SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gerekli Araştırma ve Soruşturma Yapılacak'

0
Güncellendi - 2021-07-23 23:44:05
'Gerekli Araştırma ve Soruşturma Yapılacak'
A- A+ PAYLAŞ

KANAL ÇATLAKTI İDDİASI.. HALK TEPKİLİ.. Vali Aydın Baruş, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey Mahallesi'nde bulunan Çat Barajından gelen ve Keklicek Hidroelektrik Santrali'ni besleyen sulama kanalının patlaması üzerine sular altında kalan Kozluk Mahallesi'ne ve buradaki Malatya şehir içme suyu kaynağı olan kaptaja  giderek incelemelerde bulundu.

Ekiplerin çalışmalarını yerinde denetleyen Vali Aydın Baruş, Kozluk Mahallesinde evleri ve tarım arazileri patlayan sulama kanalından taşan yoğun su nedeniyle etkilenen vatandaşlarla bir araya gelerek onları dinledi. Vali Aydın Baruş, vatandaşlara konu ile ilgili gerekli araştırma ve soruşturmanın yapılacağını söyleyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

İncelemelerde Vali Aydın Baruş’a AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Türker ve DSİ 92. Şube Müdürü Arif Tüfekçi eşlik ettiler.

2 KİŞİ YARALANDI, HALK TEPKİLİ..

Sulama kanalının patlaması sonucu yamaçtan mahallere doğru gelen su önüne çıkan bir aracı da sürüklerken, araçtaki 2 kişi hafif yaralandı. Olayın ardından bölgeye AFAD ve itfaiye ekipleri, güvenlik güçleri ve çok sayıda iş makinesi yönlendirildi. Barajın kapakları kapatılırken, zarar gören bölge halkı yaşananlara tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Yaşar Karataş, olay sonrası bölgeye gelerek çalışmaları yerinde takip etti. Suların Kaptaj bölgesini de kaplaması nedeniyle acilen şehre gelen su vanalarını kapattıklarını belirten Karataş, “Hemen havuza dolan suyu tahliye ettik. Koruma alanındaki havuzlara akan sular ciddi hasar oluşturdu. Acilen vatandaşın suyunun kesilmemesi adına ilk tedbirleri aldık, hemen temizliğe başladık. Yarım saat içinde tekrar suları yollayacağız ve yeterli klorlama çalışmasını da yapıyoruz” dedi.

DSİ’nin su kanalının patlaması nedeniyle bölgede ciddi hasar meydana geldiğini aktaran Karataş, şehrin su kaynağının kirlenmemesi adına gerekli önlemleri aldıklarını söyledi. İlk alanda bir miktar suyun Kaptaj alanına karıştığını ancak gerekli önlemleri alarak sorunu giderdiklerini belirten Karataş, şu an için içme suyunda bir tehlike olmadığını, gerekli klorlama ve laboratuvar çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

SULAMA BİRLİĞİNE SUÇLAMA..

Bölgeye gelen Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz yaşananlardan Derme Sulama Birliğini sorumlu tutarak, bayram nedeniyle 3 gündür kanalın kapalı olduğunu, bugün suyun açılması ile kanalın patladığını söyledi. Sabah 08.00 sıralarında kanalın patlamasına rağmen halen sulama birliğinden hiçbir yetkilinin bölgeye gelmediğini ifade eden Solmaz, yaşanan olay nedeniyle birçok tarım alanının da sular altında kalarak hasar gördüğünü söyledi.

KANAL ÇATLAKTI İDDİASI..

Olayda ihmal olduğunu savunan vatandaşlar, sulama kanalının önceden de çatlak olduğunu iddia ederek, mağdur olduklarını ifade ettiler.

Bölgede iş makineleri suyun tahliyesi için çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Bülten- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • mlx (2 yıl önce)
    Araştırın,soruşturun.belki suçlu bulursunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Zurna (2 yıl önce)
    Soruşturmalarınız gri pasaport soruşturmasına benzerse vay halimize
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben yazacaktım.siz yazmışsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    Yeşilyurt da yüzlerce kişi ishal ve kusma şikayetleriyle hastalandı son 3 günde. Lakin suyu içmeyin diye bir uyarı bile gelmedi yetkililerden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nasıl uyarı gele.erkekliğe leke sürerlermi.acilmiş gibi hemen kaptajda sıkıntı yok diye sosyal medyada paylaşım yapıp birde resim koydular.bizlerde ona binaen su tüketme ye devam ettik.suyun rengi ama bulanıktı.maski bir uyarı mesajı atabilirdi.suları içmede kullanmayın diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • gurbet (2 yıl önce)
    Ah sahipsiz Malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Sadece inceleyin,sadece onlarca siyasi ile gidip poz verin sadece çözümsüzlüklerle çözüm naraları atın ancak tabiat ana nankörlüğü affetmez,dersine cok ama cok sağlam verir...sonuç olarakta acıyı fakirler çeker siyasiler ise nutuklarıyla vatandaşla alaya devam eder
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Araştırma,inceleme sözcükleri; sebebini bildiğim bir şekilde bende karşılığı olmuyan sözcükler.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    En sonunda başaracaklar ve kaptajı kurutacaklar.bölgeye yakın taş ocakları,hes,bakalım daha neler neler olacak.eee akp malatyanın 100 yılını planlıyor.gelir olsun diye her yere hes projesi yapıp ihaleye veriyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Derme sulama birliği suyu kontrolsüzcemi bıraktı kanalın kapasitesinden fazla mı su bırakıldı bizlerden aldıkları paraları kanal tamiratına harcamıyorlarmı etrafımda 100 lira borcu olanda icraya verildi 500-600 lira alındı bu paralar nereye gitti köylüleri azarlayıp kovduğu söylentileri var birlik başkanı milletvekilimiz sayın Öznur Çalık hanımefendi yi refansı olduğunu her ortamda söylediği belirtiliyor sayın vekilim inşallah birlik yönetiminin biz köylülere olan yaklaşımını ve iş bilmemezliğini görmüştür içme suyu kaynağımız kaptaj bundan zarar görseydi memleket ne yapardı çok ciddi bir olay inşallah geçiştirilmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Araştırma soruşturma deyince aklıma birilerinin belediye aracılığı ile yurtdışına adam kaçırma organizasyonu geldi. O zaman da soruşturma açılmıştı, sonrasını tabi ki bilmiyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Nedendir bilmem,Hiç bir zaman inceleme, araştırma, soruşturma, gereği yapılacak kelimelerini duymak istemem.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali sert (2 yıl önce)
    Derme sulama birliği başkanın öyle bi torpili varki kimse bişey yapamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Torpil patlaması kanal patlamasına benzemez
    0
    0
    Yanıtla
  • ruşen uçar (2 yıl önce)Ali sert isimli kullanıcı yorumuna
    çiftçinin haklarını korudugu için olmasın.
    0
    0
    Yanıtla