SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kernek Meydanı Malatya'nın Hafızası.."

0
Güncellendi - 2021-09-10 22:54:45
A- A+ PAYLAŞ

29 EKİM'DE AÇILMASI PLANLANIYOR.. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kernek Meydanı’nı aslına uygun bir şekilde yeniden inşa etmek için yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Kernek Meydanı Altyapı ve Taşkın Koruma Rehabilitasyon Yapım İşi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı alanda 2 bin metrelik isale hattı ve 400 tonluk su deposu yapıldı. 23 bin metreküp kazının yapıldığı alanda, 130 metrelik derme kanalı yenilendi. Kernek meydanı çalışmaları kapsamında biriktirme havuzu çalışmaları ve üst yapı çalışmaları sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde yıkımı gerçekleştirilen 20 bağımsız bölümün hafriyat kaldırma çalışmalarına devam ediliyor. Kernek Meydanında yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Gürkan’a inceleme gezisinde MASKİ Genel Müdürü Memet Mert, Genel Sekreter Yardımcıları ve ilgili müellif firma yetkilileri eşlik etti.

Kernek meydanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Kernek Meydanı düzenlemesi kapsamında kentsel dönüşüm alanında kalan 20 adet bağımsız bölümün yıkım işlemleri gerçekleştirildi ve çalışma alanımıza dâhil edildi. Kernek Meydanına dâhil edilen alanlarla birlikte alanımız 16 bin m2 olacak. Kernek Meydanında da yeşil alanımız genişleyecek” dedi.

MASKİ Genel Müdürü Memet Mert ise, “Bağımsız bölüm olarak 20 bina yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım alanlarımızı toparlıyoruz. Park Bahçeler Daire Başkanlığımız yeşil alan çalışmalarımızı yapıyor. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Malatya denilince akla Kernek Meydanı’nın geldiğini ve Kernek meydanını aslına uygun bir şekilde yeniden düzenlediklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Kernek Malatya ile özdeşleşmiş, türkülere, şiirlere konu olmuş ve Malatya’nın belleği, hafızası olarak değerlendirildiğinde Kernek Meydanı, Kernek gençleri ve buradaki yaşanmışlıklar Malatya’nın hafızasında dinamik olarak kalmaktadır. Kernek meydanının aslına uygun bir şekilde düzenlenmesi gerekiyordu. Özellikle kaybolan suyun ortaya çıkarılması noktasında arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. Suyun bir kısmı Kernek meydanında bir kısmının da diğer yerlerde kullanılmak üzere gerekli çalışmalar tamamlandı.

Şu anda havuz çalışmaları devam ediyor. İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Kernek Meydanının açılışını gerçekleştirmek için arkadaşlarımız çalışmalarını planlıyorlar. Kernek meydanı alanımızın sağ bölümünde kalan 20 bağımsız bölümün kamulaştırılması noktasında belediyemiz yoğun bir çalışma yaptı. Bağımsız bölümlerin hepsi yıkıldı. Yapacağımız çalışmalarla birlikte Kernek Meydanı aslına uygun bir şekilde ortaya çıkarılmıştır. Çalışmalarımızın hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • nazim unsal (2 yıl önce)
    Şuraya bak, önceden nekadar güzeldi. Her sene beton döküp ne hale getirdiler. Bir de hafıza falan demiş, sizde hafıza kaybı var galiba. Güzelim kanalı ışıklı süs havuzuna çevirdiler, önceden böyle miydi?
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (2 yıl önce)
    Meydanın haşa ırzına geçtiler Münir Erkalın elektrik idaresinden alıp düzenleyerek halkın hizmetine sunduğu hali çok güzeldi. Sonra göleti kapattılar betona boğdular mahvettiler doymayasıcalar. Umarım bunlar da oraya yetişkin ağaçlar nakledip yeşillendirerek ve göleti klasik hali gibi yaparak eski haline getirir ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Yazık șu milletin parasına böyle çarçur oluyor. En güzel hali Münir Erkalin ilk yaptiği idi keșke hep öyle kalsaydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (2 yıl önce)
    Teleferik yapamayacaksanız bari bu sefer kerneğin en başina kadar 9,10 tane elektrikli yürüyen merdiven yapında insanların hayır duasini alın yaslisi var engellisi var bu bir ihtiyactır ankarada her yerde elektrikli yuruyen merdiven var malatyada hicbir yerde yok!!
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    kernekte bulunan su kaynağını kapatıp,göleti iptal edip beton yığını haline getirmek,...doğal su kaynağı olmayan hürriyet parkında gölet yapmak,akıl tutulmasıdır...kulakların çınlasın eyyy zeki sarılar,suç sende değil seni getirende..gerçi seni getirende şimdi vekil yaa...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (2 yıl önce)
    Bu fotoğraflarda güzel görünen tek şey ortadaki 2 tane yüksek ağaçtır. O ağaçların çektiği eziyeti de bir Allah bilir. Yapılan işin zihniyeti değişmeyince ne kadar emek harcanırsa harcansın insanların gözüne hoş görünmüyor. Bir Battalgazi belediyesinin önüne bir de hemen yanındaki millet bahçesine bakın. Aradaki fark o kadar belli ki. Yapılan bu işlerde Malatyanın değerleri güzelliği ve hafızası yok ne yazık ki. Beton yerine mümkün olduğu kadar su ve yeşillik görmek istiyoruz. Bunu anlatamadık yetki sahiplerine. İnat pazar en güzelini ben yaparım kafası bitirdi, tiksindirdi bizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'nın Yerlisi (2 yıl önce)
    Millet Parkı ve Hürriyet Parkı'nın hayrını o tarafın suriyelileri gördü. Kernek'in hayrını da Cengiz Topel, Kozkökü, Mücelli'nin Üçgen Parkı mesken tutan suriyelileri görür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Baskanım helal olsun sana vekil olup bizi yetim bırakma diğer dönem başkanımız ol.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Yillik izin icin o günler Malatya'daydim. Orada gördüklerimin karsisinda donup kaldim. Ikinci gün eski Kernegi bilen arkadasi alip götürdüm, tabi o da hic hosnut kalamdi ve cok seyde söylüyemedi. Eski yer bir ev, bir bina, bir bahce, bir cami, bir okul vs... olabilir. En fazla, öz dokusuna dokunmada restore edebilirsiniz, ama yok etmek degil!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Bir meydan her sene yıkılıp tekrardan yapılır mı ? Nasıl bir belediyecilik ve mimari anlayış emin olun anlayamıyorum....
    0
    0
    Yanıtla
  • NAZİRE (2 yıl önce)
    İyi güzel ortalık temizleniyor geniş ferah bir alan olacak sanırım lakin bu iş neye göre yapılıyor yani bir proje üzerinden yürüyor ise neden proje resmi haberde yok neden bir proje videosu yok. Malatya Büyükşehirin sorunu bu dijital bilgilendirme yok.Bir haber servis ediliyorsa bu tür doneler olur vatandaş görür heyecan ile bekler. Son olarak da kanalın duvarlarındaki granit mavi renk olsa da suyu temiz görsek.
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    Akşam havuzun kenarında , çınar ağaçlarının altındaki tahta masalarda, renkli ışıkları seyrederek kayısı kola içilen yıllar kerneğin en güzel zamanlarıydı. Ülkeyi betona kurban ettiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • hıdır (2 yıl önce)
    başkanım emeğine sağlık çok güzel olmuş. tek sorun. tokinin çirkin görüntüsü onada yapılacak bişey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    suriyelilere hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Hiç olmazsa 80 li yıllardaki Kernek fotoğraflarına bakın aynısını yapın lüzumu yok. Çünkü sonradan yapılan her şey eskisini aratıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet ekici (2 yıl önce)
    Kernek meydanina En güzel hali Münir erkal yapmisti malatyaya ne yaptiysa tek atis yapti eserleri hala yep yeni örneği masti kaybetik ama degerli bir mimarimizi bu arada malatya haber mirac camisi gonultas caddesinde dev bir cukur actilar hala oyle duruyor Allah korusun bir arac dusse kurtuluslari yok insana deger yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Münir Erkalın 25 sene önceki vizyonu ile yaptıklarına bakın. Birde şimdikilerin yaptıklarına. Erkal belediye başkanı olarak kalsaydı şu anda Malatya Türkiyenin en gelişmiş 6 şehri içerisindeydi. Yazık oldu Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyyah tarihçi (2 yıl önce)
    Umarım, "Banazı HORATA" yıda Kernek gibi yapmazsınız.( Beton kum çimento)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Huzurlu şehri huzursuz ettin sosyal entegrasyon diye milletin arasına nifak sokup duruyorsun.Artık yemiyoruz sözlerini.Yimpaşın orayı talan ettiniz.Hakkımız haram olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (2 yıl önce)
    Yine merdivenler yapılmış, Allah aşkına engellisi, yaşlısı, hastası var. Münir Erkal zamanında yapılan Kernek Parkında merdiven yoktu, düz hafif tatlı, engelli rampası gibi bir yokuşu vardı, bunlar hiç düşünülmüyor mu? Kernek Parkının ruhuna uymayan o ucube restorant yerine geleneksel Malatya mimarisini yansıtan Beş konaklar evleri tarzında tarihi bir Malatya mutfağı yapılabilir, cami tarafına veya karşı tarafa duvar şelale ( Tecde yolundaki şelale gibi bir şelale yapılabilir. Malatyalılar olarak suyu ve yeşili bol, betonu az bir park bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (2 yıl önce)
    sizden ricam sevgili yöneticiler kernek meydanını 100 defa daha değiştirin daha jip alamayan gündüzbeyde villa yaptıramayan istanbulda yalı alamayan fakir yandaş müteahitler var
    0
    0
    Yanıtla
  • cemc (2 yıl önce)
    Kac kere yıkdınız yaptınız yazık paraya
    0
    0
    Yanıtla
  • Şamil (2 yıl önce)
    Başkan duydunmu birileri yimpaşa peşkeş çekmiş. Şehrülemin olarak sesin ne zaman çıkacak? Bırak mahvettin şehri. Elini ayağı çek artık. Bura Battalgazi Belediyesi değil Büyükşehir bura sana çok büyük geldi. Millet artık uyandı senin şov yaptığını ve yanlış bilgilerle halkı yanlış yönlendirdiğini. Milletin sana biraz güveni vardı, kısa sürede kredini bitirdin. Bu olumsuzllukarda bile isteye varsa dahlin Allah seni bildiği gibi yapsın. Bunlar beytülmal.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Aynı parti döneminde her gelen mutlaka Kernek ve kanal boyu düzenlemesi yaptılar, hele bir tahta at vardiki evlere şenlik, nasıl olsa milletin parası yapın, yıkın tekrar yapın .
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (2 yıl önce)
    Bir meydan bile yapmayı beceremiyorsunuz. Gidin Eskişehir i, G. Antep i, Kayseri yi görün, bakın nasıl yapmış lar, fikir edinin. Ama yok siz saçma sapan bişeyler yapacaksınız yaa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (2 yıl önce)
    KERNEK KERNE KERN KER KE K .
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (2 yıl önce)
    Her gelen oynadı,daha beter etti kerneği.Oysa şarkılara bile dil olmuştu bu meydan.Nice hatıralar,buluşmalar,hüzünler yaşandı.Eskiden geriye hiç bir anı bırakmadınız yeşillerin şehri malatyadan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)hasan balcı isimli kullanıcı yorumuna
    Vallahi çok dogrusun hasan bey 80li ,90 li yıllarda Kernek daha güzeldi,
    0
    0
    Yanıtla