SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Asfaltlanmayan Yol Kalmadı"

0
Güncellendi - 2021-08-11 22:59:05
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 2021 yılı Ağustos ayı toplantısı 11 Ağustos Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi.

Ağustos ayının ilk meclis toplantısında açılış konuşmasını yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya genelinde yapılan asfalt çalışmalarıyla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz çalışmalarda ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi tefriki içerisinden çok problemlerin çözülmesi noktasında neler yapabiliriz, nasıl faydalı olabiliriz, toplumun sıkıntılarını nasıl giderebilirizin gayreti ve çabası içerisindeyiz. Son aldığımız rapora göre şuanda Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde bulunup asfaltlanmayan yol Malatya genelinde kalmadı. Bu arada ilçe belediyelerimizin uhdesinde olan yolları da elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. TÜPRAŞ’tan aldığımız resmi rakamlara göre 8 büyükşehir belediyesinin toplam asfaltından çok daha fazlasının Malatya’da asfalt olarak yerleşim yerlerine serildiğidir” dedi.

Arslantepe’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmasıyla ilgili süreci de meclis üyeleriyle paylaşana Başkan Gürkan, “Malatya’mızı sevindiren bir hadise daha oldu. Arslantepe UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesinde yerini aldı. Bu Malatya için önemlidir. Yani Malatya’nın dünya şehri olma anlamında tescilidir. Bu süreç 2004 yılında başlayan konferanslar, paneller, sempozyumlar, açık oturumlar, defileler, internet siteleri, pul koleksiyonları ve pulların dağıtılması ve 2014 yılında aday listeye girme ile devam etti. 2014 yılında aday listeye girmenin sonrasında o dönemde Battalgazi Belediye Başkanı olmamız hasebiyle alan yönetim yetkisinin kurul başkanıydık. Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen onay ile o süreci 2014 yılında bütün dokümantasyonlarıyla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığına, oradan da Dışişleri Bakanlığına, diplomatik kuryeyle UNESCO’ya gönderilmesini sağladık. 2020 yılında pandemiden dolayı toplanamayan kurul, 2021 yılında toplandı ve Malatya’nın dünya şehri olduğunun tescilini yaptı. Malatya’da insanlık medeniyetinin başladığının tescilidir. Dünya milletler camiasında da tescilidir. Bundan sonraki sorumluluk ve yükümlülüğümüz artmıştır. Daha çok çalışma gereği ve zorunluluğu doğmuştur. Bütün ilçe belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, STK’larımız, milletvekillerimiz ve kamu kuruluşlarımızın herkesin yoğun çalışması lazım. Biz birlik ve beraberlik içerisinde Malatya’yı dünya şehri nasıl yaptıksa bundan sonrada dünya şehrini dünyanın yıldız şehri yapmak durumundayız. Bu anlamda da ben belediye başkanı, meclis üyesi arkadaşlarıma güveniyor ve inanıyorum. Hep birlikte el ele verip şehrimizi mazisine layık istikbale hazırlama noktasında elimizden gelen gayreti ve çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Barış Harekâtının yıldönümünde yapılan etkinliklere katılmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yaptıkları gezi hakkında da meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Gürkan, “Kurban Bayramında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitmek nasip oldu. Kıbrıs’ta Malatya kıyasa kabul olmayacak şekilde bir şaheserdi. Gerek ilgi ve alakayla, karşılanmayla, oradaki konser ve stantla, gelen ziyaretçiler ve oradaki belediye başkanlarıyla birlikte devlet yetkililerinin bize karşı tutum ve davranışları hakikaten takdire şayandı. Bu Malatya’nın kıymetidir” açıklamasında bulundu.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO’nun kalıcı listesine girmesiyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın büyük emekleri olduğunu ifade ederek, “Ülkeme, vatanıma, milletime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Battalgazi sınırları içerisinde bulunan Arslantepe Büyükşehir Belediye Başkanımızın zamanında yapmış olduğu girişimler neticesinde ve 26 Temmuz’da da UNESCO’nun online olarak toplanması ve orada yapılan savunmaların oluşan olumsuzluklara verilen cevapların neticesinde hepimize hakikaten bayramıyla sonuçlanan bir sonuçla karşılaşmış olduk. Biz diyoruz ki insanların vebali sorumluluğu, insanların bulundukları yeri değiştirmeleri ve değiştirirken de güzelleştirmelidir. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere herkesin bu değişime emeği olmuştur. Herkese teşekkür ediyorum. Listeye girmek elbette çok önemli, listede kalmak daha önemlidir. İnşallah hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde tüm belediyelerimizin, siyasetçilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin de bu güzel eseri üstlenmesiyle Malatya’mıza hayırlı olacağını ümit ediyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” sözlerini kaydetti.

"BAŞKANIMIZ 13 İLÇEYİ AYIRT ETMEDEN HİZMET ÜRETİYOR"

Malatya genelinde yapılan çalışmalardan ve Arslantepe’nin dünya kültür mirası listesinde olmasına büyük katkı sunmasından dolayı Başkan Gürkan’a teşekkür eden Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, “Pandemiden dolayı iki senedir bütün dünyayı ekonomik kriz vururken kriz sadece Malatya’ya gelmedi. Çünkü Selahattin başkanımız başkanlık görevini yaparak kendi imkânlarını bakanlıklarda, yurtdışında Malatya’mıza sunmuştur. 13 ilçemizi ayırmadan, 13 ilçemizin bütün köy ve mahallelerini asfalta kavuşturmuştur. Başta Sayın Başkanımıza, Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanımıza, MASKİ Genel Müdürümüze, Park Bahçeler Daire Başkanımıza bir ekip olmalarından, Malatya’mıza sunmuş oldukları hizmetlerden dolayı ve Belediye Başkanımızın olması gerektiği gibi çözüm üretmesinden dolayı kendilerine halkım ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Başkanımız Türkiye’ye örnek olan birliği, beraberliği, kardeşliği 13 ilçeyi ayrım yapmadan aynı çatı altında topladığı için kendilerine meclisimizin huzurunda teşekkür ediyorum. Biz reklam yapalım Malatya’yı tanıtalım diyoruz. Selahattin Başkanımız 5 bin yıl geriye giderek Arslantepe’yi dünya mirasına kazandırmıştır. Ulusal basın her yerde Malatya’mızdan bahsediyor bunu da başaran Selahattin Başkanımızdır. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendileriyle çalışmaktan gurur duyuyorum. Devamlı olarak belediye başkanımız olsunlar diyorum” şeklinde konuştu.

"ARSLANTEPE’NİN ASIL LİSTEYE ALINMASI MALATYA’MIZ İÇİN ÖNEMLİDİR"

Arslantepe’nin UNESCO tarafından tescil edilmesinde Başkan Gürkan’ın büyük katkısı olduğunu dile getiren Meclis Üyesi Murat Alabaş, “Malatya Arslantepe UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alındı ama bunun bir geçmişi var. Avrupa’da yaşayan Malatyalılar olarak 15 yıldan bu yana süreci takip ediyoruz. Hakikaten Başkanımızın bire bir ciddi olarak Ankara’da ve yurtdışında süreci takip etmesi, ilgilenmesi önemli. Bu süreç kendiliğinden olmadı. Arslantepe birden bire UNESCO listesine alınmadı. Başkanımızın çok büyük emekleri var. Şahsım ve Avrupa’daki Malatyalılar adına Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. UNESCO’da Arslantepe’nin asıl listeye alınması Malatya’mız ve Türkiye açısından çok önemli bir olaydır. Bizlerde bundan sonra birlik ve beraberlik içerisinde süreci değerlendireceğiz. Ayrıca Kernekli olarak Kernek suyunun yeniden çıkarılması ve suyun tekrar Malatya’ya kazandırılmasıyla birlikte Kernek projesinin Malatya’ya kazandırılmasından dolayı MASKİ Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan ise mecliste yaptığı konuşmasında, 68’incisini düzenleyecekleri Zengibar Karakucak Güreşleri ve Kültür Festivali’nin 20-22 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını belirterek, Malatyalıları festivale davet ettiklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemde yer alan bazı maddeler oylanarak kabul edildi. Bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edilirken, bazı maddeler ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı II. Birleşiminin ise 13 Ağustos 2021 Cuma Günü saat 14.00’de yapılması kararlaştırıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Erdal (2 yıl önce)
    Tandoğan Mahallesi Kentim Caddesine Allah Rızası İçin Gidip Bakın. Eğer Tarlada Araba Kullanmak Daha İyi Değilse Namerdim. Berbat.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Orduzu kaldırım mh, şanlıkaya köşe bucak mahallerinde 30 yıl önce dökülmüş betonlar var bütün yollarımız çukur. BATTALGAZİ BELEDİYESİ ÇALIŞMIYOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44-44 (2 yıl önce)
    Birçok kişi 'başkan insanların aklıyla dalga geçiyor 'demiş.Ben de soruyorum hangi aklıyla dalga geçilmiş. Gerektiğinde fikirlerini değiştirenler ,gerçekten düşünenlerdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (2 yıl önce)
    Hasanbey ve Çilesiz yolları süper oldu.İnşallah diğer yollarda yapılır.Yavaş yavaş acele etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Koray (2 yıl önce)
    Aslantepe ile ovunun her yerde başına konuşun yaptık ettik falan filan aslentepenin yolumu var orduzu bahcebasi kireçocagi aslantepe buraları hiç mi görmedin o kadar aslantepe hoyugune gittinde milleti bu kadar kandırmayın şehire 1 km var yok ama yollar 20 30 senelik köstebek yuvası
    0
    0
    Yanıtla
  • Savaş (2 yıl önce)
    Gazi lisesinden Malatya lisesine araçla gidin ne ön düzen kalır ne amatisor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Gerçekten mi ya siz şakamısınız.Bu nasıl bi habercilik anlayişidir .iki gün önce malatyadaydim görmesem inanicam yaptığınız habere.Haberi yapanlar ya belediye başkanının akrabası yada körler başka bi açıklaması olamaz çünkü.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal tan (2 yıl önce)
    malatya dilek mahallesi ile ugrak sokak arası asfalt olan yol yıllardır rezil bi halde ama nedense kimsenin umrunda değil cukur var hendek var harık var stabilize var .............
    0
    0
    Yanıtla
  • Bağtepe (2 yıl önce)
    Başkan bey yanliş biliyor yada kurmaylari yanliş bilgi vermişlerdir . Başkan beyin Malatya Batalgazi Bağtepe Mahallesinin, Haci yusuflar mahallesinin yolundan haberi yok. Yada orasi Malatyaya bağlı değil çünkü Malatyada asfaltlanmamiş yol yok denilmektedir. Söz konusu Bağtepe mahallesinin yolu en son 10 yil önce asfaltlandi ve şu an yol diye birşey yok. Merkeze 8-10 km mesafede, üniversitenin dibinde ancak değil asfalt yol, ortada yol yok. Bu ayipta Malatya Büyükşehir Belediyesine yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Bağtepe isimli kullanıcı yorumuna
    Bagtepeye de geldim gerçekten yolu facia
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin (2 yıl önce)
    Neresi asfalt Pınarbaşı yolu çarşıbaşı yolları mayın tarlası olmuş arabayla gidilecek yola yaya gidiliyor dalgamı geçiniz bizimle milletin içi yanıyor bunlarda çıkmış şov yapıyor siz gelin mahalle yollarına bir girin daha gelmek istemezsiniz kendinize temiz yol yapın bizlerede berbat yola mahkum edin Allah'ın adeleti var unutmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • joseph de maistre (2 yıl önce)
    MECLİSİ ENCÜMEN-İ MALATYA Acınacak olan selahattin gürkanın asfaltsız yol kalmadı demesi değil. Acınacak olan encümen veya belediye meclis üyesi zevatların bunlara itiraz etmemesi ve tren izler gibi izlemesi. Bugün kamu kurumlarındaki yozlaşma, hantallık, yalan, iftira, denetimsizlik, sorumsuzluk, rant, hırsızlık vb. gibi konular had safhada. Eskiden kamu kurumları sayıştayın yaptığı yıllık denetim korkusundan her şeyi kanuna uygun yapmaya çalışır veya çalışırlardı. Ama şimdi tam tersine sayıştay müfettişleri şahsi korkusundan bunların hırsızlıklarını, rantlarını, kamu malını zarara uğratma hallerini, İhaleye fesat karıştırmalarını,usulsüz işlemlerini, torpillerini, özel kalemden direk memurluğa geçişlerini, kendi şirketlerine ihale vermelerini, kamu malını alavere dalavere yöntemlerle yakınlarınn adına geçirmelerini vb. gibi konuları raporlayamıyorlar çünkü müfettiş bu konuları gündeme getirse, raporuna yazsa ertesi gün soluğu sürgün yerinde alır. Onun için boşverin sallayın gitsin. joseph de maistre "toute nation a le gouvernement qu'elle mérite." vecizesi ile diyorki "her millet layık olduğu şekilde yönetilir" Vesselam..
    0
    0
    Yanıtla
  • Captain Price (2 yıl önce)
    Bunlar milletin aklıyla dalga geçiyorlar. Kaynarca mahallesine 8 yıl önce yapımı başlayan kuzey kuşak yolunun 50 metrelik bağlantısının hala altyapısı yapılmamış ve asfaltlanmamıştır. Sözde bu yol Malatya'nın Kuzey Çevre Yolu ile ana bağlantısını yapacak olan yoldur. Hikaye anlatmaya devam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Captain Price (2 yıl önce)
    Bu belediye insanların aklıyla dalga geçiyor. Kaynarca mahallesine 10 yıl önce yapılmaya başlayan 50 m genişliğindeki bulvar yolu hala altyapısı yapılmamış ve asfaltlanmamıştır. Bu yol sözde Malatya'nın Kuzey Çevre Yolunun ana bağlantısı olacak yol. Hikaye anlatmaya devam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre Aslan (2 yıl önce)
    Ağam bizimlen eylenir herhal. Matim iş merkezinden aşağı doğru aracınızla inin bakalım asfaltlanmış yol bu mudur diye ? Hemen ileride sağa dön Taştepe ye doğru git bakalım Şehit Fevzi Mahallesi ne halde ? Mahallenin yarısında insan yaşıyor insan ! Ne yol adam akıllı , ne kaldırım işgalleri zabıta tarafından engelleniyor. Ama lafa gelince ağam yine bir numara yine Cumhuriyet tarihinin en iyisi (!)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (2 yıl önce)
    He he. Devekusu misali kafalarini kuma gömmüşler ve konusuyorlar. Hic mi orduzuya gelmediniz. Taspinar, kaldirim, sanlikaya..... mahalleleri bir yildan fazladir facia. Orda yasayanlar kisazamanda akciger hastaligina yakalanmazlarsa super
    0
    0
    Yanıtla
  • tepeköylü (2 yıl önce)
    merkeze 13 km uzaklıktaki tepeköy mahallesine bir bakın 2 yıldır yollarımız toprak yol. Bir zahmet gelin en azından mahalleliye şu tarihta yapılacak deyin usandık
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil İbrahim Gür (2 yıl önce)
    Kurşunlu'dan sonra Cecimli, Yeşilköy, ağılbaşı vs bir kontrol edilsin bakalım asfalt var mı yok mu ? Hatunsuyu bölgesi bir kontrol edilsin bakalım, Bostanbaşı-Yesilyurt arası bağlantı yolu ( eski bostanbasi köy içi civarı ) kontrol edilsin bakalım, asfalt yapılmış mı ? Son olarak yapılan asfaltlama sonrası hemen çökmeler ve deformeler oluyor. Yazık milletin devletin parasına. Kontrol ve denetim sıkı olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat (2 yıl önce)
    Belediyede müteahhitlerle ortak çalışanlar var diye duyuyoruz fen işlerini inceleyin baskanım inşallah doğru değildir duyduklarımız.Başarılarınız daim olsun senin yanındayız
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    yawwww heeeee başkann heeeee... arabamla gezerken sadece gördüğüm delik deşik gördüğüm mahalleri söyleyim.. çukurdere mahallesi. koyunoğlu civarı.. hasanbey civarı.. dörtyolun arka mahalleleri. fırat mahallesi. özalperin arka mahalleri.. eski stadın etrafıbdaki mahaller... inderesinin etrafı. eski garajın alt tarafı.. aklıma gelen bunlar başkan. bunlar malatya il sınırındamı
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı turist (2 yıl önce)
    sayın başkanım ve yetkililer: 55 km uzaklıkta ki girmana kanyonuna gittim fakat son 5 km gercekten cok kötü ve patika yol demeye bile bin şahit lazım.en azından orayada asfalt doktursenız cok güzel olur. benım gittigim gün il içinden ve dışından gelen 20 arac vardı.bölgede ki sakinlere sorduğumuzda büyükşehir belediyesi yapacaktı diyorlar ama malesef bir icraat yok. aracımızla son 5 km de gercekten perişan olduk.böylesi güzel doğa harikası olan yerin yolu kötü olarak dönüş yolunda söylenilmesi bence güzel deyil. selahattin başkanım gereğini yapacaktır inancındayım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Üveys (2 yıl önce)
    Başkanın şoförü boyna asfaltlı yoldan gidip geldiği için öyle görmüştür ... Bi zahmet Aslantepeyi boyna konuşuyorsunuz ya 100 m geçin dedolanın arka mahalleleri sokakları rezilliği görün 2 yıldır tokki için tozun dumanın altındayız diğer mahalleler gibi yolu kapatıp hizmeti aksatmadık ya görmezler tabi sesi çıkmayanı kuzu saymaya devam edin sessizliğimiz provakasyonlara alet olmamak için zamanı gelice mahallemize teşrif ederler elbet
    0
    0
    Yanıtla
  • Aykut (2 yıl önce)
    Gerçekten doğru mu. Orduzu mah. ne girileceği yok.. İyice araştırmadan haber yapmamanızı rica ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    Asfaltlanmayan yol kalmamış doğrudur(?) zeminlerin stabilizasyonunun tamamlanmaması nedeni ile asfaltın deniz dalgası gibi hal aldığı yerler çoook fazla, toprak boyanmış gibi asfalt serilirse olacağı budur. yapılan işlerin bir kerede sağlam olarak tamamlandığını ne zaman göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asıl (2 yıl önce)
    İzmirden malatyaya kadar tüm şehirlerin şehir içinde kalan çevre yolları kaymak gibi malatyanın ki delik deşik yamalı yamalı yaptığınız yol birşeyede benzemiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (2 yıl önce)
    malatya büyükşehir belediyesi: Elazığ ilinde asfaltlama çalışmalarımız devam etmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Okay (2 yıl önce)
    Şehrin merkezine 7 km uzaktaki hatunsuyu var buraya bir bakım yok
    0
    0
    Yanıtla