SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Akaryakıt İstasyonu' Tepkisi.. 'Kabul Edilemez'

0
Güncellendi - 2021-09-10 21:11:39
'Akaryakıt İstasyonu' Tepkisi.. 'Kabul Edilemez'
A- A+ PAYLAŞ

ESKİ YİMPAŞ İÇİN YAPILAN İMAR DÜZENLEMESİNE CHP'Lİ AĞBABA TEPKİ GÖSTERDİ.. CHP GRUBU DA ONAYINI ÇEKTİ.. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat merkezi olarak kullanılmak üzere, 30 yıllığına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan devraldığı YİMPAŞ arazi ve binalarına akaryakıt istasyonu açma planına tepki gösterdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili bakanlıktan 30 yıllığına devraldıktan sonra, ciddi onarım harcaması yapmayı üstlenip, yıllığı 1 milyon 585 bin TL karşılığında 29,5 yıllığına tek katılımcısı İzmir'den Ahmet Tekinalp – Mehmet Türkmen ortaklığından oluşan MT Tekinalp Gayrimenkul İnşaat A.Ş. olan bir ihaleyle kiraya verdiği eski YİMPAŞ arazisinin 'ticari alan' olan fonksiyonunu 'Akaryakıt İstasyonu ve Tesisleri'ne çevirmesine ilişkin karara tepkiler sürüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘sosyal tesis yapacağız’ diye devraldıkları YİMPAŞ’ı özel sektöre devrettikleri yetmemiş olacak ki şimdi de akaryakıt istasyonu açıyorlar. YİMPAŞ, Malatya Büyükşehir Belediyesi elinde kültür ve sosyal tesis dışında her şey oldu” dedi. Bu arada, Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, maddenin 'Çamurlu Mahallesi sınırlarındaki bir alan' olarak görüşülmesinde 'kabul oyu' veren CHP'nin de, oyunu geri çekip İmar Komisyonu Kararı'na şerh koyduğu bildirildi.

"ÜZÜNTÜ VERİCİ"

49 Bin M2’lik kapalı alanı, 17 bin M2’lik arazisiyle YİMPAŞ’ın 30 yıllık kullanım hakkı, 2020 yılı Haziran ayında Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini hatırlatan Ağbaba, “Büyükşehir Belediyesi tarafından defalarca yapılan açıklamada YİMPAŞ’ın kütüphane, kültürel tesisler,sosyal tesis, gençlere hizmet verecek sosyal ve sportif aktivite mekânları kurulacağını söylenmesine rağmen 8 Nisan 2021 tarihinde yapılan ihale ile bina ve arazilerin 29,5 yıllığına özel sektöre devredilmesi, devir aldıkları bir binayı halkın kullanımına kazandıramayan Malatya Büyükşehir Belediyesi açısından üzüntü vericidir” dedi.

"AYNI BİNAYLA İLGİLİ SAYISIZ FİKİR VE PROJE ORTAYA KOYDULAR"

Ağbaba, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘sosyal tesis yapacağız’ diye devraldıkları YİMPAŞ’ı özel sektöre devrettikleri yetmemiş olacak ki şimdi de akaryakıt istasyonu açıyorlar. Belediye Başkanı Gürkan “Yıllardır atıl vaziyette bulunan YİMPAŞ binası Büyükşehir Belediyemiz uhdesine geçmiştir. Pek yakında bu alan hemşerilerimizin istifadesine en güzel şekilde sunulacaktır.”derken, en güzel şeklin içine akaryakıt istasyonu eklenmiş. Malatyalılar YİMPAŞ’ın sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yer aldığı bir tesis isterken, özel sektöre devir edilmesi ile hayal kırıklığı yaşadılar. Aynı binayla ilgili sayısız fikir ve proje ortaya konulması düşündürücüdür.Belediye imkanlarının bu kadar hoyratça ve sorumsuzca harcanması kabul edilemez.Fonksiyon değişikliğine neden ihtiyaç duyulduğu kamuoyuna açıklanmalıdır. Bir taraftan ‘kütüphane, sosyal tesis, kurs merkezleri ve kültürel donatılar yapacağız’ diyip diğer taraftan bu tesislerin yanına akaryakıt istasyonu yapmak ne büyük çelişkidir” ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ ÜYE MUHALEFET ŞERHİ KOYDU..

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu, YİMPAŞ binasının bir kısmının Ticaret Alanı fonksiyonundan ‘Akaryakıt ve Servis İstasyonu’na dönüştürülmesi yönündeki Meclis kararına verdiği kabul oyunu geri çekiyor.

İmar Komisyonu’nun CHP’li üyesinin itirazına rağmen komisyonda ve mecliste olmadığı bir zamanda diğer üyelerin de kabul oyuyla geçen söz konusu meclis kararına CHP Grup sözcüsü Günnur Tabel itiraz etti.

Tabel’in “Battalgazi İlçesi, Çamurlu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 4648 ada 4 numaralı parselin bir kısmının ‘Ticaret Alanı’ fonksiyonundan ‘Akaryakıt ve Servis Alanı İstasyonuna’ dönüştürülmesi, bahse konu parselin çevresinde yol düzenlemesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve ‘Ticaret Alanı’ fonksiyonundan ‘Akaryakıt ve Servis İstasyonuna dönüştürülmesi’ yapılaşma koşullarının emsal 1.00, YENÇOK 9.50, yapı yaklaşma mesafelerinin plan paftasında olduğu gibi düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği, emsal artışına yönelik olmadığından, dolayısıyla alana artı nüfus getirilmediğinden mevcut planın onama sınırındaki bütüncül kararları etkilemediğinden ve mevcut donatı alanlarının standartlarını bozmadığından kamu yararı, şehircilik ilke ve esaslarına aykırılık teşkil etmediğinden komisyonumuzca uygun görülmüştür” şeklindeki imar komisyonu raporuna şerh koyduğu ve CHP’li üyelerce verilen ‘kabul’ oyunun geçersiz sayılmasını istediği öğrenildi.

malatyahaber.com- Bülten

ARŞİV FOTO: Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, 30 yıllığına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan devraldığı, ' kütüphane, kültürel tesisler,sosyal tesis, gençlere hizmet verecek sosyal ve sportif aktivite mekânı oluşturma' vaadinden sonra, şaşkınlık yaratan bir süreç ve koşullarda ihaleye çıkarıp yıllık 1 milyon 585 bin TL kira karşılığında bir şirkete verdiği, ardından da buradaki rantı çok büyük ölçüde artıracak 'Akaryakıt İstasyonu ve Tesisleri' fonksiyonu kazandırmak  için karar aldığı eski YİMPAŞ binası..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • mehmet (2 yıl önce)
    sayın malatya valisini göreve davet ediyorum bir müfettiş görevlendirip soruşturma başlatmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Salih (2 yıl önce)
    Veli bey sen öyle diyosun ama meclis toplantısında senin grupta tık yok .Haberleri takip ettim hiç soran olmamış .Ama sizde haklısınız adam akpartiden çok size yakın ,tepki olmasın diye usulen açıklama yaştınız .Üzerine gidemezsiniz ,selo başkan kesin sizi aramıştır üyelerinizide aramıştır hele mecliste kesinlikle ağzınızı açmayın demiştir .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kırmızıelma (2 yıl önce)
    Biraz daha zorlasanız Yimpaşın çöplüğüne milyonlarca lira para dökecek akıldane yöneticiyi bulacaksınız.Malatyada istediğiniz gibi basiretsiz bir belediye başkanı yok.Aramayın boşuna.Veli bey kendisi belediye başkanı olursa belediyenin kaynaklarını har vurup harman savura bilir.Ama Ak parti belediyelerinden beklemeyin.Hurdacılara bak.Hurdacı Alırım dedimide alırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pardon rumuzumu düzeltin lütfen (KIZILELMA) kırmızı elma değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (2 yıl önce)
    Kardeşim adam seçilmiş bir belediye Başkanı istediği gibi karar verebilir herkes kendi işine bakmalı bırakın adam başkanlığını yapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Bırakın istedigi gibi yesin diiyorsun yani . Aferin aynı ayarsınız ne edelim...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 45 Mustafa (2 yıl önce)
    Senelerdir atıl durumunda bırakında birşeyler yapsınlar. Ben başkanın yerinde olsam bedava veririm. Yeterki istihkam yaratsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)45 Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Mustafa; İstihkam değil, istihdam. Senelerdir atıl durumda olan yerin özel bir hukuki durumu vardı, belediye sonradan sosyal tesis yapma vaadiyle bakanlıktan aldı. Yani yer atıldı ama belediyenin değildi. Sen başkanın yerinde değilsin, olmayacaksın da. Kimse milletin malını bedavaya veremez. Senin mantığına kalsa ülkeyi bir grup insan soyup soğana çevirir... Pardon, bu zaten oluyor gibi, işte böyle böyle oluyor sen de marifet gibi alkışlıyorsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sen kesin malatyalı degilsin yada can sıkıntısından oturup birşeyler yazmak istiyorsun. Senelerdir kiralasalardı acaba kaç hemşehrilerimiz orada işe girecekti. Ama belliki sen ya chp yada fetö taraftarısın.
    0
    0
    Yanıtla
  • bu 45 numaranın yaptığı tam bir peşkeşçi ağzı ve ayakçısının savunması. bırakın bu ayakları. fetöyü palazlandıran birlikte cumhuriyetin maddi ve madevi tüm değerlerini yağmalayan kim acaba.niye fetönün siyasi ayağı ortaya çıksın derken tüylmeriniz tiken tiken oluyor.söylesene.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Hele bakın hiç selahattın Gürkan'dan bahsetmiş mi. Eleştirmiyor başkanı. Aynı partiden olabilirlwr mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • 45 Mustafa (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Evet Malatya partisindenim
    0
    0
    Yanıtla
  • Gideri var (2 yıl önce)
    yimpaş kombassan carrefour Malatya da sökmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Asırlık Sultansuyu’na çöktüler, dünkü Yimpaş ne ki?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vedat Kaya (2 yıl önce)
    Bu kadarda olmaz. Göz göre göre milletin gözüne sokulmaktan korkmadan utanmadan bu yapılmaz. Şoktayım. Koca bir şehirle dalga mı geçiliyor. Ben Vedat Kaya yıllık 3 milyon kira ile buraya talibim. Belediye en az 11 trilyon ile burayı yapacak. Birde benzinlik olacak. Sonrada 30 yıl yıllık 1 milyon kira alacak. Yahu 11 trilyonu faize yatırsan yıllık 2 trilyon faiz geliri getirir. yıllık 1 milyona kiraya vermek nedir. Bu selahattin beyde akp de iyice çığırdan çıktı. Belli mahkemeden kanundan korkmuyorsunuz bari utanın yahu. Acil erken seçim olmalı. AKP ve selahattin bey tayfaları hemen gönderilmeli. Artık dilimiz varmıyor peşkeş mi talan mı ne diyeceğiz bilemedim ki.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)Vedat Kaya isimli kullanıcı yorumuna
    Ben 4 vermişim gardaş. Peşkeşse biraz da bize çekseler keşke ama sana bana vermiyorlar işte :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Delibattalgazi (2 yıl önce)
    Hakkımı sizlere helal etmiyorum. Tanınmaz ve yaşanmaz hale getirdiniz memleketimi, Yazıklar olsun ki siz bir MALATYALI yız diye geçiniyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Alınan karar mantıken saçma olmuş... böyle bir binanın önüne benzin istasyonu olur mu? Zaten az ilerde var... bu bina belki de 10 kat daha ilave edilerek çok güzel bir kız öğrenci yurdu olabilir alt katları da avm tarzinda küçük mağazaların olduğu dükkanlar yeme içme alanları kütüphaneler İnternet cafeler gençlerin gideceği sinemalar oyun alanları vs yapilabilirdi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    burayi milli egitime verin okul olarak egitime acilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (2 yıl önce)
    Yinpaşın olduğu yer boş duracağına bir işletmeye verilmiş daha iyi olmuş,en azında bi faydası olur millete garibanlar eve ekmek götürür teşekkür ederim başkanıma
    0
    0
    Yanıtla
  • Şakamı olsun diyem i yazdın yoksa kafana kiremit mi düştü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah akıl fikir versin, birilerine al takke ver külah taktikleri ile milyonlarca liralık rant olusturuluyor, hem de kamunun bir arazisinde, arkadas 2 pompacı, 3 garsona istihdam yaratıldı diyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Egitiom ve kültür için kullanılsaydı ve sen de oradan faydalansaydın dogru dürüst Türkçe yazardın. Sanki sana mı ekmek verecekler?
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)Mesut isimli kullanıcı yorumuna
    İzan mı yok vicdan mı yok sende? Belediye en başında burayı alıp ilana çıksaydı ve deseydi ki burayı tamir ettirmek ve sonra akaryakıt istasyonu olarak 30 yıl kullanmak şartıyla ihaleye çıkıyorum, o zaman sen haklı olurdun. İhaleye de millet girerdi, 20, 30 milyon para kazanırdı belediye. Otsa belediye napmış? Katakulli yapmış. Önce sosyal tesis yapacağım demiş, kendisi tamir ettirmiş falan, en sonunda da beş paraya birine vermiş ve iznini akaryakıta çevirmiş. Bunun adı peşkeştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    herkes kendi işine geleni yapıyor yazıklar olsun size o kadar işsiz ve ama sizin torpillileriniz işsiz kalmıyor maşallah hakkımızı belediye başkanına ve akp millet vekillerine helal etmiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla