SON DAKİKA
SON DEPREMLER

8 Yaşında.. Hikaye Kitabı Yazdı

0
Güncellendi - 2021-07-24 15:24:07
8 Yaşında.. Hikaye Kitabı Yazdı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 8 yaşındaki ilkokul 3. sınıf öğrencisi, hikaye kitabı yazdı ve kendi okulunda imza günü düzenledi. Minik yazar, boncuktan bileklik yapıp, resim yapmayı da seviyor. Hazal Alibeyoğlu, yeni projelerle kendisini geliştirmeyi hedefliyor.

Malatya'da ikamet eden Fırat İlkokulu öğrencisi Hazal Alibeyoğlu, yaz tatili anılarını hikaye kitabına dönüştürdü ve dedesinin de desteğiyle "yaz tatili" kitabını yayımladı. Toplamda 500 adet basılan kitap kalmazken, minik Hazal’ın kitabı arkadaşları ve çevresi tarafından beğeni topladı.

İmza günü yaptı

Yazdığı kitap ile ilgili bilgi veren mink yazar Hazal Alibeyoğlu, "İlkokul 3. Sınıftayım ve derslerim iyi. Kitapta yaz tatili anılarımı derledim. Orada ne yaptıklarımı kısaca özet geçip kitapta topladım. Kitapta anlatılanlar bana ait. Yazmayı çok seviyorum. Ayrıca defterime cümle yazmayı çok seviyorum. Okulda arkadaşlarım ve öğretmenlerim kitabımı gördüler. Hatta ben sınıfları da gezdim, imza günü yaptım. Arkadaşlarım kitabımı çok beğendi. Benden görerek kitap yazmaya yönelen arkadaşlarım oldu” ifadelerini kullandı.

"Sokak hayvanlarına bağışlayacak"

Boncuklardan birçok bileklik yaptığını ve bunu satarak sokak hayvanlarına mama alacağını söyleyen Minik Yazar Hazal Alibeyoğlu, "Bir de küçüklüğümden beri resim yapmayı çok seviyorum. Zaten hayalim ressam olmak ve kitap yazmak. Yaz tatili anılarımdan sonra belki kış tatili anılarımı yazarım. Birçok boncuğum var. Ben boncuk dizme tasarımına da çok meraklıyım. Boncuklarla bileklik yaptık. Dedemle karar aldık, onları çoğaltarak bir sürü bileklik elde ettik. Bunları Didim'de pazarda satmayı düşünüyoruz. Elde ettiğimiz parayla da hem sokak hayvanlarına mama alacağız, hem de serinlemek için bir dondurma yiyeceğiz" dedi.

Torunu ile guru duyduğunu ifade eden dede Kadir Lütfü Yıldırım ise "Bu kitabın içeriğinde bulunan yerleri, yöreleri torunum ile birlikte gezdik. Onları 1 yıl sonra kitapta anlatması beni çok duygulandırdı. Oturduk ve kendisiyle sohbet ettik. İlk göz ağrım gel bunları yazalım, belki başarabilirsek de bunları kitaba dökeriz, kitabımız olur falan dedim. Şuan kitapta yer almıyor ama o an dede torun anıları diye düşünelim dedim. Başarabilir miyiz, diye tereddütlerim oldu. Sonuçta bunu elde edince gururum sonsuz oldu. Benden sonra anıları yaşayacak ve belki kendi çocuklarına torunlarına göstererek, 'bakın biz dedemle bunu başardık' diyebilecek. Biz bunu ekonomik anlamda düşünmedik. Onun için hem aileye hem de arkadaşlara vermek amacıyla böyle bir yola çıktık. Aile bireyleri kitabını aldılar. Kendi çocuklarına hediye versinler diye kitap verdik. Aile bireyleri yani akrabalarımızda kendisine altın kolye hediye ettiler. Ayrıca 2 kardeşine ve kuzenine de altın kolye alacak satışımız oldu. Bu aile içerisinde olan bir satıştı. Ben İzmir'de kalıyorum, onlar Malatya'da yaşıyorlar. Projeleri var. Ayrıca hayvan, tabiat sevgisi aşırı bir çocuk. Hazal ve diğer torunlar için bir tane kuluçka makinesi aldım. Bıldırcın, civcivin doğumunu izliyorlar. Onları besliyorlar. Dolayısıyla hep sevgiyle yoğruluyoruz" dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • orhan tuğrulca (2 yıl önce)
    Maşallah hanım kızımıza, Allah zihin açıklığı versin inşallah. Geleceğin yazarı olacak inşallah. Tebrik ederim prenses...
    0
    0
    Yanıtla
  • ozpoturge (2 yıl önce)
    Sevgili Hazal Allah yolunu bahtını açık etsin tebrikler üretken olmak yarına kalıcı iz bırakmaktır sakın vazgeçme prenses
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Tebrikler Hazal kızımıza.İnşaallah daha birçok hikaye,roman yazmak nasip olur.BAŞARILAR.
    0
    0
    Yanıtla