SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çalık Gelmezse Bu Yolu Açmayız, Demiştiniz'

0
Güncellendi - 2021-07-25 21:50:50
'Çalık Gelmezse Bu Yolu Açmayız, Demiştiniz'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın Doğanşehir ilçesindeki tütün üreticilerini ziyaret etti. Çalık, “Tütün üreticilerimizin her zaman yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız” dedi.

Milletvekili Çalık beraberinde Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, AKP Doğanşehir İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu ile birlikte Doğanşehir ilçesinin Kurucuova Mahallesinde tütün üreticileriyle bir araya geldi.

Çalık, çiftçilerin üretiminin önemini bildiklerini ve üreticinin alın terinin kıymetinin farkında olduklarını belirterek, “Siz tütün üreticilerimiz ve satıcılarımızın talepleri üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara ilişkin getirilen hapis cezasının yürürlülüğü 6 ay daha ertelendi. Sizler 2 Temmuz’da Malatya-Adana karayolunu traktörlerinizle kapatıp, “Öznur Çalık gelip bize söz vermezse biz bu yolu açmayız” demiştiniz. Bizde o gün çıkıp geldik ve sizlerin taleplerinizi tek tek dinledik. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mustafa Elitaş ile görüşerek cezanın 6 ay uzatılmasını talep etmiş ve o gün uzatılacak sözünü sizlere vermiştik. Yoğun geçen bir meclis maratonunda sizlerin talebiniz torba yasaya konuldu ve TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Bizler bugüne kadar siz tütün üreticilerimizin her zaman yanında olduk, bundan sonra da yanınızdayız ve yanınızda olacağız” diye konuştu.

Malatya’da 2020 yılında 9 bin 278 dekar alanda 2 bin 406 ton işlenmemiş tütün üretiminin gerçekleştirildiğini ifade eden Çalık, “Önümüzdeki süreçte tütün üretimi ve ticareti hiç kimsenin mağdur olmayacağı şekilde kooperatifler sayesinde kolay şartlarda yapılacaktır” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Nuri (2 yıl önce)
    Yahu bu tütün üreticileri geçenlerde karayoluna barikat kurmamışlarmıydı?,Hükumete isyan etmiyorlarmıydı?.Ne oldu?Tütün işi haledildimi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret (2 yıl önce)
    Çalık kafa bulmanın , dalga geçmenin, zamanı değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Bulut (2 yıl önce)
    Cahil toplum. 6 ay sonra ne olacağını göremeyen kör bir toplum olmuş. Yazık. Akıl tutulması bile diyemedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çelikhanlı (2 yıl önce)
    Önce yasa çıkar milleti mağdur et sonra sorunları halledeceğiz diye köy köy gez bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
    6 ay sonra ne olacak peki bu tütün üreticilerine açıyordum ama hak ediyorlarmış yasağı hemen dönüvermişler. düşünsenize ektiğin ürünü satman yasak ne açı başka ülkede yok yani amerikan tütün firmalarının tütünü satılsın diye kendi çiftcine yasak getiriyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
    şugörüntüye bir bakın kaç kişide maske var mesafe ne kadar işte bunları yapıyorsunuz öznur çalık
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yalnız tütün üreticisini değil bütün vatandaşı rezil ettiniz insanların ekmeğini elinde aldınız ekmeğe muhtaç ettiniz 2023 seçiminde inşallah sonunuz olur bu halk sizde kurtulur
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (2 yıl önce)
    Lebaleb kongrelerden sonra, maskesiz mesafesiz lebaleb mahalle toplantıları. Allah yardımcımız olsun.
    0
    0
    Yanıtla