SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Burası Çok Önemli Bölge, Tedbirler Alınacak"

0
Güncellendi - 2021-08-06 15:49:48
A- A+ PAYLAŞ

ÇALIK, KAPTAJA TEHLİKE OLUŞTURAN KANALDA İNCELEME YAPTI.. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde Kozluk mevkiinde patlayan su kanalında yapılan çalışmaları inceledi.

Çalık, “Malatya için burası çok önemli bir bölge. Perde betonlardan var olan sızmaların ortadan kaldırılması için kalıcı çözümler üretmemiz gerekiyor. Bununla ilgili de Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüz gerekli yazışmaları yapıyor. Perde duvarların altındaki sızmaların ortadan kaldırılması, Malatya ve Kozluk için var olan risklerin ortadan kaldırılması için gerekli tedbirler alınacak. Bu tedbirlerle birlikte hem içme suyumuz hem Kozluk’taki vatandaşlarımız hem de Malatyalılar rahat bir nefes almış olacak” dedi.

Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Mahallesi Kozluk mevkinde bulunan Keklicek HES santralini besleyen sulama kanalının patladığı alanda Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Rıdvan Budak, AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Yalçınkaya, kurum müdürleri, teknik personel ve muhtarlar ile birlikte incelemede bulunan Çalık, vatandaşlarla da bir araya geldi.

Milletvekili Çalık, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, “Kurban Bayramı’nın 4.gününde Kozluk’ta kanalın patlaması neticesinde bahçelerimizin sele maruz kalması hepimizi derinden üzdü. O gün yaşanan olay sonra vatandaşlarımızın yanında olmak üzere hemen Kozluk’a geldik. O gün ki sel felaketi çok ciddi manada öncesi ve sonrası soruşturulması gereken bir süreç. Sayın Valimiz ‘Yaşanan olayın soruşturmasını hemen başlatıyoruz’ dedi. Sorumlu olan firma, kurum, kişi her kimse öncelikle bunun açığa çıkmasını arzu ediyoruz. Bunu Malatyalılar adına çok net söylüyorum. Sorumluluk sahibi görevini yerine getirmeli, aksayan ve eksik kalan şeyler varsa da bunun faturasını sorumlu kimse ödemelidir. Soruşturmanın sonuçlarını da hep birlikte takip edeceğiz” dedi.

“GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK”

Kanalla ilgili çalışmaların sürdüğünü ve gerekli tedbirlerin alınacağını kaydeden Çalık, şunları söyledi:

“Selden zarar gören vatandaşlarımızın evlerini ve bahçelerini ziyaret ettik. Alanı da gezerek, çalışmaları yerinde inceledik. Özellikle vatandaşlarımızın bahçelerini sulamaları için su talepleri vardı. Devlet Su İşleri (DSİ) ile yapmış olduğumuz görüşmelerle, sulama birliği hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın sel felaketinin ardından birde susuzluktan dolayı ürünlerinin, mahsullerinin zarar görmemesi için bir çalışma yürütüldü. Kozluk’taki hemşerilerimize su ulaştırıldı. Kısa vadede vatandaşlarımızın suya erişimi konusu sağlanmış oldu. Patlayan duvarın yerine yenisi hızlı bir şekilde yapılıyor. Devlet Su İşleri beton perde duvarı ikmal ediyor. Uzun vadede de Malatya için burası çok önemli bir bölge. Perde betonlardan var olan sızmaların ortadan kaldırılması için kalıcı çözümler üretmemiz gerekiyor. Bununla ilgili de Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüz gerekli yazışmaları yapıyor. Perde duvarların altındaki sızmaların ortadan kaldırılması, Malatya ve Kozluk için var olan risklerin ortadan kaldırılması için gerekli tedbirler alınacak. Bu tedbirlerle birlikte hem içme suyumuz hem Kozluk’taki vatandaşlarımız hem de Malatyalılar rahat bir nefes almış olacak.”

“KONAK’TA GÜÇLÜ BİR KADIN KOOPERATİFİ KURALIM”

Milletvekili Çalık daha sonra Konak Mahallesi’ndeki Halk Eğitim kurslarının açılışına katıldı. Çalık, açılışta yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerinin yapıldığı güzel bir mekânda halılarını keseceğiz. İŞKUR aracılığıyla başlatılan bu proje, daha öncesinde de kadınlarımızın istifade ettiği kurslar haline dönüştürülmüştü. Konak’ta 26 kurs açılmış ve 448 tane kursiyerimiz bundan istifade etmiş. Bu kurslarımızın yüzde 90’ını kadınlarımız oluşturmuş. Kadınlarımızın ellerine sağlık, Konaklı hanım kardeşlerimi kutluyorum. Hem evde hem de burada üretiyorsunuz. Ama birde ürettiğimizi satmamız lazım. Bunun içinde Malatya’mızda son 3 yılda 20 kadın kooperatifini kurduk. Kurduğumuz kadın kooperatiflerimize de Ticaret Bakanlığımız, Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Kalkınma Ajansları aracılığıyla çok güçlü destekler veriyor. Konak’ta güçlü bir kadın kooperatifi kuralım. Burada ürettiklerinizin de ticaretini yapalım.”

Horata’nın canlandırılması gerektiğini de dile getiren Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Horata’yla igili çalışmalarının olduğunu kaydetti. Milletvekili Çalık, daha sonra kursları gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Konak Mahallesi’nde vatandaş ve esnaflarla da bir araya gelen Çalık, sorun ve istekleri dinledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • kündübekli44 (2 yıl önce)
    Şaka gibi gercekten oraya su kaynagına hes kanalı yapılırken neden izlediniz, oraya yakın yere taş ocağı yapılırken neden sesinizi çıkarmadınız sayın çalık dostlar bizi orda görsün fotoları bunlar yeni yüzlere ihtiyacı var hem ülkenin hem malatyanın artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (2 yıl önce)
    Ablamın ayak sesleri gümbür gümbür geliyor Büyükşehir Belediye Başkanlığına!
    0
    0
    Yanıtla
  • KapAK (2 yıl önce)
    Allah Veli AĞBABA dan razı olsun. Veli Aya çıksa Öznur Marsa çıkmak için çaba sarf ediyor. Muhalefetin ve demokrasinin gücü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanal Mağduru (2 yıl önce)
    Neyin tedbirini alacaksınız? Senelerdir suyun verildiği besleme kanalından dolayı mağduruz. Her su verildiğinde kanaldaki çatlaklardan dolayı bahçemiz su içinde kalıp bataklık oluyor. Defalarca şikayet etmemize rağmen kimsenin umurunda olmuyor. Birlik kanalın müteahhitten hâlâ teslim alınmadığını söylüyor. Malatyahaberden bu konuyu araştırmasını rica ediyoruz. Bu kanallar boru döşenip kapalı sisteme geçilmediği sürece bu sızıntılara çözüm bulunamayacak. Bugün kanalın bu bölgesinin patlaması kanalın çürüklüğünü gözler önüne sermiştir. Eskiden su verilmeden önce kanalın içindeki pislikler DSİ tarafından temizlenirdi. Senelerdir bu temizlik işlemi yapılmıyor. Birlik sezon sonu geldiğinde su ücreti ödemeyenleri icraya vermeyi iyi biliyor. Kimin birlikte kayıt olup olmadığı, su ücretini ödeyip ödemediği bile belli değil. Koca bir Malatya ovasına yetecek suyu başımızdaki yöneticiler yüzünden israf edip Allah'ın verdiğine ihanet ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıhtılı (2 yıl önce)
    Sulama birliğinin iş bilmemezliği sorumsuzluğu tedbirsizliği malatyayı içme suyu kaynağından edecekti Rabbim muhafaza etti şükür ama şimdide Malatya ovası kuruyor su parası için icra gönderenler vatandaşın maddi kaybını nasıl karşılayacak meyve daldan indirildikten sonra verilen su önümüzdeki yılın meyve gözlerini oluşturur ama 60 gün oldu sulayamadık biz kimi icraya vereceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (2 yıl önce)
    Şu an hes barajından birileri kazansın diye milyonlarca insan pis su içmeye mahkum.Dahada vahim olanı milyonlarca kayısı ağacı bu sıcak havalarda kurumaya yüz tüttü..nedeni ise yıkılan kanal.Basit bir pompa arazisi yüzünden bir aydır binlerce kayısı ve meyve ağaçları kuruyor.İş yapan yok anca vıdı vıdı..Sulma birliklerini icad edenin Allah cezasını versin inşallah..Dsi'den birliklere geçti geçeli bir türlü yüzümüz gülmedi.Su parasını hacizle tahsil etmeyi biliyorsunuz ya sayenizde köşeyi döndük.İnşallah sizinde yüzünüz gülmesin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    Bu iş oznur hanıma mi kaldı. Yok mu belediye başkanı sulama Birliği sorumluları. Kim yaptıysa yanına kar kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Su kaynağımızdaki felaketle sonuçlanabilecek sel baskınından sonra tek açıklama yapmayan maalesef büyükşehirin 'büyük' başkanı Selahattin bey. Gitmiş köy köy geziyor, şehrin 600 bin insana su sağlayan kaynağı felaketten dönmüş hem de büyük bir HES yanlışı yüzünden, adamın söyleyecek bir lafı yok. HES şirketi tanıdığı mı nedir?
    0
    0
    Yanıtla
  • Büyük başkan ancak cumhuriyet tarihinde bir ilk diye diye kendini metediyor.kendi reklamı peşinde koşuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Bir de "destan "yazıyor. :))
    0
    0
    Yanıtla