SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yavrularını Selden Korumak İçin..

0
Güncellendi - 2021-08-14 12:48:10
Yavrularını Selden Korumak İçin..
A- A+ PAYLAŞ

HEKİMHAN'DA SEL ZARARA YOLAÇTI.. Malatya'nın Hekimhan ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle dere taştı, bazı evleri su bastı.

İlçe Kaymakamı Muhammed Öztaş ile Belediye Başkanı Turan Karadağ, su taşkını nedeniyle evleri zarar gören vatandaşları ziyaret etti.

Öztaş, vatandaşların uğradığı zararın devletin imkanları ile en kısa sürede telafi edileceğini belirterek, "Ben sel dolayısıyla mağdur olan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah bu felaketten daha büyüğünü göstermesin. Yetkililer en kısa sürede burada olacak. Vatandaşlar istedikleri zaman gelip sıkıntılarını iletebilirler. " diye konuştu.

Karadağ ise selden zarar gören vatandaşların mağdur edilmeyeceğini dile getirdi, belediye ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceledi.

Selden etkilenen evlerde de inceleme yapan ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Karadağ, "Belediye olarak selin hemen ardından tüm imkanlarımızla sahaya indik. Can ve mal kaybının olmaması en büyük mutluluğumuz. Selden zarar gören vatandaşlarımız mağdur edilmeyecek." ifadelerini kullandı.

Güvenç Mahalle Muhtarı Feyzullah Çelebi ise yaklaşık yarım saat süren yağışın ardından evleri su bastığını aktararak "52 yaşındayım böyle bir yağış görmedim. Mahallemizin içinde geçen Kurbağa Deresi taştı ve evlere doldu. Evler oturulamaz durumda. Kaymakamımız ve belediye başkanımız bu zor günümüzde yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum. "

Öte yandan sel sularından yavrularını sırtına alarak korumaya çalışan tavuk ise dikkati çekti.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    O bir anne
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Oyyy canlarım benim yaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kendi elimizle Allah'ın yarattığı tabiattaki Allah'ın koyduğu yasaları yok ettik ,iklimler değişti,mevsimler karıştı, geçmiş yıllarda kış aylarında metrelerce kar yağardı, toprak damlarda gün boyu tahtadan küreklerle kar kürerdik ,Mart Nisan Mayıs ayları çok yağmur yağardı taştan yapılan lov denilen aletle Toprak damları akmasın diye lovlardik, malatyamizda bu yaz dikkatimi çeken iklim olayı , gündüzleri aşırı sıcak olan havanın geceleri hızla soğuması buda bana çöl iklimini hatırlatıyor, köylerde eskiden yerden kendiliğinden çıkan bir çok pınarın kuruyup yok olduğunu görüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla