SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gerekli Önlemleri Aldık, Almaya Devam Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2021-09-13 17:11:55
A- A+ PAYLAŞ

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANIYOR.. 2021-2022 eğitim öğretim yılı açılışı ve ilköğretim haftası kutlamaları kapsamında Niyazi Mısri İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Program Niyazi Mısri İlkokulu öğrencilerinden Miray Nur Arpacı’nın ‘İlköğretim Haftası’ Şiiri ve Samet Özbay’ın ‘Burası Ey Okul Çocuk’ şiirini okumasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın konuşmalarının ardından Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış programını,791 öğrenci ve 33 Öğretmenimiz ile Eğitime başlayan Niyazi Mısri İlkokulunda gerçekleştirmenin, Öğretmenlerimizle öğrencilerimizin heyecanına ortak olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Vali Aydın Baruş, “Covid-19 Salgını nedeniyle, bazı istisnalar dışında yaklaşık 1,5 yıldır ara verilen yüz yüze eğitime tekrar başlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Eğitim, çocuklarımızın yeteneklerine uygun olarak, günün ve geleceğin gerektirdiği şekilde donanımlı olarak yetişmesinde, ülkemizin insan kaynağının nitelikli hale gelmesinde, böylece Türkiye’nin ve Türk İnsanının dünya üzerindeki saygınlığının artmasında çok önemli rol oynayan bir süreçtir.Ünlü Bilim İnsanı Albert Einstein’ın; “Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır” sözü eğitimin bu yöndeki ehemmiyetine işaret etmektedir.

Bugün dünyadaki ülkeler arasındaki gelişmişlik sıralamasına baktığımızda, insan kaynağını en iyi şekilde eğiten ve yetiştiren ülkelerin ekonomik ve sosyal anlamda en ön sıralarda yer aldığını görüyoruz.

Milletler arasındaki medeniyet yarışında milletleri öne çıkaran ve lider yapan en önemli unsurun eğitimli insan kaynağı olduğunu rahatlıkla görebiliriz.İnsan kaynağının nitelikli hale getirilmesi, bu insan kaynağının eğitim sayesinde ahlak ve zekâ bakımından olgunlaşması, böylece toplumdaki maddi ve manevi kalkınma heyecanının ve geleceğe ilişkin umutların korunmasında eğitimin vazgeçilmez bir önceliğe sahip olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim hayatını devam ettirdiği ilim ve irfan yuvaları olan okullar bu manada milletimizin geleceğinin inşa edildiği mekânlardır.

Okullarda bir yandan geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı çağın gereklerine uygun bilgilerle donatırken, diğer yandan onların insani değerler, milli ve manevi hasletlerle yetişmelerini temin etmek gerekir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün okullarla ilgili şu veciz sözleri bu önemi açıkça vurgulamaktadır.

"Okul genç beyinlere; insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en uygun, en güvenli yolu öğretir. Memleket ve milleti kurtarmaya çalışanların aynı zamanda mesleklerinde birer namuslu uzman ve birer bilgin olmaları lazımdır. Bunu sağlayan okuldur."

Eğitimin bir önemli yönüne daha dikkatinizi çekmek istiyorum.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi bir yandan müfredat programında yer alan konularda aydınlatarak gelecekteki sınavlara hazırlarken, diğer yandan onları fikirleriyle şahsiyet kazanabilen insanlar olarak da yetiştirmekle mükellefiz.

Başöğretmen Atatürk; Öğretmenler! Cumhuriyet sizden fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmenizi ister.” derken yeni nesiller üzerindeki sorumluluğunuzu sizlere hatırlatmaktadır.

Hayatlarının önemli bir zaman diliminde öğrencileriyle birlikte olan sizlerin, onlara sadece mevcut bilgileri ezberleterek ya da ders programındaki hazır problemleri çözmeyi öğreterek değil, aynı zamanda her çocuğumuzun içindeki yeteneğini keşfetmesini sağlayarak geleceklerinde önemli bir rol üstleneceğinize inanıyorum.

Eğitim Bu Yönü ile ilgili olarak Eric Fromm’un ifadelerini de burada hatırlatmak isterim.

“Eğitimin temel amacı çocukları yeteneklerinin bilincine vardırmaktır.”

Okullarımızın, çocuklarımızın daha sağlıklı ve rahat bir ortamda eğitime ulaşabilmesi için; eski okul binalarının yenilenmesi ve güçlendirilmesi, sabahçı ve öğlenci olarak ikili eğitim veren okullarımızın gün boyu eğitim verebilmesi amaçlarına yönelik olarak yeni okul binalarının inşa edilmesine çalışıyoruz.

Bu kapsamda; bu eğitim öğretim yılında yaklaşık 70 okul binasının inşa edilmesi için çalışmalara başladık. Bazı okullarımız inşaat aşamasında, bazı okullarımız ihale aşamasında, proje çalışmaları ya da imar çalışmaları devam eden okullarımız var. Okullarımızın yapımını süratle tamamlayarak inşallah öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi; özel derslikleri, laboratuvarları ve atölyeleri ile donanımlı okullara kavuşturacağız. Öğrencilerimizin derslerini aldığı okul binaları yanında, spor, sosyal ve kültürel faaliyetlerini rahatça yapabileceği alanların artırılması için de çalışmalar yapıyoruz. Yeni okul binalarımızın ve diğer eğitim tesislerinin inşa edilmesinde katkı sunan Sayın Milli Eğitim Bakanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve personeline, yeni okulların yapımında yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.

Malatya olarak, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılında; 691 resmi ve 125 özel okulda olmak üzere toplam 7.784 derslikte, 13.127 Öğretmen ve 168.918 öğrencimizle eğitime başladık. Okullarımıza devam eden çocuklarımızın can güvenliğini temin etmek, Covid-19 salgını nedeniyle oluşan risklere karşı sağlıklarını koruyabilmek amacıyla gerekli önlemleri aldık ve almaya da devam ediyoruz.

İçişleri Bakanlığımızın ve Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatları çerçevesinde;

• Okul ve Okul Çevrelerinin Güvenliğinin Sağlanması Kapsamında;

- Okul Güvenlik Kameralarının Çalışır Halde Bulundurulması,

- Okul Çevre Duvarlarının ve Fiziki Önlemlerin gözden geçirilmesi,

- Okul Bahçe ve Çevre Aydınlatmalarının kontrol edilmesi,

- Metruk Binaların tespit edilerek Belediyeler tarafından yıkımlarının yapılması,

- Güvenlik ve Koordinasyon Görevlilerinin Okullarda görevlendirilmesi,

- Okul Çevrelerindeki Lüzumsuz Kişilerin Uzaklaştırılması,

- Okullarda Çalışan Görevlilerin güvenlik soruşturmalarının yaptırılması,

- Okul Çevrelerinde Alınacak Trafik Önlemlerinin ve Sorumlularının Belirlenmesi,

•Öğrencilerimizin Zararlı Alışkanlıklardan Korunması Kapsamında;

- Bağımlılık Yapan Madde Satışının Önlenmesi,

- Okul Çevrelerinde Narkotim Görevlendirilmesi,

- Uyuşturucu Madde Bağımlılarının Takibi,

- Okullarda Bağımlıktan Korunma Eğitimi Verilmesi,

- Okul Çevrelerindeki Umuma Açık Yerler ile Internet Kafelerin Kontrolünün Düzenli olarak yapılması,

- Okul Çevrelerindeki Seyyar Satıcılara Müsaade Edilmemesi,

• Okul Servis Araçlarının Güvenli Hale Getirilmesi Kapsamında;

- Servis Araçlarının Okul Yönetimleri ve Trafik Ekiplerince Denetiminin Titizlikle Yapılması,

- Okul Servis Şoförlerinin Eğitimlerinin Sağlanması,

- Okul Servislerine Çalışan Personelin Güvenlik Soruşturmalarının Yapılması,

• Covid-19 Salgını Tedbirleri Kapsamında;

- Okullarda Görevli Olan Personel ve öğretmenlerin Aşı Durumlarının Kontrolü ve Aşı Olmayanlardan PCR Testi İstenmesi,

- Okul personeli dışındaki kişilerin okullara alınmaması,

- Okulların genel alanları ile sınıflarda dezenfektan bulundurulması,

- Ders Sürelerinin Kısaltılması ve teneffüslerin farklı zamanlarda yapılması,

- Ortak kullanılan alanlarda hijyen şartlarının oluşturulması,

- Okul Servis Araçlarında Öğrenciler ve Servis Personeli Tarafından Maske Kullanılması,

- Okul Servis Araçlarında Dezenfektan ve Yedek maske Bulundurulması,

- Okul Servislerinde Her Öğrenciye Tahsis Edilen Koltuk Numaralarına İlişkin Listenin Servisin Görünür Yerine Asılması ve Farklı Koltuklarda Seyahat Edilmesine İzin Verilmemesi,

Hususlarında gerekli kontrol ve denetimler; Trafik Görevlileri, Polis ve Jandarma Personelimiz ve Okul Yöneticilerimiz tarafından yerine getirilmektedir.

Bu minvalde; tüm görevlilerimizden, okul yöneticilerimizden, öğretmenlerimizden, öğrencilerimizden ve öğrenci velilerinden ricamız alınan tedbirlere uyulması konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleridir.

Çünkü çocuklarımızın eğitimine devam edebilmeleri ancak alınan tedbirlere tam anlamıyla riayet edilmesi, tedbirlere uymayanlarla ilgili olarak gerekli şikâyetlerin ilgili birim ve görevlilere iletilmesiyle mümkün olacaktır.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında okulların, okul çevrelerinin ve okul servislerinin öğrencilerimiz için daha güvenli hale getirilmesi konusunda tedbirlerimizi artırarak devam ettireceğiz.

Çocuklarımızın eğitim hayatının başarılı ve mutlu geçmesinde; idarecilerin, öğretmenlerin, aile fertlerinin, tüm kurum ve kuruluşlarının payı olduğunu unutmadan birlikte hareket ettiğimiz takdirde eğitimde Malatya olarak hak ettiğimiz yere geleceğimize inandığımı ifade etmek istiyorum.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılının Malatya’mıza, ülkemize, ailelerimize, öğretmenlerimize, tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını, başarılar getirmesini diliyorum” dedi.

4. Sınıf öğrencilerinin 1. Sınıf öğrencilerine “Okula Hoş Geldiniz” çiçeği sunmaları, Halk Oyunları Ekibinin folklor gösterisinin ardından Vali Baruş ve protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet edip kitap dağıttılar.

2021-2022 eğitim öğretim yılı açılışı programına Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Altın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Emniyet Müdür Vekili Murat Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

VALİYE ZİYARET..

Yeşilyurt İlçesi Begüm Kartal İlkokulu öğrencileri, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı kapsamında Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Okul Müdürü İlkay Emre ve sınıf öğretmenleri Ayşe Helvacı’nın hazır bulunduğu ziyarette öğrenciler Güneş Aydoğan ile Denizhan İçen, Vali Baruş’a çiçek takdim ettiler.

Öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Baruş, Covid-19 Salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır yapılamayan yüz yüze eğitimin bu yıl kesintisiz olarak yapılması temennisinde bulunarak 2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde kendilerine ve tüm öğrencilere başarılar dileyip, ziyaretleri için teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Black (2 yıl önce)
    taşıma yok , öğlen okulda yemek yok. Uzak gelen köylerdeki öğrenciler tüm gün aç.. Her şeye rağmen hazırız demeniz benim gibi eğitimin içinde olanların aklıyla dalga geçmektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Yeterli sayıyı bırakınız bir çok okulda bir kişi temizlik görevlisi yok başka bir şey anlatmaya yazmaya gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Özellikle kırsal alandaki okullardan rastgele kura ile bir kaç öğretmen ve idareci cagrilsa sorunları kısıtlama olmadan anlatabilse sayın vali ve kamuoyu dinlese diyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    1-okullarda temizlikçi ve güvenlik görevlisi yok. 2- ders saatlari 40 dk. öğlen yemek arasında tüm veliler sınıflara dolarak öğrencilerine yemek yediriyorlar, pandemi döneminde neden böyle uygulama yapılıyor. müdür beyle konuştuk müdür beyin dediği "bana kalsa dersleri 30 dk yapar, 12.30da tüm öğrencileri evlerine gönderirim diyor." geçen hafta cuma günü 12.30 da çıkacaklar dediler, sonra pazar akşamı valilik izin vermedi dersler 40dk olacak ve 14 de çıkacaklar dediler. Bazı illerde 30dk, Malatya içi bile bazı okullar 12.30 çıkıyor. bilim adamlarınında söylediklerine göre 30dk dan sonra öğrencilerin dikkati dağılırken, neden böyle bir uygulama yapılıyor pandemi zamanı, güvenlik görevlisinin yokluğundan dolayı hergün öğretmenler yalvarıyor velilere okula girmeyin, okul bahçesine girmeyin. sınıf temizliği için veliler arasında para toplamaya karar verdik. bugün öğretmen yazıyor herkes bir top kağıt getirsin kağıt yokluğundan ödev veremiyorum. yazık gerçekten çok yazık, ne hale gelmiş okullar. 4-5 tane kitap veriyorlar ama ücretini katmerli şekilde alıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    İlkokullara mutlaka akıllı tahta kurulumları yapılmalı ve çocuklarımız küçük yaştan itibaren teknoloji ile tanismalidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    İlkokul 1. Sınıf 57 60 kişi dezenfektan maske ile oluyorsa iyi, daha kışın kapalı alanda nasıl olacak ayrı. Okul Battalgazi ilçesine bağlı. Defalarca başvuru yaptım sonuç değişmedi. Okul idaresi yapacak birşey yok diyor, bu kadar. Sosyal mesafemiz sıralarda 3 öğrenci.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (2 yıl önce)
    Bugün bir yetkiliyi dinledim ilk ve ortaokullarda öğretmen başına düşen öğrenci sayımız 17 liselerde ise 14 ,önceki günlerde de eski bakanımız sayın Ömer Dinçeri dinledim göreve geldiğimde bir baktım 33 bin öğretmen il emirlerine verilmiş alanlarında o illerde ihtiyaç yok bir saat derse girmeden maaş alıyorlar,ikinci gördüğüm manzara okullarda olması gereken bir çok öğretmen görevlendirme ile il MEM lere,valiliklere,belediyelere, gençlik Spor müdürlükleri ve sosyal politikalar aile bakanlığı na bağlı sevgi evleri, çocuk yuvalarına görevlendirilmiş ,görevlendirilen o öğretmenlerin okullarında ise ücretli öğretmenler çalışıyor ve kamu zararı oluşuyordu ilk işim bu uygulamaları sonlandırmak olmuştu demişti.milli eğitimde reformcu gözü kara ,siyasi iradenin tam destek verdiği bir bakana ihtiyaç var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı hakyemez (2 yıl önce)
    Küçücük sınıflarda 40-45 kişilik mevcutlarla mı çözüm buldunuz sayın vali? Hani sosyal mesafe? En azından dersler 30 dk olsaydı. İl mem onu da geri çekti. Okul çıkışlarında veliler itiş kakış okul bahçelerine girip çıkıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Sayın valim ikinci haftaya girdik bir çok okulda temizlik görevlisi maalesef yok,ilimizde sesimizi duyuracak tek makam siz kaldınız, saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Yemek verilen taşımalı okullarda yemekleri dağıtacak ve yemekhaneleri temizleyecek kimsede yok.
    0
    0
    Yanıtla