SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tartışma Yaratan Heykeli Özel Kuvvetler Komutanlığı Yıktırmış

0
Güncellendi - 2021-07-29 00:05:15
Tartışma Yaratan Heykeli Özel Kuvvetler Komutanlığı Yıktırmış
A- A+ PAYLAŞ

Savcı Akif Celalettin Şimşek, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in heykeli ile ilgili bir paylaşımda bulunmuş, bir elinde Türk bayrağı ve diğer elinde tabanca olan 3 metrelik heykelin tasvirinin Ömer Halisdemir yerine darbeci general Semih Terzi’ye benzediğini belirtip tepki göstermişti.

Savcı Şimşek, sosyal medyada “Özel Kuvvetler Komutanlığı önündeki bu heykeli kim yaptı ise derhal hesap sorulmalı. Sizce Ömer Halisdemir’e mi benziyor? Yok vatan haini Semih Terzi’ye mi?” ifadeleriyle heykelin paylaşımını yapmıştı.

İlk haberi yayınlayan odatv4.com, yaptığı araştırmanın ardından, savcının hatalı paylaşım yaptığını, hain generale benzeyen tartışma konusu heykelin Niğde Belediyesi tarafından bu ilde dikildiğinı, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın buna itiraz ederek yıkılmasını sağladığını yazdı.

odatv4.com'da 'Savcı hata yaptı, doğru heykeli odatv buldu' başlığıyla yayınlanan haberin son bölümü şöyle:

"...Savcı Akif Celalettin Şimşek, hatalı bir paylaşım yaptı. Odatv'nin edindiği bilgiye göre, savcının iddia ettiği heykelin, Niğde Belediyesi tarafından Niğde'de dikildiği, ancak Semih Terzi'ye benzediği için, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın itirazı üzerine heykelin yıkıldığı öğrenildi.

Odatv'nin edindiği bilgiye göre, Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaki Ömer Halisdemir heykelinin birebir fiziksel özelliklerinin aynısının olduğu ve bu duruma hassasiyet gösterildiği öğrenildi..."

Haberde, Halisdemir'in Özel Kuvvetler Komutanlığı önündeki heykelinin fotoğrafı da yeraldı.

Odatv'nin konuya ilişkin son haberinin linki şöyle:

sehit-halisdemir

odatv4.com- malatyahaber.com

GÖRSEL: Şehit Ömer Halisdemir'in Özel Kuvvetler Komutanlığı önündeki heykeli

GÖRSEL: Tartışma yaratan ve yıkıldığı bildirilen Niğde'deki heykel, şehit Halisdemir ve darbeci generalin fotoğrafları

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Hayrullah (2 yıl önce)
    Allah, Şehit Ömer Halisdemir'e gani gani rahmet eylesin, ruhunu şad, mekanını cennet etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar kaplan (2 yıl önce)
    Özel kuvvetlerin yaptığı heykelde benzemiyor Şehidimiz Ömer Halisdemire
    0
    0
    Yanıtla