SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Her Odaya 2 Hasta Alınırsa 700 Yataklı Olacak'

0
Güncellendi - 2021-08-01 16:28:03
'Her Odaya 2 Hasta Alınırsa 700 Yataklı Olacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın içme suyunun kaynağı yakınında bulunan ve kaynak için büyük tehlike oluşturan HES'in 'çürük' olduğu anlaşılan kanalının 23 Temmuz'da  patlaması sonucu su baskınına uğrayan Büyükşehir Belediyesi'ne ait kaptaj tesisinde meydana gelen bu olay sırasında il dışında olan, ancak kente döndükten sonra bu olayla ilgili 'tek' açıklaması, girişimi ve incelemesi duyulmadığı için eleştirilere muhatap olan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kendi gündem önceliği doğrultusunda çalışmalarını sürdürürken, son olarak eski Malatya Devlet Hastanesi'nin yerinde inşa edilmekte olan Battalgazi Devlet Hastanesi binasında incelemelerde bulundu.

Gürkan'ın bu incelemesine ilişkin olarak Büyükşehir Belediyesi'nden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi ilçesine yapılan ve inşaatı devam eden Yeni Devlet Hastanesindeki çalışmaları inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın, Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminde yoğun uğraşlar vererek daha önce hastane olan alanda tekrardan devlet hastanesinin yapılması için girişimlerde bulunması sonrasında yapımına başlanılan Yeni Devlet Hastanesi inşaatında sona yaklaşıldı.

İki aylık bir süre içerisinde inşaat çalışmalarının tamamlanarak faaliyet göstermeye başlayacak olan hastane inşaatında çalışmaları inceleyen Başkan Gürkan, inşaatın son durumuyla ilgili yetkililerden bilgiler aldı. Başkan Gürkan, yeni devlet hastanesinin bölgeye ve hasta vatandaşlara büyük katkıları olacağını söyledi.

Hastane inşaatının çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren yüklenici firma Üst Yapı Koordinatörü Birol Sarıkaya, “İki sene önce başladığımız hastane inşaatımızın artık sonlarına geldik. Bilindiği gibi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın projesiydi ve başkanımızın emeği çok ben kendisine teşekkür ederim. Çalışmalarımızın sonuna geldik inşallah iki ay sonra montaj imalatlarımızı da tamamlayıp inşaatımızı bitirmiş olacağız. Sağlık Bakanlığı’nın takdirinde yılsonu veya Ocak, Şubat ayı gibi hastanemizin açılışını yapabilirler” dedi.

Yeni Devlet Hastanesinin yapıldığı bölgenin muhtarlarından Zafer Mahallesi Muhtarı Kemal Bulguru, “ Hastane inşaatımızda emeği geçen başta başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Biz, hastanemizin kapanmaması için öncülük edenlerdeniz. Selahattin Gürkan başkanımızın bizim arkamızda durmasıyla, bize güç vermesiyle hiç yılmadık ve devam ettik. Hastanemizin yapımında en büyük emek Selahattin Başkanımıza ait. Selahattin Başkanımızın plan ve programı dâhilinde her zaman görüşmemizde mücadelemize birlikte devam ettiğimizi söyledik ve Ankara’ya kadar gidip görüşmeler yaptık. Başkanımız sağ olsun dar olan alanı da genişletti ve her konuda gerekeni yaptı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çöşnük Mahalle Muhtarı Burhan İnanç ise, “ Devlet hastanesinin yapımından dolayı Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Başkanımızın emekleri çok. Bölgemizde hastane olması şarttı. Hastanemiz bölgeye değer katacak. Vatandaşlarımız mevcutta olan hastaneye giderken masrafları çok oluyordu. Vatandaşlarımız çok zorluk yaşıyordu. Hastanemizin yapımında başkanımızın gerçekten çok katkıları var Allah kendisinden razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza, dönemin başbakanına ve Sağlık Bakanımıza arkadaşlarımızla birlikte dilekçemizi sunmuştuk. Başkanımız olmasaydı devlet hastanemiz elimizden kesinlikle giderdi ben buna inanıyorum. Başkanımıza duruşundan ve kararlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Millet biz yaptık diyor ama başkanımız olmasaydı gerçekten de bölgemizde devlet hastanemiz böyle kalmazdı ve olmazdı. Allah kendisinden razı olsun” şeklinde konuştu.

Fırat Mahalle Muhtarı Nihat Biner’de, “ 60-65 yıl önce Malatya’mızın batı ve doğu çıkışına SSK ve Devlet Hastanesi Malatya’nın Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanacağı esnada mevcutta olan ancak şuan yapımına devam edilen hastanemiz yıkılma durumuna gelmişti. Bölge olarak bizlere uzak olan devlet hastanesine mahkûm olma durumunda kalmıştık. Bu durumda Selahattin Başkanımız başta olmak üzere devlet yetkililerimiz bu konuya el attılar. Bu durumun yanlış olduğunu ve hastanenin yeniden yapılması gerektiğini, bölgeye büyük bir katkı sağlayacağını ifade ettiler. Ben Selahattin Başkanıma ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamalarında bulundu.

Yeni devlet hastanesinin yapılması için büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Gürkan, “ Güzel bir eseri görmekten dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Tabi bu süreci hep birlikte başardık. Seçim sürecinde özellikle hastane alanının TOKİ tarafından herhangi bir plan dâhilinde olmaması ve tekrardan hastane yapılması noktasında değişik zamanlarda ve çeşitli aralıklarla müracaatlarımız olmuştu. O süreçte farklı parametrelerin olmasıyla da bir türlü mesafe kat edemedik. Seçim sonrasında hastanemizi gerekirse Battalgazi Belediye Başkanlığı dönemimizde belediye olarak ben yaparım demiştim. Neticede süreç daha sonrasında dönemin Sağlık Bakanı olan Mehmet Müezzinoğlu bakanımızın TOKİ’den yeri istemesi ve TOKİ’den yerin alınması daha sonrasında o dönemde Battalgazi Belediyesi olarak jeolojik etüt planlarının ve diğer planlarının hem maddi hem de manevi anlamda yapılması anlamında katkı sunmak ve yakinen takip etme noktasında büyük gayret gösterdik.

Süreç içerisinde gerek Mehmet Müezzinoğlu bakanımız, gerek Recep Akdağ bakanımız ve şuanda Sağlık Bakanımız olan Fahrettin Koca bakanımızın çok yakın ilgili ve alakalarını gördük. Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci’de o dönemde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevindeydi. Sayın Bülent Bakanımızın da bu konuda çok büyük gayret ve çabaları oldu. Netice itibariyle bölgede güzel bir eser oldu. 50-60 yıl önce şehrimizin bir tarafında bir hastane diğer tarafında bir hastane varken şehri tek artelli bir hastaneye hapsetmek kadar kötü bir şey yoktu. Biz bu konuda devletimizin yetkililerine ve emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yaptığımız girişimler olumlu sonuçlar verdi ve güzel bir eser ortaya çıktı. Hastanemiz her ne kadar 352 yataklı görünse de her oda için tek hasta kabul ediliyor. Aynı zamanda hastane yapımında her oda için iki hasta kabul edecek bir formatta hazırlandığından dolayı yeni hastanemiz 700 yataklı bir devlet hastanesidir.

Devlet hastanemizin bölgemizde olması, esnafımızın canlandırılması, sosyal hayatın daha hareketlendirilmesi noktasında ve hasta vatandaşlarımızın daha erişilebilir hastaneye ulaşması noktasında önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu konuda bizlere süreçte destek veren bütün Sağlık Bakanlarımıza teşekkür ederiz. Dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu yâd etmemiz lazım. İlk süreci kendileri başlattı ve daha sonrasında Recep Akdağ bakanımızın proje aşaması süreci ve görevde bulunan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’da hakikaten irade kararlılığını ortaya koyarak ki Türkiye’de tek irade kararlılığı konulan hastanemizin ihale sürecini gerçekleştirdi. İnşallah bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıl hastanemizin açılışı gerçekleştirilecektir diye düşünüyorum. Hastanemizin Malatya’mıza, bölge halkımıza ve memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Ahmet (2 yıl önce)
    Selahattin başkan battalgazi belediye başkanı iken aslında iyi işler çıkarıyordu. Sanırım hükümetin başarızlığı onuda etkiledi. Vede heyecanını kaybetmiş gibi görünüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Yıl olmuş 2021, 2 yataklı hastaneyle övünmek neyin nesi,hangi kafadasınız darül rifat buna mı layık.Yazık cok yazık.Anadoluyu yurt yapan...diye hamasî nutuklar atarken ögrenci yurdu gibi iki kisilik odalar ne demek oluyor.Hani hasta mahremiyeti..Eski günlere özlem mi var???
    0
    0
    Yanıtla
  • Goktug (2 yıl önce)
    Her odaya 2 kisi mi şaka mı yapıyorsunuz ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Başkan işi biliyor büyük köy yaptınız malatyayi tabiki alay edersiniz çok bile 350 yataklı hastane.reklamin kötüsü olmaz.durmak yok abartmaya devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • kernek (2 yıl önce)
    başşkanda süper bi zeka var başkan harikasın kimsenin aklına gelmezdi bahçeyede sedye at yazlık bölüm alsana bin yatak olmayacak bi prooje değil sen yaparsın başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (2 yıl önce)
    hatta sabah ayrı öğlen ayrı akşam ayrı gece ayrı 2 kişi yatırırsanız dönüşümlü olarak 1400 kişilik hastane olur :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Adam zeka küpü arkadas yaa. Kıymetini bilelim. Sonra bizimde 2 ile carpmasın....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Sizler bu halka bu suyu bu şekilde içirmeye devam edin o hastanenin her odasına dört yatak atmak zorunda kalırsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Her odaya 3 hasta alırsak, o zaman da hasta yatağı kapasitesi 1000 yatak olur. Şikayet etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ozpoturge (2 yıl önce)
    Direk 350 odalı desene 700 rakamı olacakmış ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    İnsanların aklıyla dalga geçmeye devam hakediyormuşuz
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    kişi ne kadar kendi reklamını yaparsa yapsın kişi ne kadar ankaraya reklamını yaparsa yapsın. vatandaş kimin nasıl çalışttığını çok iyi biliyor. vatandaş hala ahmet münir erkal ve mehmet yaşar çerçiyi konuşuyor.. vatandaş hala allah mekanını cennet etsin mevlüt aslan oğlunu konuşuyor. vatandaş hala eski milletvekili ömer faruk özü konuşuyor onun için boy boy resim çektirerek sosyal medyaya ve basına dağıtmasına gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    800 bin nufuslu malatyaya 300 yatakli hastahane bir gunde 820 yatakli oldu acilista 1300 yatakli olur yani gunu birlik yatirim gunu birlik konusma
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya araç kiralama (2 yıl önce)
    hadi malatyaya hayırlı olsun inşaallah
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Niye her odaya 2 yatak her yerde tek yatak yine Malatya'ya kazık
    0
    0
    Yanıtla
  • paşa44 (2 yıl önce)
    Halamın bıyığı olursa misali... Aslında kendileri de farkında yatak sayısının azlığından durumu kurtarmaya çalıştıkça komik açıklamalar yapıyorlar. Elazığ'a 1040 yataklı şehir hastanesi Malatya'ya 350 yataklı hastanecik! ah Malatyam vah Malatyam!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bu hastahane için herkes kendine pay çıkarmaya çalışıyor öznur çalık çıkıyor ben uğraş verdim Bülent tüfenkci ben uğraş verdim Ahmet Çakır ben uğraş verdim hakan kahtalı ben verdim diyor il başkanı ihsan koca ben uğraş verdim diyor kim doğru söylüyor kim yalan yalan söylüyor en son selahattin Gürkan ben uğraş verdim diyor hepinizde Malatya halkını kandırıyorsunuz yalan söylüyorsunuz inşallah 2023 kalmaz seçim daha önce olur bu Malatyalı lar da bu yüzlerde kurtulur
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumhurbaşkanlıgında rte ama milletvekilliği ve belediye de akp gidecek reis akp den ayrılıp yeni bir parti kurması lazım...Akp yok kardeşim chp de yok meclis dışında bir sürü parti var ona oy vericem sende oy ver malatyalı hakkını savunana ilerici yenilikçi insanlara oy ver hakkını sömürüyor bunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Büyükşehirler içinde şehir hastanesi olmayan tek şehir; Türkiye de çevre yolu olmayan tek şehir; Büyükşehir olup da tavuk pininden bozma havaalanı olan tek şehir. Duyarlı bir Malatyalı olarak ben utanıyorum. Ya sizler sayın siyasiler. ? Sanırım kuzey çevre yolu tamamlanırsa dededen toruna anlatacak güzel bir efsanemiz olacak. 2001 de başlayan proje muhtemelen 2071 i görecek tabi kıyamet kopmazsa...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tam üstüne bastın doğru söze ne denir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardas agzına saglık. Bunlar anlamaz. Verirler coskuyu, adamda kendini bir şey zannedip yürümesi degişir. Bunlardan olmaz. Ben öğretmenim. Benden belediye baskanı olmaz. Niye dersen ben mühendis ve mimar degilim. Zaten Gürkan da öğretmen!!!! Adamdaki projeye bak yatak sayısını artırdı hastane büyüdü. Ne proje ama. Ah ahhh. Eski SSK hastanesi 6 kişiliktir. Koğus sistemi yapta 6 kat büyüye. 2100 yatak yapar sayın Malatya-i Emirül Destani Gürkan Hazretleri . Ah ahhh
    0
    0
    Yanıtla
  • Birde Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir e bağlı Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerinin kadrolarına bakın, çoğu liyakatsiz donanımsız insanlar.Önüne gelen daire başkanı olmuş şaka gibi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Selahattin başkanın bu kapasite, mesafe, para özetle rakamla anlatılabilecek her konudaki abartma, kabartma, katlama yeteneği inanılmaz. Resmen 320 yatak denilen hastanenin kapasitesini de bir anda 700'e çıkarmayı başardı. Bunun mantığına göre mevcut hastanelerin her odasına birer yatak daha atılabilme kapasitesi var. Oldu mu size bir misli yeni kapasite. Mevcut Eğitim ve Araştırma Hastanesi 650 yataklı mı, hesabı buna yaptırın olur 1300 yatak. Bir de, sel basan içmesuyu tesisine gitmediğini eleştirmişsiniz. Geç de olsa belki gidecekti ama Güler Hazar'ın yazısı üzerine bunun çevresindekiler "bak yazdılar onun için gitti derler" diye göndermemişlerdir. Çevresindeki danışman kapasitesi bu çünkü. Millet içme suyu ile ilgili endişe etsin, hazır sulara bir misli fiyat ödemeye devam etsin. Bunlara ne ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    yine şükür ki ilave normal yatak koyuyor. ya ranza koysa ne olcaktı.
    0
    0
    Yanıtla