SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Bentli'den Tarama Testi Uyarısı

0
Güncellendi - 2021-09-07 21:44:40
Prof.Dr. Bentli'den Tarama Testi Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

TEST İÇİN HASTANE YERİNE GİDİLECEK MERKEZLER.. Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, aşılarını olmayanların PCR testi yaptırması gerektiğini hatırlatarak, "Tam doz aşıyla pandemi gündemimizden düşecek" dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, sosyal medyasında yaptığı açıklamada, aşının önemine dikkat çekerek, aşı olmayanların PCR testi yaptırması gereceğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı personeli için aşıları tamamlanmayan kişilerin hafta da iki kez PCR testi yaptırması gerektiğini hatırlatan Bentli, "Bilindiği üzere 6 Eylül'den itibaren Milli Eğitim Bakanlığı personeli için aşıları tamamlanmayan kişilerin hafta da iki kez PCR testi yaptırması gerekmektedir. Yine konser, sinema ve tiyatro gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için ve uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirilecek şehirlerarası seyahatlerde aşılarını yaptırmayan vatandaşlarımızın PCR testi yaptırması zorunludur” dedi.

Yapılacak bu testlerin 24 saat içinde sonuçlandırıldığından, vatandaşların numune verme sürelerini buna göre planlamaları gerektiğine dikkat çeken Bentli, “Hastanelerde virüs bulaşma riski nedeniyle tarama testleri için hastanelere başvurulmamasının doğru olacağını düşünüyoruz. Vatandaşların müdürlüğümüz hizmet binasında, Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürlüklerinde test yaptırılabileceklerini hatırlatmak istiyoruz” şeklinde açıklamasını tamamladı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sayın il müdürüm PCR testi ile ilgili bir yaşadığımı ileteceğim,öncelikle gerçekten zor bir görev yapan sağlık emekçilerine teşekkür ederim, pazartesi günü Hasan calikta PCR testi için numune verdim,daha önce başka bir ilde test veren ve yanımda olan oğlum testten sonra bana dediki benim olduğum ilde test çubuğunu burnuma öylesine soktular ki nerdeyse beynime değdi zannettim burada ise test çubuğunu burna degdirip çıkarıyorlar,burda alınan numunede gerçek sonuç ortaya cikarmi,tabiki biz bilmiyoruz ama soruyoruz ilimizde mi yoksa oğlumun test için numune verdiği diğer ilimizde mi doğrusu yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • İlkerefendyy (2 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Bu şikayetin yeri burası mı sayın Malatyalı? Uygulama doğru veya yanlış. Gidersiniz müdürlüğe, tarih saat verirsiniz, varsa yanlış bir uygulama cezası verilir. Pcr testi alan bilmem kaç tane sağlık personelini neden zan altında bırakıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla