SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yoncalı'da Ön Yüz Beton İşlemi Yapılıyor

0
Güncellendi - 2021-08-19 01:17:43
Yoncalı'da Ön Yüz Beton İşlemi Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan ilçesinde yapımı devam eden Yoncalı Barajı'nın ön yüz beton imalatlarına başlandı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, gövde dolgusu tamamlanan Yoncalı Barajı'nın ön yüz beton imalatlarına başlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Yoncalı Barajı'nın tamamlanmasıyla 174 bin 90 dekar arazi sulanacaktır. Yoncalı Barajı'nın en önemli aşamalarından birisi olan kaya dolgu imalatları geçen yıl tamamlandı. Bugün başlanan ön yüz beton imalatlarının 2021 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. Yoncalı Projesinin bütün bileşenlerinin tamamlanmasıyla 2021 birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yıllık 164,43 milyon lira tarımsal katkı sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Yıldız, Yoncalı Barajı'nın temelden 98 metre yükseklikte ve 114 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olduğunu aktardı.

Kaya Yıldız, barajın tamamlanmasıyla bölgede yapılacak sulu tarımla hem tarlalardaki verimin artacağını hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacağını belirtti.

Gövde dolgusu tamamlanan Yoncalı Barajının ön yüz beton imalatlarına başlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Yoncalı Barajının tamamlanması ile 174 bin 90 dekar arazi sulanacaktır. Yoncalı Barajı'nın en önemli aşamalarından birisi olan kaya dolgu imalatları geçen yıl tamamlandı. Bugün başlanan ön yüz beton imalatlarının 2021 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. Yoncalı Projesinin bütün bileşenlerinin tamamlanması ile 2021 birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yıllık 164,43 milyon TL tarımsal katkı sağlanacaktır.’ dedi.

Yoncalı Barajı sulamasından faydalanacak yerleşim birimleri;

1- Akören 2- Alhasuşağı 3- Armutlu 4- Asmaca 5- Aşağısülmenli 6- Bozan 7- Çavuş 8- Çevreli 9- Ermişli 10- Eymir 11- Gökağaç 12- Gümüşlü 13- Güngören 14- İsaköy 15- Karahöyük 16- Kızık 17- Kömürlük 18- Kuyudere 19- Morhamam 20- Tarlacık 21- Tatkınık 22- Yeniköy 23- Yukarısürmenli

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız