SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Salgın İlimizde Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyor"

0
Güncellendi - 2021-09-14 18:58:45
A- A+ PAYLAŞ

VALİ PLAKET TÖRENİNDE MALATYA'DA KORONADAKİ BÜYÜK ARTIŞA DİKKAT ÇEKTİ.. Malatya’da mahallelerinde yaptıkları çalışmalardan dolayı Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi tarafından 28 muhtara yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi. Gerçekleştirilen programa Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da katıldı.

Açılış konuşması yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Mustafa Eren, “ Uzun yıllar görev yapan muhtarlarımıza başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdimi yapmak üzere bir araya geldik. Programa katılarak bizleri onurlandıran Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Muhtarlarla bir araya gelmekten dolayı memnun olduklarını dile getiren Başkan Gürkan, “ Biz muhtarları demokrasinin kaynağı olarak tarif ediyoruz. Demokrasi bir nehirse o nehri besleyen kaynaklar muhtarlardır. Muhtarlar demokrasinin temelidir. Seçilmişlerde hiçbir amblem altında olmayıp sadece şahıs olarak seçilmek önemli bir unsurdur. Bu da mahallede en güvenilir insan, sözüne itibar edilen insan, adil ve adaletli olan insan anlamındadır. Bizde muhtarlarımızla büyükşehir belediyesi olarak sahada yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Malatya bugün yüz yılların hizmetini alıyor. Malatya’nın her tarafı şu anda şantiye. Bir sene sonra Malatya’da dişe dokunacak hiçbir sorun söyleyecek kimse kalmaz. Yıllarıdır sorun olarak konuşulan her şey çözüldü ve çözülmeye de devam ediyor. Türkiye’de ilk defa büyükşehir olarak ve 81 ilde bütün kırsal kesimleri, asfaltlayan tek büyükşehir belediyesiyiz. Yılsonuna kadar eksik kalan yerlerde asfaltlanacak ve bitecek. Bu, Cumhuriyet tarihinin rekorudur.

Biz sahada muhtarlarımızla beraber çalışıyoruz. Eksiklerimiz var mıdır vardır. Yeni ihtiyaçlar gelecek midir gelecektir. Onları da hep birlikte el ele vererek şehrimizi huzur şehri haline getireceğiz, şehrimizi mutlu şehir haline getireceğiz. Şehrimizi adil, adaletli ve irfanlı insanlar şehri haline getireceğiz. Şehrimizi Evliya Çelebi’nin dediği gibi Dar-ü’l Rifat yapacağız. Seçkin insanların yaşadığı diyar yapacağız. Muhtarlarla belirlediğimiz şu veciz ifadede dedik ki; pusulamız amaç için her yolu mubah gören nefsin egemenliğine dayalı hırs duygusu olmayacak. Çalışmanın, gayret etmenin, hizmet etmenin, adil ve adaletli olmanın temel esas alındığı azim duygusu olacak dedik. Biz azim duygusu içerisinde çalışacağız, hırs duygusu içinde değil. Biz, muhtarlarımızın azim duygusu içerisinde çalıştıklarını biliyoruz” diye konuştu.

"HEM VAKA SAYISI, HEM HASTANEYE DÜŞEN SAYISI, HEM DE YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI ÇOK ARTTI"

Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Mustafa Eren’e, yeni yönetimine yeni dönemlerinde başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Vali Aydın Baruş da, “ Salgın döneminde yapmış olduğunuz yardımlar nedeniyle vatandaşlarımız nezdinde salgın tedbirlerinin takip edilmesi ve vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi noktasında, aşılama noktasında hizmetleriniz ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ancak şunu da hatırlatmak istiyorum şu anda salgın ilimizde yoğun bir şekilde devam ediyor. Hem vaka sayısı, hem hastaneye düşen sayısı hem de yoğun bakımlardaki doluluk oranı çok artmış durumda. Vatandaşlarımızı uyarmaya devam edelim, aşılama konusunda da aşısını yaptırmayan tüm vatandaşlarımıza mutlaka bunu tavsiye edelim. Çünkü hastalıktan korunmanın, hastaneye düşmekten korunmanın başka yolu yok. Biz hastaneye yatıp da entübe olan hayatını kaybeden insanlarımızı duyduğumuzda, gördüğümüzde çok üzülüyoruz. Çünkü elimizde olan bir tedbiri almadığımız için bu ölüm olayı ile karşılaşıyorsak gerçekten bundan üzüntü duymamız gerekir. Bu noktada sizlerin katkılarının devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Muhtarlarımız her zaman vatandaşlarımızın dertlerini sıkıntılarını bizlere ulaştırmada emek sarf ediyorlar. Bizlerde konulara vakıf olduğumuzda mümkün olduğunca elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, Belediyelerimiz sizlerin belitmiş olduğunuz sorunlara eğilip bu sorunları çözme yönünde güçlü irade sergiliyorlar. Malatya birlik beraberlik halinde sizlerin de desteğiyle sıkıntıları kısa zamanda aşar ve vatandaşımızın layık olduğu hizmetlere bir an önce kavuşması temin edilir. Bu gün plaket alacak olan ve birkaç dönemdir vatandaşlarımıza hizmet veren çok değerli muhtarlarımızı tebrik etmek istiyorum. Millete hizmet etmek kadar büyük bir şeref yoktur. Çünkü normal insan kendi hayatı için yaşar ama millet için kendini vakfedenler, millet için hizmet için gecesini gündüzüne katanlar erdem sahibi insanlardır. Bu erdem sahibi insanlardan olduğunuz için sizleri bir kez daha tebrik ediyorum ”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Gürkan ve Vali Baruş muhtarlarla çalışmalarla ilgili istişarelerde bulundu. Gerçekleştirilen programın sonunda ise Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi tarafından sahada yaptıkları çalışmalarından dolayı 28 muhtara teşekkür plaketleri Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Vali Aydın Baruş tarafından verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Taylor (2 yıl önce)
    Türkiye de 58 bin Muhtar var . Şehirlerdeki muhtarlar işlevlerini yitirmiştir. artık herşey İnternet üzerinden olduğuna göre Köyler hariç şehir merkezlerindeki Muhtarlar kaldırılmalıdır. Devlete ayda 10 bin TL'ye mal olan muhtarlar zarardan başka karları yoktur.. Birde herbirine silah verilmekte ne hikmetse..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Bir ara maske takmayana 1000 TL ceza veriliyordu, şimdi ise 5 maskesiz kişinin arasında sadece Vali bey maskeli fotoğraf vermiş, belge olsun diye. Selahattin beyin fotoğrafında ise tümü maskesiz. Bu mu Maske Mesafe, bu mu korona tedbirleri, siz böyle yaparsanız halk ne yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli Ahmet (2 yıl önce)
    Sayın vali bey denetimler neden yapılmıyor maske takan yüzde elli vakaların sorımlusubizi yönetenlerne ve dediyseniz yaptık vatandaşı suclamayın
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Plaket, plaket, plaket. Nedir bu plaket yarışı. Milletin parası plakete gidiyor. Plaketler çöpe. Bir kalem veya kullanılabilir bir şey olsa neyse. Yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Senin yanındakilere maske taktır önce sayın valim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (2 yıl önce)
    Maske dediniz taktık Aşı dediniz olduk Dükkanı kapat dediniz kaç ay süründük kapattık Sizler ne açılışlardan ne kongrelerden ne konserlerden geri kaldınız. Geçen yılın aynı günlerine baktığımızda ölümler 20 bile değil siz bizi kandırmaya devam edin
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (2 yıl önce)
    Selahattin baskan senin anlattığın malatya nerdeyse lutfen bizde gezelim. Yani yasadigim malatyaya bakiyorum senin anlattigin malatyaya bakiyorum demekki bir bizim yasadigimiz malatya var birde senin baskani oldugun malatya.??
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Fotoğraftaki birçok kişide ne maske ne mesafe var. ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu (2 yıl önce)
    Vaka sayılarının, virüsün arttığı söylenilen konuşmada her ne hikmetse sadece Sayın Vali'de maske var...
    0
    0
    Yanıtla