SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tutturmuşlar, Yangın Niye Söndürülemiyor!"

0
Güncellendi - 2021-08-04 15:07:55
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile Hakan Kahtalı, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundular. Tüfenkci, çıkan yangınlara sevinenler olduğunu öne sürerken, Kahtalı "Bu yangınları çıkartanlara hesap soran yok" diye konuştu.

"BÜTÜN OYUNLAR BU SEÇİME YÖNELİK"

AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Türkiye’nin zor dönemlerden geçtiğini belirterek, “Bir yandan salgınla mücadele ederken bir yandan da sellerle, orman yangınlarıyla mücadele ediyoruz. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri bu nedenle önemli. Bütün oyunlar bu seçime yönelik" dedi.

Orman muhafızlarının sahada yedi yirmi dört mücadele ettiğini ifade eden Tüfenkci, “Bir yandan yangınları söndürürken çıkan yangınlara sevinenleri görüyoruz. Bunları da görmek bizleri üzüyor. Özellikle bu yangında hayatlarını kaybeden personellerimize, vatandaşlarımıza şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bir yandan bu sorunlarla mücadele ederken bir yandan da Türkiye’yi büyütmeye çalıştıklarını dile getiren Tüfenkci, “Baktığımız zaman Türkiye’nin ilk defa ihracatının 100 milyar doların üzerine çıktığını görüyoruz. Türkiye’ye moral veren ve Türkiye’ye geleceği emin adımlarla bakmasını sağlayan önemli gelişmelerden birisi Türkiye’nin salgın sürecinden sonra büyüyen 4- 5 ülke arasında olması. Hemen yanı başımızdaki organize sanayi bölgesinin altıncı bölge teşvikleri kapsamına alınmasından sonra hızlı bir şekilde Malatya’ya yatırımların geldiğini de görüyoruz. Şahnahan’daki arıtma tesisini hayata geçiriyoruz. Burada sadece arıtma tesisi ile yetinmeyeceğiz, bu arıtma tesisinden çıkan sularında kapalı kanallarla gitmesi önemli. Özellikle tarımsal anlamda hem de burada yaşayan halkın rahatlatması anlamında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şahnahan tarım bölgesi, dolayısıyla kayısının yoğun olarak görüldüğü bir bölge. Özellikle lisanslı deponun yapılması önemliydi. TMO’nun alım yapması bu bazda para etmesi üreticilerimizi de memnun etti. İnşallah önümüzdeki dönem Türkiye’yi hep beraber refaha kavuşturacağız. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri bu nedenle önemli. Bütün oyunlar bu seçime yönelik. İnşallah sizlerin de desteği ile hizmetlerimize devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.

"VATANDAŞIN AKLINI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise, Türkiye’deki orman yangınları üzerinden muhalefetin algı yaptığını ifade ederek, “Bütün ekipler orada canla başla seferber olmuş vaziyette ancak muhalefet bunu görmüyor ve yangını çıkaranlardan hesap sormuyor. Bunun üstüne bir de algı yaparak vatandaşın aklını karıştırmaya çalışıyorlar” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar , AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Namık Gören, AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Tecde Muhtarı Ali Yiğit ve partililerle birlikte Tecde Mahallesinde düzenlenen mahalle toplantısına katılarak mahallele sakinleri ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Milletvekili Hakan Kahtalı yakın tarihte çok büyük sıkıntılar yaşandığını hatırlatarak Türkiye’nin pandemi ile mücadeledeki başarısına dikkat çekti.

Kahtalı , “2020 yılında Malatya ve Elazığ'da bir deprem oldu, daha sonra İzmir'de de deprem felaketi yaşandı. Ardından Karadeniz'de sel felaketleri yaşandı daha sonra da tüm dünyada pandemi krizi yaşanmaya başladı. Pandemi her yerde olduğu gibi ülkemizde de sıkıntılara yol açtı ama Allah'a şükürler olsun bugün geldiğimiz noktada pandemi ile en iyi mücadele eden ülke konumundayız. Sağlık alanında yaptığımız yatırımların bu dönemde önemli katkıları oldu. Hiçbir vatandaşımızı zor durumda bırakmadık, hiçbir vatandaşımıza ‘ilaç yok, doktor yok’ demedik. Ülkemizde 1 milyon 177 bin sağlık çalışanı var. Bu çok önemli bir rakam. Malatya’ya baktığımızda bütün ilçelerimizde gerek hastanelerimizi gerek aile sağlığı merkezlerimizi gerekse de entegre hastanelerimizi tamamladık. Yine eski Devlet Hastanesinin yerine 300 yataklı bir hastane daha yapıyoruz o da bitme aşamasına geldi. Bunun yanında üniversite hastanemiz ve onkoloji hastanemiz ülkemize ve dünyaya önemli hizmetler veriyor” dedi.

Malatya’nın önemli bir tarım ve sanayi şehri olduğunu belirten Kahtalı, tarım ve sanayi alanında yapılan yatırımlardan bahsederek, “Şehrimizde 50 bin ÇKS kaydı olan çiftçimiz var. Malatya dünya kuru kayısı başkenti. Bu anlamda kayısı ile alakalı önemli yatırımlar yaptık. Lisanslı depoyu tamamladık. Toprak Mahsulleri Ofisinin alım yapmasını istiyorduk Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bu isteğimiz de gerçekleşti ve TMO’nun kayısı alımı sonrası fiyatlar arttı. Kayısımız şu anda 28-30 lira civarında işlem görüyor, bu çok önemli. Sanayi alanında yine Malatya'da 2 Organize Sanayi Bölgesi tamamen dolu, 3. Organize Sanayi Bölgesini açtık, oraları kamulaştırdık ve kamulaştırma bedelini ödediğimiz her alana da yatırım geliyor. Şu anda 300'ün üzerinde firmanın başvurusu var ama bizim elimizde şu anda 36 tane parsel var, yani burası bu kadar önemli bir cazibe merkezi. Şu anda Organize Sanayi Bölgelerinde çalışan 25 bin kişi var. 3. Organize Sanayi Bölgesi de tamamlanırsa bu rakam 40 bini bulacak” ifadelerini kullandı.

Malatya’ya yapılan ulaşım yatırımları ile ilgili de bilgiler veren Kahtalı, Kuzey Çevre Yolunun son durumu hakkında bilgi paylaştı. Kahtalı, “Ulaşımda Allah'a şükürler olsun önemli işler yaptık. Şu anda havaalanı terminal binası yenileniyor. Erkenek Tüneli, Kömürhan Tüneli ve asma köprüsü, Tohma Köprüsü ve benzeri birçok köprü yatırımını Malatyamıza kazandırdık. Kuzey Çevre Yolu ile ilgili çalışmalar da çok hızlı bir şekilde sürüyor. Nasip olursa bu yılın sonu itibariyle eski Malatya'ya kadar o yolu getirmiş olacağız. Önümüzdeki yılın sonunda da tamamını bitireceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki orman yangınları ile ilgili de konuşan Kahtalı, muhalefeti eleştirdi. Kahtalı, “Ülkenin birçok yerinde yangınlar var. Muhalefet bu yangınları çıkartanlarla ilgili söz söylemiyor. Tutturmuşlar yangınlar neden söndürülemiyor, uçaklar nerede? Halbuki bizim birçok helikopterimiz ve 3 tane uçağımız var, arazözlerimiz var, yeterli personelimiz var ama bu yangınları çıkartanlara hesap soran yok. Bütün ekipler canla başla sahada gayret ediyor, onlar bunları görmüyorlar, bu yangınları çıkartanları hiç görmüyorlar. Sadece burada algı operasyonu ile milletin kafasını karıştırıyorlar. Onlar ne yaparsa yapsın 20 yıldır vatandaşlarımız seçimde nasıl bunlara dersini verdiyse bundan sonraki seçimlerde de onların dersini verecek. Onlar kiminle yol yürüdüğüne baksın, vatandaş onların kiminle yol yürüdüğünü çok iyi biliyor. Biz vatanına, bayrağına ve ezanına sahip çıkan herkesle yol yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise belediyenin yatırımlarından söz ederek, “Halkın bize verdiği yetki ile durmadan canla başla hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeşilyurt'ta son 6-7 yılda önemli ve büyük değişiklikler oldu. Hem bütçemiz hem de yatırımlarımız arttı ve ilçemiz hızla büyüdü. Her alanda yatırım ve hizmet etmeye devam ediyoruz. Özellikle sosyal belediyecilikte gerçekten ciddi bir mesafe aldık” ifadelerine yer verdi.

Toplantıda söz alan AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya da şu ifadeleri kullandı; “Bizim için durmak yok, biz gücümüzün yettiği kadar koşturmaya devam edeceğiz. Bu gün de Tecde Mahallemizdeyiz. Tecde hızla büyüyen bir bölge, muhtarımız ile beraber eşgüdüm içerisinde hareket ediyoruz. Eksik olduğumuz yerler olabilir bu doğaldır ama bunları peyderpey gidereceğiz. İnşallah daha çok hizmet edip daha başarılı olacağız.”

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde yürümeye ve hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

57 yorum yapılmış

  • Alperen (2 yıl önce)
    Vatandaşın aklı karışmıyor her şey göz önünde Türk hava kurumun uçağı yok söndürmeye İstanbul kanalına para var ama söndürme uçağına para yok her şey göz önünde.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    Sarı zarflar içerisinde garibandan,yetimden,öksüzden,fukara çocuklarından topladığımız paralar zehir zıkkım olsun.Her yıl THK verdiğimiz kurban derileri ağzınızdan burnunuzdan gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (2 yıl önce)
    Haberi okudukça çıldırıyorum vekil olmuşsunuz araştırmaktan acizsiniz kendi bakanınızı sorgulayacağınıza sel ile deprem ile yangın ile mücadele ediyoruz diyorsunuz.Sayın vekiller karşınızda cahil halk yok düşman kapıya geldikten sonra 5 yaşındaki çocuk da mücadele eder. Dünyada ÖNLEM denen bir şey var hiç duydunuz mu..!!!! Ben söyleyeyim mesela beğenmediğimiz Ukrayna Orman bakanı hava sıcaklığı biraz artınca yangını beklemeyin kritik yerleri önceden uçaklar ile nemlendiriyor. Peki Avrupa ne yapıyor her yıl 2 ayda orman yangınları tatbikatı yapıyor yani uçaklarını imkanlarını kontrol ediyor. Sizin bakanınız gibi ben pilotum şekli yapmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (2 yıl önce)
    Okuma yazması olmayan imkanları kısıtlı çiftçi Mehmet dayı kayısı ile ilgili domur ilacı atıyor hava bulutlu ise çil ilacı atıyor çiçek ilacı atıyor kayısının dibini çapalıyor vs Ben size söyleyeyim millete vekilden çok şekil olan arkadaşlar basiretsiz liyakatsız atamalar yüzünden söndürülemiyor. Makama oturanlar ne oldum delisi olduğu için iş yapmaktansa boş konuşmayı tercih ettikleri için söndürülemiyor. Mehmet dayı kadar önlem alacak hazırlık yapacak akılları olmadığı için söndürülemiyor. Almışsınız talimatı mecburen sokak sokak geziyorsunuz biride çıkıp demiyor 3 yıldır neredeydiniz. Hayırdır seçim mi yaklaştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Birisi. (2 yıl önce)
    Dıs mihraklarin oyunu bu yangınlar . Ezanı susturamazlar bayrağı indiremezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Bulut (2 yıl önce)
    Hayret! Manipülasyon da üstünüze yok. Milleti salak zannetmeyin. Bu millet geç uyanır ama uyanır. Geç uyanması sabrındadır. Size yangın söndürme uçakları nerede? diyenlerin sorularını cevaplamak yerine , gerçeklerin üzerini örtmekte çok mahirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Yangın sizin için önemli olsaydı,Uçakları hangarda tamir ve tadilat yapılmadığı için beklemez,Kayyum THK kurumu başkanı da yangın sırasında da nikaha gitmezdi.Dünyada böyle bir durumu duyan,okuyan ,gören varmı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Hakan Kahtalı vekillikte beni hayal kırıklığına uğrattı. Malatya'ya en çok hizmet edebilecek bir milletvekili olmasını bekliyordum ama. Çok silik kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Bizim 3 tane yangin söndürme ucagimiz var derken hic mi utanmadiniz sayin vekil, saraya tahsisli kac ucak var birde onun sayisini paylassana. 19 yildir ülkeyi yönetiyorsunuz bu yangınların sonucu da mi muhalefet. Sizin hic mi sucunuz beceriksizliginiz yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaseci Cumo (2 yıl önce)
    Yangınlar tüm Dünya'da çeşitli sebeplerle her zaman olur. Aşırı sıcaklar,sabotaj,piknikçiler,terör örgütleri veya kaza ile çıkan bu yangınları en kısa sürede söndürmek Devletin asli görevidir. 10 gündür cayır cayır ormanlarımız yanıyor. Devletin kendine ait 1 tane yangın söndürme uçağı olmaz mı? AKP 2002 de iktidara geldiğinde, THK'nun 19 adet uçağı varmış. Bu kadar zamanda bu sayının ikiye katlanması gerekirken,sıfırlamışsınız. Yok yangını kim çıkarmışta! Muhalefet şöyleymişte böyleymiş. Yazık vallahi yazık billahi yazık!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
    kaç kişide maske var bakınsana sahi niye söndürülemiyor zamanında uçakların olmaması olabilirmi acaba 4 .üncü günden sonra gelen ucak ne olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş 44 (2 yıl önce)
    Her seferinde sucu yaptığınız yanlışları muhalefete atıp işin içinden sıyrılamazsıniz demekki ortada bir beceriksizlik bir yanlışlık
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    Waybe 10 gündür ülke yanıyor uçak yok söndüre herşey 2023 seçimi için ülke bu yüzden yandı öylemi bizi yöneten adamlara bak
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    ya sizin kadar riyakar kimseyi görmedim.ülkedeki muhalefet dediğiniz herkes günlerdir orada.görmemekte ısrar ediyorsunuz orası ayrı konu.ülke yangın yeriyken siz günlerdir malatyada gezip yok esnafın hali gayet iyi,yok muhalefet bu yangınlardan seçim için prim yapmaya çalışıyor gibi saçma sapan söylemlerde bulunuyorsunuz...Ülkenin ciğerleri yanıyor,siz ise sanki vatana millete faydası olacakmış gibi 500 kişinin çalışacağı fabrika açıyormuşcasına çerezci dükkanı açılışı yapıyorsunuz.asıl bu ülkenin başına bela olanlar kimler bu halk net görüyor.. Artık şunu bilin ki size oy verenlerde herşeyin farkında.ilk seçimde türk siyaset tarihinin çöplüğüne atılacaksınız. Sayesinde binlerce lira maaş aldığınız bu millete sırt döndünüz,şucu bucu diye ayırdınız.Bu millet sizi seçip o atatürkün kurduğu meclise göndermese hepiniz sıradan insanlardınız,ismini dahi kimse bilmezdi.gerçi çoğunuzun ismini bu halk zaten bilmiyor orası da ayrı konu. malatya çıkarına bir durumda sizi bir arada görmek na-mümkün.mecliste kürsüde bir kere görmek imkansız,fakat bir tane kıytırık çerezci açılışında hepiniz bir araya gelmeyi biliyorsunuz. Şimdi hani göstermelik şekilde halkın arasında güyaa geziyorsunuz ya,onunda sebebi;reisiniz hepinizi fırçaladı diye böyle halkın arasına karıştınız biraz.. Reis herşeyin farkında gideceğini biliyor adam. O yüzden hani olur ya belki insanlar kendini şaşırır bir kere daha oy verir diye beklenti içinde. 3 yıldır bu millet sizi seçti gönderdi şimdi mi aklınıza geldi çarşı pazar gezmek..bakın vekil bey sebze halinde 03.08.2021 tarihinde domatesin kilosu 5 lira,salatalık 6 lira,biber 5 lira,üzüm 9 lira,karpuzun kilosu 2.5 lira,bir adet ekmek 2 lira,bir kilo et 80 lira,15 adet yumurta bimde 14 lira,beş litre yağ 80-90 lira sizin bunlardan haberiniz var mı???? siz bunlarla halka gelin.şimdi boşverin muhalefeti falan..muhalefeti zaten takmıyorsunuz lafını sözünü ne diye dert ediyorsunuz.madem çok düzgünsünüz işinize bakın ilgilenmeyin muhalefetle. ülke cayır cayır yanarklen rütük başkanınız yayın yasağı koyuyor tüm kanallara hayırdırrrrr sebeb ne... niye milletin haber alma özgürlüğüne kısıtlama getiriyorsunuz?? 03.04.2021 gece haberlerine bakıyorum trt nin amerikaya bağlanmış amerikanın gündeminde öne çıkanları değerlendiriyor mesela,neymiş o gün pentagon çevresinde silah sesleri duyulmuş,giriş çıkışlar kapatılmış..bize ne yahu amerikadan,bize ne pentagondan..lafa geldi mi amerika şöyle düşman böyle düşman,ama ülke yanarken amerikanın gündemi bizi niye ilgilendirir anlamış değilim.Diğer kanallara bakıyorum yok muhalefetin cumhur başkanı adayı kılıçtaroğlu mu olacak yok meral akşener mi olacak.adamlar görmüyor duymuyor söylemiyor...iktidarınızı korumak için üç maymunu oynuyor herkes. sayın vekil artık herkes herşeyi görüyor fazla zorlamayın.eğer götürebilirseniz 2023 yılına kadar son iki yılınızın keyfini çıkarın. hatta şimdiden kendinize güzel bir ofis bakın sonuçta avukatsınız belki göreve dönersiniz geri. iki yıldır esnaf olarak rezil durumdayız,aç dediniz açtık,kapat dediniz kapattık ama bir derdimize çare olamadınız.kiramız işledi faturalarımız işledi,kredilerimiz işledi.sözde halk bankasından kredi kullananlara ertemele getirdiniz ama sizin bişeyden haberiniz yok.adamlar erteleriz ama ana para üstünden faizimizi de alırız dediler.işinize gelirse böyle gelmiyorsa kapıyı gösterdiler. velhasıl kelam,içimizi o kadar yaktınız ki söylenecek çok şey var ama burdan olmuyor işte.ülkenin yarısını vatan haini ilan ettiniz be..utanmadan her konuşmanızda cehape zihniyeti vatan haini dediniz. benim kanıma dokunuyor kanıma.kim vatan haini ise allah onun belasını versin.kim bu bayrağa saygı duymuyorsa allah belasını versin. bir tane bakanınız çıktı dediki cehapeliler şehit cenazelerine gelmesin,güvenliği sağlayamayız...bunu söylerken mesela halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten ırkçı söylemden yargılanması lazımdı.ama ses çıktı mı kimseden hayırrrrrr.cenazeleri bile partiye göre ayırdınız ya bu ülkede. şehit cenazesine gelme diyorsun ama onları askere alıyorsun,vergi ödetiyorsun.şimdi o cehape zihniyetli askerde vatan uğruna şehit düştüğünde anasını babasını cenazeye almayacak mısın yada şehit saymayacak mısınız???? bu ülkede ana muhalefet liderini linç ettirmeye kalktınız beeeee... ülke sanki bir tek sizin tapulu malınız gibi davrandınız. ama halk uyandı artık ülke 85 milyounun ortak paydası ve tapusu herkesin cebinde taşıdığı türkiye cumhuriyeti kimlik kartıdır. sayın vekil şimdi siz kendinizden başlayarak şu nefret dilini bırakın ve halkı halka bırakın. bu halk kurtuluş savaşında olduğu gibi,çanakkalede olduğu gibi kendi göbeğini kendi keser. kendi kaderini kendi belirler. sizin akıl vermelerinize gerek yok..nasıl ki 20 yıldır bu ülkenin başına getirdi sizi indirmesini de bilir... indiğinizde buyrun gelin bir çayımızı için ve 20 yılda bize yaşattığınız tüm olumsuzlukları size teker teker anlatayım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit (2 yıl önce)
    Birisi çıkıp Tecde Muhtarı Sayın Ali Bey'e şunu sorabilir mi ? Ahiler Sokakta oturuyoruz apartmanların balkon suları bile sokağa akıyor. Altyapı yok insan sağlığı ve temizlik için sıkıntı oluşturur bu durum. Haşere, sinek, sivrisinek vs. oluşmasına sebep olur. Aynı zamanda enerji hala havai hat ile taşınıyor bu da risk oluşturuyor. Tecde'nin bu tarz problemleri ile ne zaman ilgilenecekler acaba? İnsanların uzaya çıktığı çağda bunlar zor işler olmasa gerek. Sayın muhtarın namını çok duyduk,çalışkan derler kendisi için ama ben 2 yıldır orda oturmama rağmen sokak aynı sokak, taş üstünbe taş konulmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sanki muhtarın elinde araç gereç varda adam yapmıyor gibi sitem etmişsin kardeşim.Sitemini Uluslararası insan kaçaklığı yapan Mehmet çınara Tribünlere oynayan Selaatin Gürkana yap çünkü bu dediğin işleri onlar yapması lazım muhtar burda elçi ne yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu adamlardan da, yaptıklarından da bıktık artık. Suratlarını dahi görmek istemiyorum. Bu kadar pişkinlik, bu kadar kibir olur da bu kadar mı olur? Vatandaşı kör, sağır, dilsiz mi zannediyorsunuz? CHP yi devamlı tek parti zihniyeti diye suçladınız. Sizden ala tek parti zihniyeti kalmadı. Ülkeyi bitirdiniz. Yangın söndürme uçağı için Yunanistana muhtaç ettiniz. Ülkeyi mülteci kampına çevirdiniz. Yeter artık gidin başımızdan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (2 yıl önce)
    Yangına sevinenler varmış!
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    Biz de soruyoruz.Niye söndürülemedi.Milas da Termik santralına doğru gelen yangın üç gün önceden belliydi.Niçin tedbir alınmadı.Sarı zarflarda THK umuna garip fukara çocuklardan alınan paralara ne oldu.THK niye bu hale düştü.Bir de yukarıdaki resimde çok keyifli görünüyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Neden söndürülemiyor güzel soru... Sizler gibi liyakatsiz işi bilmeyen insanlar makam ve mevki sahibi sahibi olursa böyle oluyor.... Bu kadar basit
    0
    0
    Yanıtla
  • Anonim (2 yıl önce)

    Haber metininde adı geçen Malatya milletvekillerinin açıklamalarına dair yorumlarda bulunacağım.

    Öncelikle Malatya Milletvekili Sayın Bülent Tüfenkci’nin açıklamalarına değinmek istiyorum. Sayın vekil yangınlara sevinenlerin olduğunu ifade ediyor. Şahsen sevinen kimseyi göremiyorum. Orman yangınlarına sevindiğini ifade edenler kimlerdir? Açıklamalarını arzuluyorum.

    Sayın vekil Türkiye’nin ilk defa ihracatının 100 milyar doların üstüne çıktığını belirtmiş. Türkiye ilk kez 2007 yılında yani bundan tam 14 yıl önce 100 milyar dolar ihracat gerçekleştirmiş. Önemli olanın ihracat değil, dış ticaret açığı olduğunu bilenler için ekleyelim. 2020 yılı verilerine göre Türkiye’nin ihracatı 169,5 milyar dolar ithalatı ise 219 milyar dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret açığı olarak da 50 milyar dolar kaybetti. Ne denli gurur duyulabilecek bir tablo olduğunu ekonomiden anlayalar yorumumun altına iliştirebilir.  

    Salgın sürecinde büyüyen birkaç ülkeden biri olduğumuzu dile getiriyor. 2020 yılı için konuşmak gerekirse yıllık büyüme oranında 1,8%’lik bir büyüme göstermişiz. 2010 yılından 2017 yılına kadar olan 5%’nin üstündeki büyüme oranlarından 4 yıldır son derece uzağız.

    Yatırımlar ile ilgili bir görüşüm yok, kendim bizzat görmediğim sürece herhangi bir yorumda bulunmam doğru olmaz. Önümüzdeki dönem Türkiye’yi refaha kavuşturabileceğimizi söylüyor. Fazlasıyla iyimser bir bakış açısı, çöpten ekmek toplayan insanlar, alım gücünün her geçen gün düşmesi, artan enflasyon, değişken ekonomi politikaları, yabancı sermayedarların ülke hakkındaki olumsuz görüşleri, işsizlik ve nitelikli eleman eksikliği samimi bir biçimde soruyorum. Tüm bunların üstesinden gelebilecek misiniz? İnsanlar göçmen politikalarından fazlasıyla rahatsız ve hükümetin buna karşı kararlı adımlar atmasını bekliyor. Lakin savaşın hâlâ sürdüğü, mültecilerin ucuz iş kolu olarak Türk ekonomisini kalkındırdığına dair açıklamalar duyuyor ve hüsrana uğruyorlar.

    Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı’nın açıklamalarını yersiz buluyorum. Muhalefetin orman yangınları ile ilgili algı yapmakta olduğunu sanmıyorum. Bütün ekiplerin canla başla seferber olduğunu herkes çok iyi biliyor ancak bu seferberliğin yetersiz gelmesinden ötürü hayıflanıyorlar. Nitekim Muğla ilimizde yer alan Kemerköy Termik Santrali an itibari ile yanıyor. Yangının bilançosu çok ağır sayın vekil bunun altından hükümet olarak nasıl kalkabileceğinizi düşünmeniz icap eder. Yangını çıkaranlar belli değil, İç İşleri Bakanımız araştırmaların sürdüğünü belirtiyor. Üstelik yangını çıkaran bir terör örgütüyse muhalefetin bir terör örgütünden hesap sormasını beklemek saçmadır. Muhalefet, muhalefet olmasının bir gerekliliği olarak sadece mevcut hükümetin icraatlarını denetlemekten sorumludur. Hesap sormak hükümetin işidir. Fedakar sağlık çalışanlarımız sayesinde salgın sürecini iyi bir biçimde yönetebiliyoruz. Ama bu süreci en iyi yöneten ülke olduğumuzu söylemek abes kaçar. Halka içmesi için dağıtılan Hidroksiklorokin adlı maddenin toplatıldığını unutunuz mu?

    Muhalefet bu yangınları çıkaranları nerden bilsin? Bakanın sözünü çiğneyip araştırma tamamlanmadan hedef gösterdiğiniz için yangın bölgelerinde insanlar delici ve kesici her türlü alet edevat ile mahallelerini korumaya çalışıyor. Kimi görseler yol kesip sorgu sual ediyorlar. İnsanlarda bir paranoya baş gösterdi, yaptığınız hiç doğru bir şey değil. Uçaklar ile ilgili 11 il bütçelerini birleştirip uçakları kullanıma sunmayı teklif etti. Bahsettiğiniz 3 uçak kiraladığımız uçaklardır. Hesap sormak yangından sonra yapılması gereken bir şey. Sahada mücadele veren ekiplerimizi herkes görüyor, Allah onlardan razı olsun. Son olarak ders kime ne için verilecek orasını hep birlikte göreceğiz. Lakin unutmayın bu ülkede aç olan, işsiz olan, evi, bağı, tarlası, hayvanları ve ormanları yanmış olan binlerce insan var. Haliyle kamuoyunda size haklı bir tepki de var, umunuz ki ters tepmesin ama biliniz ki rüzgâr çoktan tersine döndü. 

    0
    0
    Yanıtla
  • ozpoturge (2 yıl önce)
    Yangını çıkartanları kimse görmüyormuş çıkartanlar varsa çoktan da yakalanıp vatandaşa bilgi verilmesi gerekmiyor mu ? Yakalanan kaç kişi var ki simdi laf söyleyelim 8 gün oldu hala yangın var şuan termik santrale de ulaşmış simdi sen ne demek istiyorsun gram akli olan insan anlıyor neyin ne olduğunu
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Kılıçlaronun eline koz geçse, hasbelkader devletin başına gelmiş olsaydı, 187 yangın değil de aynı anda 5 yangın çıksaydı ülkede ne santral, ne itfaiye, ne hastane ne de ağaç kalmaz tümü kül olur giderdi. Hizmet Allah içindir diye yola çıkanların yaslanmış olduğu direk doğru olup hiçbir zaman yıkılmaz. Pandemi öncesinde yapılan hastanelerin ne kadar haklı ve isabetli olduğunu herkes anladı da bir kılıçlar anlamadı. Biz her zaman haklının ve de zulme uğramış mazlumun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Gezi eylemlerinde meydandaki 4-5 ağaç kesiliyor diye yaygara koparıp ülkeyi ateşe sürüklemek isteyen ey kendini ayydin sanan akademik diploma sahibi çarpık gerici zalim güruh neredesiniz? Yanan ağaçlar ile birlikte telef olan binlerce hayvandan haberiniz var mı acaba? Yangını söndürmeye giden helikopterleri neden kullanıyorsunuz, onlar çam kozalaklarını sağa sola fırlatıp yangını daha artırır diyen kılıçlaronun saçma iddialarına daha ne kadar dayanacaksınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (2 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Haydi oradan, haydi oradan, haydi oradan...
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim unsal (2 yıl önce)
    Neden bir tane bile yangın söndürme uçağımız yok. Hala suçu muhalefete atma derdinde. Bunlar kadar sorumsuz insan görmedim. Hepsini tek parti altına toplamışlar resmen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar (2 yıl önce)
    Tiksiniyorum artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Muhtar Ali bey'e bak.vallahi helal olsun. sn muhtarim,sizin gibi güçlüyü değil de haklıyi tutabilmek zor zanaat..."kahrolsun CHP zihniyeti",deseydiniz,tam olurdu hani...(o çok eleştirdiğiniz CHP nin yaptığı herşeyi yaptınız maşallah, parti devleti, şeffaflık,ileri demokrasi vb )
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Hamasetçi siyasal islamcılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    ...
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    Yangın filan yok muhalefet hükmeti suçlamak için terör siyaseti yapıyor bir kac ağac 1 tremik santıral yandı diye hükmet mi suçlanır daha durun THK öcümüzü almadık o uçaklar çöpe gidinceye kadar düşman ilan ettik hırvat ve isbanyol la diz çökeriz yinede THK istemeyiz Taa 1975 de beri düşmanız THK na bu nasıl vijdan yazıklar olsun Lütven siyasi gözlükle düşünmeyin Sade bir vatndaş gibi düşünün Bu 84 mil ciğerinin kalbinin yangını ALLAH sorsun biz bir şey desek Şucu bucu oluyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Insanlarin canlari mallari evleri hayvanlari ormanlar bahceleri arazileri yanmis siyasiler Surekli konusuyorlar bu Kabul edin idareciler yetkililer yangin konusundan sinifta kaldilar ucaklar hangarda bekliyor yangina mudahale edilmedi
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    sayın vekil acaba üzümün fiyatını biliyormusun o üzümü evine götüremeyen insan var
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (2 yıl önce)
    Ne enteresan hesabı siz soracaksınız. Reis de sizi göstermez. Suriyeliler yüzünden çocuklarımız dışarı çıkamıyor. Ben daha oy vermem size ve herkesde böyle düşünüyor. Güzelim ülkeyi ne hale getirdiniz. Fiyatlar dan haberiniz yok heralde yaz günü bir bakın millet neyi kaça alabiliyor , pardon alamıyor. Şapka düştü kel göründü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Salih isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş halen reis reis diyorsun,ilk seçimde tekrar akp ye oy vermezsen hiçbir şey bilmiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Dil alışmış gardaş. Çok şükür düşünüp tartan adamız oy moy yok daha
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Çınar kahtalı tüfenkçi hepinizin son dönemi. Niye söndürülemiyor diye soran herkes vatan haini ama sizin tarafınızda herşey sütten çıkma ak kaşık. Siz düşünün kendinizi nasıl kurtaracağınızı. Bye bye size. Artık yeni yüzlere ihtiyaç var bunun reis de farkında
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Ey yüce Allah'ım sen aklımıza mukayyet ol. Bu nasıl bir aymazlıktır.?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    ilk seçim ne zaman olursa, ister erken ,ister 2023 akp hükümeti büyük bir hezimete uğrayacak.yeni kuşak,göç dalgasına sebep olmak,20 yıllık iktidar sorunları,her geçen gün artan vatandaşın borç yükü.bunlar kemik sorunlar.seçim kararı verildiği andan itibaren akp ve tayyip erdoğan zemin kayması yaşayacak.aklı selim insanlar yolun sonu geldiğini biliyorlar.kim gelecek kaygısı ne önemi var sanki ,önemli olan değişim yeni bir kan.bunlar geldiğinde çokmu tecrübeli idiler.devletimiz kurumları ile vardır siyasetciler bu mekanizmayı sadece yağlarlar. önemli olan düzeni kurmaktır.bu düzen yüzlerce yıldır var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akp olmaz bir başkası olur, ancak bu ülke bir daha asla emperyalistlerin adamlarıyla yönetilmeyecektir. Söz milletindir, artık millet bu ülkede hükmünü sürdürecektir. Uşakların devri kapanmıştır. Ülkemiz artık mısır yemen Suriye ırak Pakistan Libya Afganistan gibi olmayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    İktidar Mv. "Yangınları çıkartanlardan hesap soran yok" diyor. Burada yasamasak çok eğlenceli ülke aslında.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (2 yıl önce)
    Ne Desin Halk.Babanizin Mali Gibi Kullandığınız Kamu Mallarının Saltanatı Bitecek.Ayna Düştü ,Kel Göründü Vekil Efendi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Vekil bey hayırdır yangınları söndürdünüzde engelmi oldu bu millet,dalga geçer gibi açıklama yapıyorsunuz,milletin aklıyla düpedüz dalga geçiyorsunuz.ihracat 100 milyar doları geçti demişsinde acaba ithalat ne durumda,Merkez bankası ne durumda,vatandaş ne durumda,ülkenin başına kabus olup yağdınız yeter yahu yeter,bir kaç avene ile kafanıza göre aslan terbiyeciliği yapıyorsunuz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Kalkınmaya başlıyacaklardı ancak seçim yaklaştı.O nedenle kalkınma işi seçimlerden sonraya kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yavuz (2 yıl önce)
    Hesap sorulmasına gelemediginiz belli.malatyada hizmet ne var. Beyler deresi köprüsünü geçerken millet küfürle geçiyor. Sivil havaalanı yok. Mavi tren yok. Sizde yaptıklarınızı yazında bilelim
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    hal davranışlarına bakılırsa keyifler yerinde son gülen iyi güler derler
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (2 yıl önce)
    Siz de tutturmuşsuz yangını çıkaranlar niye konuşulmuyor. Yahu bir kere de deyin sorumsuzluk yapanlar hesap verecek.Eğer ormanı yakmışlarsa bu sonra konuşulur yangın söndürme işlemi bittikten sonra hesap sorulur. Şuan acil olanı yangını söndürmek . Bunu söylemek çok mu zor
    0
    0
    Yanıtla
  • Burcu (2 yıl önce)
    Burada altta yorum yapanlara bakıyorum da gerçekten devletimizin neler yaptığını görmeyecek kadar körler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerceği görmeyen körler kim THK uçakları halen kulanmayan O yorum yazanlarmı 100 litre az su alıyor bahanesi Nasıl bir gerçek yazık bu nasıl vatan sevgisi
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (2 yıl önce)Burcu isimli kullanıcı yorumuna
    Siz birde yukarıda yorum yapanlara baksanız, belki gözünüz açılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlaşılan seninde keyfin yerinde.Az kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent (2 yıl önce)
    Kime soracaklar di? Harbiden kime? 1 haftadir memleket cayir cayir yaniyor bana mi soracaklar? Tabi ki sana soracaklar! Pes arkadas pes!
    0
    0
    Yanıtla
  • Burcu (2 yıl önce)
    sayın vekilim sizleri takip ediyorum rabbim güç kuvvet versin. ne yaparlarsa yapsınlar algı operasyonlarına, bizi bir birimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz... allah birliğimizi daim etsin. vessalam
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    iyi diyorsunda sayın vekil yangını söndürecekte failleri bulacak olanda sizsiniz onudamı muhalefet bulsun tıpkı açları ve işsizleri muhalefet doyursun demek gibi birşey bu yine aynı şeyimi diyorsunuz yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    Kalkınma önümüzdeki dönemde olacakmış. İnanan kaç kişi var acaba. Ülke bitti sayenizde. Ama müstahak bu millete
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen kardeşim..düşüncelerimi yazmışsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Yarin bu yangınların uzamasını muhalefet derlerse saşmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Dediler bile...
    0
    0
    Yanıtla