SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soğuk Zincir İle Yurdun Her Yerine Ulaştırılacak

0
Güncellendi - 2021-09-21 13:57:26
Soğuk Zincir İle Yurdun Her Yerine Ulaştırılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın düğün ve bayram gibi özel günlerinde vazgeçilmez lezzetlerden birisi olan coğrafi tescilli Malatya İçli Köftesi'nin soğuk zincirle ülkenin farklı bölgelerine ulaştırılması hedefleniyor.

Yağda kızartılmaması ve harcına salça konulması gibi özellikleriyle benzerlerinden farklı olan Malatya İçli Köftesi, bulgur kullanılarak yapılan, ortası oyulan hamurun içine, orta yağlı dana kıyma, kuru soğan, tereyağı, karabiber, kırmızı biber ve tuzdan oluşan harcın konmasıyla oluşuyor.

Suda haşlandıktan sonra üzerine tereyağı dökülerek servis edilen yöresel lezzet, artık Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırılacak.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AA muhabirine, kentte geleneksel yemekleri tanıtmak amacıyla belediye olarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Gastronomi alanında vegan ve vejetaryen mutfağıyla et yemeklerini tanıtmak üzere Yeşilyurt Kent Konseyi ile belediyenin kültür müdürlüğü bünyesinde birim kurduklarını hatırlatan Çınar, çalışmalar kapsamında içli köftenin de tescillendiğini anımsattı.

Bu lezzetin kentte bir çok yöresel işletmede tadına bakılabildiğini aktaran Çınar, içli köfteyi il dışına da taşımak istediklerine dikkati çekerek, "Bu anlamda alt yapı çalışmalarımız var. Soğuk zincirle Malatya İçli Köftesi'nin farklı yerlerde ticarileşmesi, ulaştırılması ve tüketicilerin bu eşsiz lezzete ulaşması noktasında gayretlerimiz olacak. Bu anlamda çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Yukarıdaki yorumla bağlantılı olarak birşey ekleyeyim Polat Doğanşehir Polat kasabasıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Görseldeki dolma küfdesinden bahsediseniz Malatyalıyı aptal yerine koyuyorsunuz ; benim anne tarafımda baba tarafımda yedi ceddimiz Malatyalı Malatya’nın böyle bir dolma küfdesi yok bu hakiki Polat dolma küfdesidir tescilini de öyle almak lazım çakma Malatyalı olanların bilmedikleri konularda birşey uydurmalarına gerek yok
    0
    0
    Yanıtla