SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Siyasi Polemik Konusu Yapmadan Ele Alıyoruz"

0
Güncellendi - 2021-08-03 15:51:19
A- A+ PAYLAŞ

"BİZİM ADLİYEMİZ, BAZI İLÇE ADLİYELERİNDEN BİLE DAHA KÜÇÜK" CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberindeki CHP heyetiyle birlikte Malatya Baro Başkanlığını ziyaret etti.

Malatya’da yeni adliye binasının yapımına ilişkin sorunların ele alındığı ziyarette konuşan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Yıllardır adliye binasının yapılmasını bekliyoruz, binanın bir an önce yapılıp hizmete açılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

"Malatya adliyesi, ilçelerin adliyesinden bile küçük!"

Ağbaba ziyarette yaptığı konuşmada; “Adalet noktasında Malatya’nın en önemli sorunlarından biri adliye binasıdır. Baromuz adaletin en önemli organlarından biri olarak bu sorunu yıllardır dile getiriyor. Ben milletvekili olduğumdan beri hep konuşulan şey Malatya’ya yeni adliye binası yapılması. Önce hemen yanımızdaki bölgede adliye kurulacak denildi, daha sonra Beylerderesi’nde kurulacak denildi. Şimdi yıkılan Askeri Hastanenin yerine yapımı için çalışmalar yapılıyor. Bizim adliyemiz, bizden daha küçük illerin, hatta bazı ilçelerin adliyesinden bile daha küçük. Bu konuyu hemen gündeme getireceğiz ve Meclis açılınca komisyonlara taşıyacağız. Biz icra makamı değiliz ama Malatya söz konusu olunca Malatya’nın çıkarı için elimizden geleni yaparız. Bu konuyu siyasi polemik konusu yapmadan ele alıyoruz. Adalet Bakanlığı nezdinde bu konuyu takip edeceğiz. Yakın gelecekte yargının bağımsız olduğu, hukuk devletinin tartışılmadığı bir ülke haline geleceğimizi umuyoruz.”dedi.

"Büyükşehir adliyeleri 140 bin metrekare, Malatya adliyesi 22 bin metrekare"

Malatya Baro Başkanı Evren Han adliye binasının küçük olması nedeniyle Covid-19 salgınında yaşam kayıplarının olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Siyaset kurumu siyasi çalışmalarını özgürce yapmalı, ülke yönetimine dair sözleri olmalı. Bizim Malatya özelinde en önemli sorunumuz Malatya adliyesinin durumu. Adliye kanayan bir yaraya dönüşmüştür. Malatya’da adliye 22 bin metrekarede hizmet ifa ederken büyükşehirlerde 140 bin metrekarelik alanlarda hizmet ifa ediliyor. Malatya Adliyesi büyükşehirlerin beşte bir daha az metrajlarda, hukukun tecelli etmesine engel olacak yerlerde çalışıyor. Pandemide bu çok ciddi bir soruna dönüştü, adliyede kaptıkları virüsler nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşlarımız oldu. Yeni adliye binasının projesi onaylanmıştır, sadece ihaleye çıkması gerekmektedir. Biz 10 yıldır bu sorunu yaşıyoruz. Ben Sayın Ağbaba’dan ve CHP heyetinden de destekler bekliyorum. Veli Beyden Malatya Adliyesinin sorununu gündem yapmasını istiyorum. Bu siyaset kurumunun bir görevidir.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Abdulkadir (2 yıl önce)
    Sizin yaptığınız artistlikten başka bir şey değil. Bedavacılıkla siyaset yapmak. Sayın baro başkanı, adliye binasının yerinin tahsis edildiğini ve hazırlandığını biliyor olsa gerek. Adliye binasını Veli Ağbaba cebinden yaptıracak değil. Hükümet zaten bu binayı yaptırma hazırlıkları içinde. bu bina nasıl olsa yapılacak. ama ad Veli Ağbabbanın olsun diye çırpınıyorsunuz. Buna ucuz siyaset denir. Zaten bu ucuz siyaseti yaptığı için Veli Ağbaba halkın gözünde sevilmeyen adam durumuna düşmüştür. yeter çekilsin, biraz da Enver kiraz vekil olsun. o daha yakışır...
    0
    0
    Yanıtla