SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Elazığ Valisinin 'Niye Sadece AKP'liler?'e Yanıtı!.

0
Güncellendi - 2021-08-16 02:22:50
Elazığ Valisinin 'Niye Sadece AKP'liler?'e Yanıtı!.
A- A+ PAYLAŞ

MALATYA'DA DA BENZER DURUMLAR VE ELEŞTİRİLER VAR AMA.. Elazığ Valisi Erkaya Yırık, depremle ilgili bir toplantıya sadece AKP'lilerin katılması ve muhalefetin davet edilmemesiyle ilgili eleştiriler üzerine, "Ben, ilin valisi olarak, bütün siyasilerin uzağında ve herkese eşit mesafede olan bir pozisyondayım. Dolayısıyla, benim herhangi bir yere kanalize olmuş bir tavrımı görmediler. Bundan sonra da göremezler. Ben, devletin ve cumhurbaşkanımızın temsilcisiyim." savunması yaptı ve bu konuyla ilgili eleştiriler için Özel Kalemi'ni işaret etti.

Sözcü Gazetesi'nde Evren Demirdaş imzasıyla yayınlanan haberde, Malatya'da da benzer toplantılarda yaşanan, AKP dışında partilerin haberdar edilmediği- katılamadığı toplantılara ilişkin yapılan, ancak eleştirilere muhatap olanların yanıt vermediği olayların Elazığ'da yaşanan benzeriyle ilgili tepkiler ve Vali'nin savunmasına yer verildi.

"Sadece AKP’lilerle deprem toplantısı düzenleyen vali: Spontane gelişen bir durum" başlığıyla yayınlanan haber şöyle:

"Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında kentte yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla Elazığ Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen toplantıya AKP’liler katılırken toplantıya davet edilmeyen muhalefet ise duruma tepki göstermişti. Tepkilere ilişkin konuşan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, "Değerlendirme toplantısında, bir davet söz konusu değil. Spontane gelişen bir durum söz konusu" dedi.

Sadece AKP’lilerle deprem toplantısı düzenleyen vali: Spontane gelişen bir durum

Elazığ Valisi Erkaya Yırık başkanlığında geçtiğimiz günlerde deprem toplantısı yapılmış, toplantıya AKP il başkanı ve milletvekilleri, kurum müdürleri katılırken toplantıya davet edilmeyen muhalefet duruma tepki göstermişti.

Vali Erkaya Yırık, siyasi parti il başkanlarının gösterdiği tepkinin ardından, açıklamalarda bulundu. Yırık, toplantının yapılması için talimat verdiğini toplantıyı organize eden kişinin ise özel kalem müdürünün olduğunu söyledi.

“SPONTANE GELİŞEN BİR DURUM SÖZ KONUSU”

Hiçbir siyasiye davet göndermediği belirten Vali Erkaya Yırık, şu ifadeleri kullandı;

*Bazen bir olayın oluşu ile dışarıdan algılanışı arasında farklar oluyor. Değerlendirme toplantısında, bir davet söz konusu değil. Spontane gelişen bir durum söz konusu.

*Ben, ilin valisi olarak, bütün siyasilerin uzağında ve herkese eşit mesafede olan bir pozisyondayım. Dolayısıyla, benim herhangi bir yere kanalize olmuş bir tavrımı görmediler. Bundan sonra da göremezler. Ben, devletin ve cumhurbaşkanımızın temsilcisiyim.

*Dolayısıyla, herkese eşit mesafedeyim. Bu işler, öyle basit değil. İşte neymiş; ‘vali onu çağırmış' Böyle bir şey asla söz konusu değil. Allah şahit, hiçbir kimseye, gelin diye bir davetim olmadı. Kamu görevlilerine talimatım oldu. Onu da, özel kalem müdürümüz gerçekleştirdi.

*Valiliğin toplantılarının organizasyonunu, özel kalem yapar. Gidip özel kalem müdürümüze de sorabilirsiniz. Sonuçta biz, kamu hizmeti veriyoruz. İnsanlarımızın mutluluğu için uğraşıyoruz..."

Haberin tamamını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız:

sadece-akplilerle-deprem-toplantisi-duzenleyen-vali-

sozcu.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • AHMET (2 yıl önce)
    Vay be!Devletin valisi ne hallere düşmüş.Orası kalıcı değil ama yaptığınız işler kalıcıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Baytar sen bu anlayisla bu kafayla Allah sana valilik makami nasip etmemis
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli (2 yıl önce)
    https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-baskan-valiyi-yalanladi-aciklamasi-akil-disidir-6588857/
    0
    0
    Yanıtla
  • Baytar (2 yıl önce)
    Ben vali olsam çağırmam onlar kuru kalabalık Antalya yangınındaki chpli belediye başkanınıda gördük. İşleri güçleri durumu zorlaştırmak köstek olmak
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Bir ilin valisi idarecisi tarafsiz olmasi gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • Saadet Solmaz (2 yıl önce)
    Yakışmamış size sayın valim... Elazığ sadece AKP lilerden ibaret değil
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Geneli aynı. Bir çoğu eski akp milletvekili adayı olmuş. Doğal olarak partili vali gibi davranıyorlar. Sistem o kadar bozuldu ki, kimin valisi olduklarını unuttular. Devletin temel kurumları bu kadar bozulmamalı. Allah sonumuzu hayır etsin.
    0
    0
    Yanıtla