SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Farklı Düşüncelerimiz, İnançlarımız Olabilir Ama.."

0
Güncellendi - 2021-08-01 22:38:18
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir İlçesi Dedeyazı Mahallesinde hayırseverler ve mahalleliler tarafından yapılan Dedeyazı Kültür Merkezi ve Cemevi'nin açılışı yapıldı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılış törenine AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Dedeyazı Mahallesi Dayanışma Derneği adına açılış konuşmalarını yapan Recep Çakır, “ Bir tuğlada sen koy diye başlattığımız Dedeyazı Kültür Merkezi ve Cemevi, toplumsal dayanışma, birlik ve beraberliğin en güzel örneğidir. Yaptığımız cemevi toplumsal belleği nesilden nesile taşıyan, iyiliğin ve güzelliğin paylaşıldığı, sevginin, muhabbetin arttığı bir inanç merkezidir. Kültür merkezimiz ve cemevimizde çok yönlü faaliyetlerde bulunacak, köyümüze değer katacak, yardımlaşmayı artıracak, özümüzü ideallerimizi yansıtacak bizi biz yapan bir değerdir. Kültür merkezimizin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi

Dedeyazı Mahalle Muhtarı Seyit Aslan, Dedeyazı Kültür Merkezi ve Cemevinin yapımında emeği geçenlere ve açılışa katılanlara teşekkür etti.

Kanaat önderlerinden İbrahim Erdem konuşmasında,” Hizmet abidesi kültür merkezi ve cemevinin açılışını yapıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı hizmetlere teşekkür ediyoruz. Dedeyazı halkı katkılarıyla damlaya damlaya göl olan birlik ve beraberlik ilkesini her zaman olduğu gibi bir daha pekiştirdi. Ne mutlu bizlere, ne mutlu emek verenlere. Kültür merkezi ve cemevimize katkıları olanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ise, kültür merkezi ve cemevinin yapıldığı arsayı bağışlayan ve yapımında katkı sunan iş insanına ve mahalle sakinlerine teşekkür ederek, Doğanşehir Belediyesi olarak kültür merkezi ve cemevinin yapımı için talepte bulunan çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Açılışının yapıldığı Dedeyazı Kültür Merkezi ve Cemevinin Doğanşehir ilçesine, Dedeyazı Mahallesine hayırlı olmasını söyleyen Doğanşehir Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu, merkezin yapımında emeği geçen Büyükşehir Belediyesine, hayırsever vatandaşlara teşekkür ettiklerini belirtti.

"FARKLILIKLARIMIZI ZENGİNLİK OLARAK DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM"

Her düşüncede, her görüşte olan insanların birlikte mutlu bir açılış gününde beraber olmaları Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu durumdan memnun olduğunu dile getiren Başkan Gürkan, “ Toplumda ne kadar birliktelik, huzur, insanlar arasında tesanüt duygusu, huzur ve barış olursa orada o kadar yükselme olur. Seçimlerden önce bize en büyük projemizin ne olduğunu sorduklarında biz en büyük projemizin sosyal entegrasyon olduğunu söyledik. Toplumun birliğini, beraberliği, huzurunu, dirliğini ve düzenini sağlamak olduğunu dile getirdik. Hizmet işlerinin en kolay işler olduğunu söyledim ve bunu da vatandaşlarımız görüyor. Birlik beraberlik içerisinde olursak en sıkıntılı dönemlerde deprem gibi pandemi gibi dönemlerde en büyük hizmetler yapılıyor. Esas olan bizim birliğimiz ve beraberliğimizdir. Yunus’un dediği gibi; ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz. Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi işi. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik.’ Biz esas gönüller yapmak için buradayız.

Âşık Veysel ne güzel demiş; ‘Yezit nedir ne Kızılbaş. Değil miyiz hep bir kardaş. Bizi yakar bizim ataş, söndürmektir tek çaresi. Bu âlemi yaratan bir. Odur külli şeye kadir. Alevilik Sünnilik nedir, menfaattir varvarası.’ Biz kendimizi, düşüncelerimizi, inançlarımızı, değerlerimizi ve kültürlerimizi birilerinin menfaatine kullanma anlamında istismar edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Hangi görüşte, düşüncede, yapıda olursa olsun milletimizin birliğini, beraberliğini, düzenini, huzurunu bozmaya çalışanlara bizim hoş bakmamız mümkün değildir. Var olan farklılıklarımızı zenginlik olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Milletimizin mayası sağlam bir mayadır. Kimsenin milletimizi bölmeye cüret etmesi mümkün değildir. İnsanı ayırmak kadar insanın aşağılandığı hiçbir şey olamaz. Biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü diyoruz. Kültür merkezi ve cemevimizin yerini tahsis eden hemşerimize, yapan ve yapılmasında yardımları olan hemşerilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"FARKLI DÜŞÜNCELERİMİZ, İNANÇLARIMIZ OLABİLİR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, Malatya’da Doğanşehir Dedeyazı Mahallesi Kültür Merkezi ve Cemevi açılışına katıldı.

Doğanşehir İlçesine bağlı Dedeyazı Mahallesi'nde hayırsever mahalle sakinlerinin katkılarıyla yapılan Kültür Merkezi ve Cemevi açılışı kalabalık bir kitlenin katılımıyla gerçekleştirdi. Açılışta birlik ve beraberlik mesajı veren Ağbaba, Kültür Merkezi ve Cemevi'nin yapımında büyük katkıları olan Veli Aytop'a plaket takdim etti.

“Bu toprakların ve bu topraklarda yetişmiş insanların değerini hepimizin bilmesi gerekiyor. Burada bir kültür ve cemevi açıyoruz. Burada ibadetlerimize öncülük eden, inancımızın yaşamasını sağlayan insanların ektiği tohumların kıymetini bilmemiz lazım. Anadolu toprakları dünyada eşi benzeri bulunmayan topraklar. 13. yüzyılda Avrupa’da insanlar inanç ve düşüncelerinden dolayı katledilirken Anadolu bir elinde aslanı, bir elinde ceylanı barış içinde yaşatan Hacı Bektaşi Velileri yetiştirdi. Dünya etnik kimliğinden dininden dolayı 13. yüzyılda birbirini öldürürken bu topraklar ‘Ne olursan ol, yine gel’ diyen Hz. Mevlanaları yetiştirmiştir. Bu topraklar Yunus Emreleri, ‘yârin yanağından gayrı her yerde, her şeyde, hep beraber olabilmek’ diyen Şeyh Bedrettinleri, Ahmet Yesevileri, Niyazi Mısrileri yetiştirmiştir. Onların ekmiş olduğu tohumlara hep birlikte su vermemiz lazım. Bugün barış içinde yaşamamızı sağlayan onlar, farklı inançlarla, kimliklerle, düşüncelerle birlikte yaşamamızı sağlayan onlar. Bugün kadınla erkeğin yan yana oturmasını sağlayanlar da bu inancın temelini atanlardır. Hacı Bektaşi Veli, Kadıncık Ana için ‘o benim eşim değil, eşitim’ diyor. İşte bu görüşü yaşatmamız lazım.

Gündem mülteci, sığınmacı. Allah kimseyi topraklarından koparmasın. Hiç kimse keyfi için ülkesinden gitmiyor. Mültecilere nefretle bakmamakla lazım. Mültecileri bu hale getiren politikaları reddetmek lazım. Türkiye Müslüman coğrafyasında diğer ülkelerden farklı bir ülke. Tüm bu kötü yönetime rağmen Türkiye farklı bir ülke. Müslüman ülkelere Bangladeş’e, Afganistan’a, Irak’a, Tunus’a, Sudan’a bakın. Buralarda kan ve gözyaşı var, kadın erkek eşitliği yok, bilim yok, yoksulluk var. Biz niye böyle değiliz. Biz bugün Suriye değilsek, insanlar birbirini kesmiyorsa, 12-13 yaşında kızlarımız köle gibi satılmıyorsa bunu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Bunu hiç kuşkusuz laik ve demokratik Cumhuriyetimize borçluyuz. Farklı görüşlerimiz olabilir ama ülkemizin ve değerlerimizin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bir de çevrenin en çok ne olduğunu Dedeyazılılar biliyor. Burada yıllardan beri maden ocağı var. Birileri daha fazla kazansın diye Dedeyazı yok edilmeye çalışılıyor. Sayın Bakan, belediye başkanı ve kaymakam da eminim bizim gibi düşünüyordur. Para için doğa yok edilmemeli. Bugün ormanlarımız yanıyor, doğamızın da kıymetini bilmemiz gerekiyor.”

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMAK HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI"

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise kültür merkezi ve cemevinin açılışında yaptığı konuşmasında, “ Dedeyazı özel bir mahallemiz. İnsanlarımız güzel insanlar. İnsanlarımızın bu topraklara sahip çıkışını bizi mutlu ediyor. Kültür merkezimizi ve cemevimizin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ayrıca bütün Malatya’nın dört bir yanında yaptığı altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla teşekkür ediyoruz. Her mahallemize gittiğimizde altyapı ve üstyapısıyla güzel çalışmaların olduğunu görüyoruz. Başkanımız Malatya’nın daha yaşanılabilir bir il olması için gayret gösteriyorlar. Biz, bu toprakların çocuklarıyız. Biz, Cumhuriyet çocuklarıyız. Elbetteki Cumhuriyetimize, Mustafa Kemal Atatürk’e ve laikliğimize sahip çıkıyoruz ve gurur duyuyoruz.

Dolayısıyla demokratik Cumhuriyetimizi koruma noktasında her bir vatandaşımızın bu topraklara ve vatanımıza sahip çıkması önemlidir. Birlik ve beraberliğimizi korumak hepimizin ortak paydası. Bizi bugün var eden ve buralarda kalmamızı sağlayan değerlerimizdir. Değerlerimiz uğruna ülkemiz Kurutuş Savaşı’nı verdi. Ülkemiz zor kazanıldı ve muhafazası da zor. Bu ülkenin Anadolu olması, çeşitli coğrafyalardaki insanların sığındı bir yer olması, bizlerin topraklarımızı korumamızdaki azmi ve kararlılığı da topraklarımızda yetişen dedelerimizle, şeyhlerimizle, hocalarımızla ve bu toprağın insanlarının gayretleriyle oldu. İnşallah cemevimizde birliğimizi, beraberliğimizi ve insanlarımızın cem olması noktasında hizmetleriyle yıllarca ayakta durur” açıklamalarında bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • hasan (2 yıl önce)
    Sivas'ta insanları katledenlerin avukatlığını yapan birinin bu açılışa katılması ne kadar düşündürücü değil mi? Hem de Veli AĞBABA ile aynı safta .Kimler kimlerle...
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    Yapanların,Emeği geçenlerin,herkesin ellerine sağlık iyi bir hizmet olmuş,helal olsun Seyit muhtar, tebrikler Dedeyazı hayırlı olsun.............
    0
    0
    Yanıtla
  • zibetra (2 yıl önce)
    Özlediğimiz görüntüler.. Bir anımı paylaşmak isterim; İstanbul'dan Malatya'ya Z firması ile geliyordum. Gürün'de mola vermiştik. Mola bittikten sonra bizim kaptan B firmasının daha gelmediğini görünce muavine "gelmedi mi daha B firması?!" diye sordu. Daha gelmediğini öğrenince telaş içinde sağı solu aramaya başladı. Bizim mola süresi de çoktan geçti ama yolcular da ses çıkarmadı. Aradan 15 dakika geçtikten sonra B firması girdi tesise. Bizim kaptan "Gardaş nerdesin ya?! Merak ettim seni?" diye sorduktan sonra yola devam ettik..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    İnançlarımız ve düşüncelerimiz istismar edilmediği sürece, ülkemizin maddi ve manevi değerleri yabancılara ve çıkar çevrelerine peşkeş çekilmediği sürece , ortak aklı ve bilimi hep ön planda tuttuğumuz sürece bu vatanın insanlarını ve bu vatanı kimse bölüp parçalayamaz. Kurtuluş savaşımız kitap gibi önümüzde duruyor en büyük rehberimiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Ne güzel ne hoş bir görüntü.....
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    Diğer konularda da birlik saglayabilsek çok guzel olacak.
    0
    0
    Yanıtla