SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaşlı Satıcıyı Aşıya Vali Götürdü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Aydın Baruş, kent merkezinde semizotu satan yaşlı vatandaşın tüm ürünlerini satın aldı ve ikinci doz Kovid-19 aşısının yapılmasını sağladı.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre Vali Baruş, kent merkezinde esnafı ziyaret ederek Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde belirtilen tedbirlere uyulup uyulmadığını kontrol etti, aşısını olmayan esnafın da konuya gereken duyarlılığı göstermesini istedi.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde, bahçesinde yetiştirdiği semizotunu satan 73 yaşındaki Yusuf Kangal'ınl ile de bir süre sohbet eden Vali Baruş, tüm ürünlerini satın aldığı yaşlı adama riskli yaş grubunda bulunması nedeniyle aşı olup olmadığını sordu.

Kangal'ın ikinci doz aşısının zamanının geldiğini öğrenen Baruş, yaşlı adamla İl Sağlık Müdürlüğü içerisindeki aşı birimine giderek aşısının yapılmasını sağladı.

Kendisini kırmayarak aşısını olan Yusuf amcanın bu davranışının herkese örnek olmasını temenni eden Baruş, aşı olmaya gelen vatandaşlarla sohbet ederek duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Esnaf ziyareti sırasında esnafın ve alışveriş yapanların sıkıntılarını dinleyen Vali Baruş, aşılamanın önemine dikkati çekerek toplum olarak kısıtlamasız ve daha sağlıklı günlere kavuşmanın şu an bilinen tek yolunun aşı olduğunu dile getirdi.

Vatandaşların en kısa sürede en az 2 doz aşılarını yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Baruş, aşı yaptıranların hastalanmaları durumunda yoğun bakıma düşme oranının oldukça düşük olduğuna dikkati çekti.

Aşısını yaptırmayanlardan hem kendileri hem de toplum sağlığı için gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyen Baruş, 18 yaşını doldurmuş, yakın zamanda Kovid-19 hastalığını atlatmamış tüm vatandaşların randevu almadan istedikleri aşıyı olabileceklerini kaydetti.

Vali Aydın Baruş'a, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve İl Sağlık Müdürü Recep Bentli de eşlik etti.

"SALGINI BİTİRECEK TEK SİLAH AŞI"

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınını bitirecek tek silahın aşı olduğunu vurguladı.

Bentli, “Klinik çalışmalar ve mevcut uygulamalar aşı sonrası ciddi bir yan etki olmadığını göstermiştir. Nadiren kol ağrısı, yorgunluk, baş ağrısı, ateş gibi geçici ve hafif semptomlar görülebilmektedir. Aşı oranı yüksek olan ülkelerde Delta Varyantı başta olmak üzere, korona virüse bağlı yoğun bakıma yatış ve vefat sayılarında çok ciddi azalma görülmüştür. Aşı, korona virüs hastalığının ağır geçmesini önlemektedir” ifadelerine yer verdi.

AA- iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Alparslan (2 yıl önce)
    Kral valimiz helal olsun halktan birisi
    0
    0
    Yanıtla
  • Burcu (2 yıl önce)
    Pandemi aşıyla falan bitmez toplumu ayristirmayin asililar asisizlar diye isteyen olur istemeyen olmaz çıkın mRNA aşılarının 1.5 yıl sonra ortaya çıkacak sonuçlarını halka anlatın zaten ileriki dönem yan etkileri de bilinmiyor ya emboli kalp kası iltihabı kalp krizi ve daha neler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Misafir (2 yıl önce)Burcu isimli kullanıcı yorumuna
    İnsanları bilerek ya da bilmeyerek yanlış yönlendirmeyin. Söylediklerinizin hiçbir bilimsel yanı yok. Kulaktan dolma bilgilerle fikir beyan etmeyin.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Bilimsel yani yok öylemi kulaktan dolma bilgiler değil gerçekler azıcık araştırın siz öyle bilin
    0
    0
    Yanıtla