüm İslam Alemine ve tüm insanlığa sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

Bu mübarek günde de; evinde ve yatağında bekleyen insanlarımızı hatırlamalı; muhtaçların, kimsesizlerin, yaşlıların ve ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalmalı, yüzlerinin gülmesine vesile olmalıyız. Hanelerine muhabbet ve sevinç taşımalıyız.

Bayram vesilesiyle yolculuk yapacak tüm vatandaşlarımızdan, emniyet kemerlerini takarak, trafik kurallarına hassasiyetle riayet etmelerini istirham ediyorum.

Ülkemizin ve Dünyanın pandemi sürecinden geçtiği bir dönemde idrak ettiğimiz bu bayramda maske, mesaja ve hijyen kurallarına titizlikte uyarak aşılarımızı da yaptırmamız gerektiğini hatırlatmak isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu vatan, bu millet var oldukça unutmayacağımız aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimin ve aziz milletimizin mübarek kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyor, en kalbi sevgilerimi, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Ağbaba: "Hepimizin Daha Fazla Çabalaması Gerekiyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında bayramların birlik ve beraberliğin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olduğunu belirten Ağbaba, her geçen gün derinleşen ekonomik ve siyasal krize rağmen Türkiye’yi güzel günlerin beklediğini ifade etti.

Bayramlar toplumu kutuplaştıranlara karşı birlik ve beraberliğin günüdür

Ağbaba’nın mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Kurban Bayramı’nı bu yıl korona salgınının gölgesinde, ekonomik ve siyasal krizin derinleştiği bir ortamda karşılıyoruz. İşçilerin, işsizlerin, emeklilerin, çiftçilerin ülkede yaşayan on milyonlarca insanın yoksullukla cebelleştiği ve iktidara güveninin kalmadığı günlerden geçiyoruz. Bu bayramı da ülkemize dair tüm olumsuzlukların gölgesinde karşılıyoruz. Bayramlar birlik ve beraberliğin günü olmasına rağmen yine insanların dil, din ve siyasi görüşleri nedeniyle ayrıştırıldığı, toplumsal kutuplaşmanın had safhaya çıktığı günlerden geçiyoruz. Bayramlar birliğin, beraberliğin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın günü olduğu kadar geleceğe umutla bakmanın ve toplumsal sorunları aşma iradesinin de günüdür. Ülkemiz içinde bulunduğu bu zor günleri, adalet inancıyla aklın ve bilimin önderliğinde milletimizin güveniyle aşacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.”

84 milyonu kucaklayan bir yönetim için hepimizin daha fazla çabalaması gerekiyor

“Ülkemizin her zamankinden daha çok dayanışmaya ve kucaklaşmaya ihtiyacı var. Bayramlar düşmanlıkların son bulduğu, barış ve hoşgörünün hâkim olduğu günlerdir. Hiç kimsenin inancını, yaşam tarzını, görüşünü ayırt etmeksizin, 84 milyonu kucaklayan bir yönetime her zamankinden daha fazla ihtiyacımı var. Yoksulluğun sıfırlandığı, çocukların yatağa aç girmediği, işçinin ve emeklinin yüzünün güldüğü bayramlar için hepimizin daha fazla çabalaması ve sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor. Bu vesileyle, gelecek güzel günlere olan inanç ve kararlılıkla halkımızın Kurban Bayramını yürekten kutluyorum. Mutlu ve güvenli bir ülke için hayatlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gece gündüz demeden salgına karşı çalışan sağlık emekçilerimize, güvenlik güçlerimize ve çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bayramları bayram tadında adalet, hoşgörü ve dayanışma içerisinde kutlayacağımız günlerin uzak olmadığını tüm halkımızın bilmesi gerekiyor. Bu inanç ve umudu hayata geçirebilmek adına daha fazla çalışıp hep birlikte barış ve adalet içinde bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.”

Gürkan: "Çok Değerli ve Özel Zamanlar"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vatandaşların huzurlu ve güven içerisinde bir bayram geçirebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bayram nedeniyle yola çıkacak tüm vatandaşların trafik kurallarına uymalarını istedi.

Malatya Halkının refahı ve mutluluğu için geceli-gündüzlü çalıştıklarını ifade eden Başkan Gürkan, “Bayramlar, dayanışma, yardımlaşma, paylaşma ve birlikte yaşama kültürümüzün güçlenmesine katkılar sağlayan ilahi ve özel günlerdir. Bayramlar, hep birlikte huzurunu yaşadığımız, kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz çok değerli ve özel zamanlardır.

Ancak son iki yıldır, insanlık olarak içinden geçtiğimiz zorlu salgın süreci, hayatımızda birçok değişikliğe yol açtı. Geçtiğimiz yıl özellikle bayramlarda alışık olduğumuz ziyaretleri gerçekleştiremedik, akraba, eş dost ile sarılıp hasret gideremedik.

Ülkemiz genelinde aşılama noktasında elde edilen başarıyla birlikte normale dönüş için adım atılmış olsa da yeni bir salgın dalgası daha yaşamamak için biz yine de tedbiri elden bırakmayalım. Maske ve sosyal mesafeye mümkün olduğunca dikkat edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz olmak üzere hemşerilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor, ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve insanlığa, sağlık, huzur ve selamet getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Rektör Kızılay: "Huzur ve Barışa Vesile Olmasını Dilerim"

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kurban Bayramı’nın milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını dilediğini vurgulayan Rektör Kızılay, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mübarek Kurban Bayramı’nın milletimizin birlik ve beraberliğine, insanlığın huzur ve barışına vesile olmasını diler; akademik ve idari personelimizin, sevgili öğrencilerimizin ve aziz milletimizin bayramlarını en içten dileklerimle kutlarım.”

Güder: "Bereketini, Huzurunu ve Mutluluğunu Yaşıyoruz"

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Güder, mesajında; içerisinde pek çok güzellik ve hikmetleri barındıran Kurban Bayramı’na bir kez daha ulaşmanın bereketini, huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşadığımızı ve bu günlerin müstesna günler olduğunu ifade etti.

Kurban Bayramı’nın Türkiye ve İslam alemine barış, huzur ve kardeşlik getirmesi dileğinde bulunan Başkan Güder, “Bayramlarımız kuşkusuz kendi içinde çok özel ve derin anlamlar barındırır. Bayramlar; insani değerlerin canlandığı, birlik ve beraberliğimizin güçlendiği, toplumsal hayatımıza sevgi ve saygının hakim olduğu müstesna günlerdir. Bayramlar; umutsuzluğun karşısında sete dönüşür, karamsarlığın üstüne örtü olur, hasımlığı ve husumeti ortadan bütünüyle kaldırır. Bayramlar; birlik ve beraberlik için bir köprü, yardımlaşma ve dayanışma için bir vesile, kaynaşmak ve kucaklaşmak için de, kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Bu bağlamda Kurban Bayramı ise, Allah’a manevi açıdan yaklaşmanın ve ruhen yakınlaşmanın en eşsiz yollarından birisidir. Sosyal dayanışmanın zirveye çıktığı Kurban Bayramları, aziz milletimizin inanç köklerinin ne kadar sağlam olduğunun da bir nevi ispatı gibidir. Şüphesiz her ibadetimiz Allah içindir, Allah’ın rızasını kazanmak içindir. Oruç ibadeti nefislerimiz için nasıl ki bir terbiye yöntemiyse, Kurban ibadeti de, bizler için teslimiyet ve sadakat dersidir. Bu öyle bir ders ki, bizlere sırf Allah rızası için nefislerimizden geçmeyi ve nefeslerimizden feragat etmeyi öğretir. İşte bunun adı Allah’a hakkıyla kul olabilmek ve bir diğer ifadeyle O’na yaklaşabilmektir. Kaldı ki, Kurban kelimesinin anlamı da, işte bu yüzden yakınlaşmak şeklindedir. Kurban, İbrahim Peygamber’den bizlere sadakat, İsmail Peygamber’den teslimiyet mirasıdır. Allah’a hamdolsun ki; bu kutsi mirasa asırlardır hissedarlık ediyor ve muhabbetini de gönlümüzde yeşertip duruyoruz. Kurban Bayramı’nı böylesine güzel manevi heyecanlarla karşılarken, hükümetimizin ve yerel yönetimlerimizin başarılı çalışmaları sayesinde, milletimizin her yeni bayrama biraz daha mutlu girdiğini görmenin sevinci içindeyiz. Güzel ilçemizi yaşam kalitesinin her geçen gün arttığı, her alanda öncü ve örnek bir ilçe haline getirme hedefiyle çalışmalarımızı gece gündüz demeden sürdürüyoruz. Bugüne kadar Battalgazi için önem arz eden birçok projeyi hayata geçirdik. İnşallah Kurban Bayramı’ndan sonra çalışmalarımız daha da yoğunlaşacak. Bizleri bir Kurban Bayramına daha kavuşturan Rabbimize hamd ediyorum. Bu duygular içinde mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, milletimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Bu güzel bayramın başta Battalgazili vatandaşlarımız olmak üzere İslam âlemine ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Çınar: "Kurban; Sadakat ve Teslimiyettir"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Toplumsal birlikteliğin samimiyetle yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın huzurunu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bu dini bayramda bir kez daha milletçe birbirimizi sevgi ve sevinçle kucaklıyoruz. Bayramlar, barış ve hoşgörünün geliştiği, kardeşlik duygularının, birlik ve dayanışma ruhunun en üst düzeye çıktığı özel günlerimiz olması yanında, yaşama heyecanı açısından da bir vesile teşkil etmektedir.

Kurban Bayramı bizlere; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatır. Bu ibadet bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşması, diğer yandan dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesini ön görür. Bizler de Kurban ibadetinin manevî ikliminde bir gönül yüceliği yakalayıp Rabbimize yakınlık arayışında olacağız.

Bayramlar, birlik ve dirliğimize hizmet eden özel günlerdir. Millet olarak bayramların getirdiği kardeşlik, barış ve huzur ortamının değerini kavrayarak iyiye ve güzele yönelmeli; hayatımıza hoşgörüyü egemen kılarak, her türlü dargınlık ve kırgınlıkları bir tarafa bırakıp kucaklaşa bilmeliyiz.

Ailemiz, akrabalarımız ve dostlarımızla birlikte güzel anılar biriktirerek kutlayacağımız bu bayramda, yardıma muhtaç, kimsesiz, yoksul, hasta, yaşlı, engelli ve darda olan kardeşlerimizi unutmamalı, gerçekleştireceğimiz ziyaretlerle kardeşlik duygularımızı güçlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramının ülkemize birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz eder, tüm İslam Âleminin Mübarek Kurban Bayramı tebrik ediyorum." dedi.

Keskin: "Tebrik ediyorum"

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'in bayram mesajı şöyle:

"Esnaf ve Sanatkar Camiasının, Malatyalı Hemşehrilerimin, Tüm İslam Aleminin, Kurban Bayramını Tebrik Ediyor, bu cennet vatanı bizlere emanet bırakan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.  

Bayramın; dünyada barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesine, tüm insanlığın pandemi sürecinden kurtulmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

Özcan: "Çok Özel Günler"

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Özcan, zorlu geçen pandemi sürecinin ardından normalleşme sürecinin hız kazanmasıyla birlikte Kurban Bayramı’nı da özlenen günlerdeki gibi kutlayacak olmalarının mutluluk verici olduğunu belirtti.

Bayramların birlik ve beraberliği pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en güzel örneklerinin yaşandığı müstesna günler olduğuna belirten Başkan Özcan, mesajında şunları kaydetti:

“Yaklaşık 1,5 yıldır dünya genelinde etkisini gösteren salgın hastalık nedeniyle bayramlarımızı sevdiklerimizden uzak buruk bir sevinç içerisinde idrak etmek zorunda kalmıştık. Tüm dünyanın bir buçuk yıldır koronavirüsle mücadele ettiğini ve aşı çalışmalarıyla normale dönüş için yeni bir döneme girildiğini bu günlerde, salgının maddi manevi olumsuz izlerini silmek için gayret gösterelim, aşımızı yaptıralım, maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edelim. Bu bayram Kurban vazifemizi ruhuna en uygun şekilde milletçe hep birlikte yerine getireceğiz. İnşallah önümüzdeki bayramlarda da sevdiklerimizle bir ve beraber eski günlerdeki gibi bayramlara hep birlikte kavuşuruz.

İslam dünyası olarak, milli ve manevi duyguların doruğa çıktığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Bayramlar, sevinç, neşe ve coşkunun buluştuğu, birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının güçlendiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst düzeyde yaşandığı çok özel günlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm üyelerimizin, hemşehrilerimin, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, birlik ve beraberlik içerisinde sevgi ve huzurun hakim olduğu güzel bir bayram diliyorum.”

Güneş: "Bereket Getiren En Özel Günlerdir"

Deva Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş yayınladığı mesajla Malatyalıların bayramını kutladı. Bayramların öneminden ve manevi duygularından bahseden Güneş, “Köklü tarihimiz, gelenek ve göreneklerimizle her anı birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Bizim topraklarımızda bayram, dargınları barıştıran, aileleri kavuşturan, çocukların yüzlerinde kocaman gülümsemeye neden olan, herkesin sofrasına bereket getiren en özel günlerdir. Her ne olursa olsun birlik ve beraberliğimizin bozulmayacağı nice bayramları yaşamamız, ülkemiz ve tüm insanlık için sağlık, huzur, barış, getirmesi dileğiyle herkesin Kurban Bayramını kutluyorum.” dedi.

Bülten-malatyahaber.com

 

 

 

 

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız