SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DSİ'ye Göre Kanaldaki Patlama Izgara Yüzünden!

0
Güncellendi - 2021-07-31 13:02:38
DSİ'ye Göre Kanaldaki Patlama Izgara Yüzünden!
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri 9. Bölge Bölge Müdürü Mahmut Dündar, 23 Temmuz Cuma günü, bakımsızlıktan ve ekonomik ömrünü doldurmuş olmaktan dolayı yıkılan ve Malatya içme suyu kaynağı ile bu suyun toplanarak dağıtımının yapıldığı Malatya Kaptaj Tesisleri'ne kadar ulaşarak, Malatya içme suyu kaynağının büyük bir bir tehlike ile karşı karşıya kalmasına neden olan su baskını sonrası, bölgede incelemelerde bulundu ve kanalın patlamasının nedenlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

DSİ’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Derme Ve Çerkezyazısı tarımsal sulamalarının yanı sıra, Kaptaj Tesisleri'nin hemen yanında kurulan özel bir şirkete ait Keklicek HES'e su taşıyan  ana isale kanalındaki incelemeler sonrasında, yıkılan kanal panolarına ait imalatlarının ivedilikle tamamlanması için çalışmalara başlandığı belirtildi.

Suyun şişmesine Keklicek HES ızgaraları neden olmuş

DSİ'nin açıklamasında, kanalın derz dolgularının da yapılacağı belirtilirken, suyun kanal içerisinde şişmesine sebebiyet veren ve kanal sonunda yapılan Keklicek HES Izgara yapısının kaldırılmasına da karar verildiği kaydedildi.

Açıklamada, kanal onarımının tamamlanmasına kadar, tahliye kanalından dere yatağına kontrollü su verilmek suretiyle sulama suyu ihtiyacının aksatılmadan karşılanması için gerekli imalatların yapılması için de çalışmaların başlatıldığı vurgulandı.

“Sorumluluklarınızı aksatmayın ve görevinizi yapın” toplantısı 

Bu arada, DSİ 9 Bölge Müdürlüğünün sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı ikinci paylaşımda da, DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar’ın, yıkılan kanalda ve Kaptaj Tesisleri'nde yaptığı incelemelerden sonra, DSİ Malatya 92. Şube Müdürlüğü'nde bir toplantı düzenlediği, toplantıda, DSİ personeline sorumluluklarını aksatmaması yönünde talimat verildiği belirtildi.

DSİ Malatya 92. Şube Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar'ın, personelden, "Baraj, gölet, sulama, taşkın koruma, içmesuyu ve HES tesislerinin muayeneleri, koruyucu tedbirleri, takibi, birlik başkanları ile koordinasyon, inşa halindeki tesislerin denetimlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, işlerin aksatılmadan işe ait sözleşme, iş programı, projeler doğrultusunda fen ve sanat kaidelerine göre yapımlarının gerçekleştirilmesi talimatı verdiği" kaydedildi.

Söz konusu açıklamada şöyle denildi:

“DSİ 9. Bölge Müdürümüz Mahmut Dündar, Derme Ve Çerkezyazısı Sulamaları Ana İsale Kanalı, Keklicek HES, MASKİ Kaptajı ve Kozluk Köyünde incelemelerde bulunduktan sonra, 92. Şube Müdürlüğümüz sorumluluk alanında yer alan işletmedeki baraj, gölet, sulama, taşkın koruma, içmesuyu ve HES tesislerinin muayeneleri, koruyucu tedbirleri, takibi, birlik başkanları ile koordinasyon, inşa halindeki tesislerin denetimlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar, işlerin aksatılmadan işe ait sözleşme, iş programı, projeler doğrultusunda fen ve sanat kaidelerine göre yapımlarının gerçekleştirilmesi, malzeme ocakları, etüt, ÇED, kamulaştırma, personel vb. konularda dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili yaptığı değerlendirme ve verdiği talimatların akabinde, talep ve düşüncelerini aldıktan sonra çalışmalarında başarılar diledi.”

Güler HAZAR, malatyahaber.com

FOTO: malatyahaber.com- DSİ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Gozluklu (2 yıl önce)
    Burda Tek Suçlu Sulama Birliği. Bayramda Suyu Kapadılar İki Tane Sakanın Lafıyla Sonrada Izgaraları Konturol Etmeden Koskoca Barajın Suyunu Bıraktılar Tabii Sonuç Bu Şimdide Bi Kanalı Yapamadılar. Tabi Sayın ÖznurÇALIK Hanımın Adamı İlhami Olursa Kimse Hesapda Soramaz. Bu Ağaçların Tüm Günahı Boynunuza
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Biz bu su olayı yüzünden (şebeke suyuna kanal suyu karışması) tüm aile hasta olduk. Hakkımız haram olsun size siyasiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Elazığdaki kamu kurumu Bölgelerinin Malatya ya bir çivi çaktığını gördünüz mü. Babayiğit bir vekil yok ki yakalarına yapışsın. Karayollarının hali ortada DSi nin hali ortada. Siz ne işe yarıyorsunuz sayın siyasiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (2 yıl önce)
    Yeşilyurttaki bahçelerimizi suladığımız kanala 1 haftadır su verilmiyor. Ne zaman bitecek bu çalışma? Ağaçlarımız göz göre göre kuruyor. Kim hesabını verecek bunun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sorumlu bulundu ızgaralar bu ızgaraları kodese koymak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    Kanalda nasıl bir çalışma yapılıyor bilmiyorum ama 3 aydır emek ve para harcadığımiz bostanlar kurudu yetkliler bu konuda ne yapacaklar herkes madur oldu emeklerimize yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübekli (2 yıl önce)
    Kanaldaki patlamanın sorumlusu suyun bir hafta kapatılıp açıncada 6 metreküp bırakarak kanalda ne kadar yosun varsa ızgaraya sıkıştıran DSİ ve Sulama birliğinde HES bir gün öncesinden temizlik yapıldığını söylüyor o bölgede kameraları varmış ağaçlarımız kuruyor suçlu açık açık ortada sulama birliği bir an önce çözüm bulun bu duruma
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    hayret!
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    Resimlere bakınca herkesin önünde hazır su var.Niçin şebeke suyu yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • resocan (2 yıl önce)
    10 gündür kanallarda su yok daha yapacaklar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Hepsidé göbekli çıkınca sahada biraz gezininceleyin Selahattin başkan vekillerimizin hepsi il başkanımız İhsan KOCA bey gibi olun bir zahmet
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Suçlu bulunmuş, suçlu ızgara. Artık ızgara ya iyi bir ceza versinler. Bir daha böyle bir felaket yaşanmasın. Böylece bütün sorumlular aklanmış oldu. İşte sonunda böyle saçma sapan bir memleket olduk. Allah sonumuzu hayır eylesin.
    0
    0
    Yanıtla